Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Dogtrekkingové akce v ČR => MČR - Krušnohorský dogtrekking => Téma založeno: Witko Sapa Ha Duben 26, 2014, 19:22:25

Název: Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 26, 2014, 19:22:25
Musím zde vyjádřit absolutní nespokojenost s organizací Krušnohorského dogtrekkingu. Místo plánovaných cca 40 km uvedených v propozicích MIDu účastníci teprve při příjezdu zjistili, že závod bude dlouhý 54 km!!! Do závodu investuji jako každý spoustu peněz, času a úsilí a ráda bych se podle propozic rozhodla, na které treky pojedu. Jedním ze základních kritérií výběru je délka závodu. Už jsem s organizátory Krušek měla problém před lety na longu, kdy závod byl místo 85 km psaných v propozicích 106 podle navigace. Je vidět, že stále se nic nezměnilo a tito pořadatelé treky opravdu nechodí.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 26, 2014, 19:37:53
Kemp byl taky nehorázně předražený, dvě noci ve stanu za 450,- - mimo sezónu!!! (platí se za auto, za stan, za psa, za člověka, za sprchu..) Ještěže po nás nechtěli nic za vzduch, co jsme jim tam vydýchali  :)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Duben 27, 2014, 18:59:12
Bláááá bláááááá blááááá  :P ;D 8)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: P. & G. N. R. J. Duben 27, 2014, 19:00:03
A před deseti lety mě vyhnali z hospody bestie....
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Vojta s Bertou Duben 28, 2014, 07:29:18
Lucko, možná zaměňuješ atletiku a dogtrekking. V charakteristice DT se dočteš, že se jedná o extrémní sport. Mně se naopak trek moc líbil (šel jsem longa), i když se občas šlo po naučné stezce, kterou ještě nevyznačili a tak byla jen v mapě. Tyhle překvapení zážitky jen umocňují.
Pořadatele považuji za kompetentní a velmi zkušené, nevodí nás za ručičku a mně se to tak líbí. Tak se je prosím nesnaž otrávit a buď ráda, že trek zorganitují
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 28, 2014, 08:03:16
Vojto, já chci mít možnost se mezi závody rozhodnout, kam pojedu, to je všechno. Pořadatelé by "zkušení" být měli, když zvážíš, kolik let už to dělají, ale ty roky zkušeností je evidentně moc neovlinily. Ani mi nevadí, že pořadatele otrávím, věříš? Je to vzájemné. Krušky to byly zaručeně moje poslední.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petr Jurča Duben 28, 2014, 09:02:51
Osobně jsem se do Krušných hor moc těšil. Potěšilo mě, že nám v kempu dali slevu a navíc jsme neplatili za psa. Kemp je na špičkové úrovni a tak je trochu dražší. K trati: Délka není podstatná, ale je pravda, že by měla být možná nějak upravená pravidly. Nejlépe nějakým vzorcem obtížnosti, kde bude zohledněná délka, převýšení, poměr asfaltu ku lesním cestám atp. Osobně. pokud je trať delší opodstatněně, krásná příroda, vyhnutí se asfaltu atp, tak to plně chápu a může být long klidně i 100km. Co mě ale na letošní trati naštvalo (berte spíš jako podnět pro další ročník) byl seběh s Cínovce po asfaltu do Dubí a následný výběh opět po asfaltu do Nového města. Tady mě těch cca. 10 km navíc po asfaltu adekvátních nepřišlo a kdyby byla trať o tento úsek kratší nic by se nestalo. A ani následný makadamový úsek kolem 80km nebyl pro psy ani pro trekaře v této fázi závodu zrovna příjemný. Celkově jsem ale z akce přijel příjemně odpočatý, takže i spokojený :)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: jesterka Duben 28, 2014, 11:13:18
Letošní MID se mi moc líbil, ovšem musím souhlasit s Luckou že cca 40 km opravdu není 54,5 km. Můj pes je tak hodný že ani neumí stávkovat a prostě jde dál, ale celou noc a v neděli měl horečku. Prostě není možné přijet v pátek pro itinerář a teprve tam se dovědět, že k trase přibylo dalších 30%. Popravdě vědět to dřív, tak asi nejdu. Takhle se to prostě nedá. 
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: HuskyW Duben 28, 2014, 12:20:50
Tak já nevím, asi to moc řešíš. Šla jsem na čtyřicítku a doufala, že to (letos bohužel) bez tréninku dám. Zjistila jsem v pátek, že to bude takhle dlouhý a naopak jsem to vzala jako výzvu. Vždyť dogtrek je o překonávání nejen trasy, ale i sebe samé! A když už se prostě na long nedostanu, tak si dám do těla aspoň na tom midu. A že jsem totální amatér! :)
Pesani byli celou dobu v naprosté pohodě, táhli celou trať (zejména z kopce "paráda" :D ) a doma ještě běhali po výběhu a vyprávěli zbytku smečky zážitky...

Takže za mě můžu vyjádřit naopak nadšení, protože ta trať byla zajímavě zvolená (mid), krásně ubíhala a posledních 20 km bylo takových příjemných díky tomu, že se šlo vesměs po rovině nebo z kopce.

Pro mě nejdelší vzdálenost, co jsem zatím dala. A nejhezčí trať :)

Souhlasím v jediné věci - že to má být prostě předem řečeno, hodit to alespoň sem na stránky nebo lépe na ty ofiko :)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: tombru Duben 28, 2014, 12:48:37
Ach jo...

No v propozicích je uvedeno Mid - cca 40 km takže celé je to vlastně o tom co, respektive kolik může být to cca.

Dá se předpokládat, že pro každého to bude jinak. Někomu to bude jedno, když to bude víc třeba o těch 15 km nebo kolik a někomu bude vadit i třeba 5km navíc.

Ale nevím jestli zrovna tohle brát jako fatální selhání organizace, zvlášť když si na to v propozicích pořadatel nechal zadní vrátka právě tom "cca"...

Takže diskuze by se měla spíše točit o tom kolik by to "cca" mělo maximálně být, tedy od jaké tolerance pak by měl pořadatel důrazně na změnu předem upozornit, respektive kolik se toho dá pod to "cca" schovat...

No sám nevím, protože dle mého soukromého názoru je klíčový spíš profil trasy, není kilometr jako kilometr.
Netrvejme také na nějaké přesnosti +/- 1 kilometr. Zaprvé to nikdo není schopen takto změřit (ani sebelepší komerční GPS) a pořadatelé zase potřebují nějaký manévrovací prostor pro nějaké mimořádnosti.
Teď se řeší 10-15km, tak aby se příští rok neřešilo 1-1,5km. 
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: kackerezada Duben 28, 2014, 12:59:08
No popravdě jsem tak trošku v rozpoložení a už se ani longařům nedivím když mají takové poznámky k midařům, kteří si na všechno jen stěžují. Ano, organizátoři mohli uvést přesnější informace o tom kolik trasa bude, hned ze začátku by se oddělilo zrno od plev a běhači, kteří již nezvládnou další km navíc než jsou trénovaní by nemarnili svůj čas a energii. Ano kemp byl předražený, ale už na začátku vyvěšení propozic byly ceny uvedené a tak si každý mohl sumu spočítat a rozhodnout se zda to za to stojí nebo ne. Krušné hory byly zkrátka a dobře krušné, ale o to víc, i když se mi jde teď špatně ze schodů, na ně budu vzpomínat - v dobrém. Mě se to moc líbilo. Vedro, déšť, sucho, kameny, kořeny, mokro, cesta, která se změnila v řeku, neznačená naučná cesta, no není to krása? Vše na jednom místě
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Fra Mauro Duben 28, 2014, 15:20:12
K délce midu jen tolik - v podstatě je pravda, že to bylo dlouhé a informace předem by se hodila. Chápu, že do rozhodování některých účastníků by se to promítlo.
Proč jsou trati jaké jsou - tedy jak dlouhé, jaký profil a povrch - neurčují pouze pořadatelé. Celé spektrum věcí, které to ovlivňují (od ryze soukromých, až po vnější vlivy), je prostě široké.

Kde se ovšem ozvat musím, to je kritika letošního základního tábora - kemp v Oseku je špičkový, provozovatelé velmi vstřícní, ne všude nadšeně přijmou sto a více psů a jejich páníčků. Cena kempu byla známa předem - proti té známé ceně jsme navíc dostali slevu a poplatek za psa nebyl účtován (!).
Pak se najdou i tací, kteří se nejdříve kempaře snaží ošidit nepravdivými informacemi o počtu lidí, psů...) a pak je ještě pomluví. To mi fakt hlava nebere.

Takže já naopak kempu Osek velmi děkuji, že nás bez problémů a předsudků přijali, když nám před pár týdny v jiném již domluveném kempu oznámili, že naši akci ruší (s podivnými výmluvami, abychom se nakonec dozvěděli, že prostě dali přednost jiné akci).
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: littlecake Duben 28, 2014, 15:59:50
Za mě spokojenost se zázemím v kempu i trekem. Pořadatelům, i těm nezletilým, dík!
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petrs01 Duben 28, 2014, 16:16:48
Ač jsem se nakonec zúčastnit nemohla (to mám za to že se těším), tak si neodpustím:
Lucko, opravdu je potřeba vytahovat přehmat starý 8 let? Ano, tehdy to průšvih byl a dost velký, ale fakt to chceš řešit teď?
O ceně kempu se tady debatuje už měsíc, v propozicích je odkaz na stránky kempu, kde je i ceník, takže v tomto to opravdu byla tvoje volba.

Nakonec ta jediná věc se kterou souhlasím - pořadatelé, uvědomte si prosím, že 40 a 54 je sakra velkej rozdíl. A obecně - stejně tak je poznat +10 na longu. Někdo může chodit krátké midy, protože mu psí nebo vlastní zdraví víc nedovolí - pak přijede do kempu a zjistí tohle - co má dělat? Nebo se bojí jít v noci (nebo v noci nevidí), proto chodí mid který stihne za světla. +10 na longu může znamenat rozdíl mezi bivakem a nonstopem, mívám jídlo z domu připravené na kilometry,... několikrát tady ze strany různých pořadatelů zaznělo, že trasa se musí předem schvalovat atd. - fakt je takový problém v okamžiku schválení dát vědět skutečnou délku? 5km nikdo neřeší, 15 souhlasím že je úlet i kdyby šlo o long, u midu je to v poměru k celkové délce trasy k účastníkům dost nefér. A nějak mě nenapadá důvod proč v propozicích lhát.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 28, 2014, 17:34:00
Ano, vytahuji starý "přehmat" (což vnímám jako značný eufemismus), protože se pořád sama sebe ptám, proč se mi tyhle věci stávají jen a pouze na Kruškách.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 28, 2014, 17:38:04
Kromě toho, roky jsem chodila LONGy (když ještě žádné MIDy nebyly) a tak si, myslím, mohu dovolit názor, že některé organizační věci jsou pro obě kategorie totožné. Krušky jsou jediný závod, na který jsem si kdy takto veřejně stěžovala, to jen tak pro informaci. Jinak nikdy nebyl důvod.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Majkanuškabrad Duben 28, 2014, 18:40:42
...dávej Longy a nějakých 15km navíc ti ani nepřijde... ;) řešíte kraviny...pojďte se bavit dogtrekkem!!!
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: tombru Duben 28, 2014, 19:33:37
protože se pořád sama sebe ptám, proč se mi tyhle věci stávají jen a pouze na Kruškách.

Tak to máš spíš štěstí řekl bych  ;) , protože co si jen já pamatují a to se nemotám u dogtreků zase tak dlouho, tak s problémem "skutečné" délky tras se bojovalo mnohokrát a z mnoha důvodů a také se o tom hodně diskutovalo.

Když už se to tedy zase začalo řešit, tak by mě opravdu zajímalo, jaká "odchylka" je tedy ještě únosná. A to oběma směry, protože když to bude kratší, tak si zase může někdo stěžovat, že jel zbytečně a že na akci která má o 10-15km méně by se netrmácel takovou cestu.

Takže by mě jako admina zajímalo:

1 - když bude v propozicích napsáno, že trasa má cca 40km o kolik to tedy ve finále může být 30,35,45, 50...

2 - jak to jednotně uvádět do propozic, jestli vůbec uvádět nějaké "cca", nebo uvádět třeba rozmezí, tedy trasa bude mít minimálně 30km a maximálně 50km respektive 30-50km.
(u klasického dogtreku podle pravidel je aspoň minimální hranice jasná, ale u těch kratších akcí?)

Pokud se vymyslí nějaké rozumné řešení, můžu se pak pokusit s pořadateli domluvit, aby to tak jednotně používali a bylo to přínosem pro všechny (nebo alespoň pro většinu...)


No a pro odlehčení z filmu Jáchyme hoď ho do stroje - citace docenta Chocholouška: ".... takovéto politování hodné omyly se nám stávají maximálně............2x za 10 let!!!"  O:-)  O:-)  O:-)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petrs01 Duben 28, 2014, 19:49:04
za mne 5km nahoru i dolů, tedy cca 40 = 35-45
no, když na longu napíšeš 100 a pak to bude 80, asi taky dost lidí zklameš. Zajímavé je, že tuhle situaci si fakt nějak nepamatuji.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: marian Duben 28, 2014, 20:18:58
Ono sa to da iba tazko stanovit kedze usporiadatelia su limitovani technickymi moznostami.

Dlzka trasy z online map je casto velmi nepresna (o com sa presvedcili usporiadatelia jedneho SK dogtreku ktory mal 60km namiesto 40 :)).

Asi nemozeme ocakavat ze usporiadatelia prebehnu trasu s meracim kolesom :)
(co je metoda pouzivana pre maratony & pod)

Zostava GPS a tam je to zase v ...
Kazde prejdenie trasy moze dat iny vysledok, kedze GPS pozicia ma chybu.
A ked sa tieto chyby nestastne nascitaju, vysledok moze byt zly (ale skor dlhsi nez je realita).
Ale keby aj sme ratali s chybou GPS 5% (co je uz nepravdepodobne vela), tak to je pri 40km +-2km, pri longu 80km +-4km.

Ak si usporiadatelia realne prejdu trat s GPS loggerom, do takychto odchylok sa IMHO v pohode zmestia.
Ale neda sa ocakavat ze daju uplne presnu dlzku trate, rovnako ako aj GPS ucastnika moze dat nespravne cisla...
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: vendi Duben 28, 2014, 20:28:53
5 km nahoru i dolů je možná moc přísné, nevím, jak přesně se dá 40km mid "změřit" a kolik by to dalo práce navíc... A u longu bych dala toleranci minim. 10 km.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: marian Duben 28, 2014, 20:39:39
Este... IMHO rovnako ok by pre mna bola aj moznost ked usporiadatel proste neuvedie presnu dlzku trasy.
Ked povie ze trasa bude mat 40-50km, fajn, viem co cakat.
Ide len o to aby to co bolo uvedene bolo v ramci moznosti pravdive.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: honza khp Duben 28, 2014, 21:01:14
Na Jizerkách a Krkonoších máme zásadu že celou trasu máme nachozenou 2x včetně změření nadstandartně přesnou GPSkou. Tj. troufnu si říct že 100 km trasu máme změřenou na toleranci plus minus 2 km. Ale v horském terénu, v hlubokých údolích může účastník GPSkou naměřit klidně 95 ale i 105 km podle toho jak má GPSku nastavenou (pokud to tedy vůbec nastavit umí - tj. především intervaly snímání). O převýšení ani nemluvím, tam je kolikrát přesnější odečíst celkové stoupání z vrstevnic.

K publikované délce treku - příklad z loňské Psice - 2 týdny před trekem jsme velkou část trasy finálně procházeli a museli jsme změnit možná 30 km plánované trasy kvůli lesní těžbě. V horských oblastech často není srovnatelně dlouhá alternativa možná a 10 km změna v délce původně schválené trasy je klidně možná. Což už je vlastně po ukončení přihlášek ...

Pokud se měří vzdálenost pouze z naklikaných bodů mapy, tak je potřeba k naklikané délce připočíst 3-5%, pokud se délka nasčítá z čísel uváděných na turistických rozcestnících tak se dá udělat pořádná bota stejně jako naprosto přesný výsledek aneb trošku loterie ...

Na Krkonošské tlapce a Bludné Psici máme po dohodě s orgány ochrany přírody limit 120 účastníků. Nechceme midaře diskriminovat ale 80-100 míst rezervujeme pro účastníky na trase long a trasu mid zde opravdu bereme spíše jako zkoušku pro ty kteří se na longy chystají nebo právě v tomto termínu long dát nemůžou. Tím se snažím dát dopředu odpověď na to že nelze jen posčítat výsledky z midů jednotlivých akcí seriálu MČR, ale spíše udělat i termínovku midů které by se do nějakého ročního pořadí sčítaly včetně jiných akcí. Na Jizerkách a Krkonoších v každém roce v jiných termínecvh probíhají právě midové akce jiných pořadatelů, které již mají svou tradici.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Honza & Wendýsek & Pan Eki Duben 28, 2014, 22:04:10
Trasa delší/kratší o 5 či 15 km moc neznamená, jelikož to v celku nevypovídá nic o náročnosti trasy jako takové. Takže rozhodování o účasti jen podle délky není úplně ono. Měl jsem možnost se přes zimu účastnit jiných závodů s délkou trati přes 100 km kde ty kilometry byly spíše druhořadý údaj  ;) . Počasí a terén udělají své i na dvaceti kilometrové procházce :). Ano není od věci vědět, kolik přibližně km závod má, ale aby to bylo co k čemu, musela by být uvedena trasa včetně možností občerstvení, profil trati a pro organizátora závazná přesná předpověď počasí  ;D ;D takže naprostá hloupost.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: marian Duben 28, 2014, 22:29:54
Nie je to celkom tak.
Je jasne ze 80km na Slapanickom dogtreku je ine nez 80km v Krkonosiach, ale ked viem ze to bude 80km v nejakom type krajiny (+idealne s ocakavanym prevysenim), viem co priblizne ocakavat.

Ale ide aj o nieco ine. Ked idem na trati a viem ze trek bude mat 100km, tak sa podla toho zariadim a zabivakujem na 60-65km, tak aby som mal 2. den pohodovy.
Ale ked ocakavam 80, zabivakujem na 50. a potom az niekde v priebehu 2. dna zistim ze cisla nesedia, trek ma 100, tak to nie je moc prijemne...
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Vojta s Bertou Duben 29, 2014, 07:57:26
Já myslím, že v okamžiku psaní propozic cca půl roku před akcí ještě pořadatel nemá natrasováno a nemusel by délku tratě uvádět vůbec (min. u longu určují pravidla). Kdyby pořadatel týden před termínem přihlášek, kdy už s velkou pravděpodobností trasu zná, uvedl délku na webu, vyšel by vstříc účastníkům, kteří berou délku trati jako kritérium jet/nejet.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: honza khp Duben 29, 2014, 08:46:37
Já myslím, že v okamžiku psaní propozic cca půl roku před akcí ještě pořadatel nemá natrasováno a nemusel by délku tratě uvádět vůbec (min. u longu určují pravidla). Kdyby pořadatel týden před termínem přihlášek, kdy už s velkou pravděpodobností trasu zná, uvedl délku na webu, vyšel by vstříc účastníkům, kteří berou délku trati jako kritérium jet/nejet.

Myslím že se hodně často stane že ke změně trasy nebo finálním úpravám dochází 2-3 týdny před akcí, takže s termínem přihlášek to moc vázat nejde. Určitě jde takové věci upřesňovat do novinek na webu závodu. Vždyť Vojto víš že na orienťákách jsou týden dopředu zveřejnovány pokyny, podle kterých se na leccos připravíš, včetně upřesněných délek tratí.
Rámcově jsou tam délky dány pravidly ve kterých je dán čas vítěze a tolerance +/- 20%. Takže když je to minus 20% tak lidi prskaj že je to krátký a že sem nemělo cenu jet a když je to plus 20% a přidá se hnusný počasí nebo vedro tak zas nadávaj že to byl masakr. Nepřipomíná Vám to něco? Ale za desítky let jsem nezažil aby někdo po zveřejnění délek požadoval vrácení startovného. Startovné se vrací max. při zrušení některé kategorie. No a třeba na Jizerské 50tce zaplatíte litr startovného, závod se zruší a startovné nevrací.
Osobně si myslím že třeba meeting na trecích v současné podobě je archaismus spočívající často v přeřvávání dobře se bavící společnosti :( a že právě výše uvedené zveřejňování pokynů cca týden před akcí je smysluplnější a každému umožní se na některé věci připravit podle svého. Stejně mě ale pobavil příspěvek na fb účastníka který  má natrénováno na 35 kilometrů závodním tempem, na 40 se ještě kousne ale na 54 už není připraven. Bóže ....
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: littlecake Duben 29, 2014, 08:58:30
Má zkušenost je taková, že si naopak ke skutečné délce vlastní blbostí pár km přidám a pak mám radost, že třeba padla i stovečka.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Zlatka Duben 29, 2014, 09:28:21
Proboha. Nenuťte pořadatele, aby se vešli do nějaké povolené odchylky. Tak si - midaři - určete maximální a minimální délku závodní trasy a máte pokoj. U dogtrekkingu, čili 80+, bych toto asi ani neřešila. Možná by bylo nejlepší, kdyby pořadatelé uvedli pouze, že trasa bude dle pravidel dogtrekkingu a hotovo  :)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: honza khp Duben 29, 2014, 10:17:30
Proboha. Nenuťte pořadatele, aby se vešli do nějaké povolené odchylky. Tak si - midaři - určete maximální a minimální délku závodní trasy a máte pokoj. U dogtrekkingu, čili 80+, bych toto asi ani neřešila. Možná by bylo nejlepší, kdyby pořadatelé uvedli pouze, že trasa bude dle pravidel dogtrekkingu a hotovo  :)
Uváděl jsem to jen jako příklad jak je to jinde, ne že bych to chtěl zavádět :-) . Tady máme 80+ jako dogtrekking a mid který pořadatelé dělají podle své úvahy.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Zlatka Duben 29, 2014, 10:25:10
Jo a mimochodem:
seběh s Cínovce po asfaltu do Dubí (..) 10 km navíc po asfaltu ...
to jsi si asi upravil trasu dle svého, ne?  ??? Pokud jsi si došel do Dubí pro kontrolu, nechápu proč jsi šel po silnici, ale tak si ten asfalt užij, v tom případě by byla délka stejná, ale jestli jsi se na kontrolu v Dubí vykašlal.. (kdo byl, ví, že tady šlo podvádět...), zkrátil sis to o nějaké 4km, teď ses blbě podřekl a ještě si stěžuješ na 10km po asfaltu!!  :o Z Cínovce do Dubí ke kontrole to bylo po trase 7km, kdežto po silnici na železniční stanici Dubí, kde začínala zelená asfaltka na rozcestí Vitiška, to je jen 5km, což je dohromady těch tvých 10km asflatu  >:(
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petr Jurča Duben 29, 2014, 10:46:22
Kdo sbíhal po modré cca. 5km a stoupal po zelené taky cca. 5km, tak ví, že to asfalt byl ... Víc k tomu nemám co dodat.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Zlatka Duben 29, 2014, 10:53:07
Modrá byla na asfaltu pouze asi 1km v Cínovci, po rovině. Pak bylo 7km po lesní cestě do Dubí. To co tvrdíš, není pravda. Nebo že by se za deště ten asfalt rozpustil?

Kdo sbíhal po modré cca. 5km a stoupal po zelené taky cca. 5km, tak ví, že to asfalt byl ... Víc k tomu nemám co dodat.
Název: úprava MID závodů
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 29, 2014, 10:56:50
Tombru, poslala jsem Ti a všem pořadatelům LONGů (mimo Broni, na kterého jsem nenašla email), anketu, pomocí které se budu během sezóny snažit u závodníků zjistit, jak by si představovali, že by MIDy měly vypadat a potažmo také seriál. S výsledky se na vás pak zas obrátím a doufám, že najdeme nějaké uspokojivé, pro všechny přijatelné řešení.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petr Jurča Duben 29, 2014, 10:58:03
Říkejte si tomu třeba šotolina, ale tvrdé je to jak asfalt. Pro psy ani pro trekaře to není nic příjemného. Primárně mi nešlo o to, že jsem zarputile proti asfaltu, ale o adekvátnost takového rozhodnutí v momentě, kdy mám trek o 15km delší než je požadováno pravidly pro long. Chtěl bych aby trek byl ohleduplnější zejména vůči našim čtyřnohým parťákům, kterým prostě ten asfalt neprospívá. Toť vše.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Witko Sapa Ha Duben 29, 2014, 11:01:29
Zlatko, prosimtě, Petr není člověk, co by se snažil někde podvádět. Tak nechápu, o co se to tady snažíš ty.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Zlatka Duben 29, 2014, 11:15:06
Já tam šla. Vím, jak to tam vypadalo a jak to bylo dlouhé. To je všechno. Šotolina na 80.km byla zlo, ale cesta do Dubí měla k asfaltu daleko.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: bonec Duben 29, 2014, 13:09:03
Sečetla jsem si teď na mapách všechny úseky starého asfaltu, nového asfaltu, staré šotoliny, nové šotoliny, průchody městy - 40km. A já si celou dobu drbu hlavu jak to, že si pes rozdrbal jak superhyper botičky tak nohy... Jo, druhej pes to dal s tlapou v nose, ale bígl už halt do Krušek nepojede.. další společnej trek o kterej přijdem :(
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Zlatka Duben 29, 2014, 15:25:52
Dobrá, prý tam byl asfalt, co měl dobrý mimikry :o a já tedy patřím k těm, kteří si ho nevšimli. Někdo to potvrdí, někdo možná bude vyvracet, no ale Anče nemám důvod nevěřit, že to vyzkoumala dobře. Takže sorry :-[ tvrzení o 10km asfaltu mě prostě překvapilo, když já jsem v těch samých místech šla vědomě jen po 5ti, a při pohledu na mapu... Z toho je jen vidět, že nikdo nejsme neomylnej.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: littlecake Duben 29, 2014, 16:02:27
buďme rádi, že nebylo -10°C. To by byl "ruský asfalt" všude  :)
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petrs01 Duben 29, 2014, 16:04:28
i to už jsme na Kruškách zažili, že jsme se bořili do sněhu až po pozadí...
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: littlecake Duben 29, 2014, 16:13:21
... a pak si máme rozumět, co je asfalt...

Směrem od východu na západ kvalita asfaltu roste. Ruský asfalt je přece zmrzlé bahno, ne?

Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Annie Duben 30, 2014, 11:02:56
ad asfalt, šotolina a jiné připomínky k povrchu cesty - cestou domů jsme se stavovala za mými kamarády lesáky. Loňská voda v Krušných horách výrazně poškodila některé cesty - viz třeba 3 km nově sypaného štěrku na 80 km... cesty se v průběhu roku opravovaly, dosypávaly - jinak bychom se taky mohli brodit bahnem po kolena. Stejně tak se tam hodně těží, takže jiné úseky byly zase rozblácené... S tímhle ani pořadatelé, ani nikdo jiný nic nenadělá.

Za sebe a LONG mohu pořadatelům jen poděkovat. Asfalt byl, ale krom dlouhého stoupání z Dubí nikde v extra dlouhých úsecích, hospody hezky po celé trase, počasí taky klaplo.... A kemp? Ano, byl drahý. Holt je to lokalita, kam jezdí němci, holanďani a pod... psy nám nepočítali, dostali jsme slevu a na kvalitu kempu byla cena vysoká, ale přijatelná.

A délka trasy - LONG má v pravidlech 80+, maximum žádné - tzn jakých 15 km víc, než vyžadují pravidla?  MID žádná pravidla nemá, teda žádná jsem nenašla... tak si udělejte pravidla a seriál, dejte si maximální délku trasy a bude vyřešeno.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Petrs01 Duben 30, 2014, 12:29:11
Annie, délka trasy není o pravidlech, šlo se i 120 na Šeráku, 113 keltských,... u MIDu pravidla nejsou, tedy se neřeší. Problém je ale když se délka trasy výrazně liší od trasy avizované v propozicích, tedy jako zde 40 x 54.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: brzda Rity Květen 01, 2014, 09:02:52
Předně moc děkuju za parádní trek,trasa byla parádní a moc jsem si to užil. Na rozdíl od loňského kempu v Jirkově tady všechno fungovalo. Napít mi dávali dokud jsem měl žízeň a v cíli jsem se měl kde umejt. Musím ale souhlasit s tím že takle podstatnej rozdíl v délce tratě měl být zveřejněnej dopředu. 
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: brzda Rity Květen 01, 2014, 09:07:46
jo ještě bych chtěl pořadatelům vytknout že hospod bylo na trase moc a přestávky v nich byly moc dlouhý :D >:D :D
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: MartinD Květen 01, 2014, 11:03:09
Ahojte, jsem úplný nováček a nemám žádné zkušenosti z minulých let, nicméně si myslím že:
1) trasa se plus/mínus dá změřit (ideální je projet na kole, to ale samozřejmě není možné všude (ochrana přírody, skály a pod), ale dá se vypočítat průměr z dat z online mapy, údajů GPS a údajů na rozcestnících) a každý, kdo se trochu pohybuje v terénu, tak s odchylkou od naměřeného počítá
2) ve 4. třídě ZŠ se děti učí zaokrouhlovat - 35 až 44 se zaokrouhluje na 40, trasa cca 40km by měla být tedy v tomto rozsahu...
3) když např. týden před akcí zjistím, že kvůli těžbě musím prodloužit trať o 10km, tak to okamžitě dám na web a když se mi někdo ozve, že to je pro něho moc, že to už nedá, tak by bylo dobré se domluvit - vzajemně
4) asfaltu se na tratích nad 80km tady ve střední Evropě asi nevyhneme, ale asi opravdu nemá cenu přidávat 10km asfaltu pro to, aby byl trek delší...

A určitě je lepší se domluvit a najít cestu, jak to udělat příště lépe, než na fóru mluvit o nekompetentnosti pořadatelů...
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: tombru Květen 01, 2014, 12:08:52
No nic, tak to shrneme...

Tato kauza nevznikla asi chybou měření, ale tím, že se pořadateli, nebo někomu u něj kdo dělá trasování, nezdála změna délky trati o 15km na doprovodné akci tak zásadní, aby se na to muselo výrazně dopředu upozorňovat a i zde na to nakonec nebyl zcela jednotný názor.

Takže z tohoto bych bral jako závěr doporučení, že by se mělo na změnu upozornit (upozornění v propozicích) pokud se délka trasy změní o více jak 5km.
Ale to je opravdu pouze doporučení, protože k výrazným změnám v délce trati může dojít i těsně před akcí z důvodů, které pořadatel nemůže nijak předjímat a ovlivnit. U tohoto typu akcí je to zkrátka riziko s kterým musí nejen pořadatelé, ale i účastníci holt počítat. (nikoho z nich to netěší)

Co se týče minimální vzdálenosti pro trasu zařazenou do seriálu MČR v dogtrekkingu, tak tam musí být zachována minimální vzdálenost podle pravidel. Pokud bude tato vzdálenost kratší z jakéhokoliv důvodu(i o těch pět kilometrů), nebudou výsledky z této akce do MČR zařazeny.

Pořadatelé by se měli snažit včas upozornit na změnu délky trasy větší jak 5km a to i u doprovodných akcí, nebo by měli v propozicích uvádět rozmezí v kterých se délka trati může maximálně pohybovat (například 30-50km, definitivní délka bude uvedena při zahájení akce).

Tím bych viděl tuto záležitost ohledně udávání délky tras v propozicích jako uzavřenou...

zlej admin
 
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: samurajtt Květen 01, 2014, 15:40:17
Ahoj všem.
Dovolím si ještě přidat za nás dva (mne a mého čtyřnohého kamaráda) malý příklad.
Pokud jedu autem na návštěvu do města vzdáleného sto kilometrů, přijde mi jako velká hloupost natankovat benzín jen na dvě stě kilometrů ;-) :-) (Tedy přesně na cestu tam a zpět)
No a s trekkem bychom to viděli podobně..... ;-) :-)   Zdraví T&T.
Název: Re:Nekompetentnost pořadatelů Krušnohorského dogtrekkingu
Přispěvatel: Annie Květen 01, 2014, 16:20:18
Annie, délka trasy není o pravidlech, šlo se i 120 na Šeráku, 113 keltských,... u MIDu pravidla nejsou, tedy se neřeší. Problém je ale když se délka trasy výrazně liší od trasy avizované v propozicích, tedy jako zde 40 x 54.

To já chápu, ovšem nemyslím si, že je to důvod zkritizovat celou akci. Zvlášť, když se jí tímpádem ani nezúčastnili. A proto píšu, ať si pro MID zavedou pravidla a bude vyřešeno. Někteří to vzali jako výzvu a šli - a jsou rádi. Jiným to vadilo a nešli - ale nadávat komplet na vše je kvůli tomu zbytečné.