Ahoj, zkuste mi prosím někdo poradit.
Asi před rokem a půl se se do domu naproti přes ulici nastěhoval nový soused. Zezačátku bylo všchno v normálu, ale od podzimu si začal chodit stěžovat. Že sekáme trávu a řežeme dřevo, že to dělá rámus, že v zimě máme nastartované auto, než odjedem do práce a jako "TOP" problém je pro něj, že nám štěkaj psi. Ten se pomalu stupňuje, mimo jiné i tím, že nedávno obcházel sousedy, ať si k nám jsou stěžovat s ním, ti ho naštěstí odbyli, že psi štěkaj jen když jde někdo okolo, protože hlídaj, což je v pořádku a že jim to nevadí. Jenže včera jsem nejprve slyšela a poté i viděla, jak se vracel z procházky svým psem, kterého při náznaku zájmu o naše psi švihal proutkem a po celou dobu průchodu kolem našeho plotu na ně pořvával "drž hubu ty hajzle" a pod a na konci zahrady (před jeho brankou) proti nim začal za plotem vyrážet, šermovat rukama a pořvávat "Táhni" a tak něco. a to už reagoval i hafan, kterej si jinak nikoho nevšímá (máme 3). Něco takového už dříve několikrát zmiňovala dcera, ale dosud jsem to neměla v "přímém přenosu". Doteď mi jen bylo divné, že od každého jiného okolojdoucího se dají odvolat, jen této osoby se jeden chová, jak kdyby chtěl zbourat plot. Tak a teď nevím, jak se k tomu mám postavit. Jak by jste se na mém místě zachovali Vy? Díky za rady.