AHOJ, JSME S CANTEM ŽIVÝM DŮKAZEM, že Romanovy tréninkové metody a rady fungují a pomáhají ke zlepšení kondice i vytrvalosti.
Díky společným konzultacím jak a co trénovat a jak se připravit na různé závody jsme měli v minulém roce docela úspěch.
Nejen, že jsme s Cantem vyhráli celý Seriál Tour de Beskydy 2008 a celý etapový závod, který je jeho součástí a zaběhli si moc pěkný čas na Lysohorském marathonu(letní verzi) k tomu ještě nepopsatelné vítěztví na Oravském longu(historicky první čas stejný s Romanovým), Fryštáckém midu, kde jsme skončili celkově na 3místě a Stezkou vlka jsme i přes bloudění v první etapě to vítěztví v kategorii žen přece jen vyběhli.A pes hodně pomůže.
Když jsem běžela Ostravský marathon, pes mi chyběl, ale byla jsem připravená na to, že mi nepomůže, až mi budou docházet síly.
To se v dogtrekkingu stát nemůže, protože to je přece právě o tom, že si člověk pomáhá se psem.
Cant ze začátku vůbec nepomáhal jenom se motal do vodítka, ale každým dalším tréninkem se učil spolupracovat a odkoukával vše od zkušených psů na závodech.
Atmosféra na startu ho vždy tak nabudila, že to prostě začal taky brát soutěžně a chce všechny předbíhat. Jak před sebou ucítí psa, dokáže pořádně zabrat.
Taky jsem na závodech vyhrála všechno možné vybavení pro psa, což bylo super.
A tak bych tady mohla spisovat..............................
...........momentálně náš trénink nemá konkrétní zaměření, ale do budoucna máme ještě hodně naplánovaných vítěztví a osobních rekordů. Třeba zaběhnout marathon za 3:08 a překonat osobní rekord svýho táty