Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Kolik vody na psa?

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => krmení => Téma založeno: Šárka Březen 26, 2009, 08:58:19

Název: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Březen 26, 2009, 08:58:19
Mám dotaz-kolik vody, abych pri ev. kontrole vykázala dostatečny obsah litrů musim mit,pro me a 6 psů? Mam dva sikovne kanystríky po 2,5 litrech, akorat do do jednech brasen. Vodu samozrejme bych doplnovala kde to pujde, tu pro psy i z potoka.

V pravidlech jsem našla- lahve na vodu,ale nic bližšího
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 09:07:25
já pro psa prakticky nenosím... max. tam kde se dá čekat že voda nebude vezmu půllitrovku - koukni předem do mapy - pokud se trasa motá kolem potoků, neřeš, pokud je předpoklad sucha, tak těch 2x2,5l musí pro 6 psů stačit - nejsme na poušti. Většinou se najdou kaluže, potoky, rybníky,... anebo hospoda  ;)
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 09:11:24
V pravidlech to není, každý dle vlastního uvážení a dle počasí. Já nosím 2l petku (1pes+člověk), takže 1l na psa + 1l na člověka se mi zdá adekvátní. Podle mapy musíš mrknout, kde lze vodu naplnit (vesnice, studánka) a jestli se jde podle potoka apod. a tomu přispůsobit kolik vody. Tak abyste hlavně v létě nezůstali na suchu.
Ty jsi navíc někde psala, že jsi nepřítel hospod, takže musíš pro sebe nabrat vody o to víc než my, co cestou hydratujem hlavně HU  >:D
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 09:12:36
já pro psa prakticky nenosím...

Tak tím se snad ani nechlub! :(
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Březen 26, 2009, 09:33:31
A jéje, to jsem si s těma hospodama zasolila >:( >:( A co kdybych odvolala co jsem odvolala? Ono to vetsinou bylo tak, že když už jsme nejakou hospodu potkali, nemeli jsme prachy a nebo malovali nebo tam byly v predzahradce kočky ??? co se chteli kamaradit s našimi pejsky >:D

Takže hodlám použit občerstvovny pro svuj prospech.

Nemám ráda dlouhy vysedavaní a ožírání se do němoty. To ovšem neznamena že jsem suchar, kterej se neumi bavit
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 09:50:30
Lenko, zezačátku jsem i já pila čistou vodu, takže kdyby bylo potřeba, mohla jsem psovi nalít... ale ono většinou nějak potřeba nebylo. Prostě buď je voda přírodní nebo je hospoda kde mu natočíš do misky (případně pokud mají vývar, dostává vývar). Rokouš třeba pije víc než Barda, ale taky se nad miskou většinou tváří jako jestli jsme padlí na hlavu - z kaluže je přece lepší... Možná si vzpomeneš že jsme na fóru řešili i přidávání ochucovadel do vody aby se psi namotivovali pít víc - to mi Barda odmítnul úplně. Fakt nevidím důvod poponést litr vody od startu do cíle jen pro něčí dobrej pocit.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 10:01:47
A nemá Barda na zádech hrb?  ;D
Mě v normálním počasí pes na treku vyslope z misky minimálně 3 l vody za den (včetně vody do krmení) + potoky atd.
V létě i 2x tolik.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 10:10:12
čéče trochu má, ale pšššt, je to žampijón a ti hrby mít nesměj!
No ale jestli to teda nebude spíš tím že nemám seveřana... věř tomu že nejvíc naštve, když i přes svou velkou žízeň poslední hlt vody naliješ psovi do misky, ten k tomu čichne a prohlásí že TOHLE teda pít nebude.
Napíšu to úvodní doporučení teda jinak: Napoprvé vody raději víc, vyzkoušet co a jak a příště podle potřeby doladit. Pokud se pes hltavě vrhá po každé kaluži nebo potoku, má málo. Pokud 9 z 10ti kaluží obejde obloukem (Barda) je fakt zbytečné jej přemlouvat k vodě z misky.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 10:17:25
Nepřipadám si, že bych byla zbytečně outlocitná co se psů týče, ale radši potáhnu na hrbu o litr vody víc, než bych ho nechala pít někde na polňačce spláchlý hnojiva ( potoky, rybníky atd. neřeším, tam plavčí a pijou běžně.) Takže radši napojím v létě "do zásoby"  když čekám sušší úsek (rozmíchám do vody trochu masa, kapsičku...) aby se mi pak do těch kaluží nevrhali.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: tombru Březen 26, 2009, 10:29:04
To mě připomíná jednu televizní reklamu - jak tam pes odmítne vodu z vodovodu, že prý pije jen balenou :-) (pravda někdy se ta chlórovaná nedá pít)

Je lépe nějkou tu vodu raději mít, jelikož jsem byl svědkem zkolabování psa i na krátké 25km trati a nebyl to žádný běžec. Potůčky a hospody jsou řešením aby člověk nemusel táhnout vodu v odpovídajícím počtu na celou trať pro sebe a psa, což by představoval při dvoudenním pochodu 4 litry na člověka a na psa prodle jeho velikosti také na 2-4 litry.
Ale může se Vám lehce stát že narazíte na delší úsek bez vody (potůček z mapy tam není, nebo je vyschlý, hospoda zavřená) a pak se i taková "teplá" voda z petky pro psa i člověka hodí. Zvlášť pokud je teplo a plazíte se do nějakého kopce. Po jeho zdolání jistě Váš miláček většinou ocení doušek vody.

Počasí ani přesně náročnost trati a možnosti získání vody se nedají předem s jistotou odhadnout, tak proto ta "povinná" voda. Vím že pořadatelé pak "mhouří" oči nad množstvím podle charakteru trati a případně na rozpravách před startem doporučují kde se dá voda získat a jestli je potřeba si ji vzít více sebou.

Psů kteří "nemusejí" pít 5-40 hodin asi moc nebude...
 
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 10:33:33
ale když se nevrhá (decentně upíjí, on je přece "von"  ::) ) a vodu z misky odmítá, potáhneš ji taky? A pokud můj pes fakt nepadá žízní, špatné vody se nenapije. A musí padat opravdu na čenich aby se napil. Na tohle mám příhodu z prvního Jednookého - natočila jsem Bardovi vodu venku, sama jsem ji pila (nic mi nebylo)... no ale miska zůstala do rána netknutá. Přišlo mi to divný, tak jsem ji vylila a buď jsem mu dala vodu ještě z domu nebo jsem nabrala vevnitř, už nevím - vychlastal celou misku. Z venkovního kohoutku nechtěl, vevnitř ok. Vím že tam napájeli všichni, mnozí i sebe a nikomu nic nebylo, ale jemu prostě nějak smrděla. Takže mu prostě věřím. To rozmíchávání jsme fakt probírali a zkoušeli - nechtěl. Nebudu psa nalívat násilím, v tomhle má svůj vlastní mozek a pokud tvrdí že žízeň nemá, tak ji asi fakt nemá.

Tombru, nepíšu že na treku nepije! Jen že si VĚTŠINOU vystačí s tím co najde cestou. Tu půllitrovku v rezervě mívám, ale většinou ji nepoužiju.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 10:40:33
Ještě k vodě z vodovodu - když jsem bydlela v KM, chodili jsme večer k mým rodičům a Barda dával přednost vodě od nich. Přitom jde o stejný systém, ta voda by teoreticky měla být úplně stejná (navíc v KM opravdu kvalitní, na ten plzeňský hnus jsem si musela hodně dlouho zvykat). Ale u mě mu prostě nechutnala tolik jako u našich. A je fakt že mě taky, ten chuťový rozdíl tam byl (něco v trubkách?).

Snad už závěr: hlavní je řídit se psem, každý z nich má jiné potřeby. Není možné nechat psa delší dobu žíznit, obzvlášť když je vedro. Ale není nutné tahat tři litry a použít z nich jeden, kterým průběžně zalíváš trávu podél trati, protože pes nabídnutou vodu nechce.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 10:45:04
Já je nenalívám násilím, ale prostě myslím dopředu a za psa. Ten blb neumí číst v mapě, takže netuší, že následujících 15 km bude bez vody, na plným slunci a převážně po asfaltu...takže zavodním předem a vím, že mi pes ten úsek bez problémů přežije.

Jenom na bivaku potřebujem aspoň 3 l vody (večer krmení cca 3/4 l pes, já polívka 1/4 l + pití 1/4 l, ráno pes pití + snídaně 1/2 l já kafe 1/4 l + napití 1/4 l + ještě když mrknu do mapy a civilizace je daleko, takbych ráda, aby mi nějaký rezervní litřík ve flašce zůstal) Málo kdy se podaří bivakovat u křišťálové studánky.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: tombru Březen 26, 2009, 10:50:08
To bylo myšleno obecně i když v určitém kontextu s Tvým příspěvkem.

Zkrátka jsem byl svědkem zkolabování psa i na mnohem kratší trati a dle vyjádření majitele tyto trati pes běžně zdolávával a speciálně se mu voda nést nemusela.

A pak stačilo trošku teplejší počasí, zrovna úsek trati na sluníčku, a pes v prvním stínu lehnul a dál se ani nehnul a už jsme pro něj rychle jeli. Evidentně dehydratovanej, ne unavenej. Stačilo mu dát napít a za chvilku byl zase OK, jenže když ta voda po ruce není...

Takže proto by sebou každý účastník dogtrekkingu měl mít vodu pro psa (a i sebe) právě pro tyto případy.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 10:52:21
pokud bude 15 km bez vody na plným slunci a po asfaltu, tak předně prokleju pořadatele a druhak se zásobím vodou (pro oba) tak abysme třeba na 5. a 10. mohli zapadnout do kousíčku stínu a tam se napojit. A na to mi zase ta půllitrovka pro psa stačí. Ostatně ty asfaltový úseky občas chodím zajímavým způsobem, ale veřejně ho nenapíšu  :-X

taky edit: ono je to taky o tom vybrat si bivak podle potřeb. Pokud nebudu mít dost vody, tak prostě poťapu dokud vodu nenajdu. Myslím že se mi ještě nestalo aby po mě pes ráno (no, prostě při vstávání) vyčítavě koukal nad prázdnou miskou

párkrát jsem ve vedru kvůli psovi vzdala, ale odešly mu tlapky, pitím to nebylo. Jsem ráda že se naučil že když je vedro (a má možnost) vleze si do rybníka tak, že mu kouká jen hlava a prostě chvíli stojí. Když ta možnost není, tak mu třeba navlhčím slabiny. Vedro prostě není jen o pití
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: RadekK Březen 26, 2009, 11:01:07
Petra: Napiiiiiis :)
Btw. vliv tam bude i takovej, ze Barda je lovecak s kratkou srsti a sotva 10kg, tak te vody nebude potrebovat tolik :) Malamuti jsou trosku vetsi, teplota nad 10 stupnu je skoro parak... :D - a sama jsi videla, co je schopnej vychlastat ten muj debil Cakoun (debil proto, ze dneska rano si malem vyrazil predni zuby behem honeni se zbytek... Nastesti zuby zustali, jen te krve... :D ).
Pokud vezmu minuleho jednookyho, tak muj pes mel spotrebu 3litry vody, co jsem nesl na zadech ja + potoky, kaluze...
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Petrs01 Březen 26, 2009, 11:18:20
15 kg
a máš SZ
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 12:03:06
Mam dva sikovne kanystríky po 2,5 litrech, akorat do do jednech brasen.

Počkej, chápu dobře,že chceš na jednu z tvých 15 kg koček naložit 5 l vody?
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Březen 26, 2009, 12:11:53
Ano, 25 kg haskounka to snad unese, navic se muzou stridat, podle toho, kdo bude mit zrovna roupy. I tady jsem četla, ze se doporucuje tak 1pětina. Nikde jsem neuvadela že moji haskouni vazi 15 kg ^-^. pred dvema lety jsem se ujala vyzable hasky ze špatnych pomeru, 10 mesicu kost a kuze a mela 12 kg. Kdyz mela 18 kg v roce, prisla min stale hubena.

to o tech 15 kg psala Petra plus Barry.

standard uvadi min 16 kg fenu hasky >:D >:(
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 12:16:04
I na 25 kg kočku se mi zdá 5 kilo na hřbet dost ;) Zvlášť když jde koček víc, tak bych jim rozdělila každé litr vody a žrádlo do brašniček. A té s těma roupama bych přihodila do batůžku cihlu.  ;D
Ale ze 6 psů z brašničkama bych zešedivěla :o
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Březen 26, 2009, 12:36:11
Pořad mín, než doted, když nosili stakeout a kladivo >:DSice jsme nesli tolik km , ale stravili jsme venku vzdy dost hodin. Jo jo já jsem takova svine, co přetežuje jak ubohy pejsky, tak mala batolatka. O:-) No a pokud budou na ceste potucky a tak, tak to nemusi byt plny. Treba to naplnim jen pred bivakem v posledni hospode, druhy den rano pujde skoro prazdny.. Neni to ze ponese 5 kg porad, neboj.

Ale i kdyby, myslim že ti psi na to maji- a v pripade nouze muzu vzdy ty kanystry nalozit na sebe.
Stara trojka nosila dost tezky kapsy, kolik to uz nevim, jaksi jsme na vandru nemeli vahu, ale meli 2L pet lahve s vodou v kapsach obložené placatyma konzervama a sackama ryze.

Proč jinak by byli ti moji psi tak klidni? Poradna prace ,casty zapřah, neseni nakladu, a oni je ty roupy prejdou


 a proč myslis že si barvim hlavu? :P  Premyslela jsem o tom a  ty brasny nebudu bavat uplne plny, jen jedna bude ta premiova s vodou, jinak jim dam granule,a nejakou tu konzervu
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Charles Březen 26, 2009, 14:44:50
Taham 1/2 litr pro Laru a 2l camelbag pro sebe - a doplnuju.
Lara miluje vodu, takze ji do kazdy louze, potucku ... poustim koupat(pokud to neni nejaky svinstvo), napaji se prubezne. A tak ji vodu zpravidla vypiju sam, jen vyjimecne tu vodu vyuzije.
Spec lonsky Frystak za Vsetinem - nak moc se tahnul po kopcich v horku bez vody, to vychlastala vsechno + sem pridaval z camelu.
Piti je treba porad hlidat (obzvlast v lonskem horkem serialu) - stejne jako u lidi
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: burak Březen 26, 2009, 15:41:13
Delam to podobne jako Charles. S tim, ze pes pije cokoliv jineho radsi, nez vodu, co mu nesu.
Docela by me ale zajimalo, jak je to s tim prehrivanim a vodou. Pes se zdaleka tolik nepoti, jako clovek, takze predpokladam, ze neztraci tolik vody. Na druhou stranu, protoze se nepoti, tak hur chladi.

Skoro bych rekl, ze cloveku hrozi spis dehydratace nez prehrati (chladi se pocenim, cimz ztraci vodu), zatimco psovi hrozi spis prehrati, nez dehydratace. Prehrati a dehydratace neni totez. Je tady nejaky veterinar (Hrobnice?), ktery by to dovedl vysvetlit?


Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 16:46:24
Jo jo, 2 l ionťáku v camelbagu, zelený želé, modrý tyčinky a jiný energetický sračky a pes holt z louže ???
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: mařenka Březen 26, 2009, 16:46:45
Citace
Je tady nejaky veterinar (Hrobnice?)
mně tak napadlo šel by ste někdo k veterinářce které se říká hrobnice??? :D ;) :P
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: TerCedrici Březen 26, 2009, 19:59:12
Je lépe nějkou tu vodu raději mít, jelikož jsem byl svědkem zkolabování psa i na krátké 25km trati a nebyl to žádný běžec.
Bože! Ten muj pes nepije skoro vůbec:( na každym výletě slaňuju stráň  směrem k potůčku a bystřince a většinou zbytečně:(
A s tou balenou, to mi připomíná, že zásadně odmítá jemně perlivou:)))
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Březen 26, 2009, 20:29:23
já tahám pravidelně 3 litříky a bývá to o fous, na bivak samotný musím mít alespoň 2,5 litru, takže před bivakem doplním někde v hospůdce nebo potoku. v průběhu noci většinou ještě dolívám. Teď budu tahat asi ještě o litr víc, minimálně v horkých dnech.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šera Březen 26, 2009, 21:15:16
Já mám stejný problém, Šera taky z misky jen lízne a zbytek nakonec musím vylít. Když nechce, nebudu ji nutit. Taky nosím půl litru rezervu, kdyby nic po cestě nebylo. Z kaluží se občas napije, ale spíš se tam jde jen zchladit. Další půllitr beru těsně před bivakem, klidně i z potoka. Večer po jídle a během noci i ráno pije naopak hodně. Každý holt musí znát potřeby svého psa... Já piju na trati většinou taky obyč vodu, takže bych psovi dala i poslední hlt ze svého. ;)
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: jazzinka Březen 26, 2009, 21:19:03
Lenko tohle je asi fakt individuální - Dandy mi taky cestou pije z každé louže, ale z misky se nenapije. Takže se snažím pro psa držet zásobu tak 3/4 litru "co kdyby" a na max doplňuji jen před bivakem. Možná je v tomhle "nestandard" spíš vysoká spotřeba tvých mamutů ;)
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Březen 26, 2009, 21:24:28
Tak vidím, že mám asi jediný psy co pijou...zbytek pravděpodobně pouze vstřebává vzdušnou vlhkost :o
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Charles Březen 26, 2009, 22:11:52
eh Lenko ...
...ale prd, vidíš to nedobře
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Molískovic Březen 28, 2009, 11:53:01
Tak já tahám 2 litry, když je chladněji, když je vedro, tak víc. Molís taky nepije (sorry Leni :D), musím jí rozmíchat do vody maso. Michal tahá obvykle 4 litry. Voda nám chyběla jen jednou, co si pamatuju. Fakt to chce vychytat a v každé hospodě radši doplnit. Radši víc než aby chyběla.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Březen 28, 2009, 19:52:57
Radši víc než aby chyběla.
A o tom to celý je. Mě pije čuba na trati docela dost, hlavně v létě, možná proto, že je to seveřan, možná proto, že ji nenechám chlemtat z každýho humusu na cestě, tak vodou z misky nepohrdne. Takže radši budu mít batůžek o nějaké to kilčo vody těžší  :) No a na bivak máme spotřebu zhruba 3 litry, takže v poslední HUspodě dobírám do plna.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Jana & smečka Březen 28, 2009, 20:06:59
tak já beru 1,5l na každýho psa, se kterým startuju - i malá krysa má spotřebu, plus nějaký ten litr pro sebe. psouni pijí docela dost a taky do nich cpu vodu při každé příležitosti - na bivaku zalívám granule vodou, při každé zastávce přihodím vždycky něco dobrýho do misky a hned jsou ochotní vychlemtat, kolik jim naliju.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Červen 07, 2011, 13:05:23
Co si myslite o napajeni v podobe nastrounahyno mekkyho salamu do vody ? Vim, je to slany atd.. Ale kdyby to bylo jen vyjimecne ( parkrat za rok) . Jak ty moje mlsny kozy nic nechteji, tak tohle dámám šmakuje.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: TerCedrici Červen 07, 2011, 13:12:08
Pokud to funguje, tak proč ne?  :)
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Červen 07, 2011, 13:17:01
Pokud jim to chutná, tak proč ne...akorát nechci vidět ten salám po dvou dnech v batohu...to už do těch misek dojde sám...možná bych zkusila mlsný kozy oblafnout něčím trvanlivějším...
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Monika+bágl z práce Červen 07, 2011, 13:28:04
Šárko, já používám kapsičky. Ty by jim snad šmakovaly ne?
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: noris Červen 07, 2011, 13:35:12
No ja bych byla take pro ty kapsicky. Sice je to oboji stejnej hnus (predpokladam, ze budes kupovat bezne dostupne "salamy" za dostupnou cenu), ale kapsicky budou o neco mene slane, navic ony samotne uz jsou plne vody.
Teda, nerikam, ze jsem psum nikdy nedala parek, pravda, psovi to neublizi, pokud to neni denne.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Červen 07, 2011, 13:38:11
Mozna smakovaly, ale pokud nestoji jedna do 5 ,- nejni to pro mě financne proveditelny.
Natrouhala bych si  salam do zasoby a dala bych do  mrazaku pred tim a prvni den by snad vydrzel.
Dalsi den bych mohla dámám nabidnout strouhanou vysocinu
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Červen 07, 2011, 13:40:59
Tak z 1 kapsičky je napojíš všechny...to mi zas nepřijde jako taková pálka...a nebo zkus nějakou levnou paštiku pro lidi, takový ty malý  "za 3,50 kus", to by jim mohlo taky šmakovat...řekla bych, že je tam semletá stejná soja jako v tom salámu.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Šárka Červen 07, 2011, 13:52:40
No pasticky pouzivam, vetsinou na jedno napajeni jsou dve stredne velke pastiky. ( cca 15,- mozna i vic,když je koupim v obchode na treku) myslela jsem takovy ty levny sisky,co se prodavaji cely a stoji opravdu par korun. Když jsem je jeste navic koupila po sleve, vyslo to opravdu na par kacek a psi byli nadseni.

S napajenim me v zime psi šeredne nastvali. Cely mesic jsem  vozila z Budejic kureci kuze, doma jsem donutila manzela aby je syrovy umlel,pak jsem je varila, a vznikly sulc davala do flasticek do mrazaku. Psi celou dobu tohle napajeni bastili jak vztekli a když jsem to vybalila na Sedivakovi, za cely tyden to nevzali do huby. Doma jim to zas chutnalo.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Červen 07, 2011, 13:56:46
Tak v zimě pokud ti to pijou klidně, bezva, žes je něčím oblafla, ale fakt bych měla strach otevřít pytlík s nastrouhaným salámem (i původně namraženým) po dvou dnech v batohu. Což o to, pro psy čím smrdutější, tím jim to víc leze...jestli se ti po tom neposerou...
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Jana & smečka Červen 07, 2011, 14:51:36
pokud ti jdou vylozene po tom, co smrdi, co zkusit koupit baleni tech susenych smradlavych potvor, napr. suseny strivka a namlet si je do sacku a pridavat?? je to lepsi nez susene maso a mozna i min zavadne nez zminovany salam... jeste jsou dobre a vetsine psu celkem chutnaji uzene pacicky - takove male ovalne mekke susenky...
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: noris Červen 07, 2011, 15:33:59
Ja jsem teda jeste salam do vody nestrouhala, ale mam pocit, ze se tam potopi, ne? Salam bude na dne misky a vodu to nijak "neovoni", podle me. Si myslim, ze to chce neco kasovitejsiho :)
Strivka - nj, ale pokud Sarka potrebuje neco jeste levnejsiho nez ty obyc. kapsicky, tak to strivka asi nebudou. Jinak reseni taky dobre, urcite mnohem zdravejsi, nez vyse zminovane varianty.
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: Erája Červen 07, 2011, 17:18:29
A co med?
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: ježura Červen 07, 2011, 17:55:15
Ještě někde někdo radil mlíko (trochu cmrndnout do vody), taková smetánka do kafe (ta malá v kelímku) by to mohla vyřešit... lehké, dostatečně trvanlivé, skladné, levné....jenom je otázka, jestli ko "kozy" budou chtít ;D
Název: Re: Kolik vody na psa?
Přispěvatel: deer Červen 10, 2011, 00:32:13
no já se chystám na první dogtrek do jeseníků ...22-24.7....ale chodím se psem už dlouho po vlastní ose.....mám NKO....je šílenej hyper....změna pro nás bude to že dogtrek je na na postroji a ty moje lítá jako blbej...a pití řeším vždy...moje heslo je....radši kilčo navíc v báglu dík vodě..než řešit...kua kde je voda.....a to se mi stalo...ono na mapě jsou potoky které tam pak nejsou...viz rumunsko....moooc potoků v mapě...a žádnej v reálu...a uvař si polívku když na tebe kouká žíznivej parťák...takže můj názor...a je to názor amatéra,,...vodu vždy a klidně navíc...radši vyleju než abych hledal....ale jak jsem řek.....závod na čas je asi jinej...mnooo...uvidím a potom pisnu jek jsem změnil názor...zatím platí...vody není nikdy dost....a kdyby...tak s ní pesana alespoň poleju....to mu taky pomůže..... ;) ;) ;)