Co se týče sportovního výkonu, tak mu fandím taky. Je to bezesporu něco vyjímečného.
Jen se ohrazuji proti přirovnávání k dogtrekkingu. Vytrhnout si z toho jen co se mi líbí a hodí a vzít si jako "křoví" hromadu lidí, kteří dohodnutá pravidla respektují v plném rozsahu je podle mě prostě nefér.
A s tou reklamou to není až tak jisté, ono pokud si někdo v novinách přečte že dogtrekking je hlavně o tom překonat 80km za 10 a méně hodin, tak si to podle mě hromada lidí rozmyslí, protože pro drtivou většinu je to zkrátka nereálná věc v závratných výšinách, i když určitě obdivuhodná. Takže už ani dál nebudou pátrat o tom co všechno dogtrekking nabízí, protože tohle bude už dost odrazující - kdo by chtěl být totálním outsiderem s několikanásobným zpožděním, zvlášť pokud se přihlašuje poprvé a neví o co jde.
Takže je potřeba zvážit co si kdo od této případné reklamy slibuje....
Takže buď se tento pokus odehraje podle respektovaných pravidel dogtrekkingu a pak si zaslouží pravé a plnohodnotné uznání v tomto sportu, nebo se nazve tak aby srovnání podmínek a tedy následných výkonů bylo opravdu objektivní.
Ano, odehraje se to na Slovensku, to by mohla být taková bezva "klička" jak obejít to co je respektované v ČR, ale to určitě nezabrání prezentace tohoto sportovního výkonu i u nás jako rekord v dogtrekkingu - zkrátka kozy se nažerou a vlček zůstane celý
Nakonec bychom měli "mistrů" víc, podle toho co by se komu hodilo. Třeba ten co ujde vzdálenost na hranici časového limitu ale s zátěží třeba 20 a více kilo, to by také někteří nezvládli ani dojít, natož v časovém limitu. A tak by se dalo pokračovat...
Věřím tomu a držím palce, aby se to Romanovi povedlo - tedy ten sportovní výkon. Dává tomu všechno a je v tom dobrý. Ale je škoda, že to možná bude mít i pachuť ne zrovna fér hry vůči ostatním...