Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Ruksaky na psa

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => výbava psa => Téma založeno: Kukačka Červenec 10, 2009, 10:02:51

Název: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Kukačka Červenec 10, 2009, 10:02:51
Lidi, asi jsem uplně slepá, ale nemůžu najít téma ohledně batohů pro psy. Hoďte mi sem prosím odkazy  ::)
Děkuju  :-*
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: elina Červenec 10, 2009, 10:05:12
http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=54.0 (http://dogtrekking.info/forum/index.php?topic=54.0) snad je to ono
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 21, 2009, 12:47:01
Máte někdo zkušenosti s těmito brašnami pro psy?
http://www.dogoutdoor.cz/produkty/brasny-pro-psy/approach-pack.html
Budu ráda, když mi své názory, tipy apod. napíšete na tento mail: yzengrin@email.cz
Díky, Jani a Sofi
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: RadekK Srpen 21, 2009, 14:33:19
bágl pro psa za 2500? ... To je tak možná do města a na výstavy, ne? Když si vezmu psa, jak se protáhne okolo každého rohu a batoh správně odře... tak bych ho asi za hned prvním rohem zabil...
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 22, 2009, 01:25:55
Jo, cena je nehorázná. Na druhou stranu, pro jednoho zákazníka je extra objednávali v našem oblíbeném zverimexu. Podle nich jsou opravdu propracované..nepromokavé, skvěle sedí..Samozřejmě, jsou tu výrobci jako Manmat apod., ale zatím z výrobků těchto firem nemám valný dojem. Krom ceny. A právě protože pes s brašnama bude hlavně v terénu-v lese apod..může pršet, nebo být vedro, tak mi tyhle přišli - podle fotky ovšem-nejlepší. Zatím jsem je neviděla "naživo". Nějaké odření apod. mě netrápí. Záleží mi na funkčnosti a na tom, aby se psovi dobře nosili, netlačili, zbytečně se nepařil a když zaprší, aby vše nebylo mokré.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Veruna a Lajka Srpen 22, 2009, 02:17:28
mimochodem, jsou strašně pěkný:)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Lucka a Innés Srpen 22, 2009, 08:20:32
Tato značka je celá super, já v tom mám psa už dlouho a stále rozšiřujem výbavu, protože se mi občas daří sehnat z Ameriky za třetinu ceny, třeba kabátek z 2. tis (sehnatelné za tu cenu u nás) mám za 700 i s poštovným (to bylo cca 300 Kč) a zdarma k tomu tu jejich svítilnu, což považuju za dobrej obchod  :))

Mrkni tady, myslim, že ho maji, snad za 700 bez pošty, ale nevim, zda posílaj do ČR, není to pravidlem...
Maj tam i ten větší bag za 4 tisíce, ovšem v přepočtu za litránek, haha :-)


http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=ruffwear&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=rufwear&_osacat=0
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 22, 2009, 12:41:02
Ty brašny na odkaze-to jsou nějaké starší modely asi, že? Poštovného se trochu bojim. Tuhle jsem si chtěla takhle koupit boty z USA (k nám se nedováží), boty měly stát 110USD, a poštovné by bylo 80USD..Tak či onak bych to chtěla napřed vidět naživo a psovi vyzkoušet. Na jakého pejska máš ty brašny ty?
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Lucka a Innés Srpen 22, 2009, 17:29:52
Já přímo ty brašny nemám, ale mám kabátky, svítilnu a ozkoušený botičky...brašky by mi bylo psa líto :)
Myslim, že určitě to nejsou starší modely...ten odkaz jsou stránky jako naše český Aukro...takže neni důvod, proč to bejt starý....
Poštovný bejvá dle hmotnosti, takže boty rozhodně vážej víc, než ten můj psí obleček....80 dol. za poštu je moc, to je jasný...
Jinak ale tyhle věci se moc objednávat nebojim, páč za tu cenu vim, že to tu dycky prodám...
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 22, 2009, 22:30:29
..jo, jsou to starší modely, ale tak to by nevadilo. Jen bych je napřed fakt viděla ráda na vlastní oči a vyzkoušela. Je fakt, že prodat se to asi prodá vždycky:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Lucka a Innés Srpen 23, 2009, 07:13:15
jee, aha, tak to promiň za mystifikaci .-)
no, já ale netušim, kde by se daly okoukat...co já vim, tak Ruffwear neni zastoupenej žádnym kamennym obchodem, jen eshopama, ale nerada bych remystifikovala :)
ale třeba tady na DT diskuzi bys to určitě prodala....
Když změříš psa dobře, určitě mu to sedět bude...
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 23, 2009, 11:43:12
Jasně, ale přeci jen bych to napřed ráda viděla. I když je to jasný favorit..:-) Nevíš náhodou, jak se to pak platí, když bych to objednala z USA? Jestli musím mít nějaký spešl účet, nebo tak...nikdy jsem takto nic nekupovala:-(. Klidně napiš na email..
Díky, Jani a Sofi
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Lucka a Innés Srpen 23, 2009, 11:57:27
ok, píšu mejla.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 25, 2009, 14:16:31
Brašny ruffwear jsme se zbyňkem viděli na jednom funďanovi. Shodli jsme se na tom, že je to naprostá hrůza, po psovi pořád někam cestovali, padali, přetáčeli se....
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 25, 2009, 19:41:35
Tak mu mohli být velké...?! Jaké bys doporučila? Ty co jsem našla k prodeji u nás, mi připadají jako když dáš pruh textilu a na to zavěsíš dvě klasické školní aktovky. Naživo jsem zkoušela Manmat a jen mě to ujistilo v tom, co jsem si myslela-plandací, fence by v nich 100% bylo vedro, bez větrání, 100% by měla odřené břicho a hrudník-popruhy nejsou polstrované..na tom RuffWear mi přijde právě dobré i to, že můžeš sundat brašny a zůstane ti postroj. Aspoň jsem to tak pochopila. Ale naživo jsem je neviděla:-(
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: ježura Srpen 25, 2009, 20:03:15
No já nevím...osobně mám zkušenost jenom s Manmatem..neplandá (nutno vyvážit a použít na psa přiměřené velikosti), nedře a pokud ho necpu na psa v létě (což bych necpala žádné brašny) tak se v nich pes nepaří. A stojí pětinu toho co Ruffwear. O jiných značkách ti podají zprávu ti co je používají. Mě se docela líbily brašny z VK brašnářství.
Celej Ruffwear (včetně botiček s vibramem, ponožtiček, neoprenových oblečků a karimatek pro psa za 2 litry) mi přijde jako těžký rýžování peněz za věci který pes nepotřebuje a nebo který se dají pořídit za zlomek ceny.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Šárka Srpen 25, 2009, 20:16:17
Jo, brasny se musi vyvažovat, po par vypravach si udelas system- typu pastiky nalevo, granule napravo. Doma brasny vážím na vaze, na treku si vemu do ruky par kaminků a prvních par metru vyvažuju. Osobne se mi nejlepe hodi ty z VK, ale to uz jsem ti psala. Jestli se nekde uvidime, muzes si vyzkouset jak VK, manmat i polar.

pokud bych mela jen jednoho psa, asi bych mu davala do brasen vodu. a neco,co se bude použivat az vecer.

Na obsluhu brasen jsem si musela zvyknout. Videla jsem, žeplno lidi vodi psa za konec brasny. To si nedokazu prestavit. Brasna se tim musi trhat, a pokud pes nejde uplne rovne, pak se pretaci.

Me se na tech superdrahych nelibi, že jsou dole rozsirene, jestli jsem dobre koukala.
Na manatu se mi nelibi, že ty brasny jsou uchyceny jen nahore.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 25, 2009, 20:43:40
Taky jsem brašny na psa používala a vůbec se mi to neosvědčilo.
Jednak přes ně pes hůř táhne, než přes postroj a stejně se mu nedá naložit tolik, aby mi to nějak významně pomohlo, tak to radši ať táhne. Dále se psovi nedá vysvětlit, že je o brašny širší, neustále s nima o něco zachytává, nedá se s nima pustit do vody, protože by bylo všechno mokrý a sundávat brašny při každý přestávce je pěknej opruz a s nima si pes neodpočne.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 25, 2009, 20:45:46
Já mam obyč od trixi, má tam vesměs jen granule a ty jsou v sáčku. Úzké popruhy jsem vypolstrovala sama (návlek z beránka a v cajku). Držej, daj se dát na Guard i na Faster. A ne, ten pes je neměl velké, byl to novofundlanďan. Potíž byla, že ty brašny jsou přichysená jenom na zádech k tomu postroji, pes když seděl, tak se mu svazli na bok a na zadek... prostě hrůza a když šel, tak je měl pořád někde jinde. A to měl ty lepší, dražší, jak jsou integrovaný vaky na vodu. Taky jsem o nich uvažovala, ale tohle mě vyvedlo z omylu. Co se týká šířky psa - Bony si zvyknul a počítál s tím. Ale taky už je mam hlavně jenom v šuplíku, ze stejnejch důvodů, jako Gwen. A to mě to ani nemrzí, páč stáli cca 300. A vlastně je používám třeba místo kabelky, když jdu do města  8) a mam psa
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Šárka Srpen 25, 2009, 20:53:04
Dále se psovi nedá vysvětlit, že je o brašny širší, neustále s nima o něco zachytává, nedá se s nima pustit do vody, protože by bylo všechno mokrý a sundávat brašny při každý přestávce je pěknej opruz a s nima si pes neodpočne.

Ale dá, mám na to povel: ,,Bacha, volové"! Možna sundavat jednu brasnu vopruz je, 5 brasen je v pohode >:D. Aby to nebylo mokry, musis to dat do dvou až tri igelitaků. Ono je totiz jedno, jestli prsi nebo jdes mokrym boruvcim a travou.

Myslim že zalezi na rozpoloženi kazdyho cloveka, me neprudi brasnovat 5 psů , kovit je pri pauzach po dvou, Gwen by to z toho slehlo, ale zas se neboji v noci, to ja jo. Takze kazdej si musi najit to co mu vyhovuje.

Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 25, 2009, 21:08:03
Ale dá, mám na to povel: ,,Bacha, volové"!

No ono se dá chodit i jinudy, než jen po širokých cestách a byla i místa, kde jsem měla co dělat sama se sebou a svým báglem, natož abych ještě musela hlídat psa, jestli někde nevisí za brašny.

Aby to nebylo mokry, musis to dat do dvou až tri igelitaků. Ono je totiz jedno, jestli prsi nebo jdes mokrym boruvcim a travou.

Možná tomu nebudeš věřit, ale vynález igelitu jsem už zaznamenala.  >:D Jen prostě nestojím o to, mít věci zabalený v hromadě mokrejch igeliťáků a potažmo při delší akci, než je dvoudenní procházka, v hromadě mokrejch páchnoucích igeliťáků a fakt s sebou nebudu tahat v báglu rezervní  ;D :P




Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 25, 2009, 21:52:08
Aby se to tu snad nezvrtlo jen v nějaké handrkování, přidávám jednu historku ze života, aneb "Jak jsem sháněla brašny"  :D
Zkusila jsem to ve zverimexu.
Já: Dobrý den, máte brašny na psa?
Prodavačka: Máme. Na jakého pejska to bude?
Já: Na grónského.
Prodavačka: To neznám, jak je velký?
Já: Nooo, o něco větší, než hasky (pevně jsem doufala, že haskyho prodavačka zná)
Prodavačka: No, ale ten je hodně velký (zná) Tak velký my nevedeme, my máme největší tak na středního pudla
Já:(tvářím se nechápavě, na co potřebuje střední pudl brašny)
Prodavačka: A to chcete tak velkýho psa nosit v tašce???

 ;D ;D ;D ;D >:D
 
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 26, 2009, 07:56:11
Jo, při hledání na netu jsem si všimla, že je dost rozdíl mezi "brašny na psa" a "brašny pro psa"...
Na Manmatu se mi taky nelíbí jen horní uchycení brašen. Navíc když jsem je zkoušela, měla jsem dojem, že jsou nevyvážené už jen proto, že v jedné brašně byl plastový náhubek a v druhé ne. Brašny byly přiměřené velikosti a dostatečně utažené.
  Primárně bude peso ty brašny nosit na čundrech...i vícedenních. Na ty se jezdí téměř celoročně, takže pokud by je neměl nosit v teplých dnech (což se dá říct od jara do podzimu), tak bych bylo asi uplně zbytečné je pořizovat. Vzhledem k velikosti a jídelníčku psa a mé tělesné konstituci, si proto ponese aspoň svůj žvanec.
  Vzhledem k tomu, jaký jsou ti naši zvířácí "zvířata", bych určitě nekoupila např. ty brašny od Trixie. Pochybuju že by vydrželi víc jak dva výlety:-/
  Šárko: proč se ti nelíbí, že jsou dole rozšířené?
...pokud bych je koupila tak, jak mi tu slečna doporučovala, tak by vyšly +- stejně, jako třeba ten Manmat..což už mi nepřijde tak tragické..zvlášť, pokud z toho mám vlastně i ty samostatné kšíry..neříkám, že je potřebuju zrovna extra jenom na DK..ten ještě nechodíme a kdo ví, jestli se k tomu dohrabeme.
  A k té váze..jestliže vypracovaný pes může nést až 1/3 své váhy..tak to už na váze své vlastní krosny rozhodně poznám:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Šárka Srpen 26, 2009, 09:47:59
váha- přišla jsem na to, že i v případě mych 20 kg haskounek nejsou brašny šité na zátěž 6 kg, navíc po celý den. Jendnou nesla jedna z fen 7 kg a brašny se začaly trhat , utrhl se mi popruh od hrudní části. To bylo v době, když jsem sebou nosila stakeout s kladivem. Došlo mi, že ty brašny takhle brzo zničím. Kotvení psů jsem vyřešila jinak.

Při běžném provozu nemám tak těžké věci, aby se do brašny vešlo 6 kg. Tj že spíš ti dojde misto na věci, než abys překročila váhu.Pozor na to, aby nebyly brašny moc plný, když nejsou na psovi, nepřijdou ti narvaný, ale pes nemá hrudník rovně, ale do oblouku a na ten oblouk je treba nechat v brasne misto. Když jsou brašny moc plný, přetáčej se.

Poznáš, myslim každy kilo
Dlouhodobě se doporucuje jen 1/5 váhy psa.

Horko- záleží asi i na plemeni a nature psa. Malamutaci horko snašeji hure, moji haskouni jsou na teplo zvykli, a nosi brasny v jakemkoli pocasi. Když vidí jak si chystám brašny doma, propukne vždycky davové šílenství a z toho usuzuju, že je zas tak moc netejrám.

Rozšířený brašny- práve kvůli tomu odirání o stromy. Že bude pes moc širokej.  On je i takhle dost širokej, ale takhle je to ješte  vic. Ale je možny, že s jedním psem to nebude problem, ja si predstavila 5 takových brašen vedle sebe  :-X
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Šárka Srpen 26, 2009, 10:07:08
Pro Gwen--je fakt, že u nás v jižních čechách moc úzkych mist neni, je to škoda. Viš jak se těšim, že si namelu hubu na Otovi?!! Nebo mozna to stihnu na Stezce vlka.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 26, 2009, 13:23:29
Šárka:
ten můj chlupáč má teď 25kg v 9měs...takže i ta 1/5 váhy mi dost pomůže. Většinou mám problém právě spíš s tou váhou, než s prostorem..ten když není, tak není. Asi opravdu zkusím ten RuffWear a pak dám echo..jak sedí, funguje a tak vůbec. Ale objednám ho přímo a ne z ČR, protože tady je to opravdu dost předražené. Asi jako všechny takto dovezené věci..Ti naši psi mají taky raději zimu, v tomto směru..ale zase i proto mi zas přijde dobrý RuffWear-má větrací otvory..a když je fakt vedro, tak se nikam nechce ani nám:-)
S tím odíráním-takhle mě to nenapadlo, ale podle fotek jsou níže, než třeba u Manmatu. Myslím, že když se nebude snažit je sundat záměrně, tak to nebude takový problém.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: ježura Srpen 26, 2009, 16:28:48
Citace
A k té váze..jestliže vypracovaný pes může nést až 1/3 své váhy..


Tu 1/3 váhy někde napsal tuším Monťák a od té doby to všichni papouškují.
Předpokládám ale, že to vyčetl z nějakých historických záznamů, kdy na Severu Indián opravdu naložil na psy tu 1/3 váhy i víc, sobě hodil na hřbet tolik kolik vážil sám (na sqwaw dvojnásobek, přičemž ještě táhla nemluvně na zádech a cestou stíhala žvýkat kůže >:D)
Ale žil v prostředí, kde na nějakou outlocitnost nebyl prostor a kde na tom, jestli úlovek dostane do tábora, závisel život jeho rodiny.
Takhle naložení psi neměli aspoň sílu a náladu někam prchat a něco lovit na vlastní pěst.
Ale to že to pes bez úhony přežije neznamená, že se mu to svědčí nebo se mu to dokonce líbí.
Takže bych s těmi váhami byla hodně opatrná...na 40 kg malamuta nenaložím 13 kilo...proboha pod tím se prohnu i já. :o Chci aby si pes ten DT nebo vandr užil v pohodě a s radostí...proto to taky chodím, ne?
Brašny na psovi mě taky spíš zdržují a otravují než by byly přínosem.
Chápala bych je u Šárky...6 psů=6x voda+ žrádlo (kdyby teda místo toho netahala kraviny jako stan, 4x boty, 10x pikao a kladivo >:D )

Citace
Horko- záleží asi i na plemeni a nature psa. Malamutaci horko snašeji hure, moji haskouni jsou na teplo zvykli, a nosi brasny v jakemkoli pocasi.

Co jim taky zbejvá...u psa je smůla, že ti neřekne co si o tom myslí a bude vrtět ocasem, i když ho vezmeš lopatou po hlavě...
Platí to co o váze brašen...to že to pes přežije, neznamená že se mu to líbí.
Jak již samotný název plemene...sibiřský husky...napovídá, jedná se o zvíře pocházející z teplých krajin a schopné tahat sáňky i v + 40°C ve stínu :-X
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: vencan+3 Srpen 26, 2009, 19:14:04


 Chci aby si pes ten DT nebo vandr užil v pohodě a s radostí...proto to taky chodím, ne?
Brašny na psovi mě taky spíš zdržují a otravují než by byly přínosem.
Chápala bych je u Šárky...6 psů=6x voda+ žrádlo (kdyby teda místo toho netahala kraviny jako stan, 4x boty, 10x pikao a kladivo >:D )

Citace
Horko- záleží asi i na plemeni a nature psa. Malamutaci horko snašeji hure, moji haskouni jsou na teplo zvykli, a nosi brasny v jakemkoli pocasi.

Co jim taky zbejvá...u psa je smůla, že ti neřekne co si o tom myslí a bude vrtět ocasem, i když ho vezmeš lopatou po hlavě...
Platí to co o váze brašen...to že to pes přežije, neznamená že se mu to líbí.
Jak již samotný název plemene...sibiřský husky...napovídá, jedná se o zvíře pocházející z teplých krajin a schopné tahat sáňky i v + 40°C ve stínu :-X
:)  argumentace : kdyby se jim to nelíbilo, tak by se netěšili.... :(
to není nic přesvědčivého, páč když vytáhnu káru v + 30 tak i důchodci co sotva pletou nohama se těší, že " poběží " a taky by běželi dokud by je nešlehlo...
a pokud by to zrovna přežili, tak by se zase příště těšili... :(
psi se prostě těší na jakouko-li aktivitu s páníkem a je na něm, aby měl rozum...
(jednoho blba, co běhal s SH přes poledne po asfaltu už jsme tu měli...a taky byli prej na horko "zvyklí ")  :D  ;)
takže shrnutí - mě brašny pro míň jak tři psy přijdou taky blbost...v těch vedrech musí zahřívat i krátkosrsté psy a pokud to pro ně neunesu sám  tak halt nejdu
v Šárky případě bych to chápal, kdyby si nesli žrádlo a vodu pro sebe
(stan a kladivo etc. :D = zbytečná pakárna) tož asi tak  :D  ;)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: jazzinka Srpen 26, 2009, 20:46:28
Yzengrin, osobně bych nejdřív šla pár treků a pak až řešila jestli pořídit brašničky nebo ne. Taky bych řekla, že je lepší zlepšit vlastní kondici/zredukovat vybavení než dávat mladé fence brašny. On má člověk ke konci obvykle dost co dělat sám se sebou než aby měl chuť vymotávat čévéčko zamotaný do vodítka i s brašnama, řešit, že vlítne do každé louže a že se snaží přes brašna podrbat na zádech...
Navíc čévéčka nejsou zrovna pracovití psi takže asi nečekej, že bude radostí skákat, když ty brašny vytáhneš, jako to dělaj  Šárky haskounky >:D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 26, 2009, 20:54:31
Já jsem taky byla z brašen unesená (hlavnš se mi to na těch čoklítos líbilo), ale teď po 3 trecích... neberu pokud nemusim. Zredukovala jsem výbavu, že se mi granule, co v nich měl, vejdou do batohu. Pro to bych doporučila koupit nejdřív nějaké horší (klidně ty trixi) a vyzkoušet. Mě držej, roztrhly se jenom když jsem je ze psa nesvlékla, když řádil s jným psem. Jsem zašila a držejvesele dál. Ale jak říkám, teď mi ležej v šuplíku. A pes se taky tvářil líp, když je neměl (po pár desítkách km, na začátku se samo těšil) a to si yslím, že mam psa v dobrý kondičce.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Šárka Srpen 26, 2009, 20:58:32
To kladivo asi zase vemu, jestli potkám nekde LenkuB , mozna se mi bude hodit :P >:D

Jo 4 boty si vyprosuju, jenom 3,JO?







Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 08:46:04


 Chci aby si pes ten DT nebo vandr užil v pohodě a s radostí...proto to taky chodím, ne?
Brašny na psovi mě taky spíš zdržují a otravují než by byly přínosem.
Chápala bych je u Šárky...6 psů=6x voda+ žrádlo (kdyby teda místo toho netahala kraviny jako stan, 4x boty, 10x pikao a kladivo >:D )

Jak jsem psala, kdo ví, kdy a jestli vůbec se na nějaký DT dostaneme, primárně uvažuji brašny kvůli čundrům apod. (nemám auto a cestujeme dost, takže využití určitě bude). Jasně, že psa nechci strhat! Ale trocha fyzické "práce" mu jistě neuškodí. ČSV je pracovní plemeno.

Citace
Horko- záleží asi i na plemeni a nature psa. Malamutaci horko snašeji hure, moji haskouni jsou na teplo zvykli, a nosi brasny v jakemkoli pocasi.

Co jim taky zbejvá...u psa je smůla, že ti neřekne co si o tom myslí a bude vrtět ocasem, i když ho vezmeš lopatou po hlavě...
Platí to co o váze brašen...to že to pes přežije, neznamená že se mu to líbí.
Jak již samotný název plemene...sibiřský husky...napovídá, jedná se o zvíře pocházející z teplých krajin a schopné tahat sáňky i v + 40°C ve stínu :-X

Jo, čévéčka sice taky ke svému pánovi vzhlížejí jako k Bohu, ale tak trochu po svém...takže mi dá rozhodně najevo, co si o mém počínání myslí. Z toho obavu rozhodně nemám. Taky když budu sama mít co dělat ve 30°C vedrech, tak nebudu chtít po psovi, aby chvátal do kopce rychlostí 5km/h..čundry chodíme na pohodu, nikam nespěcháme.

takže shrnutí - mě brašny pro míň jak tři psy přijdou taky blbost...v těch vedrech musí zahřívat i krátkosrsté psy a pokud to pro ně neunesu sám  tak halt nejdu
v Šárky případě bych to chápal, kdyby si nesli žrádlo a vodu pro sebe
(stan a kladivo etc. :D = zbytečná pakárna) tož asi tak  :D  ;)

Pokud bych žvanec pro psa neunesla, tak hold je bez žrádla. Taky nejsem soumar. Unesu 15kg pytel granulí (v krosně, vážím asi 55Kg))...nemluvím o přenosu ve vzdálenosti 5m, ale pěkně z Prahy na Mělník..místy MHD, místy pěšo.

Yzengrin, osobně bych nejdřív šla pár treků a pak až řešila jestli pořídit brašničky nebo ne. Taky bych řekla, že je lepší zlepšit vlastní kondici/zredukovat vybavení než dávat mladé fence brašny. On má člověk ke konci obvykle dost co dělat sám se sebou než aby měl chuť vymotávat čévéčko zamotaný do vodítka i s brašnama, řešit, že vlítne do každé louže a že se snaží přes brašna podrbat na zádech...
Navíc čévéčka nejsou zrovna pracovití psi takže asi nečekej, že bude radostí skákat, když ty brašny vytáhneš, jako to dělaj  Šárky haskounky >:D

Extrémní nadšení rozhodně nečekám. Oni pracovití jsou, ale nebudou dělat něco jen tak, pro nic za nic. Musí se dostatečně motivovat. Proč by 20x jak debilové běhali za balonem, když můžou 2x běžet za hozeným jablkem, který pak můžou zbaštit. Prostě nemaj rádi stereotyp a zbytečnosti. K DT viz výše. Rozhodně si nemyslím, že bych tahla zbytečnosti..teď jsme byli v Beskydech od čt-ne, ale jeli jsme tam přímo z LVT kde jsme byli od ne. Tzn, vzít ssebou žrádlo na celý týden (minimální množství granulí,2xsalám-možnost dokoupení nebyla jistá). Vzhledem k počasí jsem sebou dál měla:pohory,lehkou nepromok bundu, kraťasy,dlouhé lehké kalhoty,2xtričko s krátkým,2xtričko s dlouhým r.,stopovačku,kšíry,úvaz-řetěz,plech.hrnek,pamlskovnici,nabíječku na tel.+tel.,mikina,1,5l vody,spodní prádlo+3xponožky. Na nohou sandály.To je myslím vše a myslím,že na týden to není moc.Tohle jsem ještě unesla v pohodě. Ve čt. (kdy už pes neměl co baštit), jsem koupila asi 1 nebo 1,5kg granulí,maso, a pro nás (mě a přítele) jídlo (bez pečiva). A už jsem měla docela co dělat.Krosnu jsem měla jednoznačně nejtěžší. Myslím, že fyzičku nemám až tak špatnou (jsem i pracovně dost v terénu), ale jiná věc je astma a klouby. Takže i kdyby to moje peso mělo nést 1kg, tak mě ulehčí a jí to dle mého názoru prospěje.

Já jsem taky byla z brašen unesená (hlavnš se mi to na těch čoklítos líbilo), ale teď po 3 trecích... neberu pokud nemusim. Zredukovala jsem výbavu, že se mi granule, co v nich měl, vejdou do batohu. Pro to bych doporučila koupit nejdřív nějaké horší (klidně ty trixi) a vyzkoušet. Mě držej, roztrhly se jenom když jsem je ze psa nesvlékla, když řádil s jným psem. Jsem zašila a držejvesele dál. Ale jak říkám, teď mi ležej v šuplíku. A pes se taky tvářil líp, když je neměl (po pár desítkách km, na začátku se samo těšil) a to si yslím, že mam psa v dobrý kondičce.
..taky se líp tvářím bez krosny než s krosnou;-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 08:46:46
..jéé, koukám, že jsem to s těma citacema nějak nezvládla:-( Tak se omlouvám:-(
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Šárka Srpen 27, 2009, 08:54:02
Včera mi říkala kamaradka,že tato firma měla před asi 4 lety stanek v českych Budejicich na vystave. Ja jsem si na to taky pak vzpomela, jak jsme ty brasny okukovaly. Byly vymakany, vak na vodu, nepromokavy, mohla bys za ne spoustet psa z vtrulniku ;D, staly oloko 2 500,-

Ta vystava by mela byt letos na podzim, ale od te doby jsme je tam nevidely.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 08:56:52
Jj, ptala jsem se na ně kamarádky, chvíli pracovala ve zveráči..taky je viděla, evidentně na té samé výstavě a taky s tím, že neví, jestli tam letos budou. Vzhledem k časovému podzimnímu vytížení to ale moc nevidím:-(. V našem zveráči je taky hrozně vychválili..no jsem zvědavá.Teď na ně beztak nemám, tak budu mít aspoň dost času aby se mi to všechno uleželo:-) Každopádně díky moc za info:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen z hokny Srpen 27, 2009, 11:58:40
Citace: yzengrin link=topic=701.msg14956#msg14956
..taky se líp tvářím bez krosny než s krosnou;-)
[/quote

Když už máš potřebu argumentovat tímhle směrem, tak ty si můžeš vybrat, jestli tu krosnu poneseš nebo ne a jak těžkou, narozdíl od toho psa, že?  >:D

A krom toho to není ani tak o tom nepoužívat brašny, jako o tom, používat hlavu.... ::)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen z hokny Srpen 27, 2009, 12:00:38
Se mi ten příspěvek nějak nepoved.... aneb to modrý neni citace, to říkám já...  >:D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 13:11:51
jo, přesně tak. Takže buď bychom nejeli nikam, nebo o hladu, nebo nahý jo?:-) Zajímal by mě tedy konkrétní příklad...když se ti tedy zdá, že nepoužívám hlavu:-) Třeba na ten týden, co jsem tam psala:-)
Začínám tu mít z některých lidí dojem, že když člověk nemá aspoň 5psů a nechodí DT, tak nemá na brašny ani pomyslet. Kdy by se tedy měly používat?
P.S.: jak dlouhé-časově, DT bývá?
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: ježura Srpen 27, 2009, 15:29:17
jo, přesně tak. Takže buď bychom nejeli nikam, nebo o hladu, nebo nahý jo?:-) Zajímal by mě tedy konkrétní příklad...když se ti tedy zdá, že nepoužívám hlavu:-) Třeba na ten týden, co jsem tam psala:-)
Začínám tu mít z některých lidí dojem, že když člověk nemá aspoň 5psů a nechodí DT, tak nemá na brašny ani pomyslet. Kdy by se tedy měly používat?
P.S.: jak dlouhé-časově, DT bývá?
Pochopitelně si můžeš pro psa koupit co chceš, třeba cirkusový šapitó, pokud na něho máš a myslíš že ho pes užije. Ale ptala jsi se na názor na brašny, 10 lidí, kteří je v minulosti používali ti napíše, že je to spíš na otravu než k užitku. Místo toho co bys byla ráda, že se ti snažíme ušetřit nemalý peníz, tak se urážíš. To je potom těžký.
Jak píše Erája...je to spíš pro parádu (jé, podívej se na toho pejska, on si nese batůžek, ten je ale šikovnej...)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 16:14:29
Názorů si samo vážím, ale poslední reakce už mi přišla trochu moc. Celou dobu píši, že je to hlavně kvůli delším čundrům,než na DT (proto jsem se i naposled ptala, jak bývají běžně časově dlouhé - jestli 1den, nebo přes jednu noc, tak chápu zbytečnost batůžků).
Snad 10let jsem pomalu každý týden jezdila někam s krosnou,celkově se dost nacestuju, tak si troufám říct, že nevozím zbytečnosti..
Co se ceny týče, nehodlám platit oněch 2,5tis., ale jak někdo zmiňoval na začátku, koupila bych brašny přímo z USA, tzn. cena cca 1tis..což je srovnatelné třeba s Manmatem.
Asi znáte Laru - ČSV, znám majitelku, i té jsem se ptala na názor. Také psala, že je mají a víceméně nepoužívají. Ale také jezdí vesměs všude autem. Na druhou stranu znám i lidi, taktéž s ČSV, jež také mají batůžky, hojně je využívají a problém s nimi nemají. Proto jsem se ptala a ptám tady..hlavně co se týče toho kterého výrobce. S využitím si myslím, problém nebude. Takže jsem ráda za každou RADU a TIP (tyhle padaj, tyhle ne, dlouhodobě max.1/5váhy) (nikoli týpavé poznámky). Dotknout jsem se nikoho nechtěla.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: ježura Srpen 27, 2009, 16:16:59
Procpat se s obrašnovaným psem autobusem nebo uličkou ve vlaku je taky zážiteček ;D
DT je cokoliv mezi 10-52 hodinami...podle vkusu každého soudruha.
Ono ale na 2 dny nebo na týden už je jedno, věcí je stejně, pokud teda nerazíš do úplné divočiny, kde není možnost doplnit zásoby vody a proviantu (jestli existuje ve střední Evropě takový ráj, tak chci vědět kde!!!!)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 16:21:21
Jasně, proto se mi moc líbí, že ty brašny můžu sundat aniž bych musela sundavat celé kšíry...Dost často teda sama skoro neprojdu s krosnou vlakem nebo busem..natož, abych ji sundala (pak ji totiž "nenahodím" zpět na záda-v omezeném prostoru).
Jak časově dlouhé tedy bývají ty dogtreky? Na čundr jezdíme většinou od pá do ne. Spíme venku (což platilo i o těch Beskydech).
Máte pěkné psy:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 16:26:04
DT je cokoliv mezi 10-52 hodinami...podle vkusu každého soudruha.
Ono ale na 2 dny nebo na týden už je jedno, věcí je stejně, pokud teda nerazíš do úplné divočiny, kde není možnost doplnit zásoby vody a proviantu (jestli existuje ve střední Evropě takový ráj, tak chci vědět kde!!!!)
...jsi mě předběhla:-). No nevím, na 2dny, bych pro sebe měla malý batoh (když bych měla kam mimo upevnit spacák). Zrovna v těch Beskydech to tak vcelku bylo. Nesly jsme si jak vodu, tak jídlo, což samozřejmě asi nejvíc přitíží. Jinak jestli chceš do divočiny, stačí se vyhýbat turistickým stezkám a obcím;-). A v rámci stř.Evropy by se toho určitě našlo spousty:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 27, 2009, 16:27:45
Délka dogtrekkingu bývá u každého závodu uvedena v propozicích.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 16:33:00
To jsem si všimla, ale nemám moc představu, jak dlouho to trvá (hlavně asi ty delší-80km a víc), abych měla právě srovnání.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 27, 2009, 16:35:09
V tom případě jsou ve výsledovce výsledky.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 27, 2009, 16:38:10
Aha, to jsem nevěděla ???, díky:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 27, 2009, 16:55:16
Hele, když ti jde o sundavání brašen bez postroje...Já mam postroj zvlášť pod brašnama, takže to vyjde nastejno ;-) a ještě mě napadla jedna věc, co máš za postroj? Pokud typu guard, máš vyzkoušeno, že se ti nedusí při plném tahu a delší dobu? Mě se na něm pes nedusil rok, pak začal...koupila jsem Faster a pohoda. Co udělš s ruffáckýma brašnama, když se ti na tom bude čubina dusit? Ale jinak ano, když je budeš mít za cenu třeba manmaťáckých tak proč ne a prodat je pak můžeš vždycky... ;-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: zbynek Srpen 27, 2009, 19:39:53
Tak jeste ja: brasny mam (ty od Trixie) a pouzivam - ale jen na kratsi vylety. Na vicedenni cundry jen pokud se chodi denne tak do 40 km, vic ne. Na trek jsem je vzal dvakrat a vickrat to uz neudelam. Poprve loni na Otu, doma jsem pak zjistil, ze je Arya odrena za prednima nohama od prvniho brisniho popruhu. Nastesti ma tak hustou srst, ze byly vydrreny jen chlupy, kuze zustala OK, byla jen mirne zcervenala. Podruhy jsem je vzal letos na Jednookyho, ale to uz jsem to cestou kontroloval - na 70. kilometru jsem je sundal a strcil do baglu, bylo by to dopadlo stejne. A to do nich opravdu nenakladam zadnou vahu, spis jen veci, ktery chci mit behem dne po ruce bez sundavani a prehrabovani se v batohu (hajzlpapir, kapesniky, ponozky, nejaky tycinky, tatranky a tak).
Co se tyka ostatnich, Ruffwearacky jsme s Erajou (jak psala nekde na predchozi strane) videli a pomerne podrobne prozkoumali, nekoupil bych je ani kdyby staly stejne jako ty Trixie, opravdu mi prisly dost nestastne reseny. Manmati jsem mel doma pujceny a taky mi neprisly nijak vyrazne lepsi nez to, co mam. Rad bych videl ty od VK brasnarstvi, aspon podle obrazku vypadaji, ze budou mozna vyreseny uplne nejlip.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 09:27:11
Erája:
...jak jsem zmiňovala, na DT jsme ještě nebyli a ještě asi dlouho nebudem. Takže pes se mi nemá jak dusit (když se chce dusit, stačí jí k tomu i obyč obojek..trdýlko moje ušaté). Na čundru, nebo zkrátka kdekoli kde jsme venku delší dobu, jde s náma ve skupině, nebo se drží na dohled (s brašnama by byla na vodítku)
 Teď mám obyč kšíry..s takovým indiánskym vzorem(oranžová a červená na černém podkladě). Chtěla jsem je celkově zkusit, má je při obranách a pak právě na čundrech. Nemusím ji furt tahat za obojek a taky se líp "odchytává", když proti nám třeba někdo jde. Kdybych jí na tento postroj dala jakékoli brašny, tak by ji to určitě dřelo. Zase-postroj z od těch brašen bych mohla využít třeba i na ty obrany (jasně, můžu koupit extra postroj na obrany atd.)..je vypolstrovanější.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 09:34:49
Na vicedenni cundry jen pokud se chodi denne tak do 40 km, vic ne. Na trek jsem je vzal dvakrat a vickrat to uz neudelam. Poprve loni na Otu, doma jsem pak zjistil, ze je Arya odrena za prednima nohama od prvniho brisniho popruhu. Nastesti ma tak hustou srst, ze byly vydrreny jen chlupy, kuze zustala OK, byla jen mirne zcervenala. A to do nich opravdu nenakladam zadnou vahu, spis jen veci, ktery chci mit behem dne po ruce bez sundavani a prehrabovani se v batohu (hajzlpapir, kapesniky, ponozky, nejaky tycinky, tatranky a tak).
Co se tyka ostatnich, Ruffwearacky jsme s Erajou (jak psala nekde na predchozi strane) videli a pomerne podrobne prozkoumali, nekoupil bych je ani kdyby staly stejne jako ty Trixie, opravdu mi prisly dost nestastne reseny. Manmati jsem mel doma pujceny a taky mi neprisly nijak vyrazne lepsi nez to, co mam. Rad bych videl ty od VK brasnarstvi, aspon podle obrazku vypadaji, ze budou mozna vyreseny uplne nejlip.
Jj, to je přesně to-vícedenní čundry. Chodíme bez většího spěchu, ale bez jistoty, že potkáme nějakou civilizaci..Čím je tedy dáno, že na těch čundrech tvůj pes problém nemá a na DT ano? Jak jdete rychleji (předpokládám), tak se popruhy více třou o kůži? Nic jiného mne nenapadá:-/.
Manmatí jsem taky zkoušela a potvrdila si tak to, co se mi na nich nezdálo. Trixie mi připadají takový fórový, ale dost možná, že se pletu..Určitě by ty brašny měly být pevné..fena mi přervala už druhý kovový obojek (a to neměl točená oka:-( )
  Asi nejste někde od Mělníka nebo MB, případně z Prahy, že bych se na ně někdy přijela podívat..na ty brašny.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 09:38:44
Ono ale na 2 dny nebo na týden už je jedno, věcí je stejně, pokud teda nerazíš do úplné divočiny, kde není možnost doplnit zásoby vody a proviantu (jestli existuje ve střední Evropě takový ráj, tak chci vědět kde!!!!)
..ještě pro tebe:-) Bavila jsem se o tom dnes s přítelem..potvrdil mi, že např. na Slovensku, pokud skutečně chodíš po horách-po hřebenech, tak nenarazíš třeba 4dny ani na obchod či hospodu a když, tak nevíš, jestli tam zrovna bude otevřeno a co tam budou mít. Běžně prý kořalku, s chlebem už to může být horší (natož třeba s psíma granulema)..navíc se tam prý většinou musíš objednat předem-aby něco k jídlu vůbec měly (v té hospě). Kdybychom šli v Beskydech tak, jak chtěl původně známý, který to organizoval, tak bychom taky za celou dobu nic nepotkali:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 28, 2009, 09:43:47
Já jsem zjistla, že se mi pes začal dusit ne na treku (to jsem ještě nechodila) ale cca jsem šla jeden km na vlak a jelikož jsme šli podél silnice a ještě ke všemu jsem měla krosnu těžkou jak... tak jsem si psa připla k bederáku aby trošku pomol. No a pak se mi to ještě potvrdilo v zápřeži u kola. A další poznámka, tvojí čubině je tuším 9 měsíců, a čévéčka pokud si dobře pamauju, klidně ukončujou růst až na dvou letech. Takže bych takle mladýho psa ani brašnama nezatěžovala.

Ale pak dej určtě vědět, jaké teda máš a jak si spokojená po pár čundrech  ;)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 10:11:42
Erája: aha..co jsme zatím byli a měla na sobě ten obyč postroj, tak se mi zdá v pohodě, nikde ji netáhne, ani neškrtí ani když zrovna opravdu Sofi táhne.
K tomu věku: to si samozřejmě plně uvědomuji a počítám s tím. Jde mi spíš o to, aby si na brašny pomalu zvykala, takže samo nenafasuje hned první čundr 5kg na záda! To určitě ne..ale napřed půjdem párkrát jen s prázdnýma brašnama a pak pomaličku do nich něco málo dám. Ano, mohou růst až do cca 1,5-2let, psychicky dospívají až tak ve 3-4letech (takže to si ještě sakra počkám). Ona je hrozné šídlo, má neuvěřitelné energie, i ve srovnání s jejíma bráškama..Na druhou stranu, když viděl p. Hartl (tj. zakladatel plemene) její bráchy, řekl,že jsou fyzicky vpodstatě dospělí, takže už měly dávno makat-u kola, se zátěží atd. Ale to už je spíš pro zajímavost.
 Vědět určitě dám, jsem na to sama dost zvědavá.
 Ještě dotaz: na jaký povel učíte psa aby táhnul? Zatím jenom sem tam, když jsme někam šli a ona začla táhnout třeba do kopce, tak jsem ji pochválila a říkala jí "táhni" ..ale nevím jestli je to tak uplně správně..ne vždy samozřejmě chci, aby pes táhl jak utržený ze řetězu..
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 28, 2009, 10:24:11
Já to mám tak, že když má postroj, tak táhne automaticky. Jinak pro vyjití když stojíme mám "deme" nebo pro zrychlení u kola
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 10:52:01
Jé, tak to je dobrý:-).
"jdeme" používám celkem běžně, stejně jako "běž" ...ne že by to byly regulérní povely (na cvičáku bych to "schytala"), ale obě víme, co tím myslím..napadlo mě "vpřed", ale to se zase používá při konkrétních aktivitách na cvičáku...musím nad tím popřemýšlet.
Trvalo to dlouho, než se to pes naučil? I když je mi jasné, že to bude dost individuální. Čévéčka-co jsem slyšela, se musí dost motivovat..protože proč by jen tak pro nic za nic táhly, že! 8) Umím si živě představit, jak jdu a držím před sebou klacek s uvázaným kusem syrového masa..jak na osla..jen místo mrkve to maso :D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 28, 2009, 11:06:41
Jak naučit psa tahat, je tu někde samostatné vlákno, tak se mrkni ;-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 11:09:41
jj, díky moc:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: ježura Srpen 28, 2009, 11:26:48
Citace
Na druhou stranu, když viděl p. Hartl (tj. zakladatel plemene) její bráchy, řekl,že jsou fyzicky vpodstatě dospělí, takže už měly dávno makat-u kola, se zátěží atd.

V 8 měsících a se zátěží?
Tak to je silný kafe i na mě, která jsem tu věčně za tyrana psů pohybem :o
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 12:09:14
Lenka:no, taky mě to překvapilo..ale na svůj věk jsou opravdu dost velcí, tak asi aby nabraly nějakou hmotu. Dva bráškové mi přišli trošku při těle, což je dost nebezpečné na klouby a tak celkově (jasně, zase velká zátěž, nebo moc dlouhé vycházky taky nejsou dobré). No, když to řekl zakladatel plemene... ??? Určitě to taky nemyslel tak, že by je hned naložil něčím těžkým. Ale měly by něco dělat.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 12:10:10
..spousta lidí, když je vidí(Sofči bráchy), tak se jim nechce moc věřit, že jsou to ještě štěnda..už nám bude přes 9měs.;-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: vencan+3 Srpen 28, 2009, 12:53:17
 :D Hartla znám dost dlouho (80. léta), jen aby nebyl už kapánek senilní  :-X  ;)
v 8mi měsících bych to viděl tak na klus u kola (po měkkým) pouze na volno (dle chuti, ale zas skoro bez omezení...)  ;)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: ježura Srpen 28, 2009, 13:40:56
Lenka:no, taky mě to překvapilo..ale na svůj věk jsou opravdu dost velcí, tak asi aby nabraly nějakou hmotu. Dva bráškové mi přišli trošku při těle, což je dost nebezpečné na klouby a tak celkově (jasně, zase velká zátěž, nebo moc dlouhé vycházky taky nejsou dobré). No, když to řekl zakladatel plemene... ??? Určitě to taky nemyslel tak, že by je hned naložil něčím těžkým. Ale měly by něco dělat.

Do roka má pes prd co nabírat hmotu, má být hubenej jak lunt a celej den se nezastavit a mít pohybu co se do něj vleze...ale navolno, bez zátěže a pohyb si dávkovat sám (tj. přizpůsobit výlet atd. štěněti)
Pokud si majitel těch dvou "při těle" vezme k srdci radu kolo+zátěž, tak jim ty klouby odrovná tím spíš.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 28, 2009, 14:33:40


Do roka má pes prd co nabírat hmotu, má být hubenej jak lunt a celej den se nezastavit a mít pohybu co se do něj vleze...ale navolno, bez zátěže a pohyb si dávkovat sám (tj. přizpůsobit výlet atd. štěněti)
Pokud si majitel těch dvou "při těle" vezme k srdci radu kolo+zátěž, tak jim ty klouby odrovná tím spíš.

Jo tak v tomhle máme naprosto stejný názor
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 14:56:08
:D Hartla znám dost dlouho (80. léta), jen aby nebyl už kapánek senilní  :-X  ;)
v 8mi měsících bych to viděl tak na klus u kola (po měkkým) pouze na volno (dle chuti, ale zas skoro bez omezení...)  ;)
Já si třeba se Sofi na kolo netroufnu..a nevim, kde bych jezdila, aby se mi, pokud by měla být bez vodítka, nerozběhla za nějakým psem, děckem apod.
Jinak to moje zvíře je teď hubený víc než dost. Ale dva bráškové byly takový oplácanější od mala..Jinak obecně nabírají čévéčka hmotu tak od dvou let. Aspoň co jsem kde četla, bavila se atd. Nicméně, člověku, který se tím plemenem zabývá téměř celý svůj život, zasloužil se o jeho vznik a vývoj, bych asi taky dost naslouchala.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 14:57:02
jo, pan Hartl už je dost starý pán, teď někdy slavil 80let, ale stále se účastní snad většiny čévéčkářských akcí.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: zbynek bez prihlaseni Srpen 28, 2009, 15:43:40
Čím je tedy dáno, že na těch čundrech tvůj pes problém nemá a na DT ano?
...Asi nejste někde od Mělníka nebo MB, případně z Prahy, že bych se na ně někdy přijela podívat..na ty brašny.
Cundr je pro psa prochazka, dogtrek makacka, to poznas, az nejakej pujdes.
Jsem z Prahy. Ty mas cubu de Molay - segru od Akkona, ne? Roman ma na me telefon, tady ho verejne vystavovat nechci. Klidne zavolej, ale ty Trixie by meli mit ve zveracich snad bezne...
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 28, 2009, 15:59:39
Jj, Roman je snad všude:-D.
Tak mi,prosím napiš na email: yzengrin@email.cz
Jestli máš taky čévéčko (a i kdyby ne), tak se rádi seznámíme s novým pesanem;-). Přeci jen je lepší vyzkoušet brašny někde v klidu venku, než ve zveráči. A na Mělníku jsou zverimexy fakt děsivé:-(. Raději jezdím do Prahy..byť je to štreka.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: jazzinka Srpen 28, 2009, 20:35:49
Yzengrin, fakt bych se na ty brašny zatím vykašlala, raději si nauč fenku tahat, to ti pomůže při závodě i na výletech mnohem víc. Brašnama ji akorát výlety znechutíš (mám 6letý čsv, tak snad o jejich motivaci něco vím). Vodit ji na vandrech celý den na vodítku jen aby si nesla granule považuju trochu za zvěrstvo.
K té váze batohu - před pár lety jsme s kamarádkou byly na 10denním přechodu na běžkách v Laponsku, tam jsme táhly celou zimní výbavu vč. granulí (400g/den/pes), stanu apod. a taky se to dalo zvládnout i bez brašen. Fakt je lepší táhnoucí pes bez brašen než netáhnoucí s brašnama. A zatím neznám jediné čévéčko, které by zvládalo obojí. >:D.   
A k té Hartlově hlášce o kolu a zátěži - při vší úctě k otcům-zakladatelům (a matkám dogtrekkingu  ;)) to je fakt hloupost.
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 28, 2009, 20:46:22
Jazzinka: nejen ČSV, pod brašnama odmítala tak po půlce treku tahat i gróna a to tenkrát byla tříletá neřízená střela  O:-)
Btw, mělas tu výbavu do Laponska zváženou? Jen tak čistě ze zvědavosti se ptám... Já loni na tom východním Slovensku byla někde pod 30 kilo bez vody, tedy na začátku. Ovšem kdyby mě tenkrát Dinuš do těch kopců nevytáhla, tak asi ještě teď lezu na Kremenec  >:D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: jazzinka Srpen 28, 2009, 21:26:20
Gwen: takovou blbost jako zvážit batoh jsem udělala poprvé a naposled pod nátlakem letos na Oravě a ta cifra mě tak vydeptala že to skončilo DNF (taky poprvé a doufám naposled  :-[ )
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 28, 2009, 21:46:31
O Oravě mi ani nemluv, donutili mě tam vlézt na váhu.... >:(
No zas si mohl člověk namlouvat, že má tak těžkej batoh.... >:D ;D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: jazzinka Srpen 28, 2009, 22:17:21
No o tom že jsem se vážila spolu s batohem jsem právě chtěla taktně pomlčet.  :-X  ;D Svou váhu znám dost přesně ale že i ten batoh má takovou nadváhu jsem netušila  :o Aspoň že to u nás vyrovnává ten podvyživenej pes  O:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 28, 2009, 22:33:31
To je výbornej nápad, příště k tomu vážení přiberu i Dinuli, ona váží míň, než na kolik vypadá :-D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 31, 2009, 08:52:12
..a od kolika jste začli učit své psy tahat?
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Srpen 31, 2009, 09:07:43
Bony dostal postroj cca na roce a půl
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 31, 2009, 15:48:20
Neučila jsem.Čuba to (zcela překvapivě) prostě uměla. Učila jsem netahat. :-D
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Srpen 31, 2009, 20:59:53
Ta moje taky táhne jako kůň, resp. spíš jako vůl, ale z 90% v okamžiku, kdy to zrovna není třeba nebo je to doslova o hubu..
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: vencan+3 Září 01, 2009, 06:42:44
Ta moje taky táhne jako kůň, resp. spíš jako vůl, ale z 90% v okamžiku, kdy to zrovna není třeba nebo je to doslova o hubu..
...takže neumí, páč kdyby uměla, tak od okamžiku co ji oblékneš do postroje a dáš povel, by měla táhnout nepřetržitě a soustředěně, bez ohledu na okolí... ;)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: yzengrin Září 01, 2009, 13:57:10
..neříkám, že umí táhnout když má táhnout. Jen, že táhnout umí:-). Jen nevím, jak to udělat, aby táhla právě jen když táhnout má:-)
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Září 07, 2009, 22:37:57
na aukru manmat http://www.aukro.cz/item729230478_psi_cestovni_brasny_pro_vetsiho_psa_od_1_kc.html
Název: Re: Ruksaky na psa
Přispěvatel: Erája Říjen 21, 2009, 11:53:15
Našla jsme na netu jedny brašny, vypadaj celkem rozumně... http://www.internetshopping.cz/eshop.php?id_eshop=79&action=viewProductInfo&product_id=4286