Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Zkracování trati

Autor Téma: Zkracování trati  (Přečteno 14097 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Biluska

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 234
  • Souhlasu: 26
Zkracování trati
« kdy: Červen 05, 2012, 08:32:13 »
Poslední dobou se hodně rozmohlo podvádění a zkracování si trati. Vím o několika lidech (zatím nebudu jmenovat, dám jim šanci chytit se za nos ), kteří si trať zkrátili. Vím i o lidech, kteří vědí o lidech co si trasu zkrátili a vím, že ti lidé vědí, že já vím a že nic nedělám. Chtěla bych vám k tomu něco říct z hlediska pořadatele. Nemůžu disknout člověka za to, že si zkrátil trať když mi do očí tvrdí, že zabloudil a že se naopak snaží trať zoufale najít. Samozřejmě, že já vím a on ví, ale jak mu to mám dokázat? Mám diskvalifikovat lidi za to, že zabloudili? Kdo z vás nikdy nikde nebloudil? Jak dokážu, které zakufrování je opravdické a které nahrané za účelem zkrácení tratě? Neptám se jak to poznám, ale jak to dokážu.

Slyšela jsem o "kontrolách, které nebyli kde měli být". Ale já nemůžu dát kontrolu všude. Např. kolem Mosczanky je velmi frekventovaná oblast, je tam spousta turistů a děcek co pobíhají po lese. Jak dlouho tam může přežít razítko přidělané někde na stromě než ho nějaké dítě najde a vezme si ho? V důsledku potom bude volat stopadesát závodníků, že kontrolu nemůže najít a že už tady hodinu krouží a hledají ji  :'( . Nemůžu ji dát ani např. k Sanktoriu Sw.Josefa - jednak je to opět místo plné lidí a navíc tam budeme čelit ještě a) nábožným důchodkyním, které to budou brát jako znesvěcení a pošpinění a za b) jiným náboženským fanatikům, kteří to vezmou ve stylu - když jim to tady urvem tak nám sem s těma zku...nýma čoklama nepolezou. 
Jsou prostě místa, kam tu kontrolu dát nemůžu i kdybych se zbláznila :-( . A tolik lidí, aby všude mohla stát živá (notabene když máme volný start kdykoliv celý víkend) opravdu nemám.

Navíc, kdybych chtěla dát kontrolu na všechna místa kde je možné si to nějak střihnout (ať už o sto metrů, nebo o několik kiláků) tak jich budu muset mít asi dvě stě. Mě je to jedno, já těch dvě stě razítek nakoupím. Ale chci vidět kdo pak bude zastavovat a razítkovat kontrolu za každou zatáčkou.

Přemýšlela jsem nad tím celou noc poté, co jsem si přečetla článek Aničky Žufrikové. Mrzí mě to, hodně mě to mrzí. Za Lefama a hlavně za jejich přípravou je nekonečné množství práce, nekonečné množství najetých i prochozených kilometrů. Nemáme to tak jednoduché jako pořadatelé, kteří řeknou po modré tam, pak po červené a za kopcem po zelené zpátky. Opravdu nevím jak víc zajistit trať tak, aby si ji nikdo nemohl zkrátit  :'( .

 Mohla bych udělat to, že nezveřejním kde jsou kontroly. Řeknu jenom "bude jich šest", ale neřeknu kde. Kdo půjde opravdu poctivě tak je najde. Ale to se nebude líbit. Zejména těm, kteří nějakou v noci opravdu přehlídnou přesto, že tam šli, ale ani netušili, že tam něco má být. Mohla bych tvrdě disknout ty, které nachytám někde mimo trasu. Mohla bych zřídit i "bonzlinku" kam by mohl někdo zavolat, že vidí paní xy jak si to štráduje zkratkou a jet si dotyčnou chytit. Ale takové lidi jsem několikrát chytila i letos.Oni mi budou do očí lhát, že kufrují a hledají trasu a co teď? Jsme zase na začátku :-(( .

Mohla bych udělat systém prezenček na podpis, jako byli letos. Mimochodem, letos jsem je myslela vyloženě jako vtip, stejně jako třeba ty záchranné balíčky. Spousta lidí nevěděla, že se na ně má podepsat a jen proběhla kolem v domění, že "se jedná o další balíček s vložkama" (konkrétní případ. To, že tam dotyčná opravdu šla vím, neboť jsem ji nachytala při pojízdné kontrole pár set metrů za tou prezenčkou) . Spousta se jich nepodepsala, protože z jedné prezenčky někdo sbalil tužku a neměli čím. Spoustě se to na ten rozmočený papír nepovedlo. No a spousta lidí tama určitě nešla, protože si zkrátila cestu. A už jsme zase na začátku. Jak jim to mám dokázat?

Mohla bych kolem trati udělat koridor z ostnatého drátu, aby nikdo nemohl uhnout stranou. To bude asi nejjistější, protože kdo chce podvádět ten to stejně udělá i kdyby se pořadatel postavil na hlavu  :-\ .

A ještě jedna poznámka na závěr - když budu opravdu zlá a někoho natvrdo disknu. Ať už pro nepodepsanou prezenčku, nebo proto, že jsem ho chytla na nejkratší cestě z bodu A do bodu B kde ovšem "hledal trasu" tak ve finále na tom budu bitá já. Na diskuzi už se nebude psát, že "trať byla děsně vtipná", ale bude "tak mizerně značenou trať jsem v životě neviděl". Už se nebude říkat, že jsou Lefy originální, ale bude se psát "je to kráva a už tam v životě nepojedu"....a spousta lidí si to přečte a řekne "tak na Lefy teda mámo nepojedem". A kdo tím pádem bude nejvíc potrestaný? Ten dotyčný, který má jeden disk a přišel o pár bodů do MČR, nebo já, které příští rok přijede pět a půl závodníka?

Myslím, že se na všechno vykašlu a příští rok žádní Lefové nebudou  :o

Offline marian

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 111
  • Souhlasu: 21
Re:Zkracování trati
« Odpověď #1 kdy: Červen 05, 2012, 17:36:00 »
Smutne ako sa zvrhava dogtrekking :(

Offline jazzinka

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 191
  • Souhlasu: 1
Re:Zkracování trati
« Odpověď #2 kdy: Červen 05, 2012, 19:58:17 »
Tohle už tu myslím  párkrát bylo, takže bych to "zvrhávání" neviděla tak černě. A jak proti tomu bojovat? Myslím, že na Otovi se fotili některé rozcestníky. Foťák nebo mobil alespoň se základním foťákem  má dnes  snad každý anebo ho mohl vyfotit kolega pod tím rozcestníkem. Jinde se odpovídalo na pár jednoduchých otázek z trati. Není samozřejmě nutné pak po všech chtít  fotodokumentaci nebo opravovat kvíz, ale objeví-li se nějaké podezření, může to tím být elegantně vyřešeno.

Offline Mawenzi

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 97
  • Souhlasu: 0
Re:Zkracování trati
« Odpověď #3 kdy: Červen 06, 2012, 12:56:15 »
já bych třeba za nás řekla, že naše "zkrácení" tratě vůbec nebylo účelné, protože sme na midu blbě odbočili na tý hlavný a přišli do dívčích hradů z druhé strany, než sme měli. pak sme došli do životic,ale z té blbé stany a nějak se nám nepodařilo najít, kudy máme jít k rybníku. Tak sme to z životic obešli přes dívčí hrad po zelený, abysme chytili ten stěžejní bod, rybník, u kterého sme doufali, že se nám napojit povede snadno. Celkem toto "zkrácení" nebylo rozhodně cíleně úmyslné, rozhodně obejít to bylo delší než kdybysme cestu k rybníku našli a za třetí sem bojovala s bolestí kolen hned od startu a chůze po silnici pro mě byla asi 3x bolestivější než kdybysme šli někde lesem nebo loukou mimo asfalt a protože sme to neudělali schválně, tak se k tomu klidně přiznám. Bilu sme potkali v dívčích hradech říkala nám že dem blbě, ale to my sme to věděli, ono taková informace moc nepomůže když nám říká to co víme sami.  a kdyby mě Bilu diskvalifikovala za to, že du jinama než mám podle itineráře, tak na to prostě má právo a neřeknu jí na to půl slova, protože sem šla jinama a věděla sem to. Ale rozhodně sem tama nešla proto, abych si někde zkrátila trať z důvodu úspory času/zvýhodnění nad ostatníma. Já si chtěla zkusit jaký to je, užít si v přírodě výlet s psiskem a celkem je mě jedno, jestli mě během toho někdo oprávněně či neoprávněně diskvalifikuje. Pro mě je zázrak už to že s mejma posranejma kolenama dokážu vůbec ujít 40km. A mohla sem jít klidně jen jako doprovod a zkusit si trať "jen tak" ale chtěla sem platbou startovnýho dát taky pořadatelům najevo, že si jejich práce vážím. A jestli tohle není považováno za zabloudění, když člověk nemůže najít kudy přesně dál,  tak ať mě bilu klidně diskvalifikuje ještě zpětně. se vsasím, že DNT^2 ještě neměla  :)

Offline Biluska

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 234
  • Souhlasu: 26
Re:Zkracování trati
« Odpověď #4 kdy: Červen 06, 2012, 13:32:18 »
Mawenzi - Životice tvoří dva domky a čtyři chatky (k těm jste se ale nemohli dostat, ty jsou dost daleko od silnice). Oficiální trať vedla po polňačce mezi těmi domky, přecházela silnici a šla na další polňačku směrem ke Stonožce, lesu, brodu a rybníku. Nechápu jak je možné, že jste ty šipky na silnici neviděli když jste tam byli (pokud jste tam byli). Taky nechápu jak jste mohli zabloudit po mé jasné instrukci "po té silnici půjdeš až na křižovatku se zrcadlem", protože to bylo pořád rovně, pořád po silnici a zrcadlo je tam široko daleko jediné. Ale teď už je to fuck, jsem pevně rozhodnutá v příštích letech pustit midaře na trať teprve poté,co prokážou základní znalosti práce s mapou, s itinerářem a předloží lékařské potvrzení, že poznají zelenou od modré :D :D :D :D . Nejen kvůli vám, obecně mají s orientací a ztrácením se děsné problémy :D

Offline Psymorf

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 166
  • Souhlasu: 12
Re:Zkracování trati
« Odpověď #5 kdy: Červen 06, 2012, 13:46:24 »
tak obavam se že se nám ta diskuze zvrhne někam jinam.
ale mně se ta tvá věta práce s mapou strašně líbí už od minulého čtvrtka jen si pořád nejsem jistej jak ji mám chápat
pokud je v itineráři psáno něco stylem, pres statek na polní cestu, u stohu doleva, pak po nenapadne cestě plné kopřiv doprava, za hromadou dreva doleva, přes nálety cestou necestou na silnici mezi dvema dedinami, pak k zrcadlu, od tam domek s rotvíkama, pak smerem k obore, od tam k číhadlu, dále kopretinová louka atd. atd.

Tak mně řekni které orientační body najdu na mapě, kromě teda směru na tu cestu mezi těma dědinama ;-p ;-p

co se týká zkracování tak většině turistů co si jdou cestou necestou loví si kešky, pivo a tak, a do cíle se snaží doplazit těsně před termínem ukončení je to asi fuk, ale uznávám že hnát se poctivě celou cestu abych byl v cíli co nejdřív a pak zjistit že mně předběhl nekdo nepoctivě dokáže kvalitně naštvat. Tohle asi řešení nemá kromě té oplocené trati ostnatým drátem, ale to zase ztrácí smysl mapa a itinerář ;-p Hold když je někdo schopnej si nechat výhru a umístění za podvod a vůbec ho to netrápí, je to vizitka o něm a jeho svědomí.
Jděte kupředu, pokud můžete, ale klesnou-li pod vámi nohy, sedněte si nedaleko cesty a dívejte se na další mimojdoucí bez hněvu a závisti, vždyť ani oni daleko nedojdou. Turgeněv

Offline Biluska

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 234
  • Souhlasu: 26
Re:Zkracování trati
« Odpověď #6 kdy: Červen 06, 2012, 13:51:46 »
Psymorf - Tak mně řekni které orientační body najdu na mapě, kromě teda směru na tu cestu mezi těma dědinama ;-p ;-p

No to právě na Lefech nenajdeš :p . Proto jsou to Lefové. Ten název "hic sunt leones" jsem tomu kdysi nedala jen tak pro nic za nic, ale proto, že staří Římani takhle označovali oblasti, které nebyly zmapovány. Konec dějepisné vsuvky.
Prostě na Osoblažsku není mapa (včetně vojenských speciálek), která by odpovídala terénu. Jsou v nich cesty, které neexistují v reálu, naopak cesty (nejen vyjeté od traktoru, ale desetiletí staré lesní či polní cesty, někdy dokonce zpevněné) v nich nejsou. Nejsou v nich rybníky, které jsou prokazatelně starší než já (to znamená, že v nich ryby lovil ještě bratr Žižka), zato jsou tam nějaké, které dle místních neexistují už od války (třicetileté).... Už několik let říkám, že ty mapy vůbec nosit nemusíte, že vám moje maloděcko v kempu namaluje plánek :p


Offline Psymorf

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 166
  • Souhlasu: 12
Re:Zkracování trati
« Odpověď #7 kdy: Červen 06, 2012, 13:59:59 »
no vida to je přesně ono, ta dějepisná vsuvka my chyběla do seznamu ;-p

teď jsem už v obraze.
Jděte kupředu, pokud můžete, ale klesnou-li pod vámi nohy, sedněte si nedaleko cesty a dívejte se na další mimojdoucí bez hněvu a závisti, vždyť ani oni daleko nedojdou. Turgeněv

Offline Mawenzi

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 97
  • Souhlasu: 0
Re:Zkracování trati
« Odpověď #8 kdy: Červen 06, 2012, 14:06:22 »
no a to se ještě pobavíš, protože když sme pak jeli v neděli dom, tam sme to tam vzali stejně blbě jak v sobotu a to sme prosím věděli, že sme to tam pos*** a šli blbě:) vím, že sme tam ten kus od tý první křižovatky někde zbastlili, ale schválně to určitě nebylo, je možný, že v pitárnu sme nedošli tam, kam sme měli protože sme to měli blbě už od tý křižovatky, ale snaha minimálně byla a rozhodně nešlo u účelnou ignoraci zadané trasy.
Já si to chtěla hlavně zkusit, jaký to je, nikdy sem nic podobnýho nezažila a navíc  s orientací v terénu podle čehokoli mám problémy. A i kdybys mě diskvalifikovala - ber to tak, že jako organizátor si na to měla plné právo, já bych na to nemohla říct půl slova protože sem šla blbě - a bez ohledu na to sem si to jinak hrozně užila, bylo to úžasný a nezapomenutelný a příští rok bych klidně jela znova, protože těžko lze vinit někoho jinýho z toho, že já nemůžu najít cestu. Jenže na druhou stranu celkem chápu, jak si psala víš, pak budou lidi říkat že to bylo špatně popsaný, budou dštít špínu a nikdo ti příště nepřijede a ty nedokážeš odhadnout, jestli tohohle člověka, když diskvalifikuješ, tak to vezme sportovně, protože ví že chybu udělal a nebude to hrotit, nebo že na to bude nadávat tak, že lidi si rozmyslí přijet. Ber to tak, že mě diskvalifikvoat můžeš bez obav, protože já si chci užít krásnou přírodu se psem po boku a je mě úplně jedno, jestli jdu mimo pořadí. to pro mě není vůbec důležitý taková věc.

Navíc s mejma zdravotníma problémama je pro mě výhra, když sem schopná vůbec tu trať ujít. Upřímně sem o tom, že to vzdám, uvažovala někde na 20tým km, ale nakonec nelituju, že jsem vzdala až mnohem pozděj, protože krajina byla fakt nádherná a když jsem pak někde v obci víno pochopila co na první kontrole znamenalo to, že růžový tečky nejsou naše, tak sme se s mužem řehtali jak to najednou všechno dává zpětně smysl:) (sme mysleli, ze ruzovy tecky vubec nepatrej lefum, ale sou proste nahodou v lese obcas po trati:) proste priste budu vedet, ze kdyz se ztratim, tak se musim vratit k mistu, kde sem naposled byla 100% spravne a ne se pokusit dostat nejak k nejblizsimu jasnemu cili...

nemela jsem rozhodne v umyslu nekomu vyfouknout jaky koli umisteni nebo to udelat schvalne a  zkazit tem, co dou celou cestu presne jak maji. Tahle cast trati, ze sem nezvladla, me mrzi, ale opravdu si zas nemyslim, ze sem podvadela. proste to tak nejak vyslo. A rozhodne pristi rok pojedu znova, i kdyz to treba budu muset na 20tym km vzdat a i kdyz zas treba pudu blbe.

Offline Biluska

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 234
  • Souhlasu: 26
Re:Zkracování trati
« Odpověď #9 kdy: Červen 06, 2012, 14:11:00 »
Mawenzi - jak jste v Pitárné šli blbě? Já se z tebe skácím, přes Pitárné jste vůbec jít neměli :D :D :D

Offline Mawenzi

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 97
  • Souhlasu: 0
Re:Zkracování trati
« Odpověď #10 kdy: Červen 06, 2012, 14:17:14 »
to je právě vono, já vím že sme přes něj jít neměli, jenže sme si vklidu valili po silnici v domnění, že dem dobře, jeden dům se psem co vypadal jak rotwajler, další dům s tunou psů, kde některí vypadali jak rotwajler a pak najednou koukám, že nejdem po tý hlavní, ze který sme to měli vzít rovně k rybníku, ale že sme o jednu silnici níž... tak sme se rozhodli, že zkusíme najít tu cestu, protože dle nás měla tu "naši" silnici někde křížit, jenže sme to nenašli, proto sme se rozhodli to obejít přes dívčí hrady k rybníku, kde sme vedeli, ze nemuze byt problem se napojit spravne. Samozřejmě sme si pak všude dávali asi 3x větší pozor, jestli dem fakt tama, kudy máme
ps: myslele sem tu vesnici za divcima hradama, pitarno je vlastne ten rybnajz... ale proste fakt tezko tohle muzes oznacit za zamerny zkracovani trati, ackoli naprosto chapu, jak to z tvyho pohledu vypadalo, i kdyz je pravda, ze sme se meli vratit asi do bodu chyby a zkusit to najit znova spravne, ale proste chybama se clovek uci.
« Poslední změna: Červen 06, 2012, 14:32:05 od Mawenzi »

Offline Biluska

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 234
  • Souhlasu: 26
Re:Zkracování trati
« Odpověď #11 kdy: Červen 06, 2012, 14:37:47 »
Mawenzi - další dům s tunou psů, kde některí vypadali jak rotwajler - to jsou tibetské dogy :D . Jsou fakt o silnici níž. Takže si dělám poznámku - plemena psů nedávat jako orientační body :D :D :D

Offline Psymorf

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 166
  • Souhlasu: 12
Re:Zkracování trati
« Odpověď #12 kdy: Červen 06, 2012, 14:39:39 »
teda po tomhle srovnání by se mohl kdejakej rotvík urazit ;-p
Jděte kupředu, pokud můžete, ale klesnou-li pod vámi nohy, sedněte si nedaleko cesty a dívejte se na další mimojdoucí bez hněvu a závisti, vždyť ani oni daleko nedojdou. Turgeněv

Offline Mawenzi

  • dvojprsťák
  • **
  • Příspěvků: 97
  • Souhlasu: 0
Re:Zkracování trati
« Odpověď #13 kdy: Červen 06, 2012, 14:42:10 »
a žádná z těch dog není ani křížená?  :D tak to pak už chápu, proč sme to, že sme o silnici níž objevili až tak pozdě :D

Offline Biluska

  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 234
  • Souhlasu: 26
Re:Zkracování trati
« Odpověď #14 kdy: Červen 06, 2012, 15:04:27 »
Mawenzi - a žádná z těch dog není ani křížená?  - ty nejméně honosné jsou jenom šampioni, všichni ostatní jsou grandšampioni, junioršampioni, interšampioni a vůbec mocmocšampioni :D :D :D . Doma mají místnost vyhrazenou extra na poháry, nic jiného se tam nevejde. Když je potkám tak jim radši vykám :D

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: