Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Startování - MČR 2015

Autor Téma: Startování - MČR 2015  (Přečteno 22539 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #15 kdy: Listopad 05, 2014, 19:07:23 »
PS: Ještě k sobotním startům. Opravdu jenom pár jedinců je schopno doběhnout za cca 12-13 hod (10 lidí?), to znamená v den startu ještě za světla. Pak je velká skupina rychlých chodců či popobíhačů, kteří závodí!!!  (takoví ti věčně bramboroví) a dochází někdy v noci a nad ránem. To znamená došli by v neděli. Představa, že po předchozí probdělé noci, vcelku vyčerpávajícím fyzickém výkonu (možná hodině či dvou spánku v kempu, kde ráno už vše štěká) sednou v poledne do auta a povalí přes celou republiku domů?
Trochu o hubu.
Fakt je potřeba aby se pravidla a dalších 100 lidí přizpůsobovalo cca pěti lidem? (ne všichni běžci mají děti, žárlivou ženu a náročného šéfa)


Offline littlecake

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 60
  • Souhlasu: 19
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #16 kdy: Listopad 05, 2014, 20:40:03 »
Osobně mi vyhovuje stavět stan na tři noci. Zvykl jsem si na dogtrekkingové akce čtvrtek až neděle, ke kterým patří čtvrteční útěk z práce, balení, přejezd republiky, setkání s kamarády, páteční start, závod (soupeřím s časem, zda to stihnu dnes nebo zítra), popůlnoční neutralizace žaludku pivem, spánek, sobotni klídek - odpočinek, výlet, čekání na milou, lelkovaní, vitání dalších příchozích, VINCENTKA, hospůdka, ..., nedělní balení, vyhlášení, poděkování těm, kteří se obětují a akci pro nás prosadili, zajistili, uspořádali,... a cesta domů, vybalování a těšení se na další akci. To je pro mě dogtrekking a pes i já jsme pro zachování.
A až mě nebo psa nebo oba nebude bavit soupeření o nepřekonání páteční půlnoci, tak si to budeme užívat na bivaky.


Offline Pete

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Souhlasu: 4
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #17 kdy: Listopad 05, 2014, 21:03:36 »
Vždycky jsem se na snahy měnit řád věcí na něčem tak skvělém jako je dogtrekking díval s jistým despektem.Stejně jak napsal Patrik,i já jsem měl a mám rád tu DT anabázi od čtvrtka do neděle.
Pravdou ale je,že nyní,kdy se do cíle dostávám dříve než před pár lety se na to už dívám jinak ;) a kolikrát by se mi hodilo startovat až v sobotu.
Problém vidím v tom,že by měli všichni(běžci) startovat v jeden den.A těžko někomu zakazovat startovat už v pátek :).Takže babo raď!(dámy prominou ;D)
A když jsme u těch startů,nejvíc se mi líbí hromadný.Je to přehledné,spravedlivé a organizátor se nás hned zbaví. ;)

Offline MartinD

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Souhlasu: 7
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #18 kdy: Listopad 06, 2014, 08:31:56 »
Díky moc za vaše názory :) měl jsem nachystanou odpověď Ježuře, ale už ji sem nedám. Pravidla jsou nastavená pro většinu a tak, jak jsou nastavená pravděpodobně nikdy nepřilákají více chodců nonstop nebo běžců, respektive si to někteří párkrát zkusí a půjdou jinam a tudíž DT zůstane nejspíš takový jaký je, se všemi klady i zápory. Už se těším, až se s vámi  příští rok zase opět setkám :)
« Poslední změna: Listopad 06, 2014, 10:57:57 od MartinD »

Offline MartinD

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Souhlasu: 7
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #19 kdy: Listopad 06, 2014, 09:23:23 »
ale nedá mi to :D jsem hrozný... a ještě se vrátím k losovaným startům. Ten, kdo nezažil, jaké to je vybíhat se soupeřem v zádech, když ví, že jak ho soupeř dožene, tak mu už prostě neuteče nebo neodejde, těžko pochopí, o co jde. Opět připomínám, že v podstatě nemám žádné zkušenosti nebo jen velmi malé, ale letošní sezóna jasně ukázala, že kdo z těch „závodníků“ startuje za svým soupeřem, má výhodu. Týkalo se to hlavně mladých chlapů - dvojic Jirky (3.) a Michala (4.) a pak dvojice Petra (2.) a Zbyňka (1.). Pokud by si někdo dal tu práci a srovnal by si časy jejich startů, časy v cíli a výsledné pořadí, dá mi za pravdu. Opět, týká se to jen těch, kteří „závodí“, ti, co jdou hlavně na dojítí, řeší čas startu podle úplně jiných kritérií (délka pobytu v hospodě, hladina zbytkového alkoholu v krvi, s kým chci pokecat cestou atd.). Takže nemá smysl řešit losovaný start pro všechny, což bylo logicky již dříve zavrhnuto. Pokud je hromadný start, je to ok a není co měnit. Pokud je start v časovém oknu, navrhoval bych, aby prvních 10 z průběžného pořadí MČR v každé kategorii startovalo ve vylosovaném pořadí na konci startovního okna. Jednodušší je samozřejmě vypustit všechny pesany s jejich brzdami najednou a přimlouvám se u organizátorů, aby tuto možnost využívali častěji.  Pokud se nechci tlačit v první linii, je to moje věc a klidně si můžu jít na trať o pět minut později, ale určitě to zamezí takovému tomu "už šel?" "už je nachystaný, tak se připravím taky....". Jeden čas startu je prostě na férovku. V canicrossu, kde hrají roli minuty a vteřiny, to je o hubu, ale tady u nás nějakých 5 - 10 minut zdržení na startu, pokud mám drsnějšího hafana nebo si prostě chci užít pohody, nikoho nezabije... Letos na Šeráku jsem měl háravku a šel jsem kvůli tomu na trať o cosi později a mnohem víc než těch pár minut na startu jsem pak řešil zaběhnutí o nějaký ten kilometr mimo trať :-). Tímto se ještě jednou oficiálně omlouvám všem, které během trati pach té mojí parťačky brzdil :)

Takže abych to zjednodušil, raději bych na závodech uvítal hromadný start než časové okno. A pokud by organizátoři z nějakého důvodu nemohli dát hromadný start, tak aby té rychlé smečce dali losovat startovní čas - pravidla to nezakazují.
« Poslední změna: Listopad 06, 2014, 09:32:56 od MartinD »

Offline Psymorf

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 166
  • Souhlasu: 12
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #20 kdy: Listopad 06, 2014, 09:30:15 »
tak mně napadá že by se běžci mohli dohodnout navzájem a vystartovat spolu hromadně a bylo by po potížích, to by nešlo?
Jděte kupředu, pokud můžete, ale klesnou-li pod vámi nohy, sedněte si nedaleko cesty a dívejte se na další mimojdoucí bez hněvu a závisti, vždyť ani oni daleko nedojdou. Turgeněv

Offline Laďa+Esi

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Souhlasu: 9
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #21 kdy: Listopad 06, 2014, 10:04:52 »
ono by to závodění - běhání na 80+km , vypadalo jinak, kdyby poviná výbava vypadala "jak má". Např. na závodech spřežení na severu je prostě dáno, že spacák (rozumněj péřák) musí mít min. +2kg. Tím je dáno, že bude fungovat jak má. Tak by se dalo postupovat položku od položky v poviné výbavě. Je mi jasné, že když vyrážím na trať s tím, že ji celou odběhnu (klobouk dolů před výkonem), tak se tomu snažím povinou výbavu maximálně přizpůsobit co do objemu, tak do hmotnosti. A ve výsledku je to potom obrovský rozdíl. Takže pro mě je dogtrekking vandr se psem, kde se mi měří čas a vše potřebné, včetně jídla a pití, si nesu na zádech. Tak to bylo původně i zamýšleno. Jenže lidská soutěživost nezná mezí a tak v minulosti někteří jedinci místo aby se přizpůsobili pravidlům, se je snažili měnit.  Ale to se včetně starování řešilo už v prehistorii a vrací "v kruzích"

Laďa+Esi

Offline MartinD

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Souhlasu: 7
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #22 kdy: Listopad 06, 2014, 10:18:26 »
to Psymorf: taky je to řešení, akorát že v reálu by to asi občas pokulhalo neb by to bylo na takové té kamarádské domluvě... příklad - dojedu ve čtvrtek večer pozdě (práce, rodina, víc kilometrů, porucha auta...objektivních i subjektivních důvodů může být mraky) a v hospodě krutí brky, nepotkám žádného "běžce", jsou domluvení? Nejsou? na kolik?
Nebo, domluvili jsme se, že vyběhnem v 7,30, jenže ono zrovna prší a vypadá to, že to za chvilku přejde, oběhne někdo všechny stany a najde běžce s tím že vybíháme až 8,30? taky jsem se chtěl domluvit s Petrem Dvořákem na společném startu ať netaktizujeme, než jsem ho stihl ve čtvrtek odchytit, tak šel spát a přišlo mi trapné jít za ním do stanu a řešit jak budem startovat....a samozřejmě se dá vymyslet spoustu jiných důvodů, proč taková ta kamarádská domluva u závodění až tak moc nemusí fungovat... Přišlo by mi jednodušší a funkčnější, když by organizátor řekl start je hromadný nebo na tomto závodu prvních třeba 5 v každé kategorii bude mít losovaný start.

Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #23 kdy: Listopad 06, 2014, 10:18:59 »
Už vidím ty dohady na startu. Podle čeho chceš určovat kdo je "rychlej"? U některých je to jasné, ale jsou lidi co to dokážou zaběhnout těžce pod dvacet i zajít na pohodu za 50. Nebo se vyloupne někdo nový a vytře zrak všem (taky už tu bylo). Rychlíci zakufrují a pomalejší vyhrává. Taky záleží kdo zrovna přijede, chodila jsem pár let zhruba stejně, přesto jsem byla druhá až "moctá", prostě někdy přijely rychlejší soupeřky, někdy ne nebo se jim nedařilo.
Rychlík, který nechce být takhle seběhnut, může sám taktizovat a vybíhat poslední nebo naopak vyrazit jako první a klidně se domluvit s pár "pomalíkama" nebo jinou kategorií, aby mu na startu dělali křoví a další se tak dostal na řadu až s časovým odstupem... Nekomplikuj kvůli pár taktizátorům starty všem a zejména pořadatelům.
Ještě by mohlo být zajímavé dát start ve vlnách třeba po půl hodině. Tedy startovat můžeš v 7, v 7:30, 8, 8:30 a v 9. Pokud přijdeš 7:15, píše se ti 7. Ale tím znovu naskakuje povinnost hlásit start, což u Šeráku odpadlo.
Start skupiny soupeřů na vyžádání? (nás 5 jde proti sobě, tak chceme všichni stejný čas ať se musíme snažit...) Proč ne?

Láďo, vše potřebné včetně jídla jsem vždycky měla na zádech, proklepala jsem hodně bivaků v půlkilovém "hvězdářském" (=vidíš přes něj hvězdy) spacáku. Umím zmrznout i v tom dvoukilovém, tak proč nařizovat?

Offline Laďa+Esi

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Souhlasu: 9
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #24 kdy: Listopad 06, 2014, 10:32:07 »
Petra: Láďo, vše potřebné včetně jídla jsem vždycky měla na zádech, proklepala jsem hodně bivaků v půlkilovém "hvězdářském" (=vidíš přes něj hvězdy) spacáku. Umím zmrznout i v tom dvoukilovém, tak proč nařizovat?

Je mi to jedno. Je to jen názor. A když už se řeší rovné podmínky tak by to mělo být se vším všudy.
Laďa+Esi

Offline MartinD

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Souhlasu: 7
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #25 kdy: Listopad 06, 2014, 10:39:19 »
Laďo, v pravidlech je daná povinná výbava a tu se snaží všichni dodržet, pokud bude daná spacák s minimální váhou 2kg, opět je to pro všechny stejné a musí ji všichni dodržet. I když vím na startu, že pokud se nic nečekaného - blbého nepřihodí, tak dojdu nonstop, prostě si ten dvoukilový spacák na záda dám (jestli se budu chtít takového závodu účastnit). A rozhodně tohle nevyřeší taktizování na startu... Prostě mám ten dojem, že při formování myšlenek dogtrekkingu si nikdo nedokázal představit, že s nějakou povinnou výbavou urazí člověk se psem nějakých 85km za méně než 10h. A jestli chceme zůstat u myšlenky sportu a tedy závodění, pak je nutné počítat s posouváním hranic a přiměřené k tomu s úpravami pravidel....je to zvláštní ale hokej se třeba hraje hodně víc než 100 let a přesto se jeho pravidla vyvíjí... tady máme za sebou cca 12 let historie...

Ale hlavně, využívání hromadného startu a případného losování startu těch rychlejších není změna pravidel, pouze prosba na organizátory...


Offline Petrs01

  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1187
  • Souhlasu: 22
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #26 kdy: Listopad 06, 2014, 11:24:28 »
Láďo, taky můžeš dát po vzoru mushingu půl kila žrádla na psa, co na tom že Honzův jezevčík to bude mít na týden a ohařík se bude kroutit hlady. Ještě předepiš velikost batohu a značku bot.
Někdo táhne jídlo na zádech a jí za pochodu (já), někdo radši sedí v hospodě a čeká až mu přinesou. Někdo se klepe v půlkiláči nebo nespí, někdo hajá v péřáku. Někdo nese alumatku, jiný táhne nafukovačku. No a? Podmínky jsou pro všechny stejné - každý se může rozhodnout co si na ty záda naloží.
Tohle už se tu přece taky párkrát probíralo a vždycky z toho vyšlo, že čím víc nařizuješ, tím víc je to k ničemu. Fakt má každý jiné potřeby a nároky.

Offline Laďa+Esi

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 108
  • Souhlasu: 9
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #27 kdy: Listopad 06, 2014, 11:56:16 »
Petro jak jsem napsal, je mi to jedno. Každý si musí udělat pořádek v hlavě (co od DT očekává) a výbavě sám. Jen si myslím, že funkční výbava má určitý objem a hmotnost. A trošku z historie - Šerák 2004 , kdo neměl patřičné vybavení a musel by bivakovat v oblasti Králičáku tak to bylo v lepším případě o zdraví a v horším raději nedomýšlím. A takových treků by se našlo víc. Nikdo dopředu neví co se na trati může stát. Takže ultramaraton se psem , nebo DT ? ? ?
Co se týká startů a o to tu původně šlo - ať čas běží od a je to. Kdo bude "hlídat" soupeře, tak odstartuje v "00" a většina stejně vyrazí jak jim to vyhovuje.
Howgh.
Laďa+ dnes už jen Cora :-(
Laďa+Esi

Offline klimamir

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Souhlasu: 3
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #28 kdy: Listopad 06, 2014, 13:15:37 »
Přiznám se, že i já se snažím být rychle v cíli (spíš pes se snaží, já vlaju).
Taktizování s časem startu moc neřeším i když to tak určitě je, ale jdu hlavně proti sobě a času.

Ale možnost startu v sobotu bych uvítal. Jezdíme s přítelkyní, která chodí MIDa, takže dle současných pravidel ve čtvrtek utéct dřív z práce, chvilku posedět. V pátek ráno vyrazím já, večer se možná na chvilku vidíme, pokud dorazím hodně brzo. V sobotu ráno vyrazí ona, večer přijde vyřízená a jde brzo spát.
Takže den dovolené pryč a vidíme se v podstatě jen cestou tam a zpátky, každý prosedíme jiný den v kempu.  :(


Offline BadBoyTeam

  • píše jako datel :-)
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Souhlasu: 10
Re:Startování - MČR 2015
« Odpověď #29 kdy: Listopad 06, 2014, 13:16:37 »
Nejde jen o to, kdo kdy vyběhne, ale také o to, kdo s kým běží. Samotný běžec má menší šanci než dvojice apod. Model „Šerák“ je nejvíc férový, hromadný start stírá všechny zákulisní dohody (běžím prostě s tím, komu stačím a nebo pokud chci, tak sám) a zcela smazává výhody plynoucí z toho, kdo za kým vyběhne. Když už se tu řeší nemožnost výběru startu v pátek nebo v sobotu ráno a argumentuje se rovnými podmínkami a taktizováním, měl by se tento argument stáhnout i na toto. Neaplikovat ho jen na dny, ale na minuty. Myslím si, že jde o úplnou maličkost z toho všeho, co tu běžci předkládají :-) Organizátorům by odpadlo zapisování jednotlivých časů odchodů a nemuseli by dvě hodiny stát na startu, uvolnilo by jim to ruce pro jinou práci, které je na závodech DT jistě i tak dost.
« Poslední změna: Listopad 06, 2014, 13:25:36 od BadBoyTeam »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: