Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Návrhy

Autor Téma: Návrhy  (Přečteno 72460 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Jana & smečka

  • SPD
  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 482
  • Souhlasu: 33
Re: Návrhy
« Odpověď #60 kdy: Leden 11, 2009, 20:55:09 »
tady ale není třeba žádné rozdělování :) pravidla jsou od toho, aby se dodržovala a podle nich je dogtrekking dlouhý min. 80km, s čímž se evidentně někteří nechtějí pořád smířit. a většina laické veřejnosti si pod pojmem dogtrekking opravdu představí dlouhou náročnou trasu s bivakem, než nějakou 40km procházku.

Offline P. & G. N. R. J.

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 653
  • Souhlasu: 29
Re: Návrhy
« Odpověď #61 kdy: Leden 11, 2009, 21:00:45 »
Myslel jsem, že už k tomuto nic psát nebudu, ale snad naposledy.
Já sám považuji za plnohodnotný dogtrekking pouze akci podle všech pravidel, kdy bivakuji a jsem v pohodě a svěží, případně jdu nebo běžím durch přez noc a jsem na hadry ;D
U kratších akcí, nebo těch, která nesplňují všechna pravidla, ale nerozumím, proč nemůže být pojmenování dogtrekking-MID, maraton,nebo co koho napadne a u kterého bude okamžitě podle názvu jasné, že nejde o plnohodnotný klasický trek, ale pouze o odnož DT.  A už vůbec mi není jasné proč je neřípustný název DT hrátky a nejspíš i minidogtrekking, jak bylo na podzim v Mělníku,ikdyž tato akce zde nebyla předem prezentována,případně DT výlet apod.
Tomáši, nenech se rozhodit ;) To, že se k tomuto strhne diskuze, vám muselo být jasné, od toho tu fórum přece je a co člověk to názor a je jasné, že se ve všem neshodneme. Možná by se k tomu mohli vyjádřit někteří z pořadatelů, kteří to prosadili.
HOWGH

Offline burak

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 74
  • Souhlasu: 1
Re: Návrhy
« Odpověď #62 kdy: Leden 11, 2009, 21:52:30 »
Citace
většina laické veřejnosti si pod pojmem dogtrekking opravdu představí dlouhou náročnou trasu s bivakem, než nějakou 40km procházku.
Hmm, a většina laické veřejnosti si pod pojmem "mushing" představí psí spřežení dvaceti psů, jak táhnou saně 1000 mil někde na Aljašce a na saních stojí chlap jak hora s kapucí obšitou kožešinou z rosomáka.... To je mushing. Ale přesto je mushing je, i když dva samojedi při závodě na 8 km táhnou chlapa v zabahněnějch montérkách na tříkolce; nebo když jede maník v elasťákách na lyžích a táhne ho ohař. Furt je to mushing.

Mimochodem, pro většinu lidí je 40 km vzdálenost, kterou si nedovedou představit ujít.

Jo, a nechte už toho, že to je extrémní sport. Jo, bolí to, ale u zubaře to taky bolí, přesto to není nic extrémního. Závod, kdy je možné fotit pamětihodnosti, zastavovat se po hospodách a v každé si dát HU, prostě nemůže být extrémní. (Nemám nic proti focení a už vůbec ne proti HU, ale proti pojmu "extrémní" z definice)

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
Re: Návrhy
« Odpověď #63 kdy: Leden 11, 2009, 22:25:31 »
Myslím že základní problém proč pořadatelé LONG závodu nechtěji akce na kratších tratích nějak respektovat že tady vznikají je že se prostě bojí že např. někdo jako ja jako pořadatel svými závody údajně znehodnocují klasický Dogtrekking.
Jednoznačně ať chtěně nebo nevědomky brání rozvoji celého Dogtrekkingu.
Letos je v kalendáři 11 závodu LONG.Myslíte že to uspokoji všechny lidi,kteří by to chtěli z Dogtrekkingem zkusit?Myslím že je tady a aspoň u nás na závodech Tour přibýva víc a víc lidi kteří si na kratši varianty troufnou.

Nikdo nechce tady fušovat do klasického Dogtrekkingu.Sám jsem jich absolvoval moc a uznávám je jako samotnou velkou výzvu a mají pro mne neopakovatelné kouzlo uplně jiné než když třeba běžím jen 40 km.

Opravdu těmi kratšími tratěmi přibližíte více široké veřejnosti.
Když někdo chtěl jít něco kratšího v minulosti tak mohl jít jen MID který byl v rámci nějakého LONGU a tak trochu i mimo pozornost a často i bez vyhlašování časů a pořadí atd.A moc jich tedy nebylo.

Teď se našli i zájemci ,kteří by měli i chuť se zaměřit na kratší tratě a ja se snažím jako pořadatel jim vytvářet samostatné plnohodnotné závody.

To co vymysleli letos pořadatelé na schůzce poř. je diskriminační k jakýmkoliv aktivitám dalších pořadatelů ,kteří by chtěli pořádat nějakou kratší akci a pojmenovat ji Dogtrekking.

Ja ty názvy moc neřeším.Myslím že každy mnou pořádaný závod svým názvem odpovídal každému jasně co se tam půjde a na jaké trati a jeji délce.

Pokud pořadatelé LONG závodu vyloženě nechtěji jak jsem pochopil ze zápisu schůzky řešit v České republice MID závody tedy kratší ať to rozhodnou raději rázně ať to každý pochopí srozumitelně a ať víme na čem jsme.Nebudeme se pak zbytečně pořád tady motat o slovičkách co je co za sport se psy.

Nechci jako pořadatel něco pořádát ,aby tato samostatná akce se pak objevila někde na této diskuzi v kolonce ,která neodpovída charakteru akce a pod názvem který si nepřeji.Žádní chudí příbuzní ,ale plnohodnotný závod.

Takže bych byl rád kdyby se toto dořešilo než začnou první letošní akce.

Buď se tyto kratší akce budou akceptovat nebo by měli být úplně vyřazené z nějakého prezentování na tomto oficiálním Českém webu okolo Dogtrekkingu.

Aby v tom měl každý jasno.

Ja bych navrhoval a měl bych i názvy jak by se tyto akce měli pojmenovat aby bylo jasně vidět o jaký sport se psy se jedná.

Dogtrekking LONG-   Akce nad 80 km

Dogtrekking MID- nebo také Dogtrekking/Marathon stejné výrazy pro akce okolo 40 km
Dogtrekking/SHORT-akce kratší než 40 km

Mělo by se to opravdu vyřešit ať se zbytečně tady nemotáme s názvy.

Myslím že pokud by kratší tratě nebyli přijatelné pro pořadatelé LONG závodu nebudu tady jako propagátor a pořadatel kratších variant tyto akce prezentovat a budu respektovat toto rozhodnutí,abych Dogtrekking nějak nedeformoval trochu jiným pojetím a pravidly pro krátké tratě.
























« Poslední změna: Leden 11, 2009, 22:30:27 od Roman/ HOLKI »
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Návrhy
« Odpověď #64 kdy: Leden 11, 2009, 22:46:34 »
Nidko tě nediskriminuje, tohle je web propagující dogtrekking podle pravidel na něm uvedených.

Tobě, ani nikomu jinému nebrání v pořádání čehokoliv, pokud ti nevyhovují pravidla stanovená pro prezentaci jiných akcí než těch podle pravidel na tomto webu, založ si vlastní web, vlastní diskuzi, nazvi si ji jak chceš a prezentuj si tam co chceš. V tom ti nikdo nebrání a bránit nebude!

Zajímavé je, že se mi na těchto podmínkách podařilo domluvit s každým mimo tebe.

A ještě další výňatek z naší komunikace, kdy jsem se snažil s tebou najít řešení názvů než to zašlo až takhle daleko:

Sunday, July 29, 2007, 11:20:23 AM, you wrote:
RB> Ale jak píšeš nějaký název pro takové akce by měl vzniknou,aby si to
RB> někteří tedy mohli nějak zaškatulkovat.
RB> Budu nad tím přemýšlet a snad na něco příjdu.
RB> To MS světa nechci dávát jako samostatné téma.Bylo by to zasypáno pruděním
RB> a nepochopením a nikdo nechápe že je to jen pokus přilákat na pěkný ofic.
RB> název sponzory a např. Salomon ma v plánu podobné akce podporovat a byl by
RB> to přínos pro všechny účastniky ani netuší jaký.

To by se možná o MČR dalo říci také, ale používá k tomu alespoň svůj zavedený název...
tombru

Petr a spol.

  • Host
Re: Návrhy
« Odpověď #65 kdy: Leden 12, 2009, 06:57:27 »
Re Tombru: Žádný mejl jsme nedostal, ani do spamu. Můžeš ho poslat ještě jednou? Díky.

jana & smečka : "zajímavá diskuze kolem jednoho slova...podle mě docela zbytečná, prostě dogtrekking byl definován jako extrémní vytrvalostní sport, kde nejkratší trasa má 80km...mělo to (má) svoji myšlenku, užít si délku trasy, nástrahy přírody a nešvary počasí...to na 20km procházce sice taky potkat můžete, ale co z toho, když za chvíli budete v kempu??
je škoda, že bylo zrušeno označení MID, to totiž tyto krátké tratě vystihovalo nejlépe. Zbytečně se tak vyrojily problémy s některými závody, které však nebyly plnohodnotným dogtrekkingem"

Bohužel, často opakovaný odkaz na text soutěžního řádu, který byl jednou vytesán a je považován za svatý text a nikdo nesmí o jeho správnosti pochybovat, neboť o jeho správnosti rozhoduje anonymní výkonný výbor (promiňte, ale v poslením zápise není seznam přítomných, u všech zápisů naprosto běžná věc...). Víte jak dlouho bylo "definováno", že Země je placatá a je středem vesmíru?

jana a smečka: "U kratších akcí, nebo těch, která nesplňují všechna pravidla, ale nerozumím, proč nemůže být pojmenování dogtrekking-MID"

Tady je uhozen hřebíček na hlavičku. Tomu nerozumí asi hodně lidí....Tombru jako tiskový mlůvčí výboru je v tom nevinně, chybí konkrétní a jednoznačné vyjádření jednotlivých členů výboru, ale prosím s jasným a logickým zdůvodněním. Bohužel, vyjádření typu "MY SI NEPŘEJEME" za seriozní považovat nemůžu.

Tombru:"Co se týče názvu, tak to chápu tak že někdo si vymyslí něco, a nějak to pojmenuje, samozřejmě většinou chce aby ten název něco vyjadřoval tak to nějak definuje. Jenže pak přijde někdo další, komu se ten název z nějakého důvodu také líbí nebo hodí, ale už se mu tak nehodí to co ten název nebo značka před tím vyjadřovala."

Naprosto demagogická argumentace. Zkus si do těch vět dosadit jakýkoliv existující sport. Např. Někdo vymyslí cyklistiku, a definuje, že závody musí být minimálně 120 km dlouhé. A pak přijde někdo další a chce závodit na 60km a rada starších rozhodne, že si nepřeje, aby se tomu říkalo cyklistika. Někdo vymyslí skoky na lyžích a definuje, že délka skoku musí být minimálně 100 metrů. A pak přijde někdo další a chce skákat na můstku na 80 metrů, ale je mu "doporučeno", aby si dal tu práci a vymyslel si nějaký jiný název, třeba hopsání. Poslední příklad: Někdo si vymyslí v rámci automobilového sportu závody typu "rallye" a rozhodne, že délka musí být 1000 km, protože to vyhovuje závodům, které pořádá. A pak přijde někdo, a chce pořádat Rallye Šumava...

Domnívám se, že tady je jádro celého sporu. Výbor a jeho tiskový mlůvčí žijí v přesvědčení, že název sportu je něco jako ochranná známka s přesně a jednou pro vždy definovaným tvarem (viz argumentaci s botami Adidas), která se nechá patentovat. Zkuste si to!!!!
Samozřejmě, že zásluhy "vynálezců" jsou neoddiskutovatelné, ale zkuste si patentovat fotbal, košíkovou, házenou...Nebo kolo, automobil,...a ať si někdo zkusí představit, jak si firma Daimler-Benz nadefinuje, že automobil musí  mít motor minimálně o objemu 3 litry a jiným automobilům s menším motorem se nesmí říkat automobil, nebo takový G.Bell nadefinuje, že nejdůležitější je, aby telefon měl minimální rozměry 20cm x 20cm x 20 cm, a potom trvá na tom, že cokoliv menšímu se nesmí říkat telefon.

Můj závěr: Dogtrekking jako obecnou charakteristiku si nemůže přivlastnit žádné sdružení a délka trasy není obecná charakteristika.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Návrhy
« Odpověď #66 kdy: Leden 12, 2009, 08:23:14 »
že bych začala pořádat maratony na 5 km?

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Návrhy
« Odpověď #67 kdy: Leden 12, 2009, 08:29:10 »
Ahch jo,

Takže ještě jednou - tohle je web prezentující dogtrekking dle pravidel na něm uvedených, pořádání jiných akcí nijak a nikdo nezakazuje, jen když tady chcete inzerovat jinou svoji akci, nepoužívejte PROSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍM tady pro ni název dogtrekking, nebo podobně.

Asi není nutné aby tady každý pořadatelů obhajoval, nebo zdůvodňoval zvlášt své stanovisko pokud se společně na něčem shodli. Myslím že není nutné každého jmenovitě uvádět, kontakty máte v termínovce.
tombru

Roman/C

  • Host
Re: Návrhy
« Odpověď #68 kdy: Leden 12, 2009, 08:39:16 »
Maraton představuje delku tratě!! A tento sport se menuje BĚH.Závod na 5km. je nesrovnatelně kratší a jde taky o BĚH!! Srovnej si tyto dvě slova.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re: Návrhy
« Odpověď #69 kdy: Leden 12, 2009, 09:13:59 »
Dogtrekking představuje taky délku tratě, to je to co se vám tady Tombru snaží vysvětlit, jinak je to chůze se psem. Závod na 20 km je nesrovnatelně kratší a taky je to chůze se psem!  >:D

Offline Kryštof+Naru

  • Administrator
  • čtyřprsťák
  • *****
  • Příspěvků: 132
  • Souhlasu: 1
Re: Návrhy
« Odpověď #70 kdy: Leden 12, 2009, 09:31:24 »
problém vidím v tom, že podle zakladatelů dogtrekkingu název "Dogtrekking" je na stejné úrovni, jak název "Maraton", tedy určitá disciplína (chůze se psem / běh) se specifikovanou délkou trati (>80km / 42.2km), kdežto jiní vnímají název dogtrekking spíše na úrovni obecné disciplíny (běh, turistika, cyklistika, apod) a pro odlišení délky jsou zvyklí na přívlastek Long/Mid.

To, že rozhodnutí zakladatelů budu ctít minimálně na "jejich" stránkách je snad samozřejmostí....

Offline Sheep

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Souhlasu: 0
Re: Návrhy
« Odpověď #71 kdy: Leden 12, 2009, 11:06:57 »
Začínám se do těch názvů zamotávat ??? Pod názvem Dogtrekking si představuju pěší turistiku za doprovodu psa,která je sice omezená daným časem,ale přesto to neznamená,že se musím hnát jako blázen a nic z toho DT nemít...80km je pro někoho/např.pro mě už extrém a proto je tu ještě zkrácená verze na cca 40km pro ty,kteří si na 80km zatím netroufnou,nebo si to chtějí jen zkusit - bez toho aby se to muselo běžet.Ta 80ka se také neběhá.Neumím si pod tímto názvem Dogtrekking představit něco jiného a budu ráda když to tak zůstane.Ještě jsem DT nešla,tak jestli se mýlím,klidně mou představu opravte.Tak,a ted' jsem se do toho zamotala úplně :'(

Host

  • Host
Re: Návrhy
« Odpověď #72 kdy: Leden 12, 2009, 11:27:40 »
Náze dogtrekking přeci ale, při vší úctě, "dědové zakladatelé  O:-)" DT v ČR, nevynalezli, nebo se pletu? Předpokládám že se inspirovali v cizině.

Nemáte někdo přehled jak chápou a definují DT ve světě? Pokud ve světě jasně převažuje jedna z variant o kterých se tu bavíme (DT jako sport bez ohledu na vzdálenost vs. DT jako kategorie sportu procházky se psem pouze pro tratě určité délky) nebo pokud dokonce exitují zavedená mezinárodní pravidla a soutěže,  je to silný argumet do téhle diskuse.

Jana

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Návrhy
« Odpověď #73 kdy: Leden 12, 2009, 11:49:00 »
Náze dogtrekking přeci ale, při vší úctě, "dědové zakladatelé  O:-)" DT v ČR, nevynalezli, nebo se pletu? Předpokládám že se inspirovali v cizině.

Nemáte někdo přehled jak chápou a definují DT ve světě? Pokud ve světě jasně převažuje jedna z variant o kterých se tu bavíme (DT jako sport bez ohledu na vzdálenost vs. DT jako kategorie sportu procházky se psem pouze pro tratě určité délky) nebo pokud dokonce exitují zavedená mezinárodní pravidla a soutěže,  je to silný argumet do téhle diskuse.

Jana


Pro zájmece o to jak dogtrekking to vlastně vzniknul, co tím bylo myšleno a proč, a s tím i související důvody proč se třeba na tom tak trvá dodnes doporučuji si zakoupit časopis Fauna 1/2009 a Pes přítel člověka. Monte Kvasnica, tedy ten co s tím začal to tam popisuje.

Možná to pomůže k pochopení mnohého.

Také bych si dovolil upozornit, že i já zde mluvím pořád jen o "akcích dle pravidel" a pravidla nejsou jen ta vzdálenost, výbava a jiné povinnosti pro účastníka, ale i závazek, že akce budou v souladu se zákony této země, tedy příslušná povolení, vypracování a dodržování řádů na ochranu zvířat, ohlašovací povinnosti atd...



tombru

Offline ŽufrikTeam

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 297
  • Souhlasu: 8
Re: Návrhy
« Odpověď #74 kdy: Leden 12, 2009, 12:18:46 »
Náze dogtrekking přeci ale, při vší úctě, "dědové zakladatelé  O:-)" DT v ČR, nevynalezli, nebo se pletu? Předpokládám že se inspirovali v cizině.
Nemáte někdo přehled jak chápou a definují DT ve světě? Pokud ve světě jasně převažuje jedna z variant o kterých se tu bavíme (DT jako sport bez ohledu na vzdálenost vs. DT jako kategorie sportu procházky se psem pouze pro tratě určité délky) nebo pokud dokonce exitují zavedená mezinárodní pravidla a soutěže,  je to silný argumet do téhle diskuse.

Jana

Tenhle sport se k nám dostal ze severských zemí, kde byl dálkový pochod se psem naprosto běžnou, rutinní a ve skrze praktickou záležitostí.  V Čechách se inspirovali a hned to "založili"  :D :D
   *   www.probarf.cz

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: