Roman/HOLKI:
No zajímavé
Mě nejde o termíny mě jde o to že k tomu aby se člověk mohl dobře umístít je nucen jít právě těch 7 závodů což se mě zdá moc.A každým rokem se toto číslo zvyšuje o jeden závod.
Tombru:No vidíš a jsou i lidé, kterým se zdá 7 málo, protože pro ně má větší váhu vzdálenost! Klidně raději obětují čas a peníze aby objeli co nejvíc akcí a mohli ujít hoodně kilometrů - tak třeba jako ty obětuješ hodně času a peňez tréningu, abys byl nejrychlejší. Myslím že stávající způsob je rozumným kompromisem mezi těmito dvěma přístupy k dogtrekkingu. K tomu, aby jsi byl vítězem MČR musíš zdolat minimálně 560km ve velmi dobrých časech (kdyby těch 7 akcí splňovalo jen minimální vzdálenostní limit 80km).
Roman/HOLKI: Tak trochu se mě zdá že se něco tedy navrhne a hodí do davu a buď to budete chodit nebo ne.Opravdu by se to mělo více konzultovat s těma co ten doktrekk odšlapou poctivě po svých.Ja jsem se např.dozvěděl o té schůzce úplně náhodou před 3 dny.Termíny jste si mohli opravdu udělat jak chtěli ,ale to bodování se mělo opravdu prodiskutovat se závodníky.Aspoň formou ankety na stránkách.Ja si myslím že 1.12.2007 ještě moc lidí se nezábyvá jak se např. bude bodovat MČR v roce 2008.Tyto věci by se klidně dali dotvářet a řešit snad i do března těsně před prvním závodem v Krušných horách.
Tombru:No možná tě uráží že za dogtrekaře se na schůzce snaží lobovat člověk, který v podstatě nic v dogtrekkingu jak ty ho pojímáš nedokázal, s tím ti ale momentálně nijak nepomůžu. To že i pro pořadatele není nejdůležitější to co v dogtrekkingu jako účastník dokázal,ale spíše jak si poradí s organizací se už zde také probíralo.
Rozčilovat se, že to co se navrhuje není do puntíku přijato a akceptováno je poněkud dětinské. Pořadatelé se snaží s připomínkami od účastníků pracovat a je značně nefér když někdo tvrdí, že se hází za hlavu. Zkus si třeba pozorně přečíst zápis z minulého roku (v sekci nástěnka), tam je na každou připomínku reagováno argumety a rozhodně ne všechny byly "hozeny za hlavu". I pořadatelé mají své zkušenosti a názory, nikdo nemá patent na rozum a vše je otázkou dohody.
Roman/HOLKI: Ja myslím ,ale že především my co máme už spoustu dogtrekkingů poctivě odšlapaných nemluvíme jen tak do větrů když něco chceme např. změnit a naše zkušenosti a návrhy by měli byt brány nějak v potaz.My si chceme přece chodit to co si třeba i spoluvytvoříme sami.
Tombru:No na to jsem už reagoval, ale pro jistotu ještě jednou - vše je otázkou dohody a pokud se někomu zdá, že nemám tu správnou akreditaci diskuze s pořadateli, nebo že pořadatelé nejsou dostatečně kompetentní k pořádání, tak s nima může jednat přímo - kontakty jsou v termínovém kalendáři.
Roman/HOLKI:Vůbec tady jsem v mém předešlém článku neměl namysli že mě MČR nemotivuje a argument že vyhraje někdo jiný tak ten jaksi jsem moc nepochopil .O to tu v této diskuzi přece nejde .Ja jsem poukazoval jen na náročnost a určitou únavnou záležitost chodit tolik závodu a při tomto systému bodování mě to opravdu moc nebere.
Tombru:No vidíš já zase také nechápu některé tvé chování a názory, ale o to tady nejde. Pro tebe je to třeba únavné, pro jiné zase ne, tak to bude třeba respektovat.
Roman/HOLKI:Prosim vás dělaté to především pro nás účastníky tak nás aspoň vyslechněte jaké máme představy a hlavně jak bychom si to třeba představovali.Nebo se fakt bude stávát že vám přijede 15 účastníku na akci.(Což už letos nastalo.)
Tombru:Tak jak to teda funguje - celý rok sbírám na netu a tak různě po akcích podněty a názory, které se pak snžím na schůzce prezentovat a najít s pořadateli nějaké řešení - jenže nic není tak jednoduché jak se na první pohled zdá. Ale to tady už melu furt dokola a začínám z toho taky pocit že to někdo "přehlíží", nebo to nechce slyšet....
Roman/HOLKI:Závěrem:Je mi jasné že pokud se nikdo moc nevyjadřoval k pravidlům a závodům od zmiňovaných letošních Oder tak je to bídá a třeba to už lidé po loňsku vzdávají,protože se stejně nic moc nemění na základě jejich návrhů.Nebo nemají chuť a čas se nějak k tomuto tématu vyjadřovat.
A pokud tady budu jen ja něco navrhovat tak to taky nemá moc šancí na uplatnění.Musí se vždy najít více lidí kteří se na určité věci společně dohodnou.
Dogtrekking může mít dalších spoustů nových zajímavých podob tak se nebojme nějakých změn třeba i v těch pravidlech nebo samotném charakteru tohoto sportu.Přece tak nějak i náhodně vznikají i nová sportovní odvětví ne?
Tombru:S tím, že názory jednoho člověka mají menší vázhu než více lidí, či mlčení většiny je fakt, který má také svůj vliv na případné kompromisní řešení!
Jinak bych se zase jen opakoval.
A závěrem můj osobní dojem: když se nebude respektovat džetlmenská dohoda že "dogtrekking" je akce pořádaná dle pravidel (na 80km, povinná výbava, povolení), tak nečekej žádnou extra vstřícnost a můžeš dál brečet, že tě nikdo nechce extra vyslechnout, když ani ty se moc nehodláš řídit tím za co kopou ti druzí s kterýma chceš něco řešit!!! Takže si zameť napřed před svým prahem a šáhni si do svědomí, a pak se teprve rozčiluj.