Chtěl bych všechny přítomné upozornit, že už tohle začíná překračovat hranice demokracie, jestli se tomuhle vůbec tak dá říkat...
Pokud si potřebujete někde vylít svoje antipatie k druhým máte k tomu několik příležitostí ročně to provést osobně, nebo mejlem nebo jinak. Tato diskuze není určena k osobním anonymním výlevům.
Říkejte si tomu klidně cenzůra, ale pokud bude pokračovat dále takovéto plácání, budu muset opět nepopulárně zakročit a myslete si o tom co chcete.
Co se týče Michala Nádvorníka, dá se říct že se jedná bezpochyby o zvláštního člověka. Jistě, člověk může provést různé chyby, pak ovšem záleží jak se poté k tomu postaví. Jenže Michal má nejen "smůlu" na tyto situace, ale posléze je řeší velmi prazvláštním způsobem, který bohužel může vyznít tak že to třeba dělá schválně. Sám jsem byl několika takových situací osobně svědkem a přiznám se, že dodnes jsem z toho na rozpacích co si o tom mám myslet.
Fakt je ten, že tato situace je výsledkem několikaletých různých exscesů které Michal způsoboval a to co se stalo na této poslední akci byla už asi poslední kapka.
Když už se to tu načalo, přispěji pár fakty k této konkrétní kauze - co jsem viděl na vlastní oči:
Ve dvou evidenčních knihách, jedné pro nápoje a druhé pro jídlo zůstaly nezaplacené položky.
Systém je takový, že každý má v knize vlastní celou stránku se svým jménem kam se zapisuje konzumace.
Pokud požádá strávník o zaplacení účtu, vezme si vedoucí knihu na jídlo, spočítá útratu a zároveň ji při počítání škrtá (jak bývá v hospodách zvykem) to samé pak provede s knihou nápojů a v ní provede celkový součet.
Viděl jsem obě knihy a ani v jedné nebylo provedeno na Michalových stránkách žádné škrtání při sčítání, žádné součty nic, jen záznamy o spotřebě.
Všech ostatních 80-90 listů bylo vyřízeno bezproblémů. Z toho je poměrně jasné, že těžko může dojít k nějakému omylu "neodškrtnutí" celkového zaplacení.
Takže první co se nabízí za vysvětlení je, že prostě zapoměl když si chytl nějaký odvoz na nádraží. Ovšem když mu Faboš volal, tvrdil že všechno zaplatil... Ovšem komu jak a co si nějak nemohl vzpomenout.
Co si o tom myslet, je to úmyslné jednání, nebo jakési prapodivné chování??!!
Bohužel podobný scénář se opakuje už několik let v různých obměnách, pravda většinou to nebylo tak vážné jako nezaplatit útratu v hospodě.
Sám jsem měl několik možností s Michalem mluvit a přiznám se, že opravdu nedokáži říct jestli je to nějaké úmyslné jednání, nebo nějaká složitost jeho osobnosti, nebo nějaké neuvěřitelná náhoda.
Každopádně se má možnost se zde pokud bude chtít vyjádřit a uvést svoji verzi.
Ovšem nebudu tolerovat výlevy třetích stran, skoro bych to přirovnal k přikusovačům když se psi rvou, a ostatní si také chtějí při té příležitosti kousnout...