já tedy na dogtreky skupinové nechodím, protože právě já mám psa mag.ora - přišel ke mě zkažený a někdy se dá napravovat lépe, jindy hůře, což ovlivňují jiní. psi mám jen 2 a jít jen s jedním - bylo by mi líto vraha, co čučí doma. 1/ svého psa musím mít vždy zajištěného, aby někoho neobtěžoval, natož útočil a napadal. 2/ toho psa si vždy beru sebou do restaurace /chodím si takové soukromé trečíky/ a to protože ho nemohu nechat bez dozoru, byť zajištěného vodítkem před hospodou - přijít k němu nějaký volně ložený pes, zabije ho velmi rychle a i pak to budu muset řešit. 2. psa - čistokrevná a moc roztomilá čuba BC se mi 2x snažili před mýma očima ukrást, když byl pes na volno, ale pod dohledem a s mushingovou výstrojí, celkem toulavě nevypadal - být na vodítku před hospodou, mohlo by se to povést. když mi na psy řeknou ne, jdu jinam a v batohu mám tatranku. pes mi v hospodě nemůže nad stůl ani vykouknout a jsou hodní. v chatkách vozíme své deky a uklízím všechny bobky nejen z vlastní zahrady. na DT bych si s uvázaným psem někde bez dohledu netroufla jít /s tím mým/ bo někdo k němu přijít, nedopadlo by to dobře - nemohla bych ani na wc ve stresu, co se stane.. psa na metrovém úvaze ale k jeho bezpečnosti celkem odmítám navíc zajišťovat náhubkem. to leda za chůze a ještě nikoli při práci v zápřahu - musím přerušit akci, psa držet, poté pokračovat. proč nemohou být všichni zodpovědní? já jsem se psem ve sprše setkala, s očuraným stanem a i podělaným! od cizích psů taky. nechutné. průšvih jsou ti, co běhají bez pána a zaháním je nešetrným způsobem, nebo ti, jejichž páni mají legraci z toho, že ve snaze jejich psům zachránit život, bo oni si prostě chtějí čuchnout i když 4x větší pes ježí srst, vyvádí a já varuji včas, je nakopávám, aby utekli..to by se to pak hned soudilo a mé včas přivolatelné a při střetu zajištěné agresivní zvíře by stříleli a nechali zavřené v kotci.. jednou mi i bylo řečeno, že s hárající fenou nemám co chodit do lesa, že má být zavřená doma!! majitel psa byl varován o hárání také včas - nereagoval 4x, tak jsme mu ujeli na kole a dost se proběhl a psa zpátky nesl.. ten mě hnal.. toto chování mě maximálně vytáčí, protože se s ním setkávám denně a o to větší práci mám se svým psem. nemluvím o tom, že každý den uklízím hov.n. a z vlastního chodníku po cizích psech.