Jardo, co se týče izotermické folie, mrkni na diskuzní fórum o něco níž. vytáhla jsem ti důležité info, které poskytl Tombru:
Když už se to tady nakouslo, tak trocha osvěty stažené z netu
Izotermická fólie
Izotermická fólie je jednostranně pokovená fólie s tepelně izolačními vlastnostmi. Slouží k ochraně lidského těla před prochladnutím nebo přehřátím podle toho, je li aktivní plochou obrácena ke zdroji tepla nebo k lidskému tělu.
Její využití je nejen ve zdravotnictví (používají ji složky integrovaného záchranného systému při poskytování první pomoci v terénu nebo při různých krizových situacích), ale i ve sportu, turistice, horolezectví. V těchto případech se používá k ochraně lidského těla zejména před omrznutím nebo před promoknutím, je vhodná pro spaní ve volné přírodě. Lze ji použít též jako nepromokavý obal výstroje, k zachytávání dešťové vody, v nouzi jako signalizační zrcátko nebo reflexní plochu.
Izotermická fólie se používá i k zakrytí předních skel aut v zimě proti námraze nebo naopak v létě proti přehřátí (v létě se použije buď na přední či zadní sklo auta nebo na přikrytí palubní desky automobilu).
Je vysoce účinná i na zakrytí skel oken bytu či domu při extrémně vysokých venkovních teplotách.
Další použití je v kadeřnických a kosmetických salonech.
V některých zemích je izotermická fólie povinnou výbavou autolékárniček, v armádách povinnou výbavou vojenských lékárniček a souprav pro přežití, ve zdravotnictví povinnou výbavou sanitních a hasičských zásahových vozidel.
Izotermická fólie vykazuje vysokou pevnost v tahu v podélném i příčném směru, tedy, i když se jedná o výrobek pro jednorázové použití, při pečlivém složení se dá použít opakovaně.
Izotermické fólie bývá buď v provedení zlato - stříbrná nebo stříbrná.
------------
dá se sehnat v lékárnách, v obchodech s turistickým vybavením a i na netu - cena kolm 60kč
z mé zkušenosti: byla jsem už asi v 10 lékárnách a v některých ani nevěděli že něco takového existuje, nakonec jsem si izoter.folii v jedné z nich musela objednat. Stojí 58 Kč.
Botičky, objednala jsem si je v Manmatu a musela je vracet, protože botička byla krátká a při došlapu klouzala dolů, ikdyž byla utažená.
Líbí se mi botky od Trixie, jsou vysoké, takže by mohly lépe držet, velikost je uvedena podle plemen, nebo se měří obvod zápěstí, ale já si raději zavolám přímo prodejci a domluvím se s ním jaká velikost bude asi nejlepší.