ahoj, no já si to nechal 2x chirurgicky osekat, asi na 2 měsíce je člověk totálně nepoužitelnej. Pokaždý se to v nějaké podobě obnovilo, ultrazvuk nepomáhal, ale na třetí "sekačku" už bych nešel.
Je to rozhodně o botách, zkoušel jsem roky všechno možné a sháněl botky na chození a běhání s co nejvíc odpruženou patou. Ale je to omyl - je potřeba boty které mají odpružení vpředu i vzadu, každý výrobce tomu říká jinak, cenově přijatelný New Balance to např. značí Absorb - najdete to malou značkou na botách vpředu i vzadu. Cenově je ale o 30% dražší než napohled stejná bota bez odpružení.
Blbý je, že když to nějak neřešíte, tak se to může spojit s bolestma achilovek. V každém případě se vyhýbat asfaltu a tvrdým cestám co to jde.
Pokud chcete nízký boty, najdete. Ale problém je pokud chcete poovysoké nebo vysoké trekovky nebo boty do hor. Tam je většinou tvrdá podrážka (Vibram) a to se ostruze zrovna nelíbí. Kotníkových bot s obojím odpružením a měkčí podrážkou (přitom do našich hor bohatě stačí) se moc nedělá, vím že jeden typ má Solomon, já jsem sehnal jednou ve výprodeji něco od Adidasu a mám je 3 roky a jsem spokojenej.
Občas se to ozývá, občas ranní kachní krok, občas to přebijou jiné bolístky, ale dá se. Teď chodím asi třetí měsíc na fyzioterapii, jsou dost dobří a především nezastávají názor, že se nemá nic dělat a čekat až to přebolí. Naopak, snažit se tomu pomoct nějakými cvičeními, protahováním, kompenzacemi. Podle mne to funguje