Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Posun hranice DTW1/DTW2

Anketa

Jste pro posun hranice DTW1/DTW2 z 35-ti let na 40?

Ano
8 (57.1%)
Ne
6 (42.9%)

Celkem hlasů: 14

Autor Téma: Posun hranice DTW1/DTW2  (Přečteno 16309 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Posun hranice DTW1/DTW2
« kdy: Říjen 20, 2014, 08:12:06 »
Sezona za námi, je čas kout plány na další :) Během roku se množily hlasy na téma posun hranice u DTW1/DTW2 z 35-ti let na 40. Pokud se vyjádří většina pro, není problém projednat toto na schůzi pořadatelů a stará ustanovení změnit. Jen je potřeba znát skutečný hlas lidu :) (hlasujte prosím jen buď tady nebo na fb, ať se hlasy nekumulují)

Gejza

  • Host
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #1 kdy: Říjen 20, 2014, 18:05:10 »
A mohu-li se zeptat na důvod? Bez nějakého vysvětlení potřebnosti změny to asi sklouzne jen k tomu zkratkovitému "licoknigovému" líbí/nelíbí. A to je trochu málo ne? Gejza


Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #2 kdy: Říjen 20, 2014, 20:45:56 »
Důvod je prostej - během roku jsem slyšela dost lidí se vyjádřit, že by bylo dobrý tu hranici posunout (a já s tim souhlasim). Tak naopak nevidim důvod proč to nezměnit, když to tak bude lidem víc vyhovovat...

Jana M

  • Host
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #3 kdy: Říjen 20, 2014, 20:50:56 »
Ahoj Gejzo,
já to trochu otočím: ptám se na důvod proč je hranice DTW1/2 jiná než u DTM1/2? Snad tím vážení zakladatelé dogtrekkingu nechtěli naznačit, že ženy stárnou rychleji než muži? :)

Ale vážně. Každá hranice bude vždycky násilná. Laicky mi přijde že žena ve věku 35 je v dogtrekkingu výkonnostně bližší ženě ve věku 20 let, než ženě dejme tomu 55-ti leté. Taky proto se přimlouvám za posun hranice kategorií dle mužského vzoru.


Hana

  • Host
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #4 kdy: Říjen 21, 2014, 11:14:26 »
Hlasování není ani objektivní ani relevantní pro správné posouzení.
Už to tu jednou bylo a probíralo se, proč jsou věkové hranice u DTM a DTW různé.
Bylo zde tehdy zdůvodněno, že mladých žen je velmi mnoho a těch po 40ti zase né až tak moc, proto tehdy tedy stanovili hranici DTW1/DTW2 k nižšímu věku než je tomu u DTM1/DTM2.  :o Se stármutím mužů a žen to tedy nemá co dělat. Rozdílné věkové hranice změny kategorie u žen a mužů jsou nelogické.  ::)

Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #5 kdy: Říjen 21, 2014, 15:19:56 »
Jana vyjádřila přesně to co si myslim. Ale nebyl to důvod proč jsem se myšlenky na změnu ujala, popudem bylo že tenhle názor jsem slyšela od vícero lidí, takže jsem si řikala - proč to nezměnit, pokud to tak cítí většina. A hlasování má být prostředkem k tomu, aby se zjistilo, jestli to většina opravdu je, nebo bylo slyšet jen "revolucionáře" :). Na fb se hlasuje vcelku živě, zatím je to tedy 32 ku 6 pro ano.

Jana M

  • Host
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #6 kdy: Říjen 21, 2014, 20:10:29 »
Souhlasím, počty žen v kategoriích DTW1 a 2 jsou už teď hodně nevyrovnané, a se změnou hranice se to ještě zhorší. Pro koho a proč by to ale měl být problém?

Pokud nám za pár let mladých žen či mužů ubude, budeme hranice kategorií podle toho posunovat, aby se počet lidí v kategoriích vyvážil? Taky bysme mohli prohlásit některé ženy za muže, to by se nám to pěkně vyrovnalo ;). Pro mě je důležitější aby ti co bojují o pozice mohli soutěžit za srovnatelných podmínek.

Nemám přístup na FB, tak nevím jestli už se to tam řešilo. Znovu se ptám dogtrekových pamětníků proč byla hranice DTW1 zvolena tak je teď? Nějaký rozumný důvod za tím snad byl? Na začátku přeci nikdo nevěděl kolik žen bude ve které kategorii.  Díky!

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #7 kdy: Říjen 21, 2014, 20:34:16 »
Pokud takové hlasování má mít nějakou vypovídací hodnotu a tím i naději na úspěch, mělo by se začít nějakým zdůvodněním. Konstatování, že se jedná o přání většiny obvykle nestačí, už jen ta definice "většiny" je tady poněkud problematická. Kdo to je? Většina z těch co chodí sem, nebo na facebook, nebo účastníků co to opravdu chodí?

Takové vysvětlení by mělo zodpovědět alespoň tyto základní otázky:
Proč je stávající systém nevyhovující?
Komu nevyhovuje, případně ke komu je nespravedlivý (typově, ne ke konkrétním osobám).
V čem bude nový systém (věkové kategorie DTW) lepší.
Komu nový systém pomůže?
Komu naopak případně uškodí?
Jaký to bude mít vliv na dlouhodobější vypovídací hodnotu výsledků MČR, když třeba finalistky DTW-2 zase přejdou na několik let do DTW-1.

Myslím, že když už se bude tady nebo jinde o něčem hlasovat, tak by to nějaké takové vysvětlení chtělo. Věřím, že když to bude mít hlavu a patu a bude to mít rozumnou podporu ("většinu" bych do toho raději nemotal) tak to může mít naději na úspěch.

Jen konstatování, že to většina chce, byť podpořená nějakým hlasováním na webu, bohužel většinou nestačí.
To je moje takové drobné doporučení.

Proč je systém teď jaký je sice asi tuším (vycházel z jiného podobného sportu), ale takový pamětník zase nejsem :-)

 

tombru

Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #8 kdy: Říjen 21, 2014, 21:26:04 »
Jááj! Netušila jsem, že předkládám žalobu k soudu.. jsem si naivně myslela že trek je o lidech a pro lidi a pokud se tyto lidé shodnou na tom, že bude něco trochu jinak, není potřeba k tomu mít kolek.. no asi je..

tak hold body ve stručnosti, tak jak na ně můžu zodpovědět jen sama za sebe
- je nevyhovující, protože fyzické možnosti 35-ti leté jsou lépe srovnatelné s mladšími ročníky než se staršími, 40. je víc zlomovým věkem
- nevyhovuje konkrétně ženám kolem 35-ti, kterým nepřipadá akurátní, aby své výkony poměřovaly s 40+
-lepší objektivita výkonů
- DTW2
- DTW1
- žádný. Příliš mnoho faktorů ovlivňující dlouhodobé statistiky, takže objektivně je dlouhodobá vypovídající hodnota MČR... nulová.





Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #9 kdy: Říjen 22, 2014, 06:51:07 »
Jááj! Netušila jsem, že předkládám žalobu k soudu.. jsem si naivně myslela že trek je o lidech a pro lidi a pokud se tyto lidé shodnou na tom, že bude něco trochu jinak, není potřeba k tomu mít kolek.. no asi je..

tak hold body ve stručnosti, tak jak na ně můžu zodpovědět jen sama za sebe
.....objektivně je dlouhodobá vypovídající hodnota MČR... nulová.

Ale no tak, co je špatného chtít vědět co je důvodem ke změně a co to bude znamenat? Třeba i proto, že jinak to může dělat dojem, že se teď kolem hranice kategorii DTW pohybuje "silný ročník" který se na DTW-2 ještě necítí. Tak aby to za dva-tři roky nebylo zase opačně, až tento "silný ročník" dospěje k názoru, že už tak silný není, protože se třeba objeví více účastnic kolem 20ti let a bude se zase řešit, že soupeřit s věkovým rozdílem 20 let je nespravedlivé.

Jak se kdo cítí je hlavně subjektivní věc a tohle dělení na kategorie bude vždy k někomu ,nespravedlivé. Takže proto si myslím, že když už se bude dělat změna, tak by měla být podpořena nějakým zdůvodněním, které bude fungovat zase nějakou dobu. To, že to teď chce několik lidí samo o sobě není moc dobrý argument pro změnu.

Navíc když je tedy vypovídací hodnota MČR dlouhodobě nulová tak o co tedy jde? Pak tomu už vůbec nerozumím...

Na závěr raději ještě upozorním, že já o takových změnách v pravidlech sám o sobě nerozhoduji, ani o nich nehlasuji. Jen se to snažím pochopit, abych o tom mohl s pořadateli na schůzce diskutovat. Finální rozhodnutí je na nich. Za ty léta vím, že je přesvědčí zejména jasné argumenty a konkrétní názory. Konstatování, že je něco na nic a že většina chce něco jiného, samo o sobě ještě nikdy nic nezměnilo.

Takže pokud chcete změnu, co nejvíce o tom tady diskutujte ať je více patrné jaký je na tu věc širší pohled. Klikání na ANO-NE je sice významný podpůrný prvek, ale sám o sobě to nezmění.

Takže tak :-) 
tombru

Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #10 kdy: Říjen 22, 2014, 09:15:52 »
Já si naopak myslim, že hlasování má mnohem větší výpovědní hodnotu než diskuze, protože v diskuzi se semele páté přes deváté, odbíhá se k jiným změnám, k jiným pravidlům.. pokud mam černé na bílém, že 2/3 lidí jsou pro změnu, nevidím důvod, proč o tom ještě sáhodlouze diskutovat. A už vůbec nevím, proč by se v takovém případě měly předkládat další argumenty pořadatelům - to, že tak účastníci chtějí, mi přijde jako JEDINÝ skutečný pádný argument pro změnu. Treky chodí účastníci, ne pořadatelé. Pokud to není změna rozporující základní myšlenku dogtrekkingu, bezpečnost, nebo soužití s přírodou, či dobré vztahy s okolím (což je princip všech ostatních pravidel dt, jediné určení věkových hranic nemá tato opodstatnění), nevidím jediný důvod, proč by měli pořadatelé vést učené debaty na téma změnit či nezměnit.

Vím že teď pošlapu mnoho kuřích ok, ale nechápu, proč mají hlasy pořadatelů, kteří notabene již mnoho let treky aktivně nechodí (s výjimkou Báry) větší váhu než jasně vyjádřené stanovisko účastníků. Chápu, že účastníků je mnoho, co člověk to názor, spousta lidí nedohlédne na konec svých přání nebo tu problematiku nevidí komplexně do všech důsledků, ale pokud nejde o změnu která by ovlivňovala pravidla "zásadní", tj. výše zmíněná (kde do problematiky výrazně vstupuje pořadatelské hledisko) nevidím důvod proč se neřídit "hlasem lidu" - pokud je jasně vyjádřen, že je to skutečně přáním většiny a ne jen několika jedinců.

"Třeba i proto, že jinak to může dělat dojem, že se teď kolem hranice kategorii DTW pohybuje "silný ročník" který se na DTW-2 ještě necítí. Tak aby to za dva-tři roky nebylo zase opačně, až tento "silný ročník" dospěje k názoru, že už tak silný není, protože se třeba objeví více účastnic kolem 20ti let a bude se zase řešit, že soupeřit s věkovým rozdílem 20 let je nespravedlivé."
- proto samozřejmě mají možnost hlasovat všichni, ne jen ty, kterých se to momentálně týká

"Konstatování, že je něco na nic a že většina chce něco jiného, samo o sobě ještě nikdy nic nezměnilo."
- a já se znova ptám, proč to nikdy nic nezměnilo?? Samozřejmě že nestačí konstatovat "tohle je špatně", ale pokud řeknu "tohle je špatně, dělejme to tak a tak" (když to není jen subjektivní názor jedince) proč probůh setrvávat u původního modelu? Když je tak snadné to změnit.



Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #11 kdy: Říjen 22, 2014, 16:03:19 »
Z mé strany to byla pouze rada jak postupovat.
Škoda že tolik energie co bylo věnováno kritice pořadatelů nebylo věnováno problematice změny kategorii jak jsem doporučoval. To by bylo mnohem přínosnější a možná by to bylo vyřešeno k spokojenosti obou stran.

Nicméně budu tento požadavek na schůzce pořadatelů řešit, shrnu to hlasování a případné ohlasy v diskuzi a uvidíme.

tombru

Offline bonec

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 170
  • Souhlasu: 42
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #12 kdy: Říjen 23, 2014, 07:33:43 »
V žádném případě nekritizuju pořadatele, v mých příspěvcích není ani slovo coby kritika pořadatelů. Kritizuju systém, kdy pro změnu naprosté prkotiny je potřeba zpracovat problematiku a mít silné argumenty, aby pořadatelská klika byla vůbec ochotná o změně začít diskutovat. Můj názor prostého malého člověka je, že pokud se jedná o změnu v tak nezásadní věci, která nemá žádný dopad na pořádání treků, by mělo zcela stačit průkazné jasné hlasování, ze kterého vyplyne, že jsou 2/3 účastníků pro změnu. Pokud bude mít někdo z pořadatelů jiný názor, ať nás seznámí se svými argumenty proč změnu nepřijmout. Třeba opravdu nevidíme až za 3 rohy a můžeme se o tom bavit. Pokud tyto argumenty nemá, nevím, proč bych měla přestupovat jak před sněmovnu lordů a ubíjet někoho neprůstřelnými argumenty. (sakra vůbec mě nenapadá ekvivalent ke slovu argumet)

Tolik k obecnému problému změn, který mě trápí rozhodně víc než samotný posun hranice :)

A k původnímu tématu: pokud lze věřit pamětníkovi Petru Dvořákovi, tak původní nastavení hranice na 35 bylo z důvodu, aby v té době v DTW2 vůbec někdo byl. Mají odpůrci změny nějaké jiné vysvětlení a důvod, proč mít hranici právě na věku 35? Pokud ne, bylo by možná dobré uvěřit faktu, že žena v 35 má fyzicky blíže k 20-25, než k 50-55. To je jediný argument pro změnu, celá problematika. Nevím co víc bych k tomu měla zpracovávat.


Offline Jana a Deny

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Souhlasu: 17
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #13 kdy: Říjen 23, 2014, 10:37:38 »
.......žena v 35 má fyzicky blíže k 20-25, než k 50-55..... a 60 ti a více. 

Hranice 40 má k 50-55 blíže i matematicky, zvláště když vezmete v úvahu, že horní hranice žen DTW2 není stanovena a s přibívajícími léty ubývají nejen fyzické síly, ale přiměřeně věku se zhoršují i další dovednosti.   O:-)

Tak si tak myslím, že tenhle ARGUMENT úplně stačí.   ^-^


Offline Jana a Deny

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Souhlasu: 17
Re:Posun hranice DTW1/DTW2
« Odpověď #14 kdy: Říjen 23, 2014, 10:39:25 »
Třeba ta odporná hrubka ... OPRAVA ...  s přibývajícími

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: