Budu reagovat na Tombruův návrh:
ad 1) Voděodolnost vyřeší fólie.
ad 2) Problematická místa bych zdůraznil. To ale je nutné, aby si pořadatel prošel trať. Příkladem může být odbočení žluté značky před Vlčími jámami na letošním jihlavském DT - naprosto nepostřehnutelné, protože žlutá značka byla až 100m v houští, takže zabloudit musel každý, ale v itineráři ani na mítinku o tom nebyla jediná zmínka
ad 3) Souhlas, kontroly by bylo vhodné lokalizovat v itineráři co nejpřesněji, aby jsme je nemuseli složitě hledat.
ad 5) Bylo by vhodné zmínit zdroje pitné vody (studánky, obchody), to je pro mě vždy velký problém. Obvzlášť třeba teď na HŠ, která byla o svátku a všude bylo zavřeno (kromě některých hospod, ale ne vždy je vhodné a vítané vlítnout do hospody a jít si nabrat vodu)
ad 8 ) Velice se mi líbil itinerář, kde byla orientační místa psaná vždy tou barvou, po které se šlo značce. Je to elegantní a na první pohled je vše jasné.
ad 10) To si nemyslím, naopak písmo jako v slabikáři se mi zdá velmi nepřehledné, špatně se mi čte. A nemyslím si, že by při čelovce byla horší čitelnost normálního textu a velikost by nějak výrazně pomohla. Naopak itinerář na 1 stranu je fajn - mám ve fólii z jedné strany itinerář a z druhé strany mapu otevřenou na příslušné části a nemusím se vším složitě manipulovat, vyndávat z fólie a otáčet stránky.
S ostatními body bych souhlasil bez výhrad.
Měl bych ale další poznámku - byl bych pro co nejjednodušší itinerář, jen názvy rozcestníků, a u problematických míst jen krátká poznámka, např. "po 100 m doleva po vlastním značení". Příkladem je letošní HŠ, kde byl sice fajn itinerář, ale některé části dost rozvláčně popsané, což může působit až nepřehledně.
Možná by bylo nejlepší vytvořit "vzorový itinerář", který by se tu vyvěsil a doladil podle přání většiny, a ten by byl doporučen pořadatelům.
A teď k nápadu, který s itinerářem nesouvisí - mít pouze dánu síť kontrol a přesouvat se mezi nimi dle vlastního uvážení. Jakýsi náznak se objevil letos na Kruškách. To už jsem kdysi navrhoval, mě by se to teda moc líbilo, bylo by to pěkné zpestření a zapojil by se i mozek. Jen by mě zajímalo, jak to vlastně všechno je, proč to není možné. Když se 50 lidí sebere a vydá se na výlet, nemusí nikomu nic hlásit a může se pohybovat kde chce. Proč by to nešlo i v našem případě, bez složitého povolování na úřadech, s možností se podívat na spoustu krásných míst, která jsou nyní kvůli úřadům zapovězená ? V čem se liší akce skupiny lidí a akce dogtrekařů ? (myšleno podle zákona) V čem vězí ten problém a není možné to udělat jinak, tak, aby se tato akce nemusela hlásit ?