Tak o špeku nevím nic. Zalezi na tom, z jakeho pohledu se na trek divas. Z pozice toho, kdo jezdi se spřeženim longove zavody, kdy psi za den ubehnou cca 60 km pri rychlosti 8 km v hod a více, pri tahu sani s povinnou zatezi je dogtrekking ( pokud nejsou tropicka vedra) tak je pesi chuze vlastne relaxaci. Jen jak uz tu bylo psano, bude spis nevyspaly.
Mozna se to nekomu nebude libit, ale ja jsem zjistila, že okolo piti na treku a vody pro psy dela zbytecne velky humbuk. Na prvni trek jsem vyrazela asi s 4 litry vody ( na 6 psu a 1 clovek) zjistila jsem že je to zbytecny. Takze treba ted Krusky jsem mela rano sebou 0.5 l vody pro me a pro psy jsem nesla prazdnou 1.5 l petku. Psi dostali rano napajeci piti a pak pili když jsme nejakou vodu potkali. Nejdele bez napiti byli psi asi 2 hodiny. Coz si myslim že zdravy pes, nauceny na to, že je-li voda, piju v pohode prezije.
Pak když se ale prijde k vode, tak nesmi byt clovek liny sebehnout par metru mimo cestu k ní, nechat psy dostatecne dlouho pit, nechat ho aby si ve vode chvili postal, či lehnul, kouknul se do mapy, zdali nas neceka dlouha cesta bez vody. Nebo jsem si o vodu pro psy rekla ve vesnicich, treba na Kruskach jich bylo vic nez dost.