Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Ruksaky na psa

Autor Téma: Ruksaky na psa  (Přečteno 35616 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Šárka

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 390
  • Souhlasu: 8
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #30 kdy: Srpen 26, 2009, 20:58:32 »
To kladivo asi zase vemu, jestli potkám nekde LenkuB , mozna se mi bude hodit :P >:D

Jo 4 boty si vyprosuju, jenom 3,JO?








yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #31 kdy: Srpen 27, 2009, 08:46:04 »


 Chci aby si pes ten DT nebo vandr užil v pohodě a s radostí...proto to taky chodím, ne?
Brašny na psovi mě taky spíš zdržují a otravují než by byly přínosem.
Chápala bych je u Šárky...6 psů=6x voda+ žrádlo (kdyby teda místo toho netahala kraviny jako stan, 4x boty, 10x pikao a kladivo >:D )

Jak jsem psala, kdo ví, kdy a jestli vůbec se na nějaký DT dostaneme, primárně uvažuji brašny kvůli čundrům apod. (nemám auto a cestujeme dost, takže využití určitě bude). Jasně, že psa nechci strhat! Ale trocha fyzické "práce" mu jistě neuškodí. ČSV je pracovní plemeno.

Citace
Horko- záleží asi i na plemeni a nature psa. Malamutaci horko snašeji hure, moji haskouni jsou na teplo zvykli, a nosi brasny v jakemkoli pocasi.

Co jim taky zbejvá...u psa je smůla, že ti neřekne co si o tom myslí a bude vrtět ocasem, i když ho vezmeš lopatou po hlavě...
Platí to co o váze brašen...to že to pes přežije, neznamená že se mu to líbí.
Jak již samotný název plemene...sibiřský husky...napovídá, jedná se o zvíře pocházející z teplých krajin a schopné tahat sáňky i v + 40°C ve stínu :-X

Jo, čévéčka sice taky ke svému pánovi vzhlížejí jako k Bohu, ale tak trochu po svém...takže mi dá rozhodně najevo, co si o mém počínání myslí. Z toho obavu rozhodně nemám. Taky když budu sama mít co dělat ve 30°C vedrech, tak nebudu chtít po psovi, aby chvátal do kopce rychlostí 5km/h..čundry chodíme na pohodu, nikam nespěcháme.

takže shrnutí - mě brašny pro míň jak tři psy přijdou taky blbost...v těch vedrech musí zahřívat i krátkosrsté psy a pokud to pro ně neunesu sám  tak halt nejdu
v Šárky případě bych to chápal, kdyby si nesli žrádlo a vodu pro sebe
(stan a kladivo etc. :D = zbytečná pakárna) tož asi tak  :D  ;)

Pokud bych žvanec pro psa neunesla, tak hold je bez žrádla. Taky nejsem soumar. Unesu 15kg pytel granulí (v krosně, vážím asi 55Kg))...nemluvím o přenosu ve vzdálenosti 5m, ale pěkně z Prahy na Mělník..místy MHD, místy pěšo.

Yzengrin, osobně bych nejdřív šla pár treků a pak až řešila jestli pořídit brašničky nebo ne. Taky bych řekla, že je lepší zlepšit vlastní kondici/zredukovat vybavení než dávat mladé fence brašny. On má člověk ke konci obvykle dost co dělat sám se sebou než aby měl chuť vymotávat čévéčko zamotaný do vodítka i s brašnama, řešit, že vlítne do každé louže a že se snaží přes brašna podrbat na zádech...
Navíc čévéčka nejsou zrovna pracovití psi takže asi nečekej, že bude radostí skákat, když ty brašny vytáhneš, jako to dělaj  Šárky haskounky >:D

Extrémní nadšení rozhodně nečekám. Oni pracovití jsou, ale nebudou dělat něco jen tak, pro nic za nic. Musí se dostatečně motivovat. Proč by 20x jak debilové běhali za balonem, když můžou 2x běžet za hozeným jablkem, který pak můžou zbaštit. Prostě nemaj rádi stereotyp a zbytečnosti. K DT viz výše. Rozhodně si nemyslím, že bych tahla zbytečnosti..teď jsme byli v Beskydech od čt-ne, ale jeli jsme tam přímo z LVT kde jsme byli od ne. Tzn, vzít ssebou žrádlo na celý týden (minimální množství granulí,2xsalám-možnost dokoupení nebyla jistá). Vzhledem k počasí jsem sebou dál měla:pohory,lehkou nepromok bundu, kraťasy,dlouhé lehké kalhoty,2xtričko s krátkým,2xtričko s dlouhým r.,stopovačku,kšíry,úvaz-řetěz,plech.hrnek,pamlskovnici,nabíječku na tel.+tel.,mikina,1,5l vody,spodní prádlo+3xponožky. Na nohou sandály.To je myslím vše a myslím,že na týden to není moc.Tohle jsem ještě unesla v pohodě. Ve čt. (kdy už pes neměl co baštit), jsem koupila asi 1 nebo 1,5kg granulí,maso, a pro nás (mě a přítele) jídlo (bez pečiva). A už jsem měla docela co dělat.Krosnu jsem měla jednoznačně nejtěžší. Myslím, že fyzičku nemám až tak špatnou (jsem i pracovně dost v terénu), ale jiná věc je astma a klouby. Takže i kdyby to moje peso mělo nést 1kg, tak mě ulehčí a jí to dle mého názoru prospěje.

Já jsem taky byla z brašen unesená (hlavnš se mi to na těch čoklítos líbilo), ale teď po 3 trecích... neberu pokud nemusim. Zredukovala jsem výbavu, že se mi granule, co v nich měl, vejdou do batohu. Pro to bych doporučila koupit nejdřív nějaké horší (klidně ty trixi) a vyzkoušet. Mě držej, roztrhly se jenom když jsem je ze psa nesvlékla, když řádil s jným psem. Jsem zašila a držejvesele dál. Ale jak říkám, teď mi ležej v šuplíku. A pes se taky tvářil líp, když je neměl (po pár desítkách km, na začátku se samo těšil) a to si yslím, že mam psa v dobrý kondičce.
..taky se líp tvářím bez krosny než s krosnou;-)

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #32 kdy: Srpen 27, 2009, 08:46:46 »
..jéé, koukám, že jsem to s těma citacema nějak nezvládla:-( Tak se omlouvám:-(

Offline Šárka

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 390
  • Souhlasu: 8
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #33 kdy: Srpen 27, 2009, 08:54:02 »
Včera mi říkala kamaradka,že tato firma měla před asi 4 lety stanek v českych Budejicich na vystave. Ja jsem si na to taky pak vzpomela, jak jsme ty brasny okukovaly. Byly vymakany, vak na vodu, nepromokavy, mohla bys za ne spoustet psa z vtrulniku ;D, staly oloko 2 500,-

Ta vystava by mela byt letos na podzim, ale od te doby jsme je tam nevidely.

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #34 kdy: Srpen 27, 2009, 08:56:52 »
Jj, ptala jsem se na ně kamarádky, chvíli pracovala ve zveráči..taky je viděla, evidentně na té samé výstavě a taky s tím, že neví, jestli tam letos budou. Vzhledem k časovému podzimnímu vytížení to ale moc nevidím:-(. V našem zveráči je taky hrozně vychválili..no jsem zvědavá.Teď na ně beztak nemám, tak budu mít aspoň dost času aby se mi to všechno uleželo:-) Každopádně díky moc za info:-)

Gwen z hokny

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #35 kdy: Srpen 27, 2009, 11:58:40 »
Citace: yzengrin link=topic=701.msg14956#msg14956
..taky se líp tvářím bez krosny než s krosnou;-)
[/quote

Když už máš potřebu argumentovat tímhle směrem, tak ty si můžeš vybrat, jestli tu krosnu poneseš nebo ne a jak těžkou, narozdíl od toho psa, že?  >:D

A krom toho to není ani tak o tom nepoužívat brašny, jako o tom, používat hlavu.... ::)

Gwen z hokny

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #36 kdy: Srpen 27, 2009, 12:00:38 »
Se mi ten příspěvek nějak nepoved.... aneb to modrý neni citace, to říkám já...  >:D

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #37 kdy: Srpen 27, 2009, 13:11:51 »
jo, přesně tak. Takže buď bychom nejeli nikam, nebo o hladu, nebo nahý jo?:-) Zajímal by mě tedy konkrétní příklad...když se ti tedy zdá, že nepoužívám hlavu:-) Třeba na ten týden, co jsem tam psala:-)
Začínám tu mít z některých lidí dojem, že když člověk nemá aspoň 5psů a nechodí DT, tak nemá na brašny ani pomyslet. Kdy by se tedy měly používat?
P.S.: jak dlouhé-časově, DT bývá?

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #38 kdy: Srpen 27, 2009, 15:29:17 »
jo, přesně tak. Takže buď bychom nejeli nikam, nebo o hladu, nebo nahý jo?:-) Zajímal by mě tedy konkrétní příklad...když se ti tedy zdá, že nepoužívám hlavu:-) Třeba na ten týden, co jsem tam psala:-)
Začínám tu mít z některých lidí dojem, že když člověk nemá aspoň 5psů a nechodí DT, tak nemá na brašny ani pomyslet. Kdy by se tedy měly používat?
P.S.: jak dlouhé-časově, DT bývá?
Pochopitelně si můžeš pro psa koupit co chceš, třeba cirkusový šapitó, pokud na něho máš a myslíš že ho pes užije. Ale ptala jsi se na názor na brašny, 10 lidí, kteří je v minulosti používali ti napíše, že je to spíš na otravu než k užitku. Místo toho co bys byla ráda, že se ti snažíme ušetřit nemalý peníz, tak se urážíš. To je potom těžký.
Jak píše Erája...je to spíš pro parádu (jé, podívej se na toho pejska, on si nese batůžek, ten je ale šikovnej...)

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #39 kdy: Srpen 27, 2009, 16:14:29 »
Názorů si samo vážím, ale poslední reakce už mi přišla trochu moc. Celou dobu píši, že je to hlavně kvůli delším čundrům,než na DT (proto jsem se i naposled ptala, jak bývají běžně časově dlouhé - jestli 1den, nebo přes jednu noc, tak chápu zbytečnost batůžků).
Snad 10let jsem pomalu každý týden jezdila někam s krosnou,celkově se dost nacestuju, tak si troufám říct, že nevozím zbytečnosti..
Co se ceny týče, nehodlám platit oněch 2,5tis., ale jak někdo zmiňoval na začátku, koupila bych brašny přímo z USA, tzn. cena cca 1tis..což je srovnatelné třeba s Manmatem.
Asi znáte Laru - ČSV, znám majitelku, i té jsem se ptala na názor. Také psala, že je mají a víceméně nepoužívají. Ale také jezdí vesměs všude autem. Na druhou stranu znám i lidi, taktéž s ČSV, jež také mají batůžky, hojně je využívají a problém s nimi nemají. Proto jsem se ptala a ptám tady..hlavně co se týče toho kterého výrobce. S využitím si myslím, problém nebude. Takže jsem ráda za každou RADU a TIP (tyhle padaj, tyhle ne, dlouhodobě max.1/5váhy) (nikoli týpavé poznámky). Dotknout jsem se nikoho nechtěla.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #40 kdy: Srpen 27, 2009, 16:16:59 »
Procpat se s obrašnovaným psem autobusem nebo uličkou ve vlaku je taky zážiteček ;D
DT je cokoliv mezi 10-52 hodinami...podle vkusu každého soudruha.
Ono ale na 2 dny nebo na týden už je jedno, věcí je stejně, pokud teda nerazíš do úplné divočiny, kde není možnost doplnit zásoby vody a proviantu (jestli existuje ve střední Evropě takový ráj, tak chci vědět kde!!!!)
« Poslední změna: Srpen 27, 2009, 16:21:03 od LenkaB »

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #41 kdy: Srpen 27, 2009, 16:21:21 »
Jasně, proto se mi moc líbí, že ty brašny můžu sundat aniž bych musela sundavat celé kšíry...Dost často teda sama skoro neprojdu s krosnou vlakem nebo busem..natož, abych ji sundala (pak ji totiž "nenahodím" zpět na záda-v omezeném prostoru).
Jak časově dlouhé tedy bývají ty dogtreky? Na čundr jezdíme většinou od pá do ne. Spíme venku (což platilo i o těch Beskydech).
Máte pěkné psy:-)

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #42 kdy: Srpen 27, 2009, 16:26:04 »
DT je cokoliv mezi 10-52 hodinami...podle vkusu každého soudruha.
Ono ale na 2 dny nebo na týden už je jedno, věcí je stejně, pokud teda nerazíš do úplné divočiny, kde není možnost doplnit zásoby vody a proviantu (jestli existuje ve střední Evropě takový ráj, tak chci vědět kde!!!!)
...jsi mě předběhla:-). No nevím, na 2dny, bych pro sebe měla malý batoh (když bych měla kam mimo upevnit spacák). Zrovna v těch Beskydech to tak vcelku bylo. Nesly jsme si jak vodu, tak jídlo, což samozřejmě asi nejvíc přitíží. Jinak jestli chceš do divočiny, stačí se vyhýbat turistickým stezkám a obcím;-). A v rámci stř.Evropy by se toho určitě našlo spousty:-)

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #43 kdy: Srpen 27, 2009, 16:27:45 »
Délka dogtrekkingu bývá u každého závodu uvedena v propozicích.
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

yzengrin

  • Host
Re: Ruksaky na psa
« Odpověď #44 kdy: Srpen 27, 2009, 16:33:00 »
To jsem si všimla, ale nemám moc představu, jak dlouho to trvá (hlavně asi ty delší-80km a víc), abych měla právě srovnání.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: