Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. > Seriál MČR
Termínový kalendář
tombru:
Termínový kalendář oficiálních akcí MČR pro rok 2008 je na stránkách dogtrekking.info
peFO:
Paráda...již tradičně je hodně nabitý akcemi......máme se na co těšit :D
Gwen a Dinulka:
Hááásky ^-^
jdu psát výpověď, protože nechci vidět, jak na tohle vyškemrám dovolenou..... >:D (a to ještě nevíme termíny zahraničních "super" závodů ??? ;D)
Roman/ HOLKI:
Mě se ten kalendář docela zamlouvá.
Akorát mě trochu mrzí že schůzka pořadatelů byla tak trochu v utajení a my jsme se jako účastnici nemohli k tomuto předloženému návrhu všech závodu aspoň nějak vyjádřit nebo připomínkovat.
Ja mám jen jednu,ale asi dost důležitou připomínku k celoročnímu bodování MČR 2008.
Loni bylo 9 závodů a do MČR se počítalo 6 závodů a viděli jsme poprvé v historii dogtrekkingu antiúčastnické rekordy kdy na některé akce nedorazilo ani 50 startujících.Letos vidím že celkově 4 akce jsou za sebou v jednom dvojtýdnu a je tedy jisté že si závodnici budou vybírat závody ještě více než loni a opět se asi dožijeme antiúčastí což je na škodu některých pořadatelů a jejich práce okolo přípravy.Ja osobně určitě nepůjdu 11 závodů a spousta lidí s kterýma jsem se bavil např. na konci sezóny v Odrách tak toho měli už za ten rok docela plné zuby a když slyšeli slovo 100km tak o tom ani nechtěli mluvit.V roce 2008 bude tedy 11 závodů a počítat se bude 7.
Ja bych navrhoval spíše ,aby se počítalo jen 5-6 závodu,aby člověk nemusel celou sezónu vymetat vše a nemohl si trochu odpočinout nebo se s větší volnosti rozhodovat kdy si půjde zase nějakou tu stovku.Letos např. po Šeráku hodně lidí bylo docela zdecimováno a dlouho se z toho dostávali což šlo opět poznat ve slabší účastí na následných závodech.
Na těch 100km se musí člověk více připravit a hlavně těšit a být nabitý určitou chutí a energii.
Pokud půjdu za rok např. 10x 100km tak to určitě bude už nějaká taková rutina a nebude to nadšení a radost a vzrušení.
Píšu z pozice někoho kdo závodí a jde mu o čas a sportovní výkon na dogtrekkingu.(Připomínám že tento kyn.sport je vypisován jako soutěž-tedy závod.)
Některým co chodí na pohodu tento seriál 11 závodu asi nebude dělat problém absolvovat.Tím nechci snížovat výkony těch co chodí na pohodu.To by mě problémy nedělalo ani 20 stokilometrových dogtrekkingu za sezónu.(Ale asi bych neměl potřebu v takovém množství startovat na organizovaných sport. akcích v tomto odvětví.)
Možná by stálo za to např. celý seriál MČR zrušit (jen třeba přejmenovat na český pohár nebo podobně)a určit jen jeden nebo 2 zaběhnuté závody jako jednorázové MČR (např. Stopou strejdy Šeráka jako jeho extrémní délkou 120-130 km a nebo např. Stezkou vlka jako 2 etapový atyp. dogtrekking. na celkových 90 km) a člověk by se i více asi i připravil a těšil.
Dalo by to i všem účastníkum celoroční tkz. svobodu rozhodování,které DT půjde a které vynechá.
Tohle je jen můj osobní názor za posledních 5 let účasti na skoro všech akcích MČR v dogtrekkingu.
Mě např. seriál MČR čím dál tím více tolik už nebere a nemotivuje,protože už je těch závodů hodně a nedá se na každý závod v klidu solidně připravit.Více mě už např. zajímají nové nebo atypické jednorázové akce.
Také ještě na rok 2008 určitě přibude v termínovce spousta dalších veřejných dogtrekkingů mimo MČR a nevím zda si lidé vyšetří čas a sílu ještě na něco jiného než jen na závody MČR.
Z jedné strany to bude výborné že je tady spouta závodů a lidé si budou moci ještě více vybírat než letos ,ale taky se bude asi ještě více stávat že např. na nějaký závod přijede jen např. 20 lidiček.
Ale asi je to přirozený vývoj tohoto sportu a opravdu např za 5 let bude těch závodů v jedné sezóně na výběr např. 50 a úplně bude rozhodování účastníku na jiné úrovní než teď a budou preferovat jen to co jim hodně vyhovuje nebo na co se konkrétně zaměří.(Např. délka tratí,prostředí,roční období,parta lidí apd.)
mařenka:
já si myslím že je dobře že je treků víc i když určitě všecky nestihnu :'( a jak píše roman že bude na některých trekách málo lidí tak to je jasný že většina lidí si vybírá kam pojede dle trati nebo pohody na závodě-(když nepočítám peníze a čas).Na závody kde nebude pěkná trať a organizátor to nevynahradí příjemným prostředím lidi asi přestanou jezdit a trek kam přijede 5 lidí už příště nebude jako ofic MČR a tak je dobře že vznikaj nový treky
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi