Když už radíte s úpravou fotek, tak bych chtěla poprosit o pár typů na foťák. Chtěla bych pořídit nový, ale nějak nejsem schopná vybrat. Teda spíš se v tom moc nevyznám, chtěla bych nějaký lepší, ale rozhodně né na profesionální focení. Díky
Tak já osobně budu samozřejmě hlasovat pro zrcadlovky, konkrétně Nikon D50, to je to, co mám já, jen už se nedá asi nový sehnat, nebo D80, ten je o něco lepší, ale zase se asi nevlezeš do těch 18. tis. Hlavní výhodu zrcadlovky oproti kompaktu vidím v tom, že nemá zpoždění mezi zmáčknutím spouště a vyfocením fotky. A pak samozřejmě kvalitnější objektivy. Bohužel jsou méně skladné, kdo mě viděl táhnout kompletní výbavu, ví, o čem mluvím. A těch rozdílů je samozřejmě víc. A pak taky další malé bebíčko: zrcadlovka je černá díra na peníze, člověk brzo zjistí, že by to chtělo druhý objektiv s větší ohniskovou vzdáleností, pak něco širokouhlého, nějaký ten filtr, externí blesk a tak dále a tak podobně.... Jinak velmi oblíbené zrcadlovky jsou i od Canonu, ale to by měl napsat nějaký "kanónista", já s nimi osobní zkušenost nemám.
Z lepších kompaktů jsou, co vím, hodně oblíbené Panasoniky, ale zas by to chtělo konkrétní zkušenost od někoho, kdo ho má doma.
Mě osobně by se líbilo třeba něco takového:
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=BBJ_3540ale znám ho jen z obrázku a nemám srovnání.
Nejlepší bude, když se na akcích koukneš, kdo s čím fotí, pokecáš, zeptáš se na zkušenosti. Dost to člověku ve výběru pomůže. Jestli chceš, můžem to klidně na některým treku pobrat, počínaje Stezkou vlka bych chtěla být všude.