Mě osobně se tohle moc nelíbí - deku pod psa ano, může si vybrat, ale obleček ne. Tím, že má pes něco na sobě namočenýho..., voda se odpařuje proto, že se ohřívá - proto není dobré máčet si na přímém slunci čepici nebo klobouk - velice snadno si uženeš úpal/úžeh. Mam doma taky jednoho psa, co do vody nestrčí ani packu - do vody šel povinně a je mi fuk, co si o mě myslel. Dneska, na stará kolena, už tam chodí jenom na povel, bez fyzického "násilí". Stejně tak mam u Bonyho, když je na treku už přehřátej a unavenej, že nechce ani pít, i když potřebuje, povel na pití, aby si alespoň namočil jazyk - to stačí prozatím. Před týdnem jsem brala do vody a učila po 4 letech plavat SAO, co nebyl v životě ve vodě víc jak po kotníky a jednu výmaračku, ani jeden do vody ne a radši se uvařej - a taky to přežili a bylo jim líp. Bony jako štěně a puberťák do vody ano, ale jenom brodit se, plavat ani za prase - naučil se to taky, ale nikdy si nelehl dobrovolně do louže nebo potoka. Zase když hrozilo přehřátí, MUSEL si lehnout no a po jednom létě "nucení" si lehá sám a okamžitě do každé louže, potoka a bohužel i jenom bláta, protože prostě ví, že je to fajn a že ho to neukousne.