Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Boty

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => výbava člověka => Téma založeno: ježura Březen 25, 2008, 06:39:23

Název: Boty
Přispěvatel: ježura Březen 25, 2008, 06:39:23
Po smrti mých milovaných pohorek řeším co pořídím na nohy dál. Poraďte boty se kterými máte dobrou zkušenost co se kvality týče...nerozlepují se, netrhají, nepropadají se vnitřky...
Měla jsem botky zn. Olang 7 let (treky, používala jsem je jako zimní, jezdila v nich se psama...) není jim vůbec nic, jenom už mají děravou podrážku ze spodu...
Tak mám naivní vizi něčeho podobného... Olang jsem viděla na netu, ale v žádném kamenném obchodě jsem na něho nenarazila... :(
Název: Re: Boty
Přispěvatel: vencan+3 Březen 25, 2008, 07:24:11
copak u váš ševci neumí dát novou podrážku? ??? :P :D ;)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: LebaHu Březen 25, 2008, 08:50:59
Ale umi,ale nova podrazka je docela zasah do celkove stavby boty,takze uz by to nebyly ty moje milovany papucky,navic to odhaduju tak okolo petistovky...pri vsi lasce k botickam,to uz si nezaslouzi. A taky se hodlam trosku rozmazlovat,treba novejma botkama,jednou za 7 let bych na ne mohla mit narok,ne?
Název: Re: Boty
Přispěvatel: tombru Březen 25, 2008, 09:55:57
Krom toho by tam asi těžko dal ten správný typ podrážky s tím správným vzorkem... Někteří výrobci jsou schopní svoje výrobky "přezout" na nové podrážky. Ale cena se blíží víc jak k polovině ceny nových.

Místní švec podrazí tak normální botky do města nebo do společnosti... Těžko pohorky se speciálním podrážkou. Maximálně tam vrazí klasický vzorek z pracovních bot.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Březen 26, 2008, 12:39:52
Take bych rad slysel nejake rady, zkusenosti...s botama. Ja tento tyden pujdu potreti reklamovat boty od Raichle, nejsou vubec spatny, ale vzhledem k tomu, ze jsem za tri roky odzkousel troje, pokazde se mi rozlepila podrazka, nastesti vzdy mi je vymenili. Ted uz ale nemam nerva menit si je za dalsi, takze si necham vratit penize a chci se poohlednout po jine znacce. Mam v merku Meindl nebo Asolo, ale ty ceny... :'(
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Vojta s Bertou Březen 26, 2008, 22:15:52
Tak já musím pochválit trekový boty Salomon, co jsem koupil v Hervisu asi v červnu 2007. Stály 1990 K (nějaká akce, původně asi 2500), goratexový, látkový šedo červený. Model se nějak jmenuje, chtěl bych posloužit, ale při bližším ohledání jsem na nich našel jen Made in China, ale model nee. Váží 1000 g velikost EUR 44,5, narozdíl od předešlých nízkých pohor, které měly 1350 g. Těch blbejch 35 deka je fakt znát, moc rád v nich chodím a zatím držej.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Amaguk Bela Březen 28, 2008, 11:18:36
Textilno-goretexove boty maju jednu nevyhodu - membrana vacsinou nevydrzi dlhsie ako dva roky a potom zacnu premokat. aspon taka je moja skusenost s Lowami   ::)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Duben 01, 2008, 21:43:57
Lenko jak si na tom s botama? Uz mas nejakej tajnej typ? Ja byl dneska reklamovat, naivne jsem doufal, ze kdyz je to potreti stejna vada, ze mi hned daj prasule. Prej kdyz mi pokazdy dali novy botky, tak to musej zase poslat dodavateli, ale ze prej mi zaridej vraceni penez. Tak budu zase mesic cekat. Jinak ja si vyhlidnul od maindlu typ Jersey Pro, nebo tak nejak, tak uvidime az jestli mi vratej ty love...
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Duben 01, 2008, 21:48:46
Zatím nic, jelikož nemám co reklamovat abych měla prašule na nový... :'(
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Duben 01, 2008, 22:01:33
Chapu... a citim s tebou. Je to vyhoda chodit rok a pul v jednech botach, pak je vyreklamovat, chodit v nich dalsi rok, pak je zase vyreklamovat...chodit v nich ani dva mesice uz neni uplne koser... Ja jen doufam, ze jestli to klapne a zadari se koupe novych, nebudu je uz muset reklamovat....  :o
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Vojta s Bertou Duben 01, 2008, 22:03:31
Lukáši jsem rád, že nejsem prodejcem bot. To bych asi před tebou stahoval roletu, jak by ses objevil... Ahoj Vojta
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Duben 01, 2008, 22:29:18
:) Vojto, ja to nedelam schvalne. Ale aby si nahodou nechtel s tim obchodem zacit, tak pripisu, ze ty pohorky nejou jediny vyreklamovany... :) Koupil jsem si na leto na treky salomony, rozpadli se po roce, reklamace, penize zpet, koupil jsem tedy merely, fajnovy papuce, po necelym roce chozeni se prodrel svrsek, reklamace, nestihlo se to do mesice vyridit, vraceni penez, koupil jsem tedy garmonty, zatim je mam rok a zda se, ze vydrzej, ale je na ne zaruky tri roky, tak uvidime... :) Ale ja bych vazne chtel boty co se do dvou let nerozsypou...mam ale asi smulu, nebo blby nohy...  >:D
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Pavca Duben 02, 2008, 09:19:29
Ahojky,
  ja chodim vsude v Maindlech. Jsem z nich jeste porad nadsena (mam je 5-6 let) a krome mistnich odrenin ze skal jsou furt super. Hlavni vyhoda byla, ze se nemusely rozchazet, aspon ja jsem teda nemusela a puchyr je opravdu vyjimecne, a to z povrchu asfalt. Vyrobce nemysli bohuzel na to, ze i asfalt je na turistickych vyletech, a to fakt nohy pak trpi.
  Mam teda damskou verzi a musim rict, ze mi prijdou o dost lepsi. Zkousela jsem i panskou, ale ta bota byla moc vysoka a nesedelo mi to tak. Celodenni snezny vylet s navelkama, aby mi nezapadl snih do bot a bez problemu. Kamaradi prosli cely Turecko a Alpy a botky drzi. Bohuzel cena je vyssi:(.
PS: doufam, ze Krusky budou bez asfaltu:-D
 
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lukas & PitbullLove Duben 02, 2008, 10:32:29
Pavco a jaky konkretne mas?
Název: Re: Boty
Přispěvatel: S.G. Duben 02, 2008, 10:35:18
S tím bych moc nepočítal že budou Krušné kopečky bez asfaltu,řekl bych že je to naše průměrně nejdelší pohoří s nejvíce položenými asfaltovými turistickými cestami....A i podle mapy je Karlovarsko skoro celé na asfaltu mimo pár spojovacích cestiček :(
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Dáša Duben 02, 2008, 10:35:41
Pavco, tak to samé mám u mých Garmontek, v terénu super, ale vlezu na asfalt a mám pocit že mám na nohách ocelová kopyta. >:(.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Dáša Duben 02, 2008, 10:36:30
S tím bych moc nepočítal že budou Krušné kopečky bez asfaltu,řekl bych že je to naše průměrně nejdelší pohoří s nejvíce položenými asfaltovými turistickými cestami....A i podle mapy je Karlovarsko skoro celé na asfaltu mimo pár spojovacích cestiček :(

S.G. ty ale umíš potěšit  :o :( ;)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: S.G. Duben 02, 2008, 10:40:24
No jak jinak,"moje" kopečky mám proťapané poctivě,a Karlovarsko,Nejdecko,Klínovecko mám nejraději,jsou to tisícové kopečky,ale nádherné,a cesty tam byly přizpůsobené cínovým,měděným,uranovým dolům,tak si to umíš představit.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Dáša Duben 02, 2008, 10:49:04
Jojo umím pocházím z Ostrova nad Ohří a Karlovarsko, hlavně Karlovy Vary je mému srdci nejbližší  :), ale když jezdím do krušných kopečků, tak do okolí rašelinových  polí, uklidnit duši  :-[ kdyby o víkendu nebyl Merán  jedu tam!
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Pavca Duben 02, 2008, 15:14:57
Pavco a jaky konkretne mas?
Ja mam Meindl Island Women, teda Meindl Island si jsem jista, tim nazvem Women uz min:-). Priznam se, ze uz mam druhe tkanicky, tamty se prosoupaly, ale to je nastesti jedina vada.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: RadekK Duben 02, 2008, 17:18:50
Zacinam si pripadat fakt divne, ze porad (uz asi 6 let) chodim v jednech botech - a to v obycejnych kanadach...  :o - jediny, co musim, je cas od casu vymenit tkanicky. A pravda - aspon 1x mesicne namazat vojenskym mazadlem.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Duben 02, 2008, 20:10:52
Radku a kolik km v kanadách ujdeš naráz?
Název: Re: Boty
Přispěvatel: RadekK Duben 03, 2008, 08:30:41
pamatuju si, ze na vojne jsme v nich ubehli pres 70km 'z trucu' na dlazebnich kostkach (Mno, HODNE blbej napad... ale dalo se to :) ). Ted chodim okolo 20-40km vcelku v pohode a uz se tesim na krushohorky, tam si v nich vyzkousim stovku :)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Duben 03, 2008, 16:37:58
Tak to tě obdivuju, v kanadách jsem šla nejvíc 10 km v mladické nerozvážnosti s tím že tramp MUSÍ mít kanady...a děkuji nechci! (od té doby "chodím po světě bez nože, to prej se nemože to prej jsem cvok...")
Název: Re: Boty
Přispěvatel: RadekK Duben 03, 2008, 19:04:37
kanady jsou hodne o zvyku... pred vojnou jsem je mel taky - a lezely v koute a nebral jsem si je ani na praci na zahradu. Na vojne po 2 mesicich, kdy jsem na nohou nemel v podstate nic jinyho, nez od rana do noci kanady, k tomu 'kocici hlavy-dlazba', spoustu kilaku chuze, behu a 'dupani' apod., tak si behem te doby nohy odbyli spoustu mozolu, plisni, bolesti a vselijakejch dalsich hnusu - a od te doby mi zase nevyhovujou zadny jiny boty  :) - takze rozhodne nerikam, ze 'kanady pro vsechny' :) , mne ale vyhovuji :)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Duben 03, 2008, 19:30:05
Tak to tě obdivuju, v kanadách jsem šla nejvíc 10 km v mladické nerozvážnosti s tím že tramp MUSÍ mít kanady...a děkuji nechci! (od té doby "chodím po světě bez nože, to prej se nemože to prej jsem cvok...")

Tak tuhle dobu taky pamatuju, ještě k tomu musely být maskáče, usárna a ešus, vše ve stavu pokud možno co nejpoužitějším a mysleli jsme si, jak jsme velcí..... ;D Většinou jsme došli akorát od vlaku na plac, opekli buřtíky, postavili přístřešek a celý víkend se poflakovali po okolí... jó, to byly časy.... (A teď na starý kolena budu chodit stovku... >:D)

Ale jednu veeeelikou výhodu kanady měly - neteklo do nich, jakože vůbec. Když byly dobře namazaný a utažený, tak ani vrchem.  :)

Ale jak píše Radek, každému, co jeho jest... taky na mě někteří koukají divně, když chodím letní treky v sandálech.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Dáša Duben 03, 2008, 20:07:31
Tak tuhle dobu taky pamatuju, ještě k tomu musely být maskáče, usárna a ešus, vše ve stavu pokud možno co nejpoužitějším a mysleli jsme si, jak jsme velcí..... ;D Většinou jsme došli akorát od vlaku na plac, opekli buřtíky, postavili přístřešek a celý víkend se poflakovali po okolí... jó, to byly časy.... (A teď na starý kolena budu chodit stovku... >:D)

jojo to byly doby nerozvážného mládí  ???  k těm kanadám, maskáčům, usárně,a ešusu frčel klobouk s liščím ohonem, ještě mi visí u našich na půdě. Jak já bych se do té doby vrátila... doba bez starostí...., zas bych si chtěla myslet že jsem velká a nebýt velká :'(
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Duben 16, 2008, 17:01:51
Tak nový botičky se nekonají, ale právě jsem na těch starých  provedla speciální "goretexový" protisněhový a voděodpudivý nátěr. Voní to tak krásně, že se budu modlit, ať mi je některý pes nezblajzne ;D
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Pavla & Jack Duben 17, 2008, 08:59:41
Taky chodim v kanadach i kdyz na moji mrnavou nohu dalo docela fusku je sehnat (vel.38, PC 600kc). Zkousela jsem ruzne boty, ale u vsech me zhruba po 5km zacaly silene palit slapky zespodu (at uz jsem sla po jakemkoli povrchu), coz znamenalo otocku domu a nerva, ze prachy zbytecne v haji.

Kanady jsou jedine boty ve kterych dokazu chodit cely den, aniz bych tenhle problem mela, samozrejme v kombinaci s trekovyma fuskama a kdyz mi na nohu stoupne kun (jednoho mam), tak to ani necitim  ;D. Obcas se sice objevi puchyr, ale zadna hruza, hlavne, ze neboli slapky a slachy.

Minuly rok jsem s brachou poprve zkousela psi mid na oderskem puchyri a ja druhy den tezka pohoda (nepocitam lehkou svalovou unavu) zatimco on si stezoval na bolave slachy a nevim co jeste a to to sel v goretexech za 4tis a smal se mi na zacatku, ze jsem blba, ze v kanadach... >:D >:D

A kalhoty z maskacoviny nosim taky, jsou super pohodlne, kdyz na me hupne pes (je takovy skakaci  8)), bahenni stopy se schovaji mezi maskacove skrvny  O:-) a staly u tamanu jen 400.

Název: Re: Boty
Přispěvatel: RadekK Duben 21, 2008, 14:41:16
Tak jeste jedna rychla pro LenkuB - kanady jsou fajn, ale chozeni po krusnohorskejch asfaltech v kanadach si priste poctive rozmyslim (vlastne, rozmyslen uz jsem, tam byli nejlepsi volbou jednoznacne nejaky normalni boty :D , v kanadach uz mi v kruskach neuvidite :D )
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Petrs01 Duben 21, 2008, 14:56:15
Obávám se že na krušnohorský asfalt byly všechny boty krátké - po 75 km okolo Plzně mne trochu bolely kotníky. Na 40 km "silničního dogtrekkingu" ve stejných botách mě bolelo všechno. Po 100 km... to radši ani nechtějte vědět... i když na Evu Valentovou teda nemám ani omylem (kdo v neděli viděl její nohy, ten ví  :-X).
Kamiono-asfaltový trek už prosím NIKDY!!!
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lebahu Duben 21, 2008, 15:09:20
Citace
když na Evu Valentovou teda nemám ani omylem (kdo v neděli viděl její nohy, ten ví  ).
Kdo neviděl uvidí, je to první úlovek do fotosoutěže o Oderský puchýř ;)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Petrs01 Duben 21, 2008, 15:48:01
brrr, ta musí vyhrát, tohle bych na nohách fakt nezvládla
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Molískovic Duben 23, 2008, 11:49:31
Ha! To je hezká diksuze  8)
Když tu vidím, co řešíte za ceny u botiček značkových, vzpomínám na minulou či předminulou sezónu- Jana a smečka- botasky, v podrážce díra na 5 centimetrů, říkala: Cosi mě tlačí, a vytáhla obrovský šutr. Michal Nádvorník tuším to byl, co došel s botou omotanou lepící páskou. Já jsem celou loňskou sezónu odchodila v botaskách za 700 s dírou podélně kolem celé špičky, z kopce mi lezly prsty ven.
Nechcete nás někdo chudé studenty zasponzorovat? Jsme přece naděje národa  >:D :P O0

Název: Re: Boty
Přispěvatel: Molískovic Duben 23, 2008, 11:51:54
LeBahu- pamatuješ u Tlustého Jana, jak jsem říkala, že mi máti koupila pohorky, že mám konečně goretexové a vibramové boty, víš, co mi řekla? Né že v nich budeš lítat po horách  ;D ;D ;D
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Duben 23, 2008, 17:38:50
Molískovic a co takhle sponzoring na chudé pedikérky??? O:-)
Pohorky máš logicky jenom v neděli do kostela...a to ještě k němu dojdeš v teniskách a přezuješ se až v chrámu páně, aby sis je nezničila
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Blanka - nováček Duben 24, 2008, 11:53:50
Mám takový praktický dotaz, když tu probíráte boty  :D Co děláte s botama po sto kilometrech?  ;D Na to mne navedl manžel po jednom z našich delších výletů, který měl do 100km hódně daleko a po tom, co jsme se zuli... brrr... Natož po dvou dnech?! Vystříkáváte je něčím? Nebo jen vysušíte? Vytřete?
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Petrs01 Duben 24, 2008, 12:10:03
nejlépe nechat HODNĚ dlouho větrat
Název: Re: Boty
Přispěvatel: honza khp x Duben 24, 2008, 12:14:26
První fáze po sundání - můj pejsek do nich strčí čumák - feťák  ;D. Sušení trekovek - hlavně hlídat aby nepřeschly, tedy odbahnit, usušit, stříknout impregnací a znovu do boje. Stejně ale, sandálky sebou to jistí.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Duben 24, 2008, 12:46:09
Usuším a ukládám do šopky spolu s psíma cajkama, pak chodí děda a tvrdí, že ty psí věci strašně smrdí ;D :-X
Název: Re: Boty
Přispěvatel: Lexina a Lucka Duben 24, 2008, 13:09:55
Po Kruškách jsem je hodina do stanu a tam se sušily :-X a doma jsem z nich sundala lavor bahna, otřela a dosušila u topení. Možná na ně hodím znovu impregnaci. ;).
Název: Re: Boty
Přispěvatel: vasilek Září 23, 2008, 11:24:19
ja mam hanwag a naprosta spokojenost :O)
Název: Re: Boty
Přispěvatel: I&A Září 25, 2008, 18:31:54
Na smrad z bot kapu vonný olej lemongrass  O:-)
 
Název: Re: Boty
Přispěvatel: I&A Září 25, 2008, 18:33:48
a botky mám verzi Denver od Salewy...celokožené pohory..teda uvnitř je textil, ale není to membrána, vyšly něco málo pod 3000,-, chodí se mi v nich dobře...v terénu, na asvaltu si připadám jak kobyla.
Název: Re: Boty
Přispěvatel: kajka Říjen 14, 2008, 10:14:24
dobry den, predala by som cistonové, este v krabici zabalé boty s vysackou nic som nedavala dolu, odskusané len doma na koberci zn. OLANG č. 43 antracide, model: Canyon.kom.816.tex.Manzel mi ich kupil minulú zimu, ale ja ich nosit nebudem, lebo sa mi zdaju nepohodlné, totiz ja do hor ani nepachnem, a na prechadzku po meste to nie je moj styl, a este aj o cislo väcsie su mi. tak ak ma niekto zauijem... cenu mi manzel neprezradil, ale dam ich za 1500,-
Název: Re: Boty
Přispěvatel: ježura Říjen 14, 2008, 15:34:18
škoda že nejsou 41...botky Olang mi vydržely 7 let dogtrekování takže bych se ráda držela osvědčené značky
Název: Re:Boty
Přispěvatel: Mawenzi Duben 20, 2012, 16:10:53
muzu mit prosbu, zda nekdo mate neco jako lehke kotnickove boty? mivala jsem merrell x let http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e08ffc380475e26336987e42a27c09d6d8de6d2f2a1d36a61d.jpg (http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e08ffc380475e26336987e42a27c09d6d8de6d2f2a1d36a61d.jpg) byly lehky jak botasky ale pritom kotnickovy, a luxus, co mam normal trekovky tak po 20km uz kdyz su unavena tak uz taky sakra cejtim ze mam nohy nejak tezky:)

tak jestli mate nejake tipy na fakt lehkou kotnickovou obuv? (u merrelu sice maj ted pekny, ale zmenili strihy a do zadnejch se tam neobuju:(
Název: Re:Boty
Přispěvatel: Martin66 Listopad 22, 2017, 17:40:21
Pohorky jsou vždycky nejlepší volba. Obzvlášť teď na podzim, když už je pořád všude mokro. Na druhou stranu dobře slouží i vojenské (u nich se to tak nějak čeká) a pracovní (u těch jsem to zase nečekal vůbec). Taky jsem se dostal k tomu, že mi teklo do bot, tak jsem začal chodit v pracovních, než si seženu jiné a už jsem v nich zůstal. :) Když si vyberete (https://otavan.cz/katalog/pracovni-obuv) s okovanou špičkou, tak ani sem tam nějaký kamínek a pařízek vás nerozhodí. :D