Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Nejlepší pes...?

Anketa

Jak dopadnou závody v Trnávce?

Roman obhájí svůj výkon a vyhraje.
2 (9.1%)
Roman obhájí svůj výkon, ale budou tam i lepší.
0 (0%)
Roman neobhájí svůj výkon a i přesto bude nejlepší.
0 (0%)
Roman neobhájí svůj výkon a nebude ani nejlepší.
0 (0%)
Roman vůbec nepřijede.
13 (59.1%)
Je mi to jedno.
7 (31.8%)

Celkem hlasů: 21

Hlasování ukončeno: Září 10, 2008, 05:49:41

Autor Téma: Nejlepší pes...?  (Přečteno 18095 krát)

0 uživatelů a 5 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
Nejlepší pes...?
« kdy: Duben 30, 2008, 18:22:35 »
To si piš že HOLKI jsou nejlepší na Dogtrek. ;D

Ukaž mě nějakého tady psa a ja Ti ho otestuji a unavím lehce během 50 km.
Nebo přiveď nějakýho  na DT a ja budu s někým rád konečně soupeřit a HOLKI konečně ožiji a budou více závodit.Ukaž mě psa co tahá celých 100km.Holki to dokážou a zeptej se Huberta Luštinského co s ním provedla Marika předloni na Odrách....nehty v háji a to ho tahala když šel normální chůzi.V cíli mě ji vrátil a řekl ber si tu lokomotivu už ji nechci ani vidět....se s ní nedá jít jak furt tahá.
Jednoznačně mohu říct že z jiným psem bych nedosahoval takových časů.Mám doma Izinu a s tou bych si nikdy netroufl jít 100km.Protože nemá natrenováno tolik a na takovou délku.
Ze psů kteří momentálně startují na DT v poslední době by se mnou žádny nevydržel běžet tempo na 100km.Je to o každodením tréninku a pes který běhá dvakrát denně celkem 20 km tak je prostě trénovaný.
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline Vojta s Bertou

• obourukáč
  • Souhlasu: 32
Re: Nejlepší pes...?
« Odpověď #1 kdy: Duben 30, 2008, 19:04:06 »
Čau konečně to tady žije, nebýt Kristýny tak to vlákno chcíplo.
Roman: ideální trekový pes asi opravdu záleží jak pro koho - mě by asi taky slezly nehty na nohou, kdyby pes táhnul 100 km jako lokomotiva. Ale pokud to zvládáš celý bežet, věřím že bys je nevyměnil, ale já jsem s Bertou spokojenej
Petra: nesnaž se mi vnutit vinu za plný útulky, když mám dobrýho vořecha a chci k němu druhýho, tak si ho zkrátka pořídím. A ostatní dám do dobrých rukou, věřím že je v dalších letech potkáme. Kdybych ho měl dát někomu kdo si ho nebude všímat a uváže k boudě, tak si jich radši nechám víc, koupím káru a budu mašerem.
Vojta
Kolik piva vypiješ za dogtrekking?

Offline Petrs01

• Souhlasu: 22
« Odpověď #2 kdy: Duben 30, 2008, 20:02:42 »
jo, Romane, ale kdybys stejně trénoval s téměř jakýmkoliv psem (s vyjímkou pidipsů, krátkočenichatých, těžkých,...) tak to bez problémů dá taky. Barda by to s tebou v pohodě zaběhl, ale netahá (a nepůjčuju). Věřím tomu že Rocky by to zvládnul i s taháním (ale ten by zas s tebou neběžel). Prostě "ideální dogtrekový pes" neexistuje už z toho důvodu že každý chceme něco trochu jiného a taky z toho důvodu že "jaký si to uděláš..."
Co je lepší DT pes - husky nebo RR? Huskyho v létě uvaříš, RR nemá vlohy k táhnutí (ale dá se to naučit!),... Prostě jak psala Kristýna - dogtrekkových psů jsou plné útulky, netřeba je "šlechtit"

Mařenko, vadí mi tam právě to "zodpovědné" množení  - co to proboha je? Buď chovám - s nějakým chovatelským záměrem, s pečlivým výběrem rodičů,... nebo množím. A to druhé se mi nelíbí.
« Poslední změna: Duben 30, 2008, 20:07:35 od Petra + Barry »

Offline Dáša

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 0
« Odpověď #3 kdy: Duben 30, 2008, 20:12:52 »
Co je lepší DT pes ?

Tak já Vám to rozlousknu , nejlepší DT pes je přeci beauceron  ;) :D ;D :-*, a protinávrhy nepřijímám ;D >:D
Jinak fotečky mých měsíčních plesnivců a čenochů http://aminoir.rajce.idnes.cz/33_dni/

Offline vencan+3

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 36
  • Nepodezírej hned lidi ze špatných úmyslů, pokud t
« Odpověď #4 kdy: Duben 30, 2008, 21:01:50 »
To si piš že HOLKI jsou nejlepší na Dogtrek. ;D

Ukaž mě nějakého tady psa a ja Ti ho otestuji a unavím lehce během 50 km.

to zní sakra pyšně, ale je vidět, že "mistr" nikdy neběžel s opravdu tažným psem, myslím ,že i moji 10 ti letí "dědkové" Tonda s Poldíkem by ho během 20 km dostali na vozejk se všema kloubama co ještě má...nebo zabili z prvního pořádnýho kopce... :-X :D >:D ;)

Milena

• Host
« Odpověď #5 kdy: Duben 30, 2008, 21:24:10 »
Pro Romana: myslím, že Petra má přece jen v něčem pravdu: budeš-li s kterýmkoli psem vhodné tělesné stavby a chutí tahat trénovat tak jako s Marikou, uběhneš ten long stejně rychle, a možná s některým psem ještě rychleji. Tedy pokud bys stačil třeba tempu alaskana trénovaného na longy v mushingu (co mám vyčtený, tak ti odtahají za den i 150km) takže je to opravdu spíše o člověku. Ty totiž určuješ tempo. Mě ovčák táhne také téměř celou cestu, ale díky mně máme zkrátka průměrnou turistickou rychlost. A naopak- Evě Valentové Fram zdaleka tak souvisle netáhne, ale díky ní jsou stejně nejrychlejší.
Pro Petru: Vojta říká jen, že ta štěňata po Bertě a Terykovi budou na treky, případně jiné sporty vhodná, a to si myslím, že vzhledem k fyzickým předpokladům téměř jistě  budou. Jak toho budoucí majitelé využijí, je jen na nich. V těch štěňatech ten potenciál je. Přijde mi sympatické, že se jim Vojta včas dokázal postarat o pánečky. Jestli u nich budou psi spokojení, je to výhra.

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
« Odpověď #6 kdy: Duben 30, 2008, 23:42:55 »
Moje HOLKI jsou stejně nejlepší tahouni....mají to po mě.
Jo Tonda Poldík tak k tomu bych ani nepřipnul karabinu.
Ti můžou tak nanejvýš tak vozit tlustoprdy  :P ;D

Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline ježura

• SPD
  • Souhlasu: 140
« Odpověď #7 kdy: Květen 01, 2008, 06:07:30 »
Romane myslím že se pouštíš na hodně tenký led...tvoje průměrky 8-10/hod dávají v zápřahu i moji mamuti a to je prokazatelně nejpomalejší spřežení v týhle republice  ;D

Ale klidně machruj, protože víš že tobě by psa nikdo nesvěřil ani na procházku okolo paneláku, takže opravdu svoje tvrzení nebudeš mít příležitost dokázat nebo vyvrátit... ;)

Offline Roman/ HOLKI

• 1
  • *
« Odpověď #8 kdy: Květen 01, 2008, 07:36:27 »
Lenko:To není machrování.To jsou fakta.
Markíza ma jinak při Bikejöringu 5 km za 9.30 min. a spolu máme při běhu 5km za 15,00 min.Tak si spočítej průměr.
Jak můžeš srovnávát Tvé psy  :P s mojímy když by se Tvoji nedoplazili v tomto tempu co tvrdíš ani do 20 km.Vždyť skoro vždy nedojdeš ani do cíle při treku.
Závody se spřežením a dogtrekking také nemůžeš takhle nesmyslně porovnávat.
Až se budou mít Tvý psi aspoň z 1/4 tak dobře jako moji tak teprve můžeš mluvit o nějakém Tvém blábolu o svěřování a procházkách.
Ale jde Ti to dobře co Tě pozoruji.Ja tomu dobře rozumím.

Offline Jana & smečka

• SPD
  • obourukáč
  • Souhlasu: 33
« Odpověď #9 kdy: Květen 01, 2008, 09:15:20 »
Romane, nepřeháníš to už trochu??? Nemyslíš, že je každýho věc, jak rychle na trekku jde??? Ne každýmu jde o to, aby se slepě honil za titulama...Jak můžeš srovnávat, jestli se mají Lenky mamuti či pes kohokoliv jinýho hůř než tvoje haskounky??? Si trochu fandíš, ne??? A že Tonda a Poldík můžou leda vozit tlustoprdy..No chtěla bych vidět tebe, jak bys zvládl spřežení 8 psů...
A že ty vůbec říkáš, že někdo nemůže srovnávat závody spřežení s dogtrekkingem...Hlavně že ty svoje 40km trasy dogtrekkingem nazýváš, že???

Offline peFO

• SPD
  • čtyřprsťák
  • Souhlasu: 5
« Odpověď #10 kdy: Květen 01, 2008, 10:09:26 »
Začínám se tady docela bavit  :D
Oderák jsem šel s Vikinou a byla v úplně v pohodě takže klid. Lenka jezdí MIDY a ještě nikdy se nestalo, že by nedojela, ale užívá si to a to je nejdůležitější.

A k tvým průměrkám na BKJ a CC na 5 KM. Proč teda nejezdíš tyto disciplíny. S těmito časy by si porážel i ESP a špičkové české závodníky tak co že si z canicrossu odešel???

Normálně nereaguju, ale tohle mi fakt nedalo....

Milena

• Host
« Odpověď #11 kdy: Květen 01, 2008, 10:15:05 »
   No, Romane, to jsou hodně silná tvrzení.  :o Tvoje husky budou na dogtrekkingu nejlepší do chvíle, než se objeví někdo rychlejší než ty. Pak už ne. O psech to není. Na rozdíl od mushingu, kde se skutečně ukážou schopnosti psů, tam už to totiž nikdo neuběhá. Tam má smysl srovnávat, čí psi jsou lepší. Protože spřežení nedonutíš běžet nad jeho možnosti. Na DT to udělat můžeš, pokud budeš myslet více na vítězství než na psa. A tak to Lenka myslela s tím svěřováním na vycházku- pokud ti ohledy na psa kolidují s tvými ambicemi, co dostane přednost? Myslím, že jsou ve tvé DT kariéře okamžiky, které by se ti z tohoto hlediska obhajovaly dost špatně. Každý má trochu jiná měřítka na to, kdy se má pes dobře.

Offline vencan+3

• SPD
  • píše i ušima...
  • Souhlasu: 36
  • Nepodezírej hned lidi ze špatných úmyslů, pokud t
« Odpověď #12 kdy: Květen 01, 2008, 14:58:48 »
to není "mistr" , ale VůL (i když hubenej)  ;) a ten jeho 20km průměr na 5km po rovince je srandovní (pro opravdický běžce)... až ho dá alespoň 2 hod v horským terénu tak..., ale to nemá cenu... lidi nechte ho bejt ať si píše sám se sebou ve svých "světových" rubričkách a je pokoj (a psy bych mu nepůjčil ani náhodou...)  >:D :D ;)

Offline andy

• čtyřprsťák
  • Souhlasu: 0
« Odpověď #13 kdy: Květen 01, 2008, 18:04:56 »

Jak můžeš srovnávát Tvé psy  :P s mojímy když by se Tvoji nedoplazili v tomto tempu co tvrdíš ani do 20 km.Vždyť skoro vždy nedojdeš ani do cíle při treku.
Závody se spřežením a dogtrekking také nemůžeš takhle nesmyslně porovnávat.
Až se budou mít Tvý psi aspoň z 1/4 tak dobře jako moji tak teprve můžeš mluvit o nějakém Tvém blábolu o svěřování a procházkách.
Ale jde Ti to dobře co Tě pozoruji.Ja tomu dobře rozumím.
to snad nebylo myšleno vážně??
 Lenko jak se vlastně mají tvoji psi, když nedosáhli ani té 1/4  >:D ?
Romane ty si z nás děláš srandu.
A+G+J

Offline burak

• dvojprsťák
  • **
« Odpověď #14 kdy: Květen 01, 2008, 20:35:06 »
20km průměr na 5km po rovince je srandovní
Venco, podivej se napred na mushing.cz, jak beha treba Jirka Suchy, nez zacnes vynaset soudy o tom, co je srandovni. 20 km/h je na rozhrani 1. vykonnostni tridy a E tridy (E je lepsi nez prvni, jde o vykonnost na urovni medailoveho umisteni na mistrovstvi Evropy). Samozrejme nevim, jestli to Roman zabehne nebo ne.
Osobne ho poradne neznam, ale osobnich utoku vuci nemu je na tomhle foru trochu moc.

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: