Normálně "kopu" za pořadatele, ale tentokrát to fakt nejde...
Ad Voda a dvě nádoby
Pravidlo pro pravidlo, mě osobně je fuk, jenom když půjdu se dvěma psama nevezmu dvě 1,5 l flašky, ale jednu dvoulitrovou (pro psy, aby se po mě neštítili pít) a sobě litr zvlášť. Chápu důvod (běžec s isostarem ve vaku co tvrdí že je to i pro psa), nechápu řešení, za prvním rohem vodu vyleje (pes jako vypil). Kontrola kousek po startu je hezká, ale kdo mu dokáže, že pes nevypil? Ovšem lidem s víc malejma pejskama (chodí slečna se 4 krysaříkama) dost zkomplikujete život, kilovej minipes má litr vody na tejden a ona pokud nechce podvádět poctivě posmejčí 4 l pro psy + něco pro sebe. To jako kdyby se chtěli koupat???
Ad Kategorie
Je to divný řešení, naprosto popírá smysl toho, proč byla změna navrhovaná (nenutit starší závodnice soupeřit s holkama o generaci mladšíma), ale osobně je mi ukradený, mezi DTW1 bych si připadala dost nepatřičně, jako pedagogický dozor, takže děkuju nevyužiju.
Ad Spacáky
Jsem chronický 2x bivakovač a chodím x let se spacákem, který 900g nemá ani omylem a spím si v teplíčku jak lord. Kvalita spacáku nerovná se váha, mám tu dekáč snad dvoukilovej, ve kterým kosnu i v červenci. Kdo podle čeho určil 900g? Proletěla jsem stránky se spacáky, komfort kolem nuly (tedy jako třísezonní dostatečný spacák) mají i ty 750g a za hodně drahý peníz i lehčí.
Z diskuze na FB vyplývá, že 90% lidí spacák 900g nevlastní (ideálně jim Ježíšek právě nadělil novej o váze 800g). Takže mají si koupit novej, mají se na DT vykašlat?
Dá se do váhy spacáku započítat např. deka nebo vložka do spacáku? Nebo sečíst váhu dvou menších spacáků? Opruz, ale na novej spacák málo kdo má nebo je málo kdo ochoten ho kupovat, když ho nepotřebuje.
Kdo, jak a na čem bude tu váhu kontrolovat? Má pořadatel kalibrované váhy? Spacák co doma má 910 g může na jiné váze mít 890g a teď co jako? Disknem ho? Mělo by se. Nebo to projde? No naprd, pravidla jsou pravidla, hrajem si na sport a MČR! Bude se každému spacák rozbalovat, jestli tam nemá šutr pro zvýšení váhy? Bude závodník povinen do cíle donýst spacák suchej aby se nedalo zpochybnit kontrolní měření?
Předpokládám, že když je vydán "zákon", existuje k němu i "prováděcí vyhláška" a máte tohle domyšlený.
To, aby blbec s vykuchaným spacákem nezdechl někde v zimě je už x let ošetřeno povinnou termofolií, dávala se tam právě proto, že nelze nijak určit jaký spacák ano a jaký už je málo (váha, udávaný komfort...). Jestli je to míněno, jako k zatížení běžců, no tak je to úplná kravina, pochybuju, že někoho 20 deka spacáku navíc výrazně zpomalí. Akorát ho to nasere.
Ad ceny
Kdo musí (nebo chce) odjet, stejně odjede, taky nemám odjížděče ráda. Ale že by to muselo být v pravidlech? Nestačila formulace, že pořadatel není povinen cenu předat dřív nebo zástupci a nechat to na jeho uvážení? Argument, že na bedně zástupci vypadají pro sponzory blbě je z cesty, prázdná bedna bude vypadat hůř. Stačilo pro focení volit zástupce stejného pohlaví a přibližného věku.
Z diskuze na FB vyplynulo, že někteří hlasující pořadatelé si myslí, že odhlasovali pouze "návrh k diskuzi" a že se to "nějak vyřeší" ke spokojenosti všech. Předpokládám, že to co bylo odhlasováno jsou závazná pravidla pro rok 2015 neměnná do další schůze (teda tak to aspoň "za mých mladých let" bylo).
Nechci tímto zpochybnit výsledek hlasování, spíš bych apelovala na poučení zúčastněných, aby pro příště věděli pro co zvedaj ruku a jaké to bude mít následky.