Ahoj, letošního Šeráka jsem se nezúčastnila právě kvůli Zakarpatské Ukrajině - šli jsme Černohorskou poloninu (Pop Ivan, Hoverla, Petroš). Tam, kde jsme šli, by se se psem dalo jít bez problémů. Bylo ale vedro a relativně málo míst na doplnění vody, takže by se musela táhnout na zádech.
Potkali jsme ovce i krávy a místní pastvci se drželi u stáda a na nás z vysoka kašlali, navíc u stád byli i lidi. Potkali jsme i jednoho posteveckého psa samotného (a lehce zkrvaveného), ten si nás nevšímal a až po tom, co jsme mu dali napít a trochu najíst si přilehl k nám, ale neobtěžoval a při odchodu za námi nešel. Ve vesnici Jasina se pohybovali bezprizorní kříženci max do velikosti kolen (i s hlavou), drželi se poblíž, ale neotravovali a bylo možné je zahnat. V Jeremče a v Rachově jsme bezprizorní psiska nepotkali vůbec.
My jsme využívali i místní busy a byly vždy naplněné, takže nevím jestli by to se psem šlo. Kolem autobusových zastávek ale postávají chlápci nabízející odvoz (trochu dražší než busem). Vždycky je tam těch chlapů víc, takže přes ně by to možná šlo, ale nevím.
Tááákže, výlet to byl super, počasí nám krásně vyšlo a mnohdy jsem litovala, že jsem toho psa neměla s sebou. Myslím, že by to s ním šlo bez problémů