tak, a je ten správny čas, veď už je skoro ráno
...
myslím, že kým ktokoľvek začne písať tieto riadky, mal by nechať uplynúť nejaký ten čas, čas, ktorý je tým najlepším liekom na každú bolesť, čas, ktorý pomôže zabudnúť na to zlé a pripomenúť si to dobré, čas, ktorým sa dá mnohému predísť a na mnohé zabudnúť. skutočnosť je totiž taká, že poväčšine konáme s horúcou hlavou a v afekte, a preto treba nechať trochu hlavu vychladnúť... pamätá tu niekto na tie predchádzajúce roky? napríklad z Troch studní 2003, či ktoréhokoľvek treku roku 2004, 2005...? určite áno! no čo si pamätá?! len to dobré, to pozitívne, tie svoje zážitky, či zážitky iných ľudí, na ktoré sa nezabúda, teda skôr, alebo poväčšine, tie pozitívne veci. a tak to bude aj o nejaký ten čas ohľadne Radíkova 2007. je potrebné si uvedomiť, že väčšina oblastí, v ktorých sa treky konajú, sú už naozaj prejdené. z toho jednoznačne vyplýva, že nebude kde ťahať nové trate na DT, a tým sa teda budú trekové akcie postupne krátiť. neviem kto a z akého dôvodu na treky chodí, no ja určite nielen kvôli prírode, svojím psom, ale aj kvôli tej skvelej partii, ktorá sa na treku zíde. ak sa začnú treky zúžovať a nenájdu sa noví usporiadatelia, a obzvlášť, ak budeme kritizovať pre naozaj banálne nedostatky, tak sa môžme už tento rok začať pomaly lúčiť, pretože na rok sa zísť vôbec nemusíme. opäť poviem za seba, mne to bude naozaj veľmi ľúto. a vlastne, ja si ten čas a peniaze nájdem a zídem sa s tými, ktorých vidieť chcem, zorganizuje sa vždy niečo, síce neoficiálne, kde sa zídeme, posedíme, pokecáme, pochodíme, popijeme... tým ale nechcem povedať, že nie je čo zlepšovať, že neexistujú nedostatky, drobné chyby, prešľapy, to teda nie, ale uvedomujem si, že každý z usporiadateľov robí to najlepšie ako vie, podľa toho najlepšieho svedomia a vedomia. no a na toto by sme nemali zabúdať. ešte raz teda poviem, samozrejme za seba, že Radíkov 2007 považujem za dobrý trek so skvelou traťou vedúcou krásnou prírodou. oproti Cakovu 2006 myslím, že trať bola lepšie zorganizovaná a premyslená pre prípad horúčav, či iných možných extrémov.
nakoniec, ako bolo povedané a ako hovorí definícia dogtreku, ide o extrémny šport, tak nechápem, čo komu vadí na drobných banálnych nedostatkoch...
!!! stan som si mohol postaviť aj v lese za plotom, alebo ak som pohodlnejší, tak som mohol spať v aute či v chatke, prípadne v budove. na pivo som si zašiel hoci aj dolu do dediny... extrémny šport znamená nielen vysporiadať sa s nástrahami prírody na trati ale aj s negatívami, ktoré nás prekvapia-neprekvapia v kempe. vo všeobecnosti treba dokázať vyťažiť to pozitívne zo všetkých možných vecí, ktoré nás prekvapia v živote. vtedy sa im treba postaviť a nabudúce ma už niečo také predsa nemôže prekvapiť...
no..., dosť bolo filozofovania... ide sa spať!