Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. > Seriál MČR
Startování - MČR 2015
Petr Jurča:
Chtěl bych tu otevřít diskuzi k startování na MČR v dogtrekkingu v roce 2015. Myslím si, že jezdit na závod ve čtvrtek večer, v pátek si odběhnout závod a celý víkend být na závodech a čekat na vyhlašování je fajn pouze pokud je hezké počasí a dá se vše skloubit s rodinou v takovou kratší dovolenou. V ostatních případech to znamená jet si na závody a nechat rodinu doma, což mi nepřijde fér. Chápu, že některé závody s ohledem na různá povolení je obtížné domluvit tak, aby bylo možné uspokojit jak část těch, kteří závod běží, tak i těch co závod pouze jdou. Myslím si ale, že by mělo být na pořadateli každého závodu, aby si formu startování rozhodl sám.
Vojta s Bertou:
Jako notorický bivakář považuji současný model za vyhovující. Běžci, diskutujte
Charles:
Ano, mas pravdu, je to narocne skloubit...
A podminky pro nas, "opravdove" zavodniky by meli byt stejne.
Nebylo by fer, aby ten kdo se nezucastni predstartovni druzby, vyrazil vyspinkan doruzova do slunecneho soboty, kdyz cely patek proprsel.
Jana M:
Ahoj Petře,
formu startu si každý pořadatel volí sám a nikdo nikomu nebrání zorganizovat trek, který odstartuje v sobotu. Vás co trasu zdoláváte bez bivaku je menšina, proto jsou starty už v pátek. Dva různé starty nebo velké startovní okno by zas pro vás závodníky nebyly fér, už se to tu řešlo (taktizování kvůli počasí, různé podmínky na trati). Žádné lepší řešení než to současné zatím nikdo nevymyslel.
Jana
MartinD:
Ahojte, pořád se cítím jako nováček v tomto krásně bláznivém venčení pejsků a jejich paniček a páníčků :-) Letos jsem si prošel - proklusal všechny treky a hodně přemýšlím, jak dál. Původně jsem si představoval, že na treky budu jezdit s rodinou. Realita ukázala, že to není možné a vyšlo nám to pouze na posledním závodě. Takže rodinnou dovolenou ze závodů neudělám. A nese to další komplikace jako jedno auto v rodině a dostat zbytek rodiny v pátek, kdy já jsem na závodech, do školy a práce a zpět a podobně....však to znáte sami (hlídání malých harantů, krmení zvěře a spousty dalších legrácek....) Bohužel patřím mezi ty, kteří se z longu vrací v pátek v noci a je mi pak líto, že v sobotu a neděli nejsem s rodinou. Řešení? Třeba po závodě odjet zpět a s někým se domluvit na převzetí cen... bylo to letos docela časté a David či Románek jsou na hodně fotkách z vyhlášení :-) Těžko pak může třeba sponzor použít takovou fotku k propagaci, nebo novinář k článku o závodu... a bez sponzorů a bez propagace...? Současné nastavení startování je udělané pro většinu, která chodí na bivak. Přemýšlím, ale jestli ti, kteří chodí na bivak, berou trek jako závod, respektive jak moc ho berou jako závod. Není pro vás, kamarádi, důležitější ho dojít do cíle, potkat se s přáteli a užít si krásné krajiny, než řešit, jestli dojdu na 27 nebo 28 místě? A to závodění nechat nějakým bláznům, kteří si pomalu ani nevšimnou, že prolítli kolem nějakého hradu, skal či studánky? Co takhle, že by organizátoři umožnili těm, kteří se nehoní s časem a "soupeři" vyjít na trať v pátek ráno a těm, kteří se chtějí honit, dát start v pátek na noc nebo v sobotu ráno a limit zdolání trati by byl pro všechny stejný - v neděli dopoledne do vyhlášení? A všichni, ať startují "bivakově" nebo "sportovně" by měli dostat pamětní list za zdolání trati. Ono totiž mám pocit, že pokud by dogtrekking měl zůstat sportem, ve kterém se závodí, pak by asi měl jít směrem sportovním. Pokud by měl jít cestou kamarádství a společného sdílení hlubokých zážitků, pak by se asi mělo zapomenout na výsledkové listiny, medaile atd. A jestli zůstane dál závod otázkou čtvrtečního odpoledne až nedělního poledne, pak moc sportovců nebude mít zájem se tohoto účastnit... mělo by pak smysl dále mluvit o sportu?
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi