Tak už som doma a aj po sprche... Keďže som úplne vyčerpaný, tak len v rýchlosti napíšem k dnešným Tatrám.
Ráno odchod z PP 5.30 na Lysú Poľanu, tam som pešo prešiel hranice a chytil bus do Zakopaného (838 m.n.m.),kde som bol o ôsmej, no kým som blúdil po meste bolo 9 hodín, kým som našiel značku. Vyrazil som teda na Giewont (1894,5), národný vrch Poliakov, potom cez Kondratovu kopu (2004,6) a viacero nízko položených sediel na Kasprov vrch (1949.1), ďalej opäť nejaké vrchy a sedlá, hore - dolu, až na Svinicu (2301) a Zavrat, klesanie do doliny 5 Stawow Plskich (asi 1850), odtiaľ po neznačenom chodníku na Hladké sedlo (1993,4), kde som sa vrátil definitívne na Slovensko, sedlo Závory (1876,5) v Tichej doline, odtiaľ Kobiliou dolinou do Kôprovej doliny (1411,4), výstup Hlbinskou dolinou na Kôprovské sedlo (2180), kde som bol večer o 19.10 hod., no a zostup Mengusovskou dolinou na zastávku Popradské pleso (1250 m.n.m.), kde som dorazil okolo 21.00. Električka mi šla až o trištvrte hoďky, no a domov som dorazil pred hodinou. Fotky nejaké sú, no ani ich nepozerám, či vyšli, ak budem schopný, tak zajtra večer...
Bolo to pre mňa dosť náročné a namáhavé, to musím priznať. Vypil som 6 l tekutín: 2 l kofoly, 2 l tangu s minerálmi, no a z čistého tatranského potoka 2 l čistej vody. Práve som sa vážil a schudol som 2 kg... A tak trochu mi pripieklo ruky...
Bolo tam chvíľu aj dosť chladno, musel som si dávať flanelku, strašne fúkalo, mal som problém stáť na nohách a klobúk som dal radšej z hlavy dolu, našťastie to bolo len tak hoďku, potom to ustalo.
Ale tá námaha stála za to, pretože mi krásne pózovali z blízka aj kamzíky aj svište, no snáď to môj foťák s 3-násobným zoomom zachytil...