Petro, některé hořčíkové preparáty mají strašně nízkou využitelnost (v tabletě je např. 1 gram a nevstřebáš do těla prakticky nic) Mě osobně nejvíc vyhovuje buď hořčík v rozpustné formě šumivé tablety nebo Magnosol (sáčky) a nebo potom hořčíkové tablety od "Natural Bounty" (nevím jestli jsem firmu napsala dobře, nemám tubu u sebe)
Co mi kdysi psala doktorka Mg laktát, tak jsem se cpala 3x2 tablety 500mg a problémy byly furt. Rozpustné nebo ty "Natural Bounty" mají jenom 250 mg a stačí mi občas zobnout jednu.
Vyzkoušej si to na sobě, "ochutnej" preparáty od různých firem a uvidíš...
Kdyby sis nechala dělat odběry krve, tak chtěj po doktorce aby na žádance zaškrtla nejenom "mg v séru" ale taky "mg v ery" (někteří obvoďáci jsou na tohle dost tupí). Můžeš mít Mg v séru i nadbytek a pak se ukáže že v erytrocytech (červených krvinkách) chybí...to právě dělají podle mě špatně vstřebatelné preparáty..."nelezou do buněk".
Jestli je zde člověk s medicínským vzděláním, tak ať mě nekamenuje, tohle je moje vlastní teorie, která funguje na mé osobě!!!!!
Heslo dne: Latentní tetanie nás nedostane!
PS: Jestli máš problémy opravdu velké, tak jě možná lepší nechat si napíchat sérii 5-10 injekcí MgSO4 10% a pak to udržovat tabletkama...