Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Jde to bez postroje?

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => Téma založeno: Lavjek Únor 17, 2016, 21:50:09

Název: Jde to bez postroje?
Přispěvatel: Lavjek Únor 17, 2016, 21:50:09
Chtěla bych poprosit o radu... mám 6-letého psa, který ještě nebyl v postroji, ale na obojku ušel i 30 km za den. Chtěla bych s ním zkusit MID. Pes je chlupatý, na vodítku chodí v pohodě. Je třeba shánět postroj? Jaké výhody mně a psovi přinese? Děkuji za odpovědi.
Název: Re:Jde to bez postroje?
Přispěvatel: Petrs01 Únor 17, 2016, 22:10:43
Výhodou postroje je hlavně to, že tě pes může táhnout. Naopak na obojku by táhnout neměl vůbec. Na postroji se volné vodítko neplete psu pod nohy. V postroji je pes přes vodítko hůře ovladatelný.

Lze jít téměř na čemkoliv, pravidla zakazují pouze chůzi na volno. U ovladatelného netahacího psa jsem nakonec jako nejlepší kombinaci měla postroj guard a flexinu pověšenou na batohu.
Název: Re:Jde to bez postroje?
Přispěvatel: Lavjek Únor 17, 2016, 22:17:37
Děkuju za odpověď. Chodí hodně psů bez postrojů, jen na obojku? Pes je kříženec berňáka a asiata, bojím se, že na postroji bude hůř ovladatelný, ale jak říkám, ještě jsem to nezkusila.
Název: Re:Jde to bez postroje?
Přispěvatel: ježura Únor 18, 2016, 16:34:05
Jde to bez postroje, psovi který vůbec netáhne spíš postroj může zavazet, různě se bloncá, může dřít. Spíš bych řešila uchycení vodítka k sobě (batoh, opasek), držet špagát celej den v ruce je opruz.
Ale dá se i střídat postroj, obojek... takovýhle hovádko bych se asi snažila naučit na povel  krátkodobě pár desítek metrů do nějakýho škubáku zabrat, je hodně příjemný kopec "vyjet na vleku". A v civilizaci nebo na startu či v nějaké jiné skrumáži psů a lidí (třeba v hospodě) přepneš na obojek.
Název: Re:Jde to bez postroje?
Přispěvatel: Lavjek Únor 21, 2016, 20:01:30
Děkuju za odpověď.