Co se týče názvu, tak to chápu tak že někdo si vymyslí něco, a nějak to pojmenuje, samozřejmě většinou chce aby ten název něco vyjadřoval tak to nějak definuje. Jenže pak přijde někdo další, komu se ten název z nějakého důvodu také líbí nebo hodí, ale už se mu tak nehodí to co ten název nebo značka před tím vyjadřovala.
Nepodaří se mu domluvit s tím, co přišel první, protože tomu se třeba všechny ty změny nezmlouvají, protože je názoru, že by to už nebylo to co on pod tím deklaruje.
Takže buď se ti dva domluví, nebo jeden z ních musí ustoupit a zkusit to jinak. Tak by to bylo asi normální. Jenže člověk je tvor myslící a chytrý, potažmo vychytralý a tak si ten druhé řekne, no co, ten co byl první co mi může udělat, má nějaké jiné právo na ten název než "morální", nemá tak co, ať si brble, nazvu si to stejně nebo velmi podobně ať se mu to líbí nebo ne.
A je tu spor, a až to překročí mez, kdy to ten první přestane tolerovat, spor graduje, jelikož ten druhý, posílen tím svým přesvědčením, že pokud není nijak postiženo, může si dál dělat co chce.
A proto nakone musely vzniknout ochranné známky a autorská práva, aby se ti co mají "morální právo" na ten svůj nápad, název výrobek, uhájit, když se objeví někdo další, který se s ním nedokáže domluvit.
Takže dogtrekking, nebo třeba Adidas, v principu je to vlastně jedno, ovšem čím asi větší prestiž, tím je samozřejmě majitel na svoji "značku" háklivější a zájem dalších o značku větší...
Asi nikoho napotěší, když si koupí nějaké značkové boty zavedené značky, a ony budou jiné, než co deklaruje ona původndní značka.
I ten rohlík má nějaké pravidla jak má vypadat...
To co se děje kolem názvu dogtrekking je právě to že se dvě strany nemohou domluvit a vygradovalo to až do takovéhl míry.
Co se týče mě a serveru dogtrekking.info, který jsem vytvořil a starám se o něj, nejde jen o nějakou finanční podporu ze strany pořadatelů, ale o to, že jsem do názvu serveru převzal jejich označení a tak to jejich "morální" právo na to jak má dogtrekking vypadat budu respektovat a požadavky v tomto ohledu plnit. Jelikož si myslím, že je to tak správné, a k tomu abych toto respektoval, nepotřebuji zákony a následně i nějaké hrozby sankcí.