Tombru:
Tady cituji tvou odpověď na mé návrhy v e-mailu zaslaném včera:
Tvé níže uvedené vyjádření a závazek beru jako vstřícný krok a nepřistoupím k omezování tvého vstupu na servery dogtrekking.info Co se týče diskuzí k tvým akcím, tam pokud se nezavážeš že třeba do týdne názvy i na svých stránkách neupravíš, budu muset přistoupit k omezení a přesunout je do archivu.
Píšeš že se jestli se nezavážu do týdne smazat označení na našich stránkách Dogtrekking tak že dáš příspěvky na tomto foru které se těchto akcí týkají do archívu.Pořád je tady nějaká snaha nás tlačit někde do koutu.
Pro mne je to tedy výzva.A také mě je z různých stran příznivců vyčítáno proč si to vlastně máme líbit.
Neuběhl ani den a ty jsi kompletně zablokoval všechny naše příspěvky naších akcí.
Ja ten krok k řešení podnikám,ale takto se daleko asi nedostaneme.
Tento nečekaný krok trochu nechápu.
Jakýpak nečekaný krok, řeší se to tu dva roky, zpřísněné podmínky protože se to neřešilo tři měsíce a to co případně provedu pokud se už opravdu něco zásadního nestane jsi prokazatelně věděl 3 dny dopředu. Bohužel jsi asi neměl ty dva roky ani ty tři měsíce ani ty tři dny aby jsi to opravdu řešil. Jen jsi mi pár desítek minut před vypršením už "ultimáta" poslal mejl který sice nastiňuje jak by jsi to chtěl řešit, ale toto už jsi sliboval několikrát a nikdy se nic z toho nestalo. Tak promiň že tomu už nějak nemůžu věřit a že jsem provedl avizovaná opatření.
Ja nechci rozdělit Dogtrekking na dva tábory.Je to na škodu tomuto sportu.
Pokud se tedy bude uvažovat o rozdělení dogtrekkingu na dva vedle sebe konkurující sporty nebude to moje aktivní snaha ,ale jen asi nutnost.Pokud Tombru neobnovíš urychleně naše závody na tomto foru s tím že ja jsem vše dodržel jako vymazání názvu dogtrekking k těmto akcím a ani nedělám na tomto foru reklamu těmto akcím jako DT.Tak jak to bylo dohodnuto.Tak to beru jako opatření,které je už pro nás nepřípustné.Spoustě lidem si teď hned odřízl základní informace v rozjeté sezóně a možnosti diskutovat, informovat se na dané téma či akce.
Bohužel s tebou je to těžké, k tomu aby jsi vůbec kdy alespoň začal o nějaké dohodě uvažovat jsem tě musel podobně vždy přitlačit ke zdi, pak následovaly sliby a nakonec nic, nebo dokonce úplně protichůdné chování, takže současné následky si také přičti na svůj vrub.
Jak jsem psal už nedávno.Název Dogtrekking jsem vždy používál v souladu toho čeho se to týkalo.
Nikdy jsem nepořádál Dogtrekking-LONG na žádné úrovni jako MČR atd.
Vždy byl u názvu přívlastek přesně vystihující tento závod.Dogtrekking/Marathon a v poslední době Dogtrekking/SHORT.
Myslím že každý dokáže pochopit jaký je rozdíl mezi jednotlivými akcemi.
A stačilo by jen toto rozlišení:
Dogtrekking LONG - délka určitá pravidla.
Dogtrekking/Marathon nebo SHORT- délka určitá pravidla.
Ano, to si myslíš ty, jenže jsi to nikdy neprobral s ostatníma, prostě jsi se rozhodnul že tobě se to zdá zcela v pořádku a že to nemušíš řešit s někým jiným - první chyba
Mě se zase nelíbí název pro naše akce kde jsme byli zařazeni do ještě k tomu podřízené diskuze Canicross maraton.Není to vystihující.
Tady aspoň vidíš na vlastní kůži o co jde, tobě se nelíbí když tě někdo zaškatulkuje do něčeho co si myslíš že není správně, a to samé je když se snažíš udělat z dogtrekkingu něco jiného a jiným lidem se to nelíbí.
Když to uděláš Ty je to OK, když to udělají jiní je to špatně? To je fakt divné...
Na naších akcích chceme aby se nejen běhalo ,ale také ve stejné míře chodilo,protože je to idealní šance pro lidi kteří si netroufnou na delší tratě.
V tom ti nikdo nebrání!
Takže toto označení určitě je nepřípustné.
Stávalo se mě v minulosti při prvních označení našich akcí jako DT/Marathon že mě chodili často dotazy jestli se musí běhat na těchto závodech.Nakonec se to ustálo a lidé pochopili z vlastních zkušeností že to jsou normálni treky na kratší tratě.
To je úplně stejná situace jako když si evidentně běžeckou akci nazveš jako dogtrekking - chodí mi pak dotazy jestli se musí na dogtreku běžet a že potom nená cenu aby se ten člověk vůbec hlásil atd...
Stále nechápu proč se kratší tratě s dlouhýma nemohou prezentovat společně když se dá přesně vyjádřit o čem která disciplína je přesně viz. ta délka a výbava.
Jenže to možné bylo, dokonce to bylo i prezentováno na stránkách termínového kalendáře dogtrekking.info včetně tvých akcí, jenže už tehdy
v roce 2007 se to začínalo řešit a byl jsi i pozván do Hustopečí na schůzku pořadatelů, dokonce tam padly i nějaké
návrhy na vytvoření nějakých běžeckých kategoríí.
Jenže si nepřijel, že snad nemáš čas, a místo toho jsi vzápětí
začal pořádat vpodstatě paralelní místrovství ČR jen s jedním slovem rozdílu v názvu ale podle zcela jiných pravidel a následně dokonce jakési Mistrovství světa - tak ty jsi přes všechny řeči tady představuješ spolupráci a snahu dohodnout se?
To se pak sakra nediv že to dopadá takto!!!!
Takže pokud si to fakt pořadatelé nepřejí a vadí jim z různých důvodů prezentování kratších závodů společně můžeme to opravdu rozdělit a my založíme nový sport s vlastním označením a pravidly.(Pravidla jsou už pro kratší tratě připravená)
Bude to trochu divně vypadat ,ale určitě se to zaběhne.Mít dva dogtrekkingové sporty,které jsou skoro stejné v aktivitě -chůze nebo příp. běh akorát rozdilné jen v délce a výbavě.
Ja si to moc nepřeji,ale toto už je na rozhodnutí pořadatelů,kterým zašlu potřebné informace.Pak to bude opravdu na nich jak se rozhodnou.
Ale pokud to bude TOMBRU stále více drtit tak nevím.
Je to jedna z cest pokud se nedokážeš přispůsobit, nebo domluvit. V tom ti nikdo bránit nebude a možná to bude za stávající situace nejlepší
Můj úkol byl a je situaci s názvoslovím zde na serveru řešit, bohužel jsi zatím kromě slov zde na fóru nic jiného neprodniknul - ani ten mejl jsi za celé dva roky pořadatelům neposlal, ani jsi se s nima o tom nepobavil na akcích kterých jsi se od roku 2007 zůčastnil -tak jsem byl nucen přistoupit k tomuto kroku aby se to pohlo dál.
Takže moje nabídla stále platí za nezměněných podmínek:
http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=501.msg12016#msg12016 Také mi vysvětli proč jsi na svých stránkách nikdy neuváděl odkaz na tento server, který jsi tak hojně využíval když se tak oháníš propagací a snad i nějakou diskriminací.
Tedy co jsi opravdu udělal pro "pozdvihnutí" dogtrekkingu kromě pořádaní akcí s podobným názvem, ale za úplně jiných podmínek. Ano dalo by se říct že tvé bezesporu zajímavé sportovní výkony také k propagaci dogtrekkingu přispěly,
jenže kdyby zase nebyl dogtrekking, tak by jsi asi těžko takhle zazářil, takže v tomhle ohledu je to srovnané.
Kde je ta spousta lidí která by to co nevrhuješ využila - tedy to že se tyto akce musí podle tebe jmenovat nějak podobně jako dogtrekking a kvůli které by se měly skoro od základu principy dogtrekkingu překopat.
Promiň ale kvůli 5-6 lidem se mi to zdá poněkud zbytečné... Ale to je můj dojem, ukaž nějakým prokazatelným způsobem že za tebou stojí alespoň třetina lidí co se dogtreků účastní, tedy aspoň 100 lidí a dohoda bude určitě mnohem snažší i za stávající situace.