Tak máme další zkušenost, bohužel negativní. Trošku jsme pobíhali se psy, něco málo přes dvacku, teploty kol nuly, celkem tři zastávky cca po deseti minutách, děláme geocaching,psy jsme na tu chvíli nechali uvázané, aby se nám nemotali pod nohama. Pití asi dvakrát z přírodních zdrojů.
Výsledek: jeden ze psů, právě ten, který odvádí více práce v postroj,i má nastydlá záda, bolest, že se téměř odmítal pohybovat a ještě k tomu zánět hltanu, jak se napájel ledovou vodou. Druhá čubina naprosto v pořádku.
Závěr: jasně že jsme blbci, příště při zastávkách nechat psům pokud možno volný pohyb, pokud nelze, jeden z nás je bude mít na vodítko, aby byli v pohybu.
Ale víc mě trápí to pití. Psům ani nám by asi v tomhle počasí neškodilo něco teplého za žebra, já jsem polívkovej, snáším tuto formu stravy i na dlouhých běžeckých štrekách, napadlo mne, že bych se tím možná i zavděčil psům. Jenže kam s tím? Máte někdo ozkoušený nějaký dobrý termos či nádobu. Za všechny typy moc dík.
P.S. jednalo se o labradora, psa sice domácího, bytového, ale otužilého a zvyklého na delší pobyt venku. Jo a už je vcelku OK.