Garmin Oregon 300 - ano mam, asi na 3 poslednich trekach dobre poslouzil
baterie - plati mit co NEJ baterky, vydrzi na 12-14 hodin
zpravidla je k nemu turisticka mapa CR 1:10000, dost podrobna, no ma obcas chyby(spec turisticke znacky)
displej - dost kritizovana citelnost - ano, treba Cororado je lepsi, ta dotykova folie se holt negativne projevila, jinak plati cim vic svetla, tim lip videt
citlivost - SUPER - neplati to co tu nekdo psal; rozhodne pod stromy, v hustem lese, v batohu - signal je, pouze klesa presnost
ovladani - diky dotekovemu displeji - SUPER (OK, jsou nektere casti, ktere by sli resit lepsi - spec HOT keys)
nevyhody - mohl byt citelnejsi displej, chyby v mape, mizerna cestina(doporucuji stahnout lepsi z
fora geocaching.czcena - no treba
na ITecu doprava zdarma, vcetne mapy
resil jsem porizeni GPSmodulu + PDA / navigace
- rozhod sem se pro navigaci - lepsi mapa, zadny problem s kompatibilitou, hledanim vhodneho SW, shanenim map - AllInOne s plusy i minusy co to ma (a nepotreboval sem PDAcko
)
no a jak pouzivam?
nosim na bederaku, nebo v hlave batohu, zaplou porad, nahradni baterky sebou
v ruce jen kdyz se ztratim, pro overeni trasy, v huste zastavbe(chybej znacky, horsi orientace), pred rozcestim, kontrolou
a plati - ted jdeme po cerveny - jasne, furt po cerveny(itinerar po ruce) - koukam po znackach, a okoli; NE slepe cucet do GPSky
vyborna POMUCKA ve tme, v mlze - rozcesti pesin, znacka mooozna o 30 metru dal - vyberes spravnou bez hledani
nebo Sedivacek loni - kontrola u vysilace (co sviti do dalky, je videt ze sirokeho okoli
) - jen vemes do ruky a ukazes - TAM
a NEPLATI to co pise RadekK ohledne problemu s velikosti displeje neb:
nepotrebuji vedet ze taaamhleten kopec naproti je Spicak, ze tamdleta vesnice dole je Brcalnik
potrebuji vedet(a z GPSky to vyctu) - tudle sem sesel z trasy, a kdyz sebehnu kousen na cestu niz a po ni pujdu 500m, dojdu na cestu se znackou
(a Oregon ma slusne podrobny displej a mapy)
PS: apropo - PRAVIDLA a MAPA - stoji tam, "příslušná mapa dané oblasti"
o papiru ani slovo!!
mapova GPSka by mela stacit (presto mapu nosim - neb jak psal Tombru mobilem :-) )