Hezký den všem. Mám začátečnický dotaz, s partnerem se rádi touláme přírodou a pokukujeme po DT. Těch dotazů je tedy více, týkají se výhradně psisek v naší domácnosti
Vím, že pes našeho plemene se již longu zúčastnil, ale mám dojem, že ne příliš úspěšně.
Faraonský pes - chrtovité plemeno - silný atletický pes určený k lovu divokých králíků v kamenitém terénu. Pes z teplých krajin s krátkou srstí bez podsady, srst na celém hrudníku a břichu velmi řídká. Výška cca 60cm, váha cca 22kg.
3x fenka
- 9,5 roku kastrovaná, aktivní život (v minulosti nějaký coursing, dostihy, rekreačně canicross, turistika) Stále vitální ale zadní nožky už trošku slabší
- 4,5 roku aktivní život (dlouhé procházky a turistika)
- 9 měsíců - hyperaktivní štěně již 4měsíců velmi pevné a silné konstituce
Chodíme každý den/obden 3-7km, o víkendech většinou 1x hory do 20ti km. Nejsem si jistá zda pro mlaďošku to není moc tak nepřidávám a snažím se krotit své turistické choutky. Letos s mlaďoškou jsme ušli nejvíce 25km v kopcovitém terénu a jednou ve dvou dnech 40km v kombinaci Lysá hora a druhý den roviny. To byly jen vyjímky, připadá mi to na její věk příliš i když ona je neunavitelná a po 15ti km a hodině spánku už zase lítá jak "šus"
Dotazy jsou - Jak na bivak s třemi choulostivými psy? Co přibalit extra pro ně?
Začít MID, nebo chodit jen MID (kvůli mlaďošce a "babině")?
Je možné dát takovým psům vůbec brašničky? A pokud ano kolik kg? Starší fenka asi nic? 4letá je zase takové nohatější / elegantnější konstituce... Mlaďoška je silné podsadité konstituce ale ta nebude moct nosit ještě dlouho?
Pročetla jsem si i nějaké diskuse a po Soutěži o nej puchýř jsem si to málem rozmyslela
Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti.