Můj pořadatelský pohled:
- zatím se neozval s reakcí žádný jiný kdo treky pořádá, možná jsme pomalu na vymření
, pořádání neobnovil nikdo z dřívějších pořadatelů
- za "tlapkové treky": trasy treku stavíme tak aby bylo co nejvíc vidět všechno hezké po cestě, do prvních 50 km se snažíme dát obtížné nebo nebezpečné úseky u kterých zrovna nestojíme aby nám tam někdo chodil v noci - z toho plyne že by mi nevadilo kdyby si někdo chtěl vyrazit na trasu až v sobotu ráno (stejně většinou startuje v nějaké podobě MID), ale nechtěl bych abychom museli trasu uzpůsobovat několika lidem kteří chtějí vyrazit na noc
- obvykle víc než polovina lidí plánuje trasu s bivakem (15% běží nebo popobíhá, 15% jde nonstop, 50% na bivak a zbylých 20% je ve hvězdách a buď vzdají nebo se rozdělí do předchozích skupinek) a pro tuhle půlku se snažíme trasu navrhnou tak aby něco viděli oba dva dny
- kolik veterinárních přejímek by bylo potřeba?
- pokud je akce vyhlášena jako závod, tak to že někdo vyrazí večer nebo druhý den a měl by mít svůj startovní čas je pak pouze zdrojem debat zvlášť pokud se dobře umístí nebo se změní počasí - vím že to zajímá jen pár lidí ale kazí to atmosféru stejně jako když jsou na trati 3 nebo 4 kontroly a v cíli pak debaty o tom jak si to kdo kde o hodinu zkrátil po silnici nebo jinak. Jo vím že jsme to s počtem kontrol na Psici trošku přehnali :-) jsme si to vyžrali při roznosu a sbírání po Psici. Ale trasa byla nudle :-)
- brát čas startu jako součást taktiky? to teda fakt nevím - nebylo by vhodnější brát taky trochu ohledu na pořadatele? na většině sportovních akcí by se na Vás kvůli takovému poždavku dívali jak na Marťana
- mám názor že každý trek by měl mít svou duši, historii, že by to nemělo být jen tupé obejítí 90 km podle značek a lístečku ve stylu: "za lávkou u první břízy uhni doprava ...". Od toho jsou tady turistické stovky s 24 hodinovým limitem, kde většinou pejskaře nikdo neodežene
- ale:
myslím že by klidně 1-2 treky v sezoně mohly být uspořádány (pokud to tak pořadatel nachystá) se startem v pátek mezi 20 a 22 hodinou a třeba 36 hodinovým limitem, taky bych tohle někdy uvítal
- pořadatelů je na treku vždycky jen pár, je potřeba zajistit občerstvovačky, svozy, finišovat s diplomy, vyhlašováním a spol.
Můj účastnický pohled:
- mám za 6 let 30 dokončených a 1 nedokončený long ve všech podobách tj. odběhnutý, projítý naráz i pohodový s bivakem. Vždycky se ale těším jak ve čtvrtek odpoledne vypnu všední starosti, v pátek a v sobotu se vyblázním, v sobotu posedím, pokecám, odpočnu, do neděle se zrestauruju a v klidu v poledne odjedu domů
- za těch 6 let jsem se vrátil na původní pocit z prvního treku, že vítězem je každý kdo long zvládne a to bez ohledu na podmínky, o tom snad ty treky jsou - poradit si s každou situací. Proto mi připadá hezké (na rozdíl od jiných závodů) že u dogtrekkingu je na vyhlášení v neděli vidět každý kdo tohle zvládl, protože každý takový zaslouží uznání. Mluvím o longu a jeho dokončení, cokoli do 50 km s tímhle nemá co dělat.
- práci za mě nikdo neudělá, honím ji předem nebo dodatečně, jediná výhoda je že nemám šéfa, ale práce prostě není všechno, to poznávám čím dál víc
- teď jsem v sobotu a v neděli absolvoval 2 poměrně těžké horské závody vždy cca na 5 a půl hodiny a pak jel včera 6 hodin z Vyššího Brodu domů a dneska je pracovně snad lepší nic nedělat. Prostě dojít long v neděli v poledne a pak cestovat ?
dočetl to někdo až sem? :-)