Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Termínový kalendář

Autor Téma: Termínový kalendář  (Přečteno 158212 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Termínový kalendář
« kdy: Prosinec 02, 2007, 11:45:48 »
Termínový kalendář oficiálních akcí MČR pro rok 2008 je na stránkách dogtrekking.info 
« Poslední změna: Prosinec 02, 2007, 11:47:47 od tombru »
tombru

Offline peFO

  • SPD
  • čtyřprsťák
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Souhlasu: 5
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 02, 2007, 12:01:42 »
Paráda...již tradičně je hodně nabitý akcemi......máme se na co těšit :D

Offline Gwen a Dinulka

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 1655
  • Souhlasu: 123
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 02, 2007, 12:51:35 »
Hááásky  ^-^
jdu psát výpověď, protože nechci vidět, jak na tohle vyškemrám dovolenou..... >:D (a to ještě nevíme termíny zahraničních "super" závodů  ??? ;D)
Hodný holky se dostanou do nebe, potvory se dostanou všude.
Dum Spiro, Spero
http://gwenfoto.blogspot.cz/

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 02, 2007, 18:15:12 »
Mě se ten kalendář docela zamlouvá.
Akorát mě trochu mrzí že schůzka pořadatelů byla tak trochu v utajení a my jsme se jako účastnici nemohli k tomuto předloženému návrhu všech závodu aspoň nějak vyjádřit nebo připomínkovat.
Ja mám jen jednu,ale asi dost důležitou připomínku k celoročnímu bodování MČR 2008.
Loni bylo 9 závodů a do MČR se počítalo 6 závodů a viděli jsme poprvé v historii dogtrekkingu antiúčastnické rekordy kdy na některé akce nedorazilo ani 50 startujících.Letos vidím že celkově 4 akce jsou za sebou v jednom dvojtýdnu a je tedy jisté že si závodnici budou vybírat závody ještě více než loni a opět se asi dožijeme antiúčastí což je na škodu některých pořadatelů a jejich práce okolo přípravy.Ja osobně určitě nepůjdu 11 závodů a spousta lidí s kterýma jsem se bavil např. na konci sezóny v Odrách tak toho měli už za ten rok docela plné zuby a když slyšeli slovo 100km tak o tom ani nechtěli mluvit.V roce 2008 bude tedy 11 závodů a počítat se bude 7.
Ja bych navrhoval spíše ,aby se počítalo jen 5-6 závodu,aby člověk nemusel celou sezónu vymetat vše a nemohl si trochu odpočinout nebo se s větší volnosti rozhodovat kdy si půjde zase nějakou tu stovku.Letos např. po Šeráku hodně lidí bylo docela zdecimováno a dlouho se z toho dostávali což šlo opět poznat ve slabší účastí na následných závodech.
Na těch 100km se musí člověk více připravit a hlavně těšit a být nabitý určitou chutí a energii.
Pokud půjdu za rok např. 10x 100km tak to určitě bude už nějaká taková rutina a nebude to nadšení a radost a vzrušení.
Píšu z pozice někoho kdo závodí a jde mu o čas a sportovní výkon na dogtrekkingu.(Připomínám že tento kyn.sport je vypisován jako soutěž-tedy závod.)
Některým co chodí na pohodu tento seriál 11 závodu asi nebude dělat problém absolvovat.Tím nechci snížovat výkony těch co chodí na pohodu.To by mě problémy nedělalo ani 20 stokilometrových dogtrekkingu za sezónu.(Ale asi bych neměl potřebu v takovém množství startovat na organizovaných sport. akcích v tomto odvětví.)
Možná by stálo za to např. celý seriál MČR zrušit (jen třeba přejmenovat na český pohár nebo podobně)a určit jen jeden nebo 2 zaběhnuté závody jako jednorázové MČR (např. Stopou strejdy Šeráka jako jeho extrémní délkou 120-130 km a nebo např. Stezkou vlka  jako 2 etapový atyp. dogtrekking. na celkových 90 km) a člověk by se i více asi i připravil a těšil.
Dalo by to i všem účastníkum celoroční tkz. svobodu rozhodování,které DT půjde a které vynechá.
Tohle je jen můj osobní názor za posledních 5 let účasti na skoro všech akcích MČR v dogtrekkingu.
Mě např. seriál MČR čím dál tím více tolik už nebere a nemotivuje,protože už je těch závodů hodně a nedá se na každý závod v klidu solidně připravit.Více mě už např. zajímají nové nebo atypické jednorázové akce.

Také ještě na rok 2008 určitě přibude v termínovce spousta dalších veřejných dogtrekkingů mimo MČR a nevím zda si lidé vyšetří čas a sílu ještě na něco jiného než jen na závody MČR.
Z jedné strany to bude výborné že je tady spouta závodů a lidé si budou moci ještě více vybírat než letos ,ale taky se bude asi ještě více stávat že např. na nějaký závod přijede jen např. 20 lidiček.
Ale asi je to přirozený vývoj tohoto sportu a opravdu např za 5 let bude těch závodů v jedné sezóně na výběr např. 50 a úplně bude rozhodování účastníku na jiné úrovní než teď a budou preferovat jen to co jim hodně vyhovuje nebo na co se konkrétně zaměří.(Např. délka tratí,prostředí,roční období,parta lidí apd.)
 
« Poslední změna: Prosinec 02, 2007, 18:33:52 od Roman/ HOLKI »
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline mařenka

  • SPD
  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Souhlasu: 0
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 02, 2007, 19:07:05 »
já si myslím že je dobře že je treků víc i když určitě všecky nestihnu :'( a jak píše roman že bude na některých trekách málo lidí tak to je jasný že většina lidí si vybírá kam pojede dle trati nebo pohody na závodě-(když nepočítám peníze a čas).Na závody kde nebude pěkná trať a organizátor to nevynahradí příjemným prostředím lidi asi přestanou jezdit a trek kam přijede 5 lidí už příště nebude jako ofic MČR a tak je dobře že vznikaj nový treky

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 02, 2007, 20:33:03 »
Tak trocha faktů:

Schůzka není tajná, ani nebyla v utajení, kdo se chystá pořádat doktrekkingové akce dle pravidel, je na tuto schůzku včas pozván. Zde na tomto fóru jsem dával výzvy, že jestli se někdo něco chystá pořádat, ať se nahlásí - to se také stalo (Šediváček, Křivoklátsko).

Koordinace termínů už je tak dost složitá i bez připomínkování účastníků, takže nepřipadá v úvahu, že by ještě bylo možné termíny konzultovat s širokou veřejností.

MČR skončilo letos na Oderském puchýři, do té doby, ani potom nikdo nic nenamítal i přes mé výzvy na tomto fóru - takže teď něco namítat a navrhovat je už jen výstřelem do prázdna.

Pořadatelé si velmi dobře uvědomují co pro ně znamená jak nahuštění termínů, tak současný způsob řešení bodování, který je výsledkem složitého jednání v minulém roce a je chápán jako kompromis mezi pořadateli samotnými a také mezi pořadateli a účastníky. Jak už jsem psal, nikdo letos nic i přes výzvy nenamítal. Není vhodné každý rok nutně zásadně měnit pravidla bodování, to pak už je jen jakési experimentování - byl jeden MČR závod, pak všechny, pak jste navrhli jen část, teď  by to mělo být zase úplně jinak, začínám z toho mít pocit, že buď že se neví co se chce, nebo se to šije na míru, aby to bylo jak se to zrovna někomu hodí a líbí.

Současný systém nikoho nenutí k účasti na všech akcích a i účast na těch sedmi je otázkou soutěživosti těch, kterým o nějaké MČR doopravdy jde.

To, že pro někoho není MČR už zajímavé jaksi ničemu nevadí, vyhraje někdo jiný a určitě ho to také potěší.

Letos máte bohatý výběr, kalendář máte k dispozici o měsíc dřív než minulý rok, tak pečlivě vybírejte! Kdo ví jak to bude v roce 2009...

P.S.: Ještě očekávejte nějaké drobné, leč důležité změny v pravidlech, termínový kalendář nebylo to jediné co se projednávalo, ale na to si ještě pár dní počkejte...





tombru

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 02, 2007, 23:42:16 »
No zajímavé ::)
Mě nejde o termíny mě jde o to že k tomu aby se člověk mohl dobře umístít je nucen jít právě těch 7 závodů což se mě zdá moc.A každým rokem se toto číslo zvyšuje o jeden závod.

Tak trochu se mě zdá že se něco tedy navrhne a hodí do davu a buď to budete chodit nebo ne.Opravdu by se to mělo více konzultovat s těma co ten doktrekk odšlapou poctivě po svých.Ja jsem se např.dozvěděl o té schůzce úplně náhodou před 3 dny.Termíny jste si mohli opravdu udělat jak chtěli ,ale to bodování se mělo opravdu prodiskutovat se závodníky.Aspoň formou ankety na stránkách.Ja si myslím že 1.12.2007 ještě moc lidí se nezábyvá jak se např. bude bodovat MČR v roce 2008.Tyto věci by se klidně dali dotvářet a řešit snad i do března těsně před prvním závodem v Krušných horách.

Ja myslím ,ale že především my co máme už spoustu dogtrekkingů poctivě odšlapaných nemluvíme jen tak do větrů když něco chceme např. změnit a naše zkušenosti a návrhy by měli byt brány nějak v potaz.My si chceme přece chodit to co si třeba i spoluvytvoříme sami.

Vůbec tady jsem v mém předešlém článku neměl namysli že mě MČR nemotivuje a argument že vyhraje někdo jiný tak ten jaksi jsem moc nepochopil .O to tu v této diskuzi přece nejde .Ja jsem poukazoval jen na náročnost a určitou únavnou záležitost chodit tolik závodu a při tomto systému bodování mě to opravdu moc nebere.

Prosim vás dělaté to především pro nás účastníky tak nás aspoň vyslechněte jaké máme představy a hlavně jak bychom si to třeba představovali.Nebo se fakt bude stávát že vám přijede 15 účastníku na akci.(Což už letos nastalo.)

Závěrem:Je mi jasné že pokud se nikdo moc nevyjadřoval k pravidlům a závodům od zmiňovaných letošních Oder tak je to bídá a třeba to už lidé po loňsku vzdávají,protože se stejně nic moc nemění na základě jejich návrhů.Nebo nemají chuť a čas se nějak k tomuto tématu vyjadřovat.

A pokud tady budu jen ja něco navrhovat tak to taky nemá moc šancí na uplatnění.Musí se vždy najít více lidí kteří se na určité věci společně dohodnou.

 
Dogtrekking může mít dalších spoustů nových zajímavých podob tak se nebojme nějakých změn třeba i v těch pravidlech nebo samotném charakteru tohoto sportu.Přece tak nějak i náhodně vznikají i nová sportovní odvětví ne?














Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 03, 2007, 08:15:26 »
Romane, celý rok bylo možné předkládat návrhy a nápady k dogtrekkingu...dokonce k tomu existuje i samostatná mailová schránka...za celý rok se tam sešlo asi 5 návrhů (Tombru oprav mě), které se projednávaly a některé byly schválené. Jakmile Tombru přepíše svoje poznámky ze schůzky do učesané češtiny, tak se to tady objeví...
K termínu: není možné něco řešit měsíc před Kruškama! Nevím jak dlouho dopředu ty plánuješ a organizuješ svoje akce, ale měsíc dopředu nevyřídíš nic! Anketa na téma jak bodovat tady byla loni a z ní jsme vycházeli.
Nic na světě není zadarmo (ani titul mistra republiky!) takže jestli ho někdo chce, halt musí máknout. Pokud na to nemáš (fyzičku, čas, peníze, morál..) tak ti bude muset stačit vítězství nebo účast v jednotlivých závodech. Těch co opravdu ty body žerou je asi 20, zbytek lidí si prostě vybere kam chce jet a hotovo. Nikde není psáno, že všichni musí být všude. Jako všude jinde i tady si jednotlivé závody konkurují a pokud mám závod týden po někom, tak mu musím udělat takovou propagaci a zajistit takové výhody aby lidi prostě rádi přijeli (z čehož těžíte hlavně vy závodníci). Je to lepší než mít 3 závody v sezóně, nesnažit se a lidi řeknou...bylo to sice blbý, ale když nic jinýho není... Toho jsme si jako pořadatelé vědomi a neseme na trh především svoji kůži a peníze (když nedojedou závodníci, tak prodělám). Neexistuje žádný VRCHNÍ PAN DOGTREKKING který mi ztrátu dorovná!
To že se jednotlivé závody započítávají ještě do nějakého celkového hodnocení je pro vás závodníky určitá forma odměny za vynaloženou námahu, nic víc v tom nehledej!
Na rok 2009 hodně pořadatelů (včetně mě) oznámilo, že končí, takže za rok tady budou nářky typu že to s tím dogtrekem jde z kopce, že nic není...
A ještě k bodování...z 11-ti závodů se musí počítat NEJMÉNĚ 6 (nadpoloviční většina!) jinak bys měl taky třeba 2 vítěze!

Offline Roman/ HOLKI

  • 1
  • zasloužilý psavec :-)
  • *
  • Příspěvků: 1198
  • Souhlasu: 1
  • Baláž EXTREME TEAM Ostrava Markíza Marika/HOLKI
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 03, 2007, 09:55:04 »
Konečně normální odpověď. :D
Ja se vlastně ztotožňuji s tím cos napsala a je fakt že např. o umístění a bodovaní jde pořádně jen např. 20 lidem a ostatní to tak neberou vážně.
Ja to beru moc po sportovní stránce a na základě mých zkušeností ze všech závodů co jsem šel a bylo jich už spousta se prostě snažím řešit problémy které někteří nemají zapotřebí řešit.

Ja se dokážu přizpůsobit jakemukoliv systému bodování nebo i pravidlům jakékoliv soutěže.

Ale prostě fakt vycházím ze zkušeností že pokud budu chodit doktrekking jako soutěž a souboj např. i ze solidním časem a umístěním tak je toho moc i na hodně trenovaného člověka a projeví se to např. i na jednotlivých závodech.Ja např. jsem schopen jednou za čas jít hluboko pod 10 hod.jako např. letos ve Fryštáku kde jsem prostě zkoušel jít po dlouhé době naplno a dlouho to vypadalo na čas hluboko pod 9 hodin.(nakonec 9,33 hod.) nebýt tedy toho těžkého kopcovitého se klikatění v závěru nad Fryštákek.
Jinak to většinou dávám nějak nad 10 hod. a také bych mohl polevit i na nějakých 13-15 hod. a stejně by to stačilo na solidní výsledek.
Ale je to asi opravdu věc kterou tady asi řeším jen ja a nebo jen par dalších jedinců.
Prostě chci říct že v tom systému bodování to nejde brát tento sport až tak vážně a naplno ,protože je to hodně velká dřina a opravdu většině o toto nejde a chtěji si to jen tak nějak rekreačněji užít a o co vlastě v dogtrekkingu jde především.

Takže je mi jasné že tady řeším problém,který vlastě většina lidí nemá na základě svého pojetí tohoto sportu.

Chtěl jsem jen naznačit o co vlastě mě jde že v tom také není třeba hledat něco jiného a že vlastně i ja přemýšlím jak se k další nové sezóně postavit jako někdo kdo chce podávát sportovní výkony které ho budou uspokojovat a dělat mu radost.

Mě osobně nebude prostě dělat problém absolvovat těch 7 závodů do celkového bodování,ale budu se např. chovat trochu taktičtěji a některé závody raději chodit pomaleji abych se zbytečně moc neunavoval při tolika akcích za sebou.

My někteří běžci (a je nás opravdu hrstka proti ostatním)budeme tedy opravdu nucení si sami rozhodnout a vyřešit do jaké míry co absolvovat a tedy i asi preferovat.

Ja uvažují o tom že bych snad i letošní seriál MČR LONG,absolvoval jen tak doplňkově a jen na některých tratích které se mě v minulosti velmi líbili a kde se rád vracím a soustředil se na méně náročné tedy v běhavém pojetí disciplíny jako jsou např MIDY okolo 40 km nebo závody charakteru Stezka vlka apd. kde je 90 km rozděleno do 2 dnů což je ideál.Ikdyž tratě okolo 100km mám stejně rád a mají své úplně jiné kouzlo než něco kratšího,ale opravdu při mém max. závodním pojetím by mě stačilo absolvovat jen tak 3-5x  100km závodů ročně.Je to opravdu super pocit odběhnout těch 100 km a pak odpočívát a být uspokojený že mám takovou dálku za sebou.

Rozhodnutí pro MID závody bylo i v tom že opravdu člověk někdy nemůže být několikrát za sebou v roce od čtvrtku  do neděle pryč z domu.
Na krátké závody se člověk ani nemusí tolik připravovat a chystat věci a dá se vše zvládnout za jedinný např. sobotní den.

Proto jsem i chtěl tedy po pořadatelích aby nechali do celkového hodnocení v LONG závodech jen těch 5-6 akcí,aby byl čas jít i nějaké jiné závody mimo MČR.

Ale bude to asi tedy opravdu na tom jak se kdo ke všemu co je mu nabízeno (různé závody) sám postaví a čemů dá přednost.
Prostě jsme v jiné době než při začátcích dogtrekkingů kdy byly 3 akce za rok a všichni byli tak nadržení že přijelo i 150 účastniků.
Teď je DT tolik že je jisté že nikdo nemůže být všude na všech  akcích a každý si asi bude muset vybírat co mu více vyhovuje a na co se bude zaměřovat.

My např. (spolu se Slováky a Rakušáky) připravujeme projekt Evropského poháru 2008 v Doktrecích okolo 40 km a jednalo by se o akce v Alpách,Šumavě,Tatry,Jeseníky,Beskydy apd. a ja bych chtěl osobně jako pořadatel se zaměřit na jednorázový etapový závod,který mě letos úplně nadchnul svým charakterem a možnostmi sport. vyžití(Tour de Beskydy).
Chtěl bych i jako závodník co nejvíce běhat akce jen v horách,protože jsem zjístil že mě ty hory prostě baví a má to svůj nádech dobrodružství.Např. pokud bychom uskutečnili závod v Alpách tak jsme kladli při debatách důraz na to že by se muselo vše na trati doznačit pořadatelem,abychom se tam někde nepostráceli a také o finačních problémech např. dostupnější ceny např. ubytování což už jsme i asi vyřešili.A taky např. podrobnější itineráře vytvářet.

Tak jsem se tedy trochu tady vymáčkl  :-X :P o mých představách k sezóně 2008 a k tomu jak bych chtěl asi příští rok přistupovat k tomuto super sportu jménem Dogtrekking.
                                                             Roman/HOLKI




 





 




 
Česká asociace Horských běhů a Dogtrekkingů  ČAHBAD.Oficialní stránky-termínovka závodů: www.tourdebeskydy.estranky.cz .Diskuze-chat: http://www.tourdebeskydy.estranky.cz/stranka/diskuze

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 03, 2007, 10:00:17 »
Dědeček řikávali, že nemužeš byt jednym zadkem na dvó hodech ;)
« Poslední změna: Prosinec 03, 2007, 10:02:11 od LenkaB »

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
Re: Termínový kalendář
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 03, 2007, 10:51:10 »
Roman/HOLKI:
No zajímavé ::)
Mě nejde o termíny mě jde o to že k tomu aby se člověk mohl dobře umístít je nucen jít právě těch 7 závodů což se mě zdá moc.A každým rokem se toto číslo zvyšuje o jeden závod.

Tombru:
No vidíš a jsou i lidé, kterým se zdá 7 málo, protože pro ně má větší váhu vzdálenost! Klidně raději obětují  čas a peníze aby objeli co nejvíc akcí a mohli ujít hoodně kilometrů - tak třeba jako ty obětuješ hodně času a peňez tréningu, abys byl nejrychlejší. Myslím že stávající způsob je rozumným kompromisem mezi těmito dvěma přístupy k dogtrekkingu. K tomu, aby jsi byl vítězem MČR musíš zdolat minimálně 560km ve velmi dobrých časech (kdyby těch 7 akcí splňovalo jen minimální vzdálenostní limit 80km).

Roman/HOLKI:
Tak trochu se mě zdá že se něco tedy navrhne a hodí do davu a buď to budete chodit nebo ne.Opravdu by se to mělo více konzultovat s těma co ten doktrekk odšlapou poctivě po svých.Ja jsem se např.dozvěděl o té schůzce úplně náhodou před 3 dny.Termíny jste si mohli opravdu udělat jak chtěli ,ale to bodování se mělo opravdu prodiskutovat se závodníky.Aspoň formou ankety na stránkách.Ja si myslím že 1.12.2007 ještě moc lidí se nezábyvá jak se např. bude bodovat MČR v roce 2008.Tyto věci by se klidně dali dotvářet a řešit snad i do března těsně před prvním závodem v Krušných horách.

Tombru:
No možná tě uráží že za dogtrekaře se na schůzce snaží lobovat člověk, který v podstatě nic v dogtrekkingu jak ty ho pojímáš nedokázal, s tím ti ale momentálně nijak nepomůžu. To že i pro pořadatele není nejdůležitější to co v dogtrekkingu jako účastník dokázal,ale spíše jak si poradí s organizací se už zde také probíralo.
Rozčilovat se, že to co se navrhuje není do puntíku přijato a akceptováno je poněkud dětinské. Pořadatelé se snaží s připomínkami od účastníků pracovat a je značně nefér když někdo tvrdí, že se hází za hlavu. Zkus si třeba pozorně přečíst zápis z minulého roku (v sekci nástěnka), tam je na každou připomínku reagováno argumety a rozhodně ne všechny byly "hozeny za hlavu". I pořadatelé mají své zkušenosti a názory, nikdo nemá patent na rozum a vše je otázkou dohody.

Roman/HOLKI:
Ja myslím ,ale že především my co máme už spoustu dogtrekkingů poctivě odšlapaných nemluvíme jen tak do větrů když něco chceme např. změnit a naše zkušenosti a návrhy by měli byt brány nějak v potaz.My si chceme přece chodit to co si třeba i spoluvytvoříme sami.

Tombru:
No na to jsem už reagoval, ale pro jistotu ještě jednou - vše je otázkou dohody a pokud se někomu zdá, že nemám tu správnou akreditaci diskuze s pořadateli, nebo že pořadatelé nejsou dostatečně kompetentní k pořádání, tak s nima může jednat přímo - kontakty jsou v termínovém kalendáři.

Roman/HOLKI:
Vůbec tady jsem v mém předešlém článku neměl namysli že mě MČR nemotivuje a argument že vyhraje někdo jiný tak ten jaksi jsem moc nepochopil .O to tu v této diskuzi přece nejde .Ja jsem poukazoval jen na náročnost a určitou únavnou záležitost chodit tolik závodu a při tomto systému bodování mě to opravdu moc nebere.

Tombru:
No vidíš já zase také nechápu některé tvé chování a názory, ale o to tady nejde. Pro tebe je to třeba únavné, pro jiné zase ne, tak to bude třeba respektovat.

Roman/HOLKI:
Prosim vás dělaté to především pro nás účastníky tak nás aspoň vyslechněte jaké máme představy a hlavně jak bychom si to třeba představovali.Nebo se fakt bude stávát že vám přijede 15 účastníku na akci.(Což už letos nastalo.)

Tombru:
Tak jak to teda funguje - celý rok sbírám na netu a tak různě po akcích podněty a názory, které se pak snžím na schůzce prezentovat a najít s pořadateli nějaké řešení - jenže nic není tak jednoduché jak se na první pohled zdá. Ale to tady už melu furt dokola a začínám z toho taky pocit že to někdo "přehlíží", nebo to nechce slyšet....

Roman/HOLKI:
Závěrem:Je mi jasné že pokud se nikdo moc nevyjadřoval k pravidlům a závodům od zmiňovaných letošních Oder tak je to bídá a třeba to už lidé po loňsku vzdávají,protože se stejně nic moc nemění na základě jejich návrhů.Nebo nemají chuť a čas se nějak k tomuto tématu vyjadřovat.

A pokud tady budu jen ja něco navrhovat tak to taky nemá moc šancí na uplatnění.Musí se vždy najít více lidí kteří se na určité věci společně dohodnou.
 
Dogtrekking může mít dalších spoustů nových zajímavých podob tak se nebojme nějakých změn třeba i v těch pravidlech nebo samotném charakteru tohoto sportu.Přece tak nějak i náhodně vznikají i nová sportovní odvětví ne?

Tombru:
S tím, že názory jednoho člověka mají menší vázhu než více lidí, či mlčení většiny je fakt, který má také svůj vliv na případné kompromisní řešení!
Jinak bych se zase jen opakoval.

A závěrem můj osobní dojem: když se nebude respektovat džetlmenská dohoda že "dogtrekking" je akce pořádaná dle pravidel (na 80km, povinná výbava, povolení), tak nečekej žádnou extra vstřícnost a můžeš dál brečet, že tě nikdo nechce extra vyslechnout, když ani ty se moc nehodláš řídit tím za co kopou ti druzí s kterýma chceš něco řešit!!!

Takže si zameť napřed před svým prahem a šáhni si do svědomí, a pak se teprve rozčiluj.
tombru

Offline Vojta s Bertou

  • obourukáč
  • ****
  • Příspěvků: 321
  • Souhlasu: 32
termíny
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 03, 2007, 11:25:49 »
MAPA+ITINERÁŘ V PŘEDSTIHU NA NET
Ahoj pořadatelé, prošvihnul jsem s připomínkou termín schůzky, tak činím aspoň následně, neboť se netýká pravidel, ale informací zveřejňovaných v předstihu pořadatelem na netu. Moc bych uvítal, aby pár dní před akcí byla na netu mapka s trasou a případně i itenerář. Důvod - ve čtvrtek večer na mítinku bývá problém rozložit mapu a zakreslovat - v hospodě bývá málo světla, málo místa, politý stoly apod. Závodníci občas používají jinou mapu než podle které pořadatel trať stavěl (KČT x Shocart, nejnovější x starší vydání). Vše by se vyřešilo, kdybychom si zmohli trať doma v klidu prohlédnout a na mítinku si doplnili jen poslední info od pořadatele. Letos takto postupovala Lucka H. na Sapa Witko a bylo to v pohodě. Takže pokud to půjde, tak předem děkují
Vojta a Berta
Kolik piva vypiješ za dogtrekking?

Offline ježura

  • SPD
  • zasloužilý psavec :-)
  • ******
  • Příspěvků: 3634
  • Souhlasu: 140
termíny
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 03, 2007, 11:30:07 »
Vojto...za Odry: Itinerář je tajnej do poslední vteřiny, znám pár magorů co si to půjdou tréningově obejít s předstihem, aby se v závodě neunavovali s navigací ;) Takže když bloudění, tak pro všechny! :P
A jinak je v kompetenci každého pořadatele se rozhodnout jestli itinerář na net ano nebo ne, plošně to nejde nijak nařídit v pravidlech (některé závody nemají vůbec www stránky, trasa se mění ještě 2 dny před závodem atd...)
« Poslední změna: Prosinec 03, 2007, 11:37:01 od LenkaB »

Offline tombru

  • Administrator
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Souhlasu: 105
  • zlý admin :-)
termíny
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 03, 2007, 11:54:10 »
MAPA+ITINERÁŘ V PŘEDSTIHU NA NET
Ahoj pořadatelé, prošvihnul jsem s připomínkou termín schůzky, tak činím aspoň následně, neboť se netýká pravidel, ale informací zveřejňovaných v předstihu pořadatelem na netu. Moc bych uvítal, aby pár dní před akcí byla na netu mapka s trasou a případně i itenerář. Důvod - ve čtvrtek večer na mítinku bývá problém rozložit mapu a zakreslovat - v hospodě bývá málo světla, málo místa, politý stoly apod. Závodníci občas používají jinou mapu než podle které pořadatel trať stavěl (KČT x Shocart, nejnovější x starší vydání). Vše by se vyřešilo, kdybychom si zmohli trať doma v klidu prohlédnout a na mítinku si doplnili jen poslední info od pořadatele. Letos takto postupovala Lucka H. na Sapa Witko a bylo to v pohodě. Takže pokud to půjde, tak předem děkují
Vojta a Berta

Jo jo, třeba Křivoklátsko už má i itinerář, ale opravdu pozor na změny, nechce se to spoléhat jen na net a na meetingu si zkontrolovat jestli ta verze, kterou člověk získa z netu je opravdu ta poslední správná. Někdy to může pomoct, jindy zase spíš vyrobit zmatky. Ale žádný zákaz zveřejňování itineráře dopředu není, tak je to na každém z pořadatelů jak si to zvolí. Ale značím si to na příští schůzku jako námět na inspiraci pro ty pořadatele, co třeba sem na net nechodí tak často.
tombru

Offline Dáša

  • SPD
  • píše i ušima...
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Souhlasu: 0
termíny
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 03, 2007, 12:14:27 »
Jojo my už máme itinerář připravený, ale jak píše tombru, ještě se podle něho nedá 100% řídit, konečný bude až náš team (Kája,Marcelka,Petr, Honza Ivča a já)a vyrazí trasovat, ale jestli se sejde více lidí proti uveřejnění, klidně si ho uložím do trezoru, jako největší poklad,  a seznámíme Vás s ním až na meetingu.  :P >:D

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek
Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva: