Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Botičky

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => výbava psa => Téma založeno: Ivoxxl Červenec 12, 2011, 10:40:18

Název: Botičky
Přispěvatel: Ivoxxl Červenec 12, 2011, 10:40:18
Rád bych, kdyby mi někdo doporučil botičky pro pejska. Nevím jestli je rozdíl mezi zimními a letními, nebo taky podle účelu použití. Potřebuji je pro Samojeda na dogtrekking. Díky
www.whitesmoke.webnode.cz
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Boudicka Červenec 12, 2011, 14:23:08
Já používám ty od Hely Levíčkový a naprostá spokojenost, jako jediný haskám nepadaj - www.mushgo.cz
Jsou dva druhy. Používám slabounké látkové za "dvacku"  :D
ManMatí se mi osvědčily jen při zraněních, kdy bylo třeba ránu zakrýt, ale nedalo se v nich chodit, natož běhat, hned čumákům spadly.

Jestli chceš vyzkoušet, napiš , třeba do SZ, adresu, mohla bych ti jedny poslat na vyzkoušení. Samožroutí a haskouní nožka by se nemusela tolik lišit.  ;)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Ivoxxl Červenec 12, 2011, 14:38:09
Díky za další adresu a hlavně doporučení. Botičky si objednám přímo na mushgo. Chápu dobře že se používají (v létě) při namožení tlapky, či nějaké oděrce? Skutečně na léto stačí jen ty látkové, neodejdou na prvním kilometru?
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: MartinaM Červenec 12, 2011, 21:40:06
Ad trvanlivost - samozřejmě záleží, jak moc hafan zabírá a na jakém jdete povrchu. Moje feňule tahá jak blázen a odírá si pravidelně zadní packy, botiček jsem měla spotřebu 3 páry na jeden long (jen zadní packy a byl dost asfaltový) a to je považuji za dost dobré, feňuli nepadají - viz  http://www.eurohusky.com/obchod/potreby-pro-mushing/vystroj-pro-sanove-psy/psi-boticka-robust-i37/
Druhý hafan botičky zatím nepotřeboval.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Ivoxxl Červenec 13, 2011, 09:36:02
Díky Martino. Zákony fungují dokonale a tak i ten že "Jakékoliv řešení přináší nové problémy"... Odpověděla jsi mi a zároveň dala brouka do hlavy. Jak poznáš, že pejsek botičky potřebuje? Možná se ptám hloupě, ale napadlo mě to když si psala že fenka spotřebovala troje a pes je nepotřeboval... Není to tím, že jako ženská se bez bot prostě neobejde?   :D
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Boudicka Červenec 13, 2011, 13:20:25
Já jim je teda preventivně nenasazuju. Botičky vnímají jako velkou prudu, takže opravdu jen když jsou oděrky, puchýře nebo hooodně moc hnusnýho horkýho asfaltu. Ale co si pamatuju, tak jsem je opravdu použila jen jednou, když si pes při přelízaní čehosi poranil polštářek. Loni na Stezce jsem jich dávala pár jedněm vlčákům, co se odřeli na asfaltu. Většinou to pes za trek nepoužije, ale je to sichr - kdyby problém, tak na dojití je to dobrý. Ne, že je psu navlíkneš na startu a dojdeš s tím do cíle  ;D
Botičky pravidelně používám spíš na sněhu, bo mám feńuli, co si pravidelně o sníh odírá vršek tlapek.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Petrs01 Červenec 13, 2011, 18:17:38
Na letošní Osoblaze jsem si vyčítala že jsem je na tom asfaltu nedala dřív, ale je fakt že to by v nich musel ťapat skoro celý trek. V okamžiku kdy už packy bolí je pozdě. Prostě kombinace vedro+hodně asfaltu = botičky HNED. Použiju je tak jednou do roka...
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: MartinaM Červenec 13, 2011, 20:49:41
Poprvé jsem fence packy nehlídala a došla mi s odrbanýma packama do krve a s dvěma pěknýma puchýřema (doufala jsem, že kdyby ji něco bolelo, začne nadlehčovat, ale nic a pak jsem se nestačila divit - nekamenujte mne) - ona je útulková a absolutně nedává najevo, že jí něco bolí, pořád tahne jak na sprintu, zadníma packama vysloveně škrtá při každém záběru o cestu.
Teď si dávám pozor a packy jí kontroluju při každé zastávce, tj když míjíme vodu k napití, když se přezouvám - raději častěji. Po zkušenostech je už dávám na asfalt automaticky preventivně hned (krom pouhého proběhnutí vesnicí apod), ale opravdu druhého psa se stejným "záběrem" neznám - tahí tak, že jí i na asfaltu odletuje drobný písek od zadních pacek a s jejím naturelem nemůže jít 60km z longu u nohy (a já zas nezvládám 90km poklusem), tak to řeším botičkama. Ty ROBUST od Pfeifrů (viz odkaz výše) jsou super, ale vzhledem k naší spotřebě jsem jí pořídila Ruffwear - viz http://www.dogoutdoor.cz/13-boticky-bark-n-boots-grip-trex-4ks.html ). Je to ale asi extrém, pro druhého hafana mám prostě s sebou typ ROBUST a během asfaltu nebo na štěrkových cestách zběžně kontroluju, jestli má packy v pohodě, tj bez začínajících odřenin nebo otlaků, puchýřků.
Snad to pomohlo, já se holt učila tou bolavou cestou  :(
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Boudicka Červenec 14, 2011, 09:47:45
jj, to je ono. Kdyby naši tahali na DT jako ve spřežení, asi by ty boty taky museli dostat. Nicméně - na DT (pokud je beru po jednom) chodí kulturně na napjatou šńůru a táhnou opravdu jen když řeknu, takže jsme nohy do krve od tahu nikdy neodřeli - kdyby táhli jak jsou zvyklí ze saní, tak bych jako první přišla o nohy já ... ;)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: MartinaM Červenec 14, 2011, 20:24:31
... kdyby táhli jak jsou zvyklí ze saní, tak bych jako první přišla o nohy já ... ;)
a jak myslíš, že vypadají moje nohy když beru i feňuli  :-X
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Duben 23, 2012, 19:20:08
jak poznat správnou velikost botičky? na šířku si to dokážu představit, ale co délka? koupila jsem dneska jednu manmat (http://www.manmat.cz/cs/products/displayProduct/ostatni/31b-boticky-pro-psy-komfort/90) ale zdá se mě, že to zapínání má tak akorát přes kloub, navíc se mi s tím docela blbě manipulovalo. Přemýšlím, že bych zkusila tyhle http://www.eurohusky.com/obchod/potreby-pro-mushing/vystroj-pro-sanove-psy/psi-boticka-robust-i37/ ty se mě líbí...

no a druhá věc - psisko naznalo, že okamitě po nasazení je sundá nejlépe za štítek z obchodu, kterej tam musí zůstat, aby mi je zítra vzali zpátky:D a to co předváděla potom vypadalo spíš jako tanec domorodého indiánského kmene. Jak to děláte, aby vám v tom chodili?
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Johule Duben 23, 2012, 19:27:11
S velikostí nevím, máme manmaťácký...jako nedrží zrovna ideálně, postupně mu padají...ale neměla jsem moc možností srovnávat.
Mýmu příšerákovi se botičky "na zkoušku" taky ani trochu nelíbily, chodil šíleně. Ale na treku, když už byly potřeba a on byl už celkem unavenej, tak neměl sílu řešit a prostě šel i s nimi- tím si na ně zvyknul a když jsem mu je pak musela dávat při zranění, už je docela snášel. Ale nesměla jsem ho nechat se jim začín věnovat, prostě se nasadili a rovnou se vyrazilo takovým lehce svižnějším tempem, aby musel jít a ne vymýšlet kraviny:)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: marian Duben 23, 2012, 19:36:27
My mame s botickami problem, pes radsej trepne na zem nez by v nich chodil.
Ako nahradne riesenie u nas funguju detske ponozky :)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Duben 23, 2012, 19:38:52
a velikost jak? muze byt boticka trosku vetsi? nebo radsi presne na miru? ono objednavat z netu zajice v pytli v tomhle pripade... a jako nouzovka detske ponozticky:)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: jitro Duben 23, 2012, 21:08:04
Mám botičky z eurohusky, změřila jsem tlapku jak to tam mají napsané a sedí výborně, nepadá. Narozdíl od botiček trixie, které jsme zkoušeli v obchodě a stejně sklouzávají. Po prvním nasazení jsme šli nebo rovnou klusali, aby pes nestíhal řešit (zpočátku klusal s "postiženou" tlapou vysoko ve vzduchu). Zvykl si po pár dnech, kdy musel mít botičku na každou procházku. Botičky nesundává a kdyby chtěl, stačí dát vědět, že ho vidim.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Duben 24, 2012, 08:15:52
tak já zkusím ty z eurohasky, vypadaj moc dobre. Dneska vratim tu manmat boticku, a jako nouzovka je asi i mirne vetsi bota lepsi nez nic.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: MartinaM Duben 24, 2012, 10:12:57
A nezapomeň, že krom povinné výbavy botičky v reálu použiješ, když je tlapka ovázaná  ;)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Duben 24, 2012, 10:17:16
už sem si právě říkala před měsícem, když se psici zlomil dráp na zadní noze při brodění, že by se mi přesně nějaká taková věc hodila, protože sem měla strach z toho, že se jí stalo něco vážnějšího jak měla tlapku krvavou a my ještě párkrát museli brodit. takže sem dneska objednala 4ks boticek z eurohasky 2+2 do povinny vybavy a podle toho, jak budou pasovat doobjednam bud další 4 nebo se poohlídnu zas jinde. Nicméně by to chtělo ještě nějakej kurz psí první pomoci:)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Psymorf Duben 24, 2012, 10:50:54
Nicméně by to chtělo ještě nějakej kurz psí první pomoci:)

tak tohle by bylo zajímavé.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: marian Duben 24, 2012, 11:02:21
Tento vikend na dogtreku vo Wienerwalde je planovana pred vyhlasenim vysledkov kratka prednaska (od veterinarky) o prvej pomoci pre psa ;)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: TerCedrici Duben 24, 2012, 11:55:52
A nezapomeň, že krom povinné výbavy botičky v reálu použiješ, když je tlapka ovázaná  ;)

já je tada zatím použila jen na neovázanou nožičku
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Šárka Duben 24, 2012, 12:08:06
Letošní zimní sezonu  jsem byla nucena se seznámit s botičkama. Některé taky padaly, do jiných zas napadal sníh když skouzávaly dolů. Potom jsem si koupila uzkou elektrikarkou pasku ( ne tu stribrnou, ta neni moc elasticka) delaji se v ruznych barvach  šíře cca 2 cm. Na nonstopu jsem ji použivala a botky držely. Paska se trochu natahne, boticky musí byt suché. Kousek se omota na boticku a asi tak pulka pasky psovi na nohu. Davala jsem to hysterce Esině a při sudnavání neříkala nic.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: MartinaM Duben 24, 2012, 12:49:55
Mně zrovna ty Eurohusky Robust sedí dobře bez jakýchkoliv úprav, fenka v nich šla v kuse necelých 30km a botička nespadla ani jednou. Drakovi taky drží, ale ten je měl jen krátkodobě při zraněné tlapce. Zase to je pes od psa, je mi jasné, že u některých je to boj.
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Duben 24, 2012, 20:20:30
tak sem vyměnila manmat botičku za větší manmat botičku, protože nic jiné na výběr nebylo. Velikost dobrá, psice se jí snaží sežrat a všemožně zbavit, a ten můj druhej trouba při zkoužce asi nepochopil, k čemu botička je, protože se na mě smutně koukal a skákal po pokoji po třech dokud sem mu ji zas nesundala. Akorát teda nám zase vychází suchej zip přesně na kloub, tak su zvědavá, až přijdou ty botičky robust, jestli budou trochu kratší
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: miška+Beny Duben 24, 2012, 20:38:13
na robusty od Eurohusky nedám dopustiť, držia ako pribité, výborne tlmia. Jediné čo u nás je problém, že odierajú vlčí pazúr zospodu, ale dá sa to postrážiť
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Duben 28, 2012, 17:11:32
mam doma robust boticky - sem mohla koupit i menší o číslo, sem to změřila na hraně M a L, ona se psice dost mlela, tak to doladim do budoucna, psovi sou o neco lip, jak je vetsi. A je fakt, že ten upínací systém se mě líbí moc a asi i líp drží než ta manmat, tak su ráda, že sem ji koupila jen jednu a ne všecky 4...
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Kniga Květen 01, 2012, 18:07:37
Mawe ty boticky jsi objednavala pres net nebo se daji nekde v brne koupit?
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Mawenzi Květen 01, 2012, 19:06:29
objednavala sem je na http://www.eurohusky.com/ v brne bohuzel nevim o tom ze by je nekde prodavali:(
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: MartinaM Květen 01, 2012, 21:05:46
Mawe ty boticky jsi objednavala pres net nebo se daji nekde v brne koupit?
Určitě je má "skladem" Hela Levíčková, Silůvky (u Brna) - viz www.mushgo.cz - měla stánek i na Šlapanicích a na Eurohusky botičky jsem koukala, že je měla na stánku taky.
Držím palce :)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Kniga Květen 02, 2012, 18:39:16
No ja jsem potrebovala akutne, nastesti se ukazalo, ze jedny boticky se v Brne sehnat daji a to manmatacky ve Vankovce... coz mi udelalo radost :)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Jana a Deny Květen 02, 2012, 19:00:43
....ten můj druhej trouba při zkoušce asi nepochopil, k čemu botička je, protože se na mě smutně koukal a skákal po pokoji po třech dokud sem mu ji zas nesundala. ....
Tak se sundaváním botičky jsem pohořel, řekla .... normálně na to šlapej, vůbec si toho nevšímej a až je roztrháš, tak ti koupím nové...vůbec tu botu nešetři  a bylo HOTOVO.  :(  Potom mi ale musela dělat botičkovou asistentku a MĚLA TO.  ;)
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: Kniga Květen 02, 2012, 20:11:21
....ten můj druhej trouba při zkoušce asi nepochopil, k čemu botička je, protože se na mě smutně koukal a skákal po pokoji po třech dokud sem mu ji zas nesundala. ....
Tak se sundaváním botičky jsem pohořel, řekla .... normálně na to šlapej, vůbec si toho nevšímej a až je roztrháš, tak ti koupím nové...vůbec tu botu nešetři  a bylo HOTOVO.  :(  Potom mi ale musela dělat botičkovou asistentku a MĚLA TO.  ;)

:) Mi pripomina, kdyz mela Grace mensi vetsi uraz ohledne drapu a musela taky nosit boticku, navic to bylo na podzim tak aji v igelitaku a tak... a po urcite dobe rika veterinarka, ze, jako by na tu packu uz mela jako chodit, boticku nechat, ale njak ji donutit aby tu packu pouzivala... no nenapadlo me nic jinyho nez ji nasadit boticku i na druhou predni packu.... a sup bylo to a chodila normalne... ale to uz je pres roka  pul a kdyz jsem dneska vsak donesla dom ty manmaacky, ze je vyzkousim tak stahla usi do zadu a tvarila se jak hromadka nestesti....
Název: Re:Botičky
Přispěvatel: EeeRass Únor 12, 2013, 19:22:38
tak to tady pročítám, protože taky sháním botky...zkušenost zatim máme jen s botičkama od Trixie, ale ty jsou do dvaceti minut rozdrblý.
naposled měl od Manmatu, jednu doma ještě mám. musím  říct, že kvalitně jsou fakt super, vbec nikde nejsou rozdrbaný, fakt držáci, jenže se psovi na noze přetáčí, a on pak pajdá, jak se mu v tom blbě chodí :/
tak hledám, co koupit...
zaujaly mě hodně tyhlety-sousedka je má na špringřici a drží jako přibitý, netočí se, mají super zapínání, jenže jak tam píšou o tý vnitřní fleecový vrstvě..hmmm, nevim nevim :/
http://www.rebeldog.cz/cz/zbozi/580_0/psi-backurky/RD-JML120901XL_boticky-pro-psy-no-slip-protiskluzove-backurky-sada-4ks-vel-xl-cervene
pak jsem koukala ještě na tyto:
http://www.epes.cz/inshop/zbozi/bota-ochranna-velikost-l-[id-K-75793].html
ale o těch říkala kamarádka, že jí vydržely tak dva km...takže to taky nebude nejlepší volba...
ty Robusty vypadaji že by byly fajn, jen si řikájm, jestli nejsou moc nízký, vždycky jsem si myslela, že budou lepší boty vyšší-až nad horní polštářek, že líp budou držet, tohle vypadá, že se zapíná ještě pod tím polštářkem, kterej má pes nahořejc na tlapě, kterým už nešlape po zemi