Pro nás byl sice vypečený víkend trocha hektičtější
, neb nakonec po Toulkách Litovelským Pomoravím jsme museli uhánět domů, kde na dva dny poprvé osamělému Avalínovi se zřejmě ze stesku udělalo natolik blbě
, že nezbylo než zapřáhnout Dobytčák a ještě se v sobotu odpoledne vrátit (kraški četnički ovčar žel začíná až moc rychle stárnout
, neb po 18ti km únorového výšlapu nyní nejraději už jen obchází oblíbené bloky a užívá si na zahradě nebo kanapi
). Přesto díky Líbě a ostatním organizátorům za odvahu pustit se do tak náročné organizace jakou dogtrek bezesporu je, nemluvě v místech, kde nelze spoléhat na dosah všech výdobytků civilizace
. Ač jsem evidentně jiné nátury, o to více si vážím práce Líby a spol. s optimistickou nadějí, že napříště se polepšíme
. Krátká zkušenost rozhodně stála za tour de Republic (v Litovli, ač pochopitelně neplánovaně, jsme patřili mezi trojici nejvzdálenějších, za což jsme vyfásli menší dárečky), v tak krásně krajině, kde jsem byl poprvé a která mi připadala jako zjevení z pohádky za devatero řekami a devatero horami jsem si opět uvědomil, že ČESKO TO JE BOŽÍ DAR
, kterého právě všelijakým "vinařům" navzdory
si musíme vážit!!! Takže milí pořadatelé s hlubokou poklonou tisíceré díky, dá-li Bůh, příštího roku pevně věřím, že dojdeme dál
!
Pár snímků najdete na
http://divocaci.rajce.idnes.cz/Pocatecnimi_slepejemi_4._rocniku_DT_Zde_jsou_lvi_31.5.2012_ocima_hranicarskeho_Chodskeho_psa_WukaOsiřelí četnyčtí braši Ravnogorac René a hraničářský Chodský pes Wuk Bryvislár!
P.S.: Pro detailisty upozorňuji a zdůrazňuji, že jsme nebyli součástí MČR v dogtrekkingu, konkrétněji DT Zde jsou lvi!!!