Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Oblečky pro psy

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => výbava psa => Téma založeno: evik Říjen 28, 2007, 12:21:17

Název: Oblečky pro psy
Přispěvatel: evik Říjen 28, 2007, 12:21:17
Ahoj, používáte v zimních měsících pro krátkosrsté psy nějaké oblečky? Můžete doporučit značku? Koukala jsem na manmaťácký, ale zdá se mi pro pohyb moc teplý. Na jiný kvalitní se mi zatím nepodařilo narazit, jen od fy Lynes, ale mají jen malé velikosti. Máte někdo nějaký tip?
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: vasilek Říjen 28, 2007, 16:17:38
nazdarek.ja mam taky od manmatu a je paradni.muzu jen doporucit pac sem lepsi nenasel ;)
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: Jana & smečka Říjen 28, 2007, 18:59:50
Oblečky pro psy vyrábí i firma ZeroDC, která šije i na míru.
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: elina Říjen 29, 2007, 08:25:03
jestli ti příliš nejde o cenu tak mrkni na www.ruffwear.cz
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: Petrs01 Říjen 29, 2007, 08:43:56
Pokud je pes v pohybu tak ani byťák obleček nepotřebuje, no a pokud má někde čekat, je manmat skvělej - můj postelový bígl v něm bez problémů vydrží i celý den na sněhovém coursingu (=dlouhé čekání na dva běhy)
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: ještěrky Říjen 29, 2007, 08:54:16
Ahoj.Máme hladkosrstýho pointra a s oblibou klepe kosu třeba i v létě navečer. Nosíme mu deku na bivak, když se hýbe, tak ji nepotřebuje ani v zimě. Už vloni jsme sháněli deku od Manmatu, protože se nám líbila a taky nám jí všichni doporučovali. Ale sehnali jsme jenom od AB sportu - ta je taková slabší vícevrstevná šusťáková. Stála 450,-. Letos jsme koupili od Manmatu, ta je mnohem lépe propracovaná, zabírá větší plochu těla, je teplejší a líp sedí. Na závodech stála 550,- a dá se objednat i poštou a dojde ti docela rychle(www.manmat.cz).Ještě lépe propracované dečky mají chrti, těm musí dečka poctivě krýt i stehna, ale s tím nemám zkušenosti.
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: evik Říjen 29, 2007, 19:33:37
jestli ti příliš nejde o cenu tak mrkni na www.ruffwear.cz
No tak tenhle je fakt luxusní, líbí se mi, že na rozdíl od Manmatu má krytý hrudník, ale teda ta cena!!! z té jsem ještě teď v šoku...
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: evik Říjen 29, 2007, 19:35:32
Pokud je pes v pohybu tak ani byťák obleček nepotřebuje, no a pokud má někde čekat, je manmat skvělej - můj postelový bígl v něm bez problémů vydrží i celý den na sněhovém coursingu (=dlouhé čekání na dva běhy)
Pokud lítá nebo jde o normál procházku, tak to neřeším, ale my jsme choďáci, těch 40 km jdeme celý den a to mám bez oblečku docela obavu.
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: Petrs01 Říjen 30, 2007, 08:25:35
tak ten obleček kup a vem ho sebou do batohu - a když uvidíš že je mu zima tak mu ho dej, ale myslím že nebude.
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: Verča a gordonky Listopad 08, 2007, 09:44:34
Co třeba tento:
http://www.hafani.cz/t-coat-nizza-40cm/d-87244/
Mě každým dnem mají dojít poštou, tak pak dám vědět, jak jsem s nimi spokojená
Název: Re: Oblečky pro psy
Přispěvatel: Eva Listopad 12, 2007, 21:49:14
to jsem já evik, nejde mi přihlásit...

To Verča: Jestli už Ti oblečky přišly, můžeš prosím poreferovat? Sice se mi vůbec nelíbí vzhledově, ale pokud by s nimi byla spokojenost, tak už bych snad slevila ze všeho. Sehnat obleček na velkého psa z kvalitního materiálu s dobrým střihem pod dva tisíce a aby se na něj dalo ještě ke všemu koukat, je prostě nemožné.
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Jana Janáková Prosinec 05, 2011, 10:05:12
Ahoj,
chtěla bych svému maltézáčkovi pořídit zimní bundu pro psy (http://www.minipes.cz/98-zimni-bundy) . Co myslíte nehrozí, že se mu po promočení bundy obarví srst?
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Karolína Prosinec 05, 2011, 20:48:19
Dobrý den. Dobrý deky na zimu a za příjemný ceny se daj sehnat taky v jezdeckých potřebách. Deky jsou z odolnýho materiálu a i hezký. Mám ji dva roky a jsem spokojená. http://www.equiservis.cz/cz/eshop/katalog-zbozi/3518-deky-na-psy/
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Erája Prosinec 06, 2011, 09:23:14
Ahoj,
chtěla bych svému maltézáčkovi pořídit zimní bundu pro psy (http://www.minipes.cz/98-zimni-bundy) . Co myslíte nehrozí, že se mu po promočení bundy obarví srst?

Netuším a je mi to jedno, jestli se mu obarví srst nebo ne. Mě ale jedno rozhodně není, že by se měla bunda pro psa promočit! K čemu pak je?! To už mu bude líp bez ní! ;-)
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Hyena Prosinec 13, 2011, 19:12:58
Tak deky z equiservisu rozhodně nebrat- jsou hezký na pohled, ale ne na účel.  Myslím, že pokud se pes hýbe a chodí pravidelně ven dýl než jen okolo bloku, tak  obleček nepotřebuje pro pohyb, ale spíš, když nekdě čeká. Uvědomte si, že jakýmkoliv pravidelným oblečkováním zbavujete psa vlastní schopnosti termoregulace a zvyšujete riziko, že pak nastydne.
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: trektomik Prosinec 13, 2011, 20:53:15
No jako souhla jen do určité míry... Mjitelé hladkosrstejch plemen co vyrostli v bytě určitě znají situace kdy jdou se psem třeba na běžky nebo jen tak na delší procházku v zimním počasí a pes prvních deset kiláků lítá a je spokojenej...ale po delší dobe tak nebo tak spomalí...( mám NKO...hyper aktivní) ale spomalí...dostane se do rytmu vaší chůze a po dalších pěti kilákách mu začn být zima...ano pes má vlastní termoregulaci a netvrdím že pro kraťase je třeba oblek pořád...jen ona po delší dobe ta regulace začne psovi pálit energii jako ohen papír a potom je třeba psa přehodit něčím funkčním....pomůže to ale rozhodně to psovi neomezí žádné bio funkce...prostě i my pokud kosnem tak bud zrychlíme tempo nebo hodíme nějakou vrstvu na víc.....takže ano...oblíkat psa na hodinovou prochajdu je asi blbost ( pokud je zvyklej a je aktivní) ale na delší prochajdy v kose nebo při sychravém chladu doporučuji funkční obleček ....šetří nejen energii ale i ledviny atd....
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Erája Prosinec 15, 2011, 21:05:20
Nějaké ty deky z equiservisu jsem viděla a nejsu špatné. teda samozřejmě záleží, na co to chceš.
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: filmz Prosinec 15, 2011, 22:00:33
Mno pro oblečky můžou být různé důvody a to nejen zima... Mám westíka, kterému teď bude deset let a nikdy obleček nenosil, přestože je někdy v zimě na procházce nebo na zahradě dýl než jen hodinu. Ale pravda taky je, že když je mokrý sníh, tak má kvůli své velikosti a delším chlupům nonstop mokré břicho. Což asi 3 roky nazpět parádně odskákal (zimní vícehodinový výlet s přestávkou v hospodě, kde ale nestačil proschnout a následoval takový kašel, že baštil Codein a v noci jsme kontrolovali, jestli dýchá...). Takže vzhledem k věku mu asi letos nějaký ten obleček pořídím, čistě pro chvíle, kdy je mokrý sníh a my budeme venku déle...

Řekla bych, že vlhký sníh může pořádně promočit i většího sněhomilného chlupatce a pokud pak bude muset někde chvíli postát, nebo jít pomaleji, vážně se může nachladit  ???
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Máca s holkama Prosinec 16, 2011, 19:56:19
Mám čínského naháče a taky se mi nelíbilo, že bych měla oblíkat psa. Ale buď půjde ven v zimě okolo baráku a domů anebo dostane oblek a půjde na dýl. Jinak máme ušitou vestu na míru od ZERO DC a jsme spokojené. Máme teda i kombinézu, ale od jiné firmy, ale je to naháč no.
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: trektomik Prosinec 16, 2011, 20:44:43
no já bych ještě rád k tomuto tematu dal něco k zamyšlení.....se svým psem jsem z počátku dělal myslivost...holt je to ohař a tak jsem chtěl pro něj využití....ostatně on se nakonec projevil a dnes jen taháme kolo....lyže atd...na okraj...ale zpět....učastnil jsem se pár závodů a zkoušek a i honů na kačeny....zkoušky se jmenují podzimní a je v nich pole a voda...vše se odehrává jak z názvu plyne na podzim...tudíž sychravo a ne zrovna teplo....byl jsem vždy jedinej co po honu či závodu vzal psa do auta...vytřel do sucha ručníkem a dal mu OBLEK.....ostatní to považovali za rozmazlování a něco co se dělat nemá...prostě názor že obléct psa je něco navíc je hodně zakořeněný a ti co to dělají hledaj různé obhajoby....a tak se teda divým že ti myslivci co nechaly mokrýho psa v zimě .....sami nešli v plavkách :-D....jsou to jen předsudky a obhajoby není třeba...pokud mám krátkosrsté plemeno a mám ho rád....udělám vše aby se i můj pesan cítil dobře....ano i psovi může být zima....já zastávám názor že pomoci psovi k tomu aby se cejtil dobře je věc lásky a né předmět pro diskusi....jen více citlyvých a milujících pánečků bez předsudků
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: ježura Prosinec 16, 2011, 21:06:55
Já jsem tak ráda, že tohle nemusím řešit ;D
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Erája Únor 11, 2012, 10:23:30
Ještě bych se chtěla zeptat, z jakého důvodu se některým psům bandážují přední nohy? (http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425251_10150598434034490_49609734489_8876910_244013434_n.jpg)

Díky. No a pak jedna česká firma, která má fakt parádní oblečky a učijou i nazakázku "nestandartní" provedení. Kamarádka si nechala ušít pro mopse = široký hrudník a nechala prodloužit břišní část, jelikož má čuby, takže maj kryté i břicho.

Firma: SOFA dog wear  (http://sofadogwear.eu/index.php)
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Sarka M Únor 11, 2012, 11:52:41
Pro jednu z mych fen budu muset poridit totez, jednak boticky, aby si nevykusovala pacicky a i kdyz ma boticky, tak si vykusuje snim namrzly nad botickama. Zkratka hajsavka. Dik za foto,myslela jsem že je to totalni blbost, ale ted vidim ze tak úplne ne
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Erája Únor 11, 2012, 13:00:29
Myslíš tu bandáž na packy? Je to fotka z letošního Yukon Questu  ;) a má to tam docela dost psů. A co mě překvapilo, je jim tam docela dost i oblčených (v tahu, při pauze mi to přijde samozřejmostí).
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/405762_10150595092859490_49609734489_8870741_975198970_n.jpg)

a pak mají někteří "zástěry" to taky netuším, k čemu to je.
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/2145_49651534489_49609734489_1261643_8229_n.jpg)
lepší fotku nemůžu nahonem najít

ty legíny a zástěry jsem viděla na fotkách nejen prvních psů ale i uprostřed zápřahu  ???
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: jazzinka Únor 11, 2012, 17:07:29
Podle info přímo na stránkách yukon questu jde o chrániče zápěstí, aby se netvořili otoky (něco jako kompresní punčochy):   http://yukonquest.com/site/leg-protection-for-sled-dogs/
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Hyena Únor 11, 2012, 18:48:58
Díky. No a pak jedna česká firma, která má fakt parádní oblečky a učijou i nazakázku "nestandartní" provedení. Kamarádka si nechala ušít pro mopse = široký hrudník a nechala prodloužit břišní část, jelikož má čuby, takže maj kryté i břicho.

Firma: SOFA dog wear  (http://sofadogwear.eu/index.php)
No Anubis znám osobně, moc šikovná ženská a je dobře, že se se svými nápady uplatnila. Nicméně jsem vděčná za šokovné ruce, vzdělání od maminky a starou singrovku.... přeci jen je ideální učít si, co potřebuješ  sama sobě na míru :-):)  Zvláště, když se čék podívá na ty ceny ;-)
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Erája Únor 11, 2012, 19:22:56
Hyeno, když potřebuješ jen "přehoz", tak proč ne. Ale Bony potřebuje rukávy a to, ač se mamka šitím dřív živila, obkreslila si střih ze starýho oblečku, tak prostě jsem to na několik pokusů nedaly dohromady, aby to sedělo a netáhlo... není to zas tak jednoduché a klidně to zaplatím, než nad tím strávit několik nocí, navíc ten materiál musím taky koupit ... ve výsledku to nevyjde zas tak strašně, zvlášt, když to potřebuju "TEĎ" ;-)
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Hyena Únor 12, 2012, 09:46:25
Erája probůh, neber si to osobně ;D..to bylo  " libování si", že jsem si zatím zvládla všechny věci nakonec " udělat svépomocí".
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Erája Únor 12, 2012, 12:38:49
Ale dyť jo ;-) já si taky dělám vše radši sama, ale ty nohavičky jsou docela prokletý :-D
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: TerCedrici Únor 12, 2012, 17:37:34
http://www.youtube.com/watch?v=qPhky5HbZZo&feature=player_embedded 



...když už se tu řeší oblečky:-)
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Máca s holkama Únor 12, 2012, 20:54:08
Nechávám si šit oblečky na nahandu u ZERO DC a kombinézu máme šitou také na míru od http://www.yourdog.cz/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=98
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: TerCedrici Únor 14, 2012, 11:35:56
Tak jsem taky oblíka a bylo to zajímavé...Cedrik uviděl obleček a začal couvat z místnosti, utekl na zahradu a schoval se za tůji, asi si myslel, že má dokonalý mimikry, ale já ho odhalila:-)
Když jsem ho konečně odlovila, neochotně se nechal oblíknout a šlo se ven na malý kolečko...bylo  -12 minimálně a on se tvářil zpruzeně, nakonec se začal demonstrativně válet, tak jsem mu to sundala a najednou ožil, začal hopkat, skákat a radovat se  a tak skončil příběh oblečku na krátké tratě :P 8) ;D
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Oblečky pro psy Listopad 18, 2012, 00:28:26
Nebo můžete použít svítící postroj, hlavně pro malé psy. http://www.svitici-obojek.cz/svitici-obojky/svitici-postroj-modry
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Johana a Sol Listopad 18, 2012, 17:46:50
Já jsem náhodou s oblečkama z Equiservisu moc spokojená! :)
Název: Re:Oblečky pro psy
Přispěvatel: Ilka Říjen 26, 2016, 11:51:48
ahoj, máte někdo zkušenosti s oblečky od Hurtta? Doporučila mi je kamarádka, navíc jsem je našla zmíněné i v tomto článku (http://pethome.cz/cs/blog/post/oblecek-plastenka-bunda-pro-psa), tak řeším zda do toho jít.