Dávám k diskusi myšlenku, zda by neměl být v DT hodnocen tým člověk – pes, nikoliv jen člověk. Jde mi o to, že závodník – účastník DT v současnosti může jednou jít s jedním psem a podruhé s druhým a přesto budou výsledky zapsány vždy jen k danému člověku bez ohledu na psa. Přišlo by mě spravedlivější, že když jeden závod půjdu s Gaiou a druhý třeba se Slávkem, tak bych v pořadí MČR měl mít dva zápisy různých týmů…
Pravidla DT byla inspirována mushingem, kde toto nepřipadá v úvahu. V DT ale většina z nás chodí s jedním psem...
Je mi jasné, že v ten moment by byl třeba Šéďa v háji, protože radši chodí s jezevčíkem, ale ten do mokra a zimy prostě nemůže... Zas na druhou stranu, když si půjčím super psa a jsem výkonnostně na tom podobně jako soupeř, pak soupeře předběhnu a když se soupeř nepřihlásí, tak si klidně můžu vzít toho svého hafana a udělat s ním třeba pracovní třídu....
Nevím, no, přišlo by mi to k těm našim parťákům férovější než to sportovní taktizování, které je třeba vidět na canicrossu - podle trati nebo soupeřů si vyberu psa, se kterým půjdu...
Se tak trochu ten parťák dostává na úroveň bot...
Pokud je někde již starší diskuse na toto téma, prosím o odkaz, díky. Ještě jsem nestačil pročíst všechny…