Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Jídlo na cestě

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => výbava člověka => Téma založeno: Maggie a Keissy Duben 02, 2012, 23:02:03

Název: Jídlo na cestě
Přispěvatel: Maggie a Keissy Duben 02, 2012, 23:02:03
Možná je to hloupý dotaz, ale zeptám se zkušenějších a DT protřelejších výletníků. Zjistila jsem tady cokoliv od stan po ponožky a jídlo pro psa během treku, ale ještě nevím, co vlastně jíte mezitím vy. Co si nosíte v krosně? ;)
Když opomenu sušenky a jinou cukrem nabité bomby :)
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Petrs01 Duben 02, 2012, 23:49:37
Každý něco jiného, někdo se spoléhá na hospody, někdo je prakticky nepotřebuje. Každému sedí něco jiného, někdo vyžaduje mysli-tyčky, někdo je nemůže ani vidět atd.
Za sebe - předem nachystané, ve folii zabalené rohlíky se salámem + čokoládové tyčinky. Občas polívka v hospodě. Nepít čistou vodu, žaludek ji časem přestane brát. Já piju Tang, když mám přisypu občas ionťák.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Vojta s Bertou Duben 03, 2012, 07:21:37
Já si do báglu dávám asi 6 housek namazaných sýrem a se salámem. Ne že bych je všechny snědl, dělím se při pauzách se psama (chodím většinou se dvěma). Oni mému jídlu dávají přednost před granulema, ale dostávají jen málo ochutnat, hlavní krmení večer před bivakem. Dál mám s sebou nějaké oříšky nebo sušený švestky, rozinky a tak. První den se snažím jít na večeři, většinou se nějaké městečko či větší vesnice najde na cca 45 - 50 km. Pití: první náplň camelbagu cca 2 litry bývá s ionťákem nebo Tangem, na bivak si většinou doplním čistou vodu a nedělá mi problémy zmiňované Petrou. Když je vhodná příležitost, prostřídám tento nápoj pivem, ale žádný velký nalejvání, tak jedno dvě piva a jde se dál!
Sobotní snídani se snažím nakoupit v obchodě, většinou se pr trati nějaký najde. Tam podle chuti: rohlíky, rybí salát, musli, tvaroh, ovoce ... na co mám chuť, ale ne toto vše dohromady.
Jen neudělej chybu kterou jsem provedl na svém prvním DT (Krušky 2007). Říkal jsem si 100 km a dva dny, času dost a vzal jsem půlku chleba, kus špeku a že si to při pauzách budu krájet. Myslím, že jsme měl s sebou i prkýnko! Takže času na přípravu při DT mnoho není a určitě se vyplatí připravit si vše zabalené a hotové, jen to sníst
V+B
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Erája Duben 03, 2012, 08:06:18
Tatranky, musli tyčky. Občas sýr pro psa. Jinak se stravuji v hospodě. A k pití mám, oproti petře, nejraději vodu, nebo si doma připravím lehkou štávu. Pokud máš kamelbek, tak tam NElij perlivou vodu  ;-) no a v hospoděk pití čaj a do půllitru ředěný vodou džus. Tot vše. A vývar pro psa, když mají. Ten ředím vodou, protože bývá extra slanej.

Ale já žiju obecně na tatrankách klidně několik dní a vyhovuje mi to.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: ivan Duben 03, 2012, 11:25:09
mohu se zeptat proc NE perlivou vodu?
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: zbynek Duben 03, 2012, 11:35:55
Protože jedna z vlastností plynů je rozpínavost. ;D V lepším případě ti budou bublinky jenom vytlačovat vodu z uzávěru a bude ti kapat na batoh nebo oblečeni, v tom horším může camelbak někde ve sváru i rupnout.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Maggie a Keissy Duben 03, 2012, 11:57:02
Děkuji za rady :) Jak to vlastně řešíte v hospodách se psem? Vím, že když jsem chodil neofiko DT tak v některých hostincích nás se psem nechtěli vůbec pustit :/
Takže vlastně perlivou a čistou vodu ne, jen pro psa a pro sebe něco s příchutí super :) Taky asi zabalím housky nebo rohlíky se salámem do alobalu :)
Kolik vlastně ssebou berete "litrů" vody? Abych si jak blázen nevzala třeba 4litry a nenadávala na bolavá záda :D
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: MartinaM Duben 03, 2012, 12:10:53
1l lahev - čistá voda pro psa (ale popravdě ji moc nevyužijem snad kromě bivaku, pije raději z potoků a kaluží) a 1,5l petka pro mne - míchám něco z pytlíku, mít s sebou druhý balíček Tangu, ionťáku apod. nic neváží a ten cukr navíc v krvi je znát... Cestou doplňuju, příležitostí je dost, hlídám si doplňování i podle mapy, klidně i juice s vodou, pokud jsem nastydlá, tak vlažný/studený čaj (z hospody).
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: JoJo & Uzi & Chucky Duben 03, 2012, 13:04:53
Připojím ještě svou zkušenost - spoléhala jsem se, že cestou budou hospody a já budu doplňovat jídlo tam (no první long, no, za blbost se platí :) ) a první funkční hospoda byla až na cca 50. km, kde měli akorát párky apod. Než jsem tam došla, tak děs a bída, bylo mi strašně blbě z hladu. Na hospody teda nespoléhám a mám s sebou cosi jako "železnou" zásobu, i když za sebe říkám, že ať táhnu cokoli, nikdy na to na trase nemám chuť.
Co se vody týče - první den slazená minerálka, druhý den voda - a opět - ať mám s sebou cokoli, přepije se mi to (druhý den mi nechutná ani voda ani čerstvě koupená minerálka), tělo si žádá kofolu :)
Musíš prostě vyzkoušet, co tobě bude vyhovovat.
Jináč já s sebou tahám min. 3 l (půl pro mě, půl psí), cestou oboje mnohokrát doplňuju (hospody, obchody, dobří lidé).
A bez psa do hospody nechodím. Jednak venku řve a jednak se bojím, že by mi ho mohl někdo šlohnout. V hospodě se stočí do klubka a chrní. Ale zase bych řekla, že tohle mají organizátoři dohodnuté, těch hospod, kdy mě na trekku vyhodili se psem, bylo minimum. Jednou dokonce dovolili Uzině ležet na gauči :)
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Maggie a Keissy Duben 03, 2012, 13:23:35
Tak to je paráda :) Doufám, že to bude dohodnuté, protože taky nechci nechávat psa venku (beze mě vyvádí psy kusy, je závislák, ale příjemně závislá :))
My jak máme za sebou jen neofiko 40-50km tak to nepociťujeme (hlad atd.) ale tady u toho právě zásobu naděláme :) Super děkuji moc za informace :))
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Erája Duben 03, 2012, 13:24:12
Psa nechávám klidně před hospodou, pokud tam nesměj. Ale většinou jsou funkční zahrádky, a je to ve většině případů bez problémů. Já pro sebe nosím tři litry pití - chlastám jak duha a nemusím se hlídat a šetřit. Pro psa beru zmáčklou petku a doplnuju v poslední hospodě před bivakem. Nebo ve studánce. Záleží na mapě, kudy deme. No a když je nouze, tak dám psu vlastní pití, jak už jsem psala - nosím čistou vodu nebo lehkou štávu. Ideální je pro mě citronová štáva do vody a cukr, ale bojím se, aby mi to nerozežralo kamelbek, tak už si jí nedělám.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: noris Duben 03, 2012, 14:51:59
Tak ja na piti jedine cistou vodu, ale je fakt, ze pivko v hospudce potesi :) Obcas si s chuti dam i kofolu, ac ji normalne nesnasim (takovy sladky lepidlo). Nosim 2,5 litru, taky dost piju. Na jidlo nejake tycinky, namazany chleba, jablka, mrkev a tak. Hlady jsem zatim neposla.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Jana & smečka Duben 03, 2012, 15:20:00
Já tahám na trasu 3l, v jedné petce buď sladká minerálka nebo ředěný džus se špetkou soli (nechutná to tak zle, jak to zní :)) v druhé voda. Pes mi stejně většinou odmítá pít čerstvou vodu, nejradši má nějakou pěkně uleženou z kaluže nebo z potoku... Na bivaku dostává granule zalité vodou, po cestě se s ním dělím o namazané rohlíky se sýrem a salámem, nebo má v pamlskovníku eidam na kostičky a piškoty. Pro sebe mám už zmíněné rohlíky, tatranky, v sáčku sušený švestky a čokoládu, v druhým mrkvu a jabka... Ale stejně to dopadá tak, že většinu dotáhnu zpátky, protože na trase není pro samé kochání a bolest čas na žvanec :)
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Maggie a Keissy Duben 03, 2012, 17:13:19
Výborně ;) Zvolím taky trampské jídlo pěkně z domova a ovoce čerstvé a sušené :) Ale taky, když to mám usebe, chuť a hlad není, ale jakmile to nemám, tak bych se mohla "uslintat" jak na to mám chuť :)
Toho se právě taky bojím, že bych něčím (sladidlem apod.) mohla camelbak poškodit že by potom nebyl funkční :/ A obyč. vodu zase tahat nechci pro sebe, přeci jen u tohodle je potřeba sladký a nebo ionťák.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Erája1 Duben 03, 2012, 17:30:42
Po sladkém pití mám ještě větší žízeň, cukr zastupují tatranky nebo hroznový cukr, kdy\ž si vzpomenu ho koupit. Jo a veledůležitá věc pro mne: žvejkačky. A v hospodě zásadně něco slaného - většinou hranolky.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Duben 03, 2012, 18:50:36
Po sladkém pití mám ještě větší žízeň, cukr zastupují tatranky nebo hroznový cukr, kdy\ž si vzpomenu ho koupit. Jo a veledůležitá věc pro mne: žvejkačky. A v hospodě zásadně něco slaného - většinou hranolky.
Hroznový cukr je super věc.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: ŽufrikTeam Duben 03, 2012, 20:13:03
Jídlo na cestě? Co příroda a zahrady dají  ;) Borůvky, maliny, švestky, jablíčka, třešně i broskve jsme potkali  8) Jarní období je tedy na takovou stravu horší  >:D
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Pavel Duben 03, 2012, 20:21:18
Beru hlavně čokoládu. Fena ji nesmí, takže spolehlivě zbyde na mně. Všechno ostatní mi sežere ;D

Jinak s tím camelbakem jste mě vyděsili. Já si nosím vždycky minerálku s bublinkama.  :o
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Maggie a Keissy Duben 03, 2012, 20:25:53
To by mě taky zajímalo co vlastně se smí a nesmí dát za vodu (perlivou s příchutí atd.) do camelbaku.
No jelikož jdeme až koncem září, tak doufám, že ještě nějaké ovoce po cestě bude :) A nebo budeme "zlodějsky" trhat od domorodců ;)) Ne to přeháním, ale asi to ovoce jak čerstvé tak sušené bude nejideálnější :))
Čekala jsme totiž, že my tady napíšete, že berete konzervy různého druhu s ešusem a nad ohýnkem a zapadajícím slunkem ohříváte :D Já vím prakticky to nejde, ale romanticky ano ;)
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: jazzinka Duben 03, 2012, 20:29:34
Výborně ;) Zvolím taky trampské jídlo pěkně z domova a ovoce čerstvé a sušené :) Ale taky, když to mám usebe, chuť a hlad není, ale jakmile to nemám, tak bych se mohla "uslintat" jak na to mám chuť :)
Toho se právě taky bojím, že bych něčím (sladidlem apod.) mohla camelbak poškodit že by potom nebyl funkční :/ A obyč. vodu zase tahat nechci pro sebe, přeci jen u tohodle je potřeba sladký a nebo ionťák.

Do camelbagu si obvykle dávám vodu s půlkou tablety isostaru, takže to má pocitově aspoň trochu chuť a nějaké ty minerály a přitom to nelepí (a zdá se, že ani nepoškozuje cb). Stravuji se po hospodách, ale taky po zkušenosti s první hospodou až někde na 40km nosím železnou zásobu  - musli tyčinky, jablko, sušené ovoce, houska s něčím + sýr pro psa. On toho cestou člověk většinou moc nesní, i v hospodě si spíš dávám jenom polívku (o to horší to je pak v kempu  ;) )
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Honza & Wendýsek & Pan Eki Duben 03, 2012, 20:43:21
 ;D nad ohýnkem PB vařiče jsem vařil po půlnoci na benzínce ve Volarech večeři pro čtyři lidi na svém prvním treku  :). Jenže ten batoh vážil prý 16 Kg a s tím se moc chodit nedá. Osobně nosím jablko nebo mrkev a kus sýra a nezbytá čokoláda, 3L vody a tankuju všude, kde to jde, i z potoků . Hroznový cukr jsem používal hojně, ale pak se celý lepil, takže jen jako nouzovka. Jinak až na výjimky je nejlepší hospoda ta cílová  :).

Honza
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Maggie a Keissy Duben 03, 2012, 20:49:57
Tomu věřím, vidiny pivka nebo něčeho teplého do žaludku to  vždycky bodne ;) No jsem na sebe zvědavá :) O psa se nebojím, ta to zvládne levou zadní, ale já určitě budu nadávat... sice pochodovat, ale nadávat :D
Jinak využil někdo z vás pomoc od domorodců? Že byste měli takovou nouzi a zaklepali na první dveře od "chalupy" kvůli jídlu nebo asi většinou pití? A jaké byli reakci? :)
Dyžtak se omlouvám, ale jsem dost zvědavý typ a chci dyžtak připravit na vše nejen sebe ale i psa :)
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Psymorf Duben 03, 2012, 21:01:52
tak domorodci vetsinou rádi vodu načepují, a jeste se diví co že jsem to za cvoky že jdem dobrovolne takovou štreku.
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: ježura Duben 17, 2012, 20:04:47
Jsem stylová...dnes jsem si jako jídlo na Krušky zakoupila tohle (http://www.millba-czech.cz/photos/hi/sus3.jpg)
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: Biluska Duben 17, 2012, 20:17:59
Jsem stylová...dnes jsem si jako jídlo na Krušky zakoupila tohle (http://www.millba-czech.cz/photos/hi/sus3.jpg)
Doufej, že někoho nenapadne udělat trek v Šaraticích :D :D :D :D
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: ježura Duben 17, 2012, 20:18:24
 ;D ;D ;D
Název: Re:Jídlo na cestě
Přispěvatel: TerCedrici Duben 17, 2012, 20:40:07
Jako by ty sušenky volaly: Sněž nás! Sněz nás! A nezapomeň na vařič, na kafíčko, na smetánkukukukukuuuuuu :-)

 ;D >:D