Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Letní karlovská padesátka

Autor Téma: Letní karlovská padesátka  (Přečteno 4268 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Brona

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 46
  • Souhlasu: 0
  • pište na e-mail
Letní karlovská padesátka
« kdy: Květen 02, 2015, 13:06:28 »
Letní karlovská padesátka nabídne trasy také pro děti a pejskaře

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 27. června uskuteční 7. ročník turistického pochodu Letní karlovská padesátka přes tři rozhledny aneb Pohodově za valašským frgálem.

    Vytisknout stránku
    Poslat odkaz e-mailem
    LinkujJaggPřidat.euMediaBlogdel.icio.usFacebookGoogle BookmarksTwitter

Zúčastnit se mohou turisté všeho věku a kondice, na výběr bude celkem pět tras včetně lehčí trasy vhodné i pro rodiny s menšími dětmi. Zúčastnit se mohou i příznivci dogtrekkingu.

Letní karlovskou padesátku pořádá karlovický Resort Valachy. Start a cíl pochodu je u jednoho z hotelů resortu – Galiku. „Turisté si mohou vybrat některou z připravených okružních tras okolím Velkých Karlovic v délce od 10 do 50 kilometrů. Jsou vytyčeny tak, aby si je mohli účastníci během pochodu kdykoli zkrátit či prodloužit podle počasí a nálady. Delší trasy jsou vedeny přes trojici místních rozhleden – Miloňová, Sůkenická a Ztracenec. Na nejdelší trase je turisté zvládnou v jediném dni obejít všechny tři a kromě nich i dva vrcholy v okolí s nadmořskou výškou nad 1000 metrů nad mořem: nejvyšší vrch Vsetínských vrchů - Vysokou a rovněž Velký Javorník – nejvyšší vrchol Javorníků,“ popsala Leona Brázdilová z Resortu Valachy.

Nejkratší trasa je délkou i převýšením vhodná i pro rodiče s dětmi. Od hotelu Galik postupně stoupá k rozhledně Miloňová a poté zpět lesy a loukami kolem chaloupek a dřevěné zvoničky do údolí Velké Hanzlůvky zpět ke Galiku.

Letní karlovská padesátka stejně jako loni nabízí účast také pro příznivce dogtrekkingu. Jde o kynologický vytrvalostní sport, nazývaný také orientační pochod se psem. Je založen na překonávání mimořádných vzdáleností v časovém limitu.

Trasy Letní karlovské padesátky si oblíbili také běžci jako trénink pro extrémní závody.

Na své si přijdou i příznivci geocachingu. Na trasách si mohou „odlovit“ přes 30 keší.

Účastníci budou ve vybraných restauracích na trase nebo u odpočinkových altánků sbírat razítka na kartičky, které obdrží na startu. Za plnou kartičku v cíli dostanou diplom a kus pravého valašského frgálu. Odměněn bude i nejstarší a nejmladší účastník.Účastníci mohou na pochod vyrazit kdykoliv mezi 7. a 11. hodinou. Časový limit pro návrat je 20. hodina večerní.

Pro ubytování mohou zájemci využít hotel Galik přímo ve startu a cíli pochodu nebo některý z penzionů či hotelů, jichž je v nejbližším okolí hned několik. Velké Karlovice nabízí vedle turistiky i další možnosti zábavy – mj. řadu cyklistických tras, vyjížďky po cyklostezce Bečva či relaxaci a koupání ve Wellness Horal v blízkém hotelu Horal. Zajímavé akce se ve Velkých Karlovicích s počátkem letní sezóny konají takřka každý víkend.
Další informace

Ubytování a stravování

V cíli pochodu možnost občerstvení. Další možnosti ubytování: Spa hotel Lanterna (tel. 571 477 300), hotel Horal (tel. 571 495 500). Možnost občerstvení v hotelech, restauracích na trase.

Různé

Na všech trasách navštívíte rozhlednu Miloňová, na trasách v délce 30, 40 a 50 km je možžno navštívit rozhlednu Sůkenická a na trase v délce 50 km i rozhlednu na Ztracenci. Příznivci geocachingu si mohou na trasách odlovit desítky keší.
Na startu i v cíli je možnost zakoupení občerstvení (nápoje, teplá a studená kuchyně), na trasách od 30 kilometrů je možnost občerstvení na trati.

    Turistické mapy KČT č. 95 Javorníky západ, Shocart č. 71 Beskydy - Javorníky.
    Nejdelší trasa je vhodná jako trénink na extrémní závody typu Beskydská sedmička.
    V neděli možnost účasti na akci pro děti - Zábavná neděle nejen s golfem, pořádaná na golfovém hřišti u hotelu Horal.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: