No mě se nápad MS dost líbí už z důvodu, že jsem ho pomáhala organizovat, ostatně jako většinu závodů z Tour de Beskydy a musím podotknout, že ten medvěd byl fakt něco úžasného a hlavně to překvapilo doslova všechny. Je to fakt, že se říká, že v Beskydech medvědi jsou a tak jsem si to naše závodění trochu chtěli zpestřit přibarvenými historkami a proč taky ne!
Dokonce v táboře Baník na Ostravici, pod Lysou horou skáče po stromech metrová veverka (jednoznačný unikát Beskyd) a k táboráku chodí loudit buřty ohrožený Rys.
Tím jsem jen chtěla říct, že fantazii se meze nekladou a to platí i u pořádání závodů nebo dogtrekkingů.
Přece naši pejsci mají taky rádi různorodost a vše prožívají hrou a mluvím-li za sebe a svého psa tak midy jsou k tomu perfektní. Záleží na každém, jak se k tomu postaví. Jestli to je "kilometrická znásilňovačka pánečka i psa" nebo je to zábavný výlet přizpůsobený schopnostem každého, kdo má rád sport ve společnosti psů v přírodě, mimochodem turistika je v dnešní době taky sport, který zvládají i děti a ty především jsou milovníky zvířat, tedy psů, takže i toto si myslím je obrovské plus pro spoustu lidí, kteří přemýšlí co o víkendu s rodinou.
Chápu že jezdit přes celou republiku na každý závod dejme tomu každý měsíc je docela šílenost, ale jedno je jisté! Kdo zažije MS, kdo pozná trať Lysohorského dogtrekkingu a horského běhu tak si ji 100%zamiluje.
A kdo si vyzkouší pár dalších závodů, třeba etapový 170km za 7dní tak zjistí jak pestrá jsme "smečka" a jak to vlastně funguje, když jsou trekaři jeden tým!