Ahoj, my se taky chystáme na první trek a tahle podmínka jako jediná nás štve, ač ji zcela chápeme z hlediska pořadatelů a tak velké akce :-) Náš čoklík taky chodí mimo civilizaci bez vodítka. Myslivců se trochu bojíme, protože se mezi nima prostě najdou blázni, co nedodržují svůj vlastní zákon. Mám jednoho spolužáka, který dělá lesní stráž a ten mi potvrdil, že zastřelit psa smí jen myslivecká stráž, nikoliv každý myslivec a že ty důvody musí být extrémní. Nesmí střílet po určitých plemenech, rozhodně nestačí, že pes není na vodítku a tak. Zažila jsem cestu po poli se psem sice na volno, ale u nohy (zrovna jsme cvičili :-)), kdy k nám došel myslivec, namířil! mi na něj a řekl, ať ho připnu nebo střílí...hnus, absolutně proti jejich vlastním zákonům - máme BOC, nic nehonila, ode mne byla dvacet centimetrů a od rodinných domků tak 50 m...až mi to vtipný přišlo...Náš pes by žádnou zvěř nehonil - srn se bojí, zajíci jsou mu ukradený. My nechodíme na volno do lesů akorát únor - cca půlka dubna, kdy beru, že jsou mláďata, tak aby se přes nějaký nepřehnal :-)