Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Stezkou vlka 2008 změna!

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Akce MČR pořádáné v minulých letech => Dogtrekkingové akce v ČR => MČR - Stezkou vlka => Téma založeno: tombru Duben 08, 2008, 22:20:33

Název: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: tombru Duben 08, 2008, 22:20:33
POZOR
 
Z důvodů respektování požadavků dotčených lesních správ je nutné i letos provést povinný bivak, jelikož je v dotčených lokalitách požadováno omezení pohybu v lesích po určené době.

Kdo nedorazí v určeném limitu na vyhrazené místo pro bivak, bude diskvalifikován a dál se bude pohybovat jako neorganizovaná osoba.

Těmto podmínkám bude přizpůsobeno vedení trasy.

Bude také dohlíženo na dodržování pravidel pobytu v lesích a CHKO Jeseníky. Zejména pak vedení psa na vodítku.

Děkujeme za pochopení a doufáme, že letošní ročník opět proběhne ke spokojenosti všech zůčastněných účastníků a dotčených organizací.

pořadatelé
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Vojta s Bertou Duben 09, 2008, 08:52:20
Díky povinnej bivak máme rádi, už se těšíme
V+B
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: ježura Červenec 18, 2008, 22:32:21
Mám dotaz, kolik km zhruba na pivak to bude a v jakým limitu? Že bych se diskvalifikovala rovnou sama :-X
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červenec 19, 2008, 22:15:50
Mám taky dotaz, máme si přibalit běžecké, nebo sprinterské obutí ;)??
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červenec 20, 2008, 21:18:36
Zlí jazykové tvrdí, že budeme muset být na cca 50 km v 18 hodin, ale doufám, že jde pouze o špatnou informaci, to bysme měli zaděláno na rekord v počtu DNF :-X :-X
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Červenec 22, 2008, 11:20:36
Takže pár podstatných informací k letošní Stezce vlka:
Pravdou je, že v tomto roce nám podmínky majitelů pozemků a úřadů nadělali spoustu vrásek na čele. Ale co naplat, zdá se, bohužel, že takový bude trend i do budoucna. Co napsal Tombru jsou fakta, která platí.Na druhou stranu chci říct, že nic není tak horké jak to na první pohled vypadá.
Proto bych chtěl zdůraznit: diskvalifikován bude pouze ten, kdo hrubým způsobem poruší pravidla dogtrekkingu či nebude respektovat pokyny pořadatelů!!! Stejně jako v minulých letech, je jen na vás, v jakém duchu celou akci pojmete, zda -li v turistickém či soutěžním tempu.
Tento ročník bude zase pestřejší a jiný. Minimálně o večer na pivaku(na Paprsku) či řezbářské slavnosti s tradiční ,,řeznickou" kapelou na Rybářské baště.
Těšíme se, že jako vždy přijedete v hojném počtu a hlavně s dobrou náladou!
Za pořadatele Laďa Páral.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: jazzinka Červenec 22, 2008, 12:48:22
Tak jsem z toho nějak nepochopila, jestli tedy člověk musí být v 18h na 50 km, aby nebyl diskvalifikován, nebo ne. Nebo jednání s kompetentními osobami ještě běží?

Přece jen tuhle informaci bych se docela nerada oficiálně dozvěděla až na místě jako "pokyn pořadatelů".  Obvykle se treky snažím jít vcelku "soutěžně", ale takové tempo bohužel v kopcích nemám. :'(
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Petrs01 Červenec 22, 2008, 14:28:08
ač nejsem zrovna nejpomalejší, tak v kopcích Jeseníků mi taky vždycky dochází dech... ale já to pochopila tak, že oficiálně budeme muset být na bivaku např. do 18, ale neoficiálně stačí když se o to budeme snažit a nesedět ve dvě odpoledne v hospodě na 20. Určitě není cílem pořadatelů polovinu lidí disknout časovým limitem, takže budou maximálně přivírat oči, na druhou stranu si nemůžou dovolit provokovat úřady příliš, protože by se klidně mohlo stát že příště nedostanou povolení vůbec.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: ježura Červenec 22, 2008, 15:59:20
Takže Láďo ještě jednou:
1. kolik km a za kolik hodin musím první den na Stezce ujít?
2. jak bude konkrétně řešeno pokud to nestihnu?
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Červenec 22, 2008, 16:10:25
Mě by teda případný časový limit taky zajímal, stejně jako délky jednotlivých etap. Bylo by dobré, kdyby pořadatel přesné údaje zde zveřejnil a předešel tak různým dohadům a spekulacím.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Červenec 23, 2008, 10:33:11
Tedy ještě jednou: Cílem organizátorů určitě není naprostou většinu účastníků disknout! Ty, co nestihnou časové limity nediskneme, ale převezeme na bivak.Nemusíte se bát, nikoho nenecháme na holičkách. Je dobrým zvykem na Stezce v těchto případech stanovit pořadí dle absolvovaných kilometrů. Časy budou asi do poslední chvíle předmětem jednání.
Asi nejblíže pravdě je ve svých úvahách Petra.
S tím, že letošní ročník bude cílem úvah a spekulací, však zřejmě nic nenaděláme.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Bahulice Červenec 23, 2008, 12:18:08
Láďo takže zase znovu (zaseklá gramofonová deska ;) ) Kolik km a v jakém čase musíme zvládnout?
Prosím odpověď dvě čísla: km/čas!
Nemusíš psát slohové cvičení ;D. Chci vědět předem jestli na to mám nebo ne, popojíždět autem po Jeseníkách se mi doopravdy nechce!
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Laďa+Esi Červenec 23, 2008, 12:52:26
vzhledem k tomu, že mám končiny kde povede letošní Stezka vlka docela prochozené tak si podle upoutávek myslím, že s malou chybou je to z Loučné na bivak na Paprsku asi 60km !!! V terénu Stezky a za dobrého počasí je to s "plnou polní" a bez nějakého většího zastavování pro většinu min. 15hod. Takže co s tím. Vyrážet na trať s tím, že vím že nemám šanci dorazit v limitu by mě odradila a to v případě že půjdu s Esi je téměř jistota. Takže bych rád také věděl zavčas jaký je skutečný stav věcí. Díky za konkrétní odpověď.
Laďa+Esi
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Monika Červenec 23, 2008, 12:56:39
l já bych chtěla vědět kolik km má první trasa nechce se mi jet přes celou republiku, což jak uznáš ze Šumavy do Jeseníku je. Láďo, prosím tě přestaň mlžit a řekni na rovinu jestli letošní ročník je jenom a pouze pro běžce. Děkuji Monka
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Míra+piraně Červenec 23, 2008, 15:29:51
Trochu z jiného soudku, stačí místo shocartu č.58 KČT 53,55 nebo je třeba i severnější část KČT 54? Míra
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Červenec 24, 2008, 14:20:44
Tak snad naposledy:
Laďo, máš pravdu, oba to máme projíté- na Paprsek je to z Loučné 58km.Bohužel na trati dle povolení se kterými si není radno zahrávat, můžeme být maximálně do 19 hodin. Vymyslet co s tím, mi dalo skutečně dost práce a nečiní mi to žádnou radost. Pokud někomu tedy vadí, že docela možná část 1.etapy, kterou nezvládne dojít absolvuje v autě pořadatele, ať se opravdu raději nehlásí! Musím se opakovat: v tomto případě nehrozí diskvalifikace a ani letošní Stezka nebude v žádném případě jen pro běžce. Je v podstatě především na vás v jakém tempu a jak daleko se chcete dostat.
Co se týče mapy: stačí KĆT 53+55
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Petrs01 Červenec 24, 2008, 15:31:11
týýýjo, i když vezmu start v 6, to že nejsem zrovna nejpomalejší (ale po letošních Šlapanicích se už fakt nehodlám nikam hnát... i když já tehdy moc nehnala!), tak 60 km za 13 hodin dám bez problémů PO ROVINĚ... Moje standartní treková rychlost je 5km/hod. a to hospody míjím většinou bez zastávky nebo natočím vak, vypiju půllitr (džusu s vodou) a mažu dál... se startem v 8 to dá první desítka... se startem v 6 ti co jsou zhruba tak rychlí jako já nebo ne o moc pomalejší... navíc pokud bude vzdálenost i limit podobný i druhý den, tak nevím jak ostatní ale já jsem druhý den výrazně pomalejší, bolí mne hromada součástek (proto se taky snažím druhý den pokud možno nechodit a stihnout to najednou)... 116 km (+ bloudění) je zatraceně dost. Láďo, ušel bys to v limitu ty? To že za to nebudeš diskvalifikovat je hezké, ale předpokládám že do MČR se počítá pouze celá trať. A není to jen o bodech, ještě víc je to o pocitu - uznej že se cítíš úplně jinak když ujdeš dogtrek sice na chvostu závodníků, ale UJDEŠ, než když se necháš odvézt. To že tě nediskne pořadatel ještě neznamená že se tak necítíš.

Pokud jsem ovšem měla pravdu spíše v prvním příspěvku, jen to z pochopitelných důvodů nechceš napsat veřejně, tak to chápu, jinak moc ne... na jednu stranu chcete aby si dogtrek lidi užili a nehnali se slepě do cíle - a na druhou stranu je k tomu tímto nutíte.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: ježura Červenec 24, 2008, 16:07:37
Petro, pod tvůj příspěvek se prostě pouze podepisuji!
Jenom s tím rozdílem, že předpokládám, že když pořadatel napíše: po 19 hod nebude nikdo na trati, tak že si nedělá z huby zouvák a opravdu to platí.
Já pro sebe dogtrek hodnotím pouze měřítky došla/nedošla.
A ten co v půlce musím vzdát kvůli časovému limitu je pro mě osobně v kategorii nedošla!
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Červenec 24, 2008, 16:37:25
Petro, naprosto souhlasím. Pár odběhnutých treků už za sebou mám a ačkoli si myslím, že bych byla schopná tu trať v daném limitu zvládnout, bylo by to dost na hranici mých možností, s tím, že bych si to vůbec neužila a bylo by to jen o přesunu z místa A do místa B. A na to, že  bych si vzala foťák, bych mohla rovnou zapomenout. Stezku vlka jsem vždycky brala jako úžasnou pohodovou akci, kam jsem si i v dobách, kdy jsem závodila, jezdila odpočinout, užít si krásy přírody a společnosti kamarádů. Proto vůbec nechápu směr, kterým se tato akce ubírá.... :'(
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Červenec 24, 2008, 16:50:57
Pane jo,tolik času na diskuzi jsem ještě nestrávil, ale co se dá dělat.
Petro, počítáš - já taky počítal a zároveň i šel. Kdybych se snažil, tak to ujdu,ale asi bych nedokázal minout ty hospody, takže celé spíš ne. Druhý den má etapa 24km, už proto,aby jste stihli vše co je pro vás na Baště připraveno. Mrzí mne poslední slova, my nikoho k ničemu nenutíme - před tuhle situaci jsme byli postaveni majiteli pozemků a úřady. Jestli jsme si měli vybrat mezi úplným zrušením treku, zkrácením na turistickou vycházku, která by nesplňovala pravidla dogtrekkingu či nezvratným konfliktem s úřady, rozhodli jsme pro čtvrtou možnost, kterou vám nabízíme. První tvůj příspěvek asi doslova vše vystihuje.
Lenko, pořadatel nenapsal, že po  19 hodině nikdo nebude na trati, to je napsáno ve všech našich povoleních. My jsme pouze povinni snažit se to splnit, už proto, abychom ještě do Jeseníků příště směli!
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: ježura Červenec 24, 2008, 16:56:09
Láďo já neříkám že je to tvůj výmysl těch 19 hod! Chápu...to je nařízení se kterým nehneš. To bylo jako reakce na Petru, že to třeba nebude tak žhavý a že 19 hod je pro úřady a my budem do lesa smět i pozdějc...

Jako "kolega pořadatel" bych byla vděčná za diskuzi co se kolem toho strhla, takhle riskuješ jenom to, že ti lidi co to nezvládnou prostě na akci nepřijedou. Pokud bys je s podmínkami seznámil až na mítingu jak jsi měl zřejmě v úmyslu, tak bys asi riskoval lynč.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Červenec 24, 2008, 20:45:46
Láďo je také dáno, od kolika ráno se smíme pohybovat po trati? Takový start ve 4 ráno, nebo třeba i dřív, by  mohlo být navzdory úřednímu šimlu zajímavým zpestřením seriálu ;)
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Petrs01 Červenec 25, 2008, 08:46:31
Mrzí mne poslední slova, my nikoho k ničemu nenutíme - před tuhle situaci jsme byli postaveni majiteli pozemků a úřady. 
Lenko, pořadatel nenapsal, že po  19 hodině nikdo nebude na trati, to je napsáno ve všech našich povoleních. My jsme pouze povinni snažit se to splnit, už proto, abychom ještě do Jeseníků příště směli!
To vím taky že sis to nevymyslel ty, ale ty zase uznej že nám ani kvůli úřadům křídla nenarostou... Z tvých prvních příspěvků jsem pochopila že trať jinak než na 58 km udělat nejde, takže jsem předpokládala podobnou vzdálenost i zpět. Teď to chápu tak že trať může mít 24-58 km a na těch 58 jsi to první den natáhl jen aby to bylo celkem přes 80 - nešlo to udělat v nějakém příznivějším poměru? 48+34? Vloni byla první den trasa 48 km - neflákala jsem se po hospodách, přesto jsem se doplazila tuším okolo deváté večer. Chtít po lidech aby zvládli o 10 km víc o 2 hodiny rychleji asi není to pravé.

Tvá poslední věta se mi líbí podstatně víc - takže jsem v prvním příspěvku měla pravdu.. když jsi potom napsal že po 19. hodině všechny co budou na trati odvezeš tak to opravdu vypadalo jako dogtrek pouze pro běžce. Je fakt že dost udělá čas startu - od kolika se bude startovat? Šlo by to třeba po dvou jako letos na Kruškách? (ať vypadnem co nejdřív).. i tak to ale bude drsné, začátečník prakticky nemá šanci (60 km v ostrém tempu když na to nejsi zvyklý, většinou jsou na prvním treku i puchýře a jiné bolístky) a kochání krajinou asi fakt nehrozí - a stejně se půjde pod tlakem...  :(

Víme že sis to nevymyslel ty, ale nedá se prostě trať výmyslům úředního šimla trochu přizpůsobit?
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Červenec 25, 2008, 11:22:37
To jaký vyšel poměr obou etap rohodlo prakticky jediné a ideální místo pro bivak - Paprsek.Holt to nemůžem zapíchnout, kde se nám hodí. Ostatně bivak se začal hledat teprve v momentu, kdy padla varianta bez bivaku. Přece jen určitou výhodou je druhý den brzký příchod do cíle. Věřím, že program, který budu vědět a zveřejním po víkendu bude stát zato.
Jakékoliv dodatečné změny a úpravy znamenají všechna povolení hodit za hlavu a začít znovu s tříměsíčním procesem a bojem s úředním šimlem.
Start plánujeme stejně jako loni na druhé etapě tzn. kdo se ve vyhlášeném hodinovém časovém limitu dostaví na start, bude zkontrolován a může vyrazit. Tím se vše maximálně urychlí.
Při podrobnějším dodatečném studování povolení jsem našel drobnou skulinku. Lesní správa Loučná odkud startujeme nám nestanovuje od kolika můžeme být na trati.Hanušovice sice ano, ale než dojdete do jejich ,,revíru", 7 hodin už by mohlo být. Takže klidně si to můžem na mítinku odhlasovat jak brzo by se dalo vyrazit(můj plán je zatím 6:00-7:00). Přiznám, že dát to dřív, skutečně bych se obával lynče. Osobně mám kolikrát problémy dostavit se na start na devátou.
Teď však musím končit. Odjíždím 120km daleko do Jeseníků dolaďovat program i zázemí.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Juliána Srpen 10, 2008, 10:27:40
Láďo,
na Stezku vlka se těšíme snad o to víc, že budou podmínky drsnější!

Nevnímám jako chybu, ale naopak jako výhodu, že se treky liší jeden od druhého. Je to sport a když nestihnem urazit určitou vzdálenost do časového limitu, budem to brát sportovně. Vždyť o nic nejde...

Ať jsou nastaveny podmínky závodu kýmkoli, ten závod je jimi specifický - a to není špatně! (Zbabělci se neukážou a slaboši zemřou.) Možná, že taky "zemřu", ale na tom svět nestojí!

Máme Stezku vlka rádi.

Juliána za berovlky
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Srpen 14, 2008, 11:22:06
Juliáno,
díky za poklonu Stezce vlka - to potěší. I já to vidím stejně, takže se těším na všechny odvážné kteří se chtějí poprat s jakoukoliv výzvou! ;)
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: bara Srpen 14, 2008, 19:09:27
Juliano, ale v Jeseníkách nejezdí hromadná doprava
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 15, 2008, 15:25:23
(Zbabělci se neukážou a slaboši zemřou.)

Bylo by krásný, kdyby byl svět takhle jednoduchej.... jasně, pokud nemám na to, abych akci zvládla, tak na ni nelezu, ostatně i to mi přišlo jako důvod, proč se tu spousta lidí na časový limit a vzdálenost ptala.
Ale pro mě už dávno dogtrekking není jen o co nejrychlejším přesunu na dlouhou vzdálenost, ale hlavně o pohodově stráveném čase... A tohle kvůli žádnému sportovnímu výkonu už neobětuju.... doba, kdy jsem si potřebovala něco v tomto sportu dokazovat, je dávno za mnou.... každopádně na Stezku vlka, bude-li ještě někdy zvládnutelná i pro šnečky s velkým foťákem, se ráda vrátím.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: mařenka Srpen 15, 2008, 17:59:54
jo přesun z bodu A do bodu B(tím není myšleno praha-vídeň ;)) v co nejkratším čase a v případě nestihnutí přísného limitu hnedka diskvalifikace je trochu nerozum a ne výzva :'( obzvlášť takovou pěknou přírodou jako je v jeseníkách. A Juliáno prosimtě zbabělost není o tom že někdo někam nepřijede protože mu nevyhovujou stanovené limity ::) A pro velkou část lidí není důležité kolik km za den ujdou, ale jak je ujdou. :o
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Srpen 15, 2008, 18:55:13
Já bych to neviděl zase až tak tragicky, dog-trekking je přeci závod, ikdyž to tak drtivá většina z nás nebere a užít se to dá ikdyž člověk nasadí ostřejší tempo, běžci mohou pohovořit ;). Holt nás letošní Stezka prověří trochu i fyzicky. Tím nechci říct, že jsem z toho nadšený, ale bude to zajímavá zkušenost. Mimochodem, turistické pochody mají limity daleko drsnější a o závody se nejedná >:D
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Láďa Páral Srpen 16, 2008, 12:25:53
 K tomu bych jen dodal, že Stezka vlka vžy byla a bude snahou o pohodově strávený čas a teprve v druhé řadě o sportovním výkonu. Pro to, aby tomu tak bylo, děláme jako pořadatelé i letos maximum. Pevně věřím, že ani nějaké časové limity nastavené lesáky nám v tom nezabrání. To už ale záleží především na nás všech přítomných...
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: tombru Srpen 16, 2008, 19:55:18
PROHLÁŠENÍ POŘADATELŮ - SERIÁL MČR V DOGTREKKINGU

Z důvodů respektování požadavků dotčených úřadů bylo nutné korigovat způsob realizace letošní Stezky vlka tak, že bohužel nebude splňovat soutěžní řád dogtrekkingu – doporučené délky etap (druhá etapa bude mít méně jak 40km). Po dlouhém rozhodování, zda za stávající situace vůbec Stezku vlka 2008 pořádat, bylo nakonec rozhodnuto, že se akce uskuteční, ovšem mimo bodování seriálu MČR v dogtrekkingu 2008.
Pokud bude toto omezení někomu překážkou v účasti, bude mu při odhlášení z tohoto důvodu vráceno startovné.

Děkujeme za pochopení!   

pořadatelé Stezky Vlka 2008
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Srpen 16, 2008, 20:10:00
Co je to za nesmysl? Celková délka je snad více jak 80 km a délka jedné etapy nad 40km je pouze doporučená. Navíc se jedná o long s povinným bivakem a ne o dva midy.Proč v tom zase děláte hokej???
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: tombru Srpen 16, 2008, 20:22:06
Co je to za nesmysl? Celková délka je snad více jak 80 km a délka jedné etapy nad 40km je pouze doporučená. Navíc se jedná o long s povinným bivakem a ne o dva midy.Proč v tom zase děláte hokej???

Pravidla jsou pravidla a minimální délka etapy je pořadateli dogtrekkingů zařazených do MČR uznávána minimálně 40km. Tak je to dohodnuté a nemá cenu slovíčkařit a balancovat na hranách.

To by pak také mohlo dopadnout tak, že by dogtrekking mohla být třeba i akce 5x16km...  a to by zase bylo jaksi už úplně mimo...

Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Petrs01 Srpen 17, 2008, 12:43:20
tak já budu první...
Už po zveřejnění nutnosti ujít 58 km za 12 hodin jsem se VELMI rozmýšlela, zejména poté, co Barda začal mít problémy (přece jen jde o třetí plnou DT sezónu za sebou, mezi tím agility aj., takže skutečně plná zátěž). Nakonec jsem se rozhodla to zkusit, protože přece jen, jde o závod MČR. No a ono nakonec nejde. Takže dám sobě i psovi pauzu, protože hnát se po Jeseníkách v šíleném limitu "jen tak" fakt nemusím. To si tam někdy zajedu a trasu si projdu v klidu a bez určování co a jak.
Můj názor sdílí i Luboš, takže my oba se tímto od Stezky odhlašujeme. Mrzí mne že jste to nenapsali před uzávěrkou, protože startovné jsem zaplatila v pátek.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Miloš Srpen 17, 2008, 17:21:29
Ahojte dogtrekaři, mám dotaz. Chci se poprvé zůčastnit dogtreku a na stezce vlka je povinný bivák, můžu přespat někde na hotelu nebo musím pouze venku pod širákem?Moc děkuji  Miloš
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Pete Srpen 17, 2008, 23:06:47
A čí je to rozhodnutí-pořadatelů Stezky nebo pořadatelů ostatních závodů?Tak jako tak v pravidlech je jasně napsáno,že min. 40km je doporučená délka jedné etapy.A co je doporučeno,není tudíž povinno.Přijde mi tak,že slovíčkaří spíše Tombru a ne Petr.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: tombru Srpen 17, 2008, 23:23:00
A čí je to rozhodnutí-pořadatelů Stezky nebo pořadatelů ostatních závodů?Tak jako tak v pravidlech je jasně napsáno,že min. 40km je doporučená délka jedné etapy.A co je doporučeno,není tudíž povinno.Přijde mi tak,že slovíčkaří spíše Tombru a ne Petr.

Jak jsem psal, je to dohoda a dohody by se mají dodržovat... (mají... zase takové dobré slovíčko...)

Chápu že je to pro někoho nepříjemné, pořadateli počínaje a těmi co jim záleží na bodování konče, ale tohle je z mého pohledu korektní řešení ke cti pořadatele, že je schopen a ochoten tyto dohody respektovat.



 
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Pete Srpen 17, 2008, 23:32:17
Je mi jasné,že se s tím nic nenadělá,ale přijde mi to prostě jako zbytečné rozhodnutí.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: tombru Srpen 17, 2008, 23:53:04
Je mi jasné,že se s tím nic nenadělá,ale přijde mi to prostě jako zbytečné rozhodnutí.

Ono je to složité, kdyby se to třeba zase nechalo tak, tak by se ozval třeba někdo jiný že je to špatně s nějakým logickým argumentem atd... Jsou zkrátka věci, které nemají jednoznačně dobré řešení.

Já tomu říkám že jsou na výběr dvě možnosti, obě špatné. Případně špatné a špatnější, kdy dopředu nemůže být patrné z nich bude to horší.

Krom toho je spousta voleb, kdy správné řešení nemusí být to nejlepší a naopak. Štastný člověk co nemusí takové rozhodnutí dělat...

Stezka vlka byla co si já pamatuji vždycky nějak "speciální" ať už tím že byla dvouetapová, s povinným bivakem, nebo zrušená úřady. Letos je to atypické dělení etap. Jak to dopadne se dovíme koncem měsíce.



Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Pete Srpen 17, 2008, 23:58:15
Tohle filozofování mě dostalo ;)a jdu spát.Doufám,že se na Stezku dostanu a dozvím se to také. :o :D
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Srpen 18, 2008, 14:37:40
To je zkrátka úhel pohledu, které řešení je špatnější,mně se toto zdá horší, ale důležité je že si to určitě všichni užijeme, bude sranda a naše milované Jeseníky nás určitě zase něčím překvapí, sakra jak já se těším,konečně snad trek bez tropických veder :D
Název: Re: Stezkou vlka + cesta
Přispěvatel: Charles Srpen 23, 2008, 17:00:56
Hlavne aby bylo hezky pocasi...

No a kdyz to ted neni v tom serialu, taxi to my "bezci" aspon uzijeme :-)
I kdyz je fakt, ze 12 hodin na 60km neni moc na flakani.

Apropo: z Prahy jedu tentokrat sam, mam misto na jednoho clka s pesanem - mejl: slajer a seznam.cz
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Petr a spo. Srpen 24, 2008, 11:22:07
Vážený pane řediteli (ředitelko) dogtrekkingu,
není tento další případ (po Dachstein tour) dostatečným podnětem k důkladnému zamyšlení nad současným Soutěžním řádem dogtrekkingu? Je skutečně tím hlavním cílem dogtrekkingu dodržování byť i nelogických "zákonů", které si navíc schválili sami pořadatelé (nebo kdo?). Nebo je to o volném čase stráveném se psem v přírodě na předem stanovené trase?
P.S.: Pokud je příspěvek umístěn v nesprávné dikuzi, děkuji předem Administrátorovi za jeho přesun na správné místo.
                                   Petr a spol.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Srpen 24, 2008, 21:22:04
Vážený pane řediteli (ředitelko) dogtrekkingu,
není tento další případ (po Dachstein tour) dostatečným podnětem k důkladnému zamyšlení nad současným Soutěžním řádem dogtrekkingu? Je skutečně tím hlavním cílem dogtrekkingu dodržování byť i nelogických "zákonů", které si navíc schválili sami pořadatelé (nebo kdo?). Nebo je to o volném čase stráveném se psem v přírodě na předem stanovené trase?
P.S.: Pokud je příspěvek umístěn v nesprávné dikuzi, děkuji předem Administrátorovi za jeho přesun na správné místo.
                                   Petr a spol.

Mě by jen zajímalo, co má Dachstein, jakožto zahraniční akce, společného s naším Soutěžním řádem?

A ještě jedna malá drobnost - nenapadá mě žádný jiný sport, kde by mohli závodníci tak kecat do pravidel, jako u dogtrekkingu. Možná je té demokracie občas zbytečně mnoho......
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Honza_Monty Srpen 25, 2008, 15:23:34
Trochu z jiného soudku, stačí místo shocartu č.58 KČT 53,55 nebo je třeba i severnější část KČT 54? Míra
Taky by mě to zajímalo. Míro, už Ti někdo odpověděl?
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: tombru_mobil Srpen 25, 2008, 15:45:32
KČT 53 a 55 by měla stačit.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: honza khp Srpen 25, 2008, 23:14:25
Na Stezku Vám patlám stejnou mapu se zájresem trasy jako na Jednookém na Vysočině. Takže pokud Vás neuráží podklad SHOCartu, tak to snad bude vyhovovat.
Název: Re: Stezkou vlka 2008 změna!
Přispěvatel: Vojta s Bertou Srpen 26, 2008, 07:56:37
Honzo ty už máš trasu? Šoupni to sem jako obrázek nebo popis, pokud to není v rozporu s pravidly DT, rád bych se podíval kam se půjde. Tedy kudu se půjde, kam se půjde je jasný, na Paprsek.
Vojta