Radku, nikoliv tvrdou, ale důslednou a nechybující! Tvrdou ruku naopak na ČSV opravdu nee! Ona teda není dobrá na žádného psa, ale jsou plemena co ji snesou, stejně jako jná snesou nějaké to rozmazlování. Labrador ti odpustí skoro všechno, ČSV skoro nic.
ok, CSV jsem nikdy nemel (kolegovo tchan ma chovnou stanici, tak jen pisu, co mi kolega napovidal
)
mimochodem s tou uniformou jsi to trefil....opravdu je u policie.
tříkolka by se mi taky líbila, musím někde sehnat....tyjo tak jsem koukala na tvůj web a netušila jsem co se tady kolem děje....Rybnice, kralovice, samej mushing a já nic nevim ! ale ráda si nechám poradit jak s výcvikem, aby si pesani nešli kudy chtí oni....ideální délku trasy, doladit způsob zapřažení atd. Myslím že je to bude bavit, no uvidím. Na kole je to sice fajn ale to nemůžu vzít oba. Ale taky je nechci přetěžovat, tak snad ta tříkolka nebude moc,když se zvolí ideální způsob trasy.
Jdu si pro nějakou papu tak zatim...
Do kralovic jen chodim, tam mam rodicovstvo, jinak z plas
... a samej mushing... v okoli kaznejova jen dva - rybnicka smecka a ja... Potom jeste Vojta Nemec s perinkama, ale ten je bliz u plzne
Pokud BC nejsou az tak tahavy (jako ze asi nejsou), tak bych se nebal ke kolu klidne dva zaprahnout... Prave jsem se vratil z kolobky, mel jsem zaprahnuty dva... a da se to i s tahavejma psama... (pravda, tri uz je o hubu
)
Btw. pesani si vzdy budou chodit, kudy budou chtit oni... Zvlast, pokud na druhe strane je neco zajimavejsiho, nez to, ze ja chci nekam jinam (takova srnecka...
), ale je dobrej trik je zblbnout tak, aby umeli pronasledovat zver pouze po zpevnene ceste
- otazkou je, jestli zrovna tohle se hodi ucit BCcko, ktery bude mit i policejni vycvik a tam se tak nejak predpoklada, ze nebude stihat nekoho jen po zpevnenejch cestach a a nebo ze 20cm tlusty 'klacek' na ceste bude duvod zastavit a ne preskocit a stihat dal...