Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tisknout stránku - Kolobka

dogtrekking forum

Dogtrekking - Chceš jít rychle, jdi sám. Chceš dojít daleko, jdi s ostatními. => Jak na to? => Téma založeno: peppo Září 18, 2007, 10:02:17

Název: Kolobka
Přispěvatel: peppo Září 18, 2007, 10:02:17
otázka skôr pre tých, ktorí majú kolobku od Lenky, t.j. pre Monču, Gwen, Lenku...
ak mi táto kolobka nevôjde do auta a je teda potrebné ju pripevniť na záhradku, je potrebné vziať nosič na bicykle? dá sa to tam pripevniť alebo...?  ???
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: přemnožená Září 18, 2007, 12:16:23
Peter, já ti moc nepomohu mě se vejde do auta i s holčičkama, to už mám vyzkoušené, když mě převáželi pomlácenou z treninku :-) :-) :-)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: peppo Září 18, 2007, 12:20:14
hm..., tak budem asi zase improvizovať, zapriahnem Ralfa do kolobky a za kolobku priviažem auto...  ??? ;D
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Maruska Září 18, 2007, 19:04:16
Peppo, ja sice nemam primo tuhle kolobku, ale presne tenhle problem jsem resila nedavno. Nedokažu si predstavit, jak pripevnit kolobku na strechu auta bez nosiče na kola. Mozna by to slo, ale urcite to neni prakticky.
Pouzit nosic na kolo se urcite da, jen se to chce poptat v cykloprodejnach po tom spravnym. Některe se na kolobku daji pouzit a nektery ne.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: peppo Září 18, 2007, 19:26:39
Maruška díky, v každom prípade to bude zaujímavé...
a ako sa ti darí, ako žiješ? si sa na treku už nejaký rok neukázala... čo hafani? čo škola?
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Maruska Září 18, 2007, 19:42:49
No jo, nak mi to letos nevychazelo.. Psi se maji dobre a ja v podstate taky  ;D. Skolicku bych mela dokoncit v lednu a ted se budu muset zaradit do pracovniho procesu :'(
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: vencan+3 Září 18, 2007, 19:47:35
to peppo: nechci rozsévat " moudra "  :-X, ale vždy šlo cokoli  :P uvázat na normální zahrádku na střeše... a mockrát jsme tam vezli to co i zdánlivě nešlo... ;)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: peppo Září 18, 2007, 19:54:35
Maruška: tak držím palce v škole, no a niekedy sa už ukáž aj na treku, snáď ťa ešte spoznáme...  ;) :)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: peppo Září 18, 2007, 19:58:31
venca: ak by som bol truhlík, tak sa nepýtam  ;D ;D ;D, no keďže nie som, tak každá rada dobrá, díky  ;)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Maruska Září 18, 2007, 20:11:22
Peppo: Diky
VencaN:To mas kazdopadne pravdu, jenze nandani kolobky na nosic mi trva priblizne 2 minuty. Uvazovani na zahradku by mi trvalo podstatne dele.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: vencan+3 Září 18, 2007, 20:25:59
No tak halt musíš dojet na místo startu s dostatečnou časovou rezervou...(na sundání) ;) :P :-X, ale klidně to můžem někde vyzkoušet...
s 2 gumicukama to nemůže trvat délejác ( po moravsku) ;) >:D
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Září 18, 2007, 20:31:08
Peppo: normálně ji uvážeš "naplacato" na zahrádku, nosič jak píše Marushka, nepasuje každej, takže spíš koupit potom nosič podle kolobky!
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: peppo Září 18, 2007, 20:39:20
ok, asi to tak bude najlepšie, chcel som len pár názorov, díky
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: chalibda & běsové Květen 19, 2009, 16:56:59
Tak tady tak obcházím a loudím informace. Zdědila jsem takového magorického čokla, co neumí chodit jinak než na vodítku, tak se z toho pokouším elegantně vybruslit tím, že se budeme věnovat dogtrekkingu. Moc by se mi líbilo, brát ho s sebou na kolo, ale to bych asi skončila v první škarpě. Kolobrnda se mi zdá taková bezpečnější, připadá mi, že když nic jiného, nebudu padat z takové výšky. Nebo zdání klame? O víkendu jsme prvně vyzkoušeli naši novou výbavu a to zvíře se mnou smýkalo sem tam. Mám učit skoro pětiletého boxera tahat tak jak je tady někde napsané? Nebude to pro něj moc velká námaha? A při tom koloběžkování se pes přivazuje ke kolobrndě nebo ku člověku? Jen mě tak napadlo jestli se tomu mizerovi nepovede vyrvat mi tu kolobku a neuteče i sní :-) Díky za všechny rady
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: burak Květen 19, 2009, 17:20:05
Kolobezka je bezpecnejsi uz proto, ze mas porad jednu nohu volnou, obvykle staci vyskocit do strany. Jen bude chvilku trvat, nez si zvyknes, je to neco trochu jineho, nez kolo. Vetsina lidi vaze psa ke kolobezce, ale jsou i taci, co k sedaku. Podle mezinarodnich pravidel se k sedaku nesmi.
Pes ti pak pochopitelne muze utect i s kolobezkou. Stal se pripad, kdy psi s kolobezkou bez jezdce obehli celou zavodni trat az do cile, ale to byla opravdu vyjimka. Jen nevim, jestli je boxer vhodny k tahu - ma kratky nos.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: TerCedrici Květen 19, 2009, 18:07:05
Já bych ty krátký čumáky moc nepodceňovala >:(
Samo, že asi nebude tahat a letět vpřed skrz nekonečný pláně, tak jako seveřan, ale krátká nosní partie ho rozhodně nezařazuje mezi paraolympioniky.
Pokud má pes kondičku, pokud to není gaučák, nebude mít s  kolem nebo koloběžkou problém. Ba naopak ještě vymyslí nějakou vychytávku, předvede divadýlko, aby pobavil okolí >:D >:D >:D spotrování s boxerem je bžundáááá >:D zoceluje nejen svaly, ale i nervy >:D

Můj první boxer běhal u kola, teda běhal, jen o letní prázdniny, vyjeli jsme v 10 a vrátili se v poledne, v jednu, to že bylo největší vedro pes ani nezaregistroval! a protože on byl fit a ok, tak já taky ne ;D

Teď mám Cedroňka, je to šikulka - tahá pneumatiky v hubě na delší vzdálenosti, na výlety vyrážíme i ve vedru, kouše ve vedru, cvičí ve vedru...unaví všechny psí kámoše, prostě si s ním nikdo nechce hrát, jelikož ho dlouhý čumáci nestíhaj 8)...i on mě přesvědčil a utvrdil v tom, že krátký čumák zdaleka není taková katastrofa, prostě má-li pes kondici a roztáhlý plíce, krátký čumák jako by neměl >:D ;) A že neni problém dostat boxera do kondice
>:D


Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: burak Květen 19, 2009, 18:35:18
Ja kratky cenichy nepodcenuju a zkusenosti s nima nemam. Jen jsem nekde slysel, ze to pro ne neni vhodny, to je cely.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: TerCedrici Květen 19, 2009, 19:13:11
Já to nemyslim nijak zle, jen je mi líto, že maji boxeři-atleti a sportovci-takovou pověst :'(
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ŽufrikTeam Květen 19, 2009, 19:31:43
... jen je mi líto, že maji boxeři-atleti a sportovci-takovou pověst :'(
Bohužel nejen boxeři  :-X Se podívej na toho mýho sportem týranýho gaučáka  >:D  O:-)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: chalibda & běsové Květen 19, 2009, 21:41:42
Ahoj, díky za info. Mně je jasný, že seveřanům nebudeme stačit a popravdě, pokud bych měla seveřanům stačit já, asi by mě to stálo život. Popravdě jsem do nedávna vůbec netušila, že nějaké takovéhle psí sporty existují. Jenže teď jsem zdědila boxeřího pomatence, kterého nikdo necvičil a ještě mu lidi přešli přes psychiku v okovaných botách. Takže hledám možnosti, jak ho vyběhat aniž bych toho rapla pustila z vodítka :-) Máte  nějaké typy na kolobrndu? Se v tom vyznám jak koza  v petrželi.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 19, 2009, 21:49:42
Já se zase bezpečněji cítím na kole...ale bude to spíš o zvyku...na kole (se psama i bez) mám nalítaný moc, kolobku má dcera cca 3 roky, tak ji nemám tolik "ochytanou".
Možná by stálo za to si kolobku napřed od někoho půjčit a vyzkoušet, než za ni uvalíš hříšné peníze.
Jinak o kolobkách atd. je dost na www.mushing.cz (http://www.mushing.cz) ,když pohledáš v diskuzích (staré i nové)
Občas se tam nějaká "ojetina" najde i v inzerci.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Petrs01 Květen 19, 2009, 21:56:09
já se teda přiznám že s nezvládnutým psem bych si na nic takového vlézt netroufla  :-X
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 19, 2009, 22:04:48
A proč ne? Když učím u kola nebo kolobky rozjívený štěňata co je to postroj a co se v něm má (nebo spíš nemá) dělat, tak je to vždycky jízda s nezvládnutým pakoněm. Pokud boxík pochopí co se po něm chce a pomaže před vozidlem, tak je to náhodou výborný způsob jak ho unavit a udělat z něho časem  pakoně zvládnutého.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Petrs01 Květen 19, 2009, 22:07:47
a když se zastaví nebo nezastaví nebo někam zběsile uhne?
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Květen 19, 2009, 22:08:09
Kdo se bojí, nesmí do lesa! (nebo na kolobku)  >:D :D
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Květen 19, 2009, 22:09:51
a když se zastaví nebo nezastaví nebo někam zběsile uhne?
Žádný učený z nebe nespadl! (zato pitomce, jakoby shazovali  >:D)
A zastavit jednoho psa na kolobce není nad fyzické možnosti jednoho člověka  >:D (vyzkoušeno)

Edit: to Chalibda: nenech se odradit, kolobka (nebo kolo) je na vyběhání psa absolutně super a když si ho naučíš zatáčet a zastavit na požádání, tak z toho bude časem pohodová projížďka  :)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 19, 2009, 22:12:52
a když se zastaví nebo nezastaví nebo někam zběsile uhne?
Jak nezastaví? A kolo má brzdy od čeho? Totéž platí i pro náhlé zastavení nebo zběsilého uhnutí. Jako neříkám, že bych si nikdy nenabila hubu, ale na to že to provozuju 15 let těch pádů zas tolik nebylo.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: chalibda & běsové Květen 19, 2009, 22:31:22
hele a vám někomu přijde, že kolo je stejně nebezpečné jako koloběžka? já mám pocit, že z kola by mě serval po hlavě, že  z     té kolobky to není zas tak snadný. trochu mě děsíte.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Gwen a Dinulka Květen 19, 2009, 22:32:35
hele a vám někomu přijde, že kolo je stejně nebezpečné jako koloběžka? já mám pocit, že z kola by mě serval po hlavě, že  z     té kolobky to není zas tak snadný. trochu mě děsíte.

když nic jinýho, tak z kolobky je to blíž k zemi.... 8)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 19, 2009, 22:33:24
Co by tě servával...ale zbaběle přiznávám, že mám kolo bez štangle, takže na zem došlápnu v případě nouze stejně rychle jako z kolobky.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 19, 2009, 22:36:09
Jinak doporučuji "instruktážní videa" na http://metuje.mushing.cz/mc/galerie/video-archiv.html (http://metuje.mushing.cz/mc/galerie/video-archiv.html)
Bono a Hradec.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: chalibda & běsové Květen 19, 2009, 22:40:07
tak to bude tím :-) já mám poděděné kolo (bože taky bych mohla jednou podědit něco normálního) a nedosáhnu nohama na zem. takže padám když seskakuju poměrně pravidelně. Představa jak mě na tomhle vozítku někam vleče boxeří vyšinutec mi nahání hrůzu.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 19, 2009, 22:41:10
No...zas "profíci" jezdí se psem i v klipsnách >:D
Ale to už je na mě kategorie "mladý nadějný sebevrah" :-X
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Erája Květen 20, 2009, 06:39:23
Taky jezdim se psem na kole, většinou ho mam připlého k sedáku. Mam štangli  8) a sedačku tak vysoko, že stěží došlápnu na šlapky. Jednou jsme jeli v plé rychlosti po lesní cestičce a za zatáčkou byl přes cestu strom který tam denpředem nebyl. Psa jsem zastavila povelem když už se chystal skočit a já brzdila jak o život (funguje mi jenom přední brzda  O:-)) A v poho. Jenom jsme povely měli naučený ze země a to striktně:vlevo, pravo, a nejdůležitější "stuj"! No a při samotný jízdě jsem mu párkrát ošmirglovala ocásek kolem, to když chtěl zastavit a začuchat se, nebo se otočit. Jo a bacha na nenadálé venčení se psa - rozhejbou se mu střeva, to jsme se málem vysekali.  :-[
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: TerCedrici Květen 20, 2009, 08:45:09
Jinak doporučuji "instruktážní videa" na http://metuje.mushing.cz/mc/galerie/video-archiv.html (http://metuje.mushing.cz/mc/galerie/video-archiv.html)
Bono a Hradec.
Tak jsem si to chtěla pustit a a a ... pustila se mi jenom písnička, video mi nejde :'(

K tomu servávání. Já taky jezdila s boxerem na kole, taky mě sem tam vláčel, ale hubu jsem si nabila jenom párkrát a jenom mou vlastní vinou (když jsem to napálila do pařezu a tak :-X) a nebo když na psa vyběhnul bezprizorní vořech (ve snaze nás oba zakousnout), to se mi stává často, ale i paničkovraždě, včetně vořechovraždy, se dá zabránit ;D

A jak to tak čtu, ta koloběžka mě začíná lákat ::) Kolik vlastně stojí ta kolobrnda?
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 20, 2009, 08:49:40
[A jak to tak čtu, ta koloběžka mě začíná lákat ::) Kolik vlastně stojí ta kolobrnda?

Použitelná nová od cca 6-7 tis. vejš. (levný nebrat, nevydrží jízdu v terénu!), ale občas se dá narazit na levnější ojetinu.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: TerCedrici Květen 20, 2009, 08:53:42
Aha, díky!
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: chalibda & běsové Květen 20, 2009, 10:13:59
Tak já jsem ta videa viděla. A pak že prej je skákání s padákem adrenalinovej sport :-) a ještě jednou se zeptám, mám toho mulisáka učit tahat tak, že mu přivážu něco za postroj? Někde jsem to tu četla, ale nevím jestli netažnýho psa a ještě ke všemu už ne úplně nejmladšího, to mám učit zrovna takhle. Nebo  ho mám prostě přivázat ke kolobrndě a děj se vůle páně?
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Erája Květen 20, 2009, 10:49:07
Určitě bych základní povely naučila zezemě a aby se naučil chodit před tebou, to taky ze země.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 20, 2009, 17:28:39
Tak já jsem ta videa viděla. A pak že prej je skákání s padákem adrenalinovej sport :-) a ještě jednou se zeptám, mám toho mulisáka učit tahat tak, že mu přivážu něco za postroj? Někde jsem to tu četla, ale nevím jestli netažnýho psa a ještě ke všemu už ne úplně nejmladšího, to mám učit zrovna takhle. Nebo  ho mám prostě přivázat ke kolobrndě a děj se vůle páně?

Tak to ti moc neporadím, moje zvěř tahá tak nějak sama od sebe, takže jdou rovnou ke kolu. Ale asi bude platit, že při vycházce vždy na pár set metrů navlečeš postroj, něco připřáhneš a budeš ho učit, že za ním něco jede a musí se opřít do postroje aby to jelo, že nemá nikde čuchat, čůrat a dělat kraviny, páč je to smrtelně vážná práce. Pokud toto pochopí máš vyhráno a můžeš směle na kolobku. Psa bude práce v postroji i víc bavit, pokud se bude moct rozběhnout rychleji s kolem nebo brndou a bude mít i tendence dělat míň ptákovin, protože je nestihne vymyslet. Zatáčet a zastavovat ho naučíš tak nějak za pochodu...prostě ho donaviguješ do správného směru a k tomu povel, totéž pro zastavení...stooop a brzdíš. Boxík je chytrej pes, pochopí to rychle.
Pokud je pes ne až tak zcela psychicky OK, asi bych párkrát vzala kolobku s sebou na procházku jenom tak, aby si to prohlídnul, a zjistil že to není nic nebezpečnýho. Takhle jsem vodila 14 dní kolo na procházku jak jojo s jednou malamutkou...přišla k nám už skoro dospělá a od předchozích majitelů znala jenom řetěz a dvorek, tak se kola bála, bylo potřeba ji ujistit, že s tou divnou věcí je strašná legrace a když beru kolo, bude se konat vycházka. Pak byl ovšem problém vyplížit se s kolem do práce, páč Akka si vzala do hlavy, že tahat kolo je její svaté právo a povinnost a bourala ploty abych ji nezapomněla doma.
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Charles Květen 20, 2009, 18:33:17
Jinak doporučuji "instruktážní videa" na Bono a Hradec (http://metuje.mushing.cz/mc/galerie/video-archiv.html).
- to sou strasny kocary ve kterejch se ti sebevrazi vozej :o
nektery vypadaj, ze jim ty kolecka MUSI v nejblizsi chvili upadnout ;)
a trojkolka? no snad jeste horsi...

na puceny kolobezce + 2 se mel moznost se svez - no pro mne jako musherskyho panice - dost odvaz:
psi vyrazili jako blazni, adrenalin vystrik do krve, stazeny pulky ze by prestip drat...
jaxe to rojelo bylo to fajn
po 1/2km sem se vratil zadejchanej, jako bych to sam bezel ;D
DOPORUCUJU!!!

na kole +1 mi to prijde bezpecnejsi
jen nak vlastne nevim proc? ze by proto, ze uz to mame nacviceny?
no az Kuze dospeje, tak mozna bude +2 - ale pssssst
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Vojta s Bertou Květen 21, 2009, 10:38:53
Ahoj, narazil jsem na levnou kolobku (3190,-) která by myslím pro jízdu se psem vyhovovala. Jestli ji někdo máte, dejte reference zde.
http://www.worker.cz/1399/kolobezka-worker-torro (http://www.worker.cz/1399/kolobezka-worker-torro)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: vencan+3 Květen 21, 2009, 11:38:22
citace: Koloběžka je vhodná na rovný povrch tak i do mírného terénu.
  :'( Jinak ty obyčejný ráfkový brzdy máš za dvě jízdy (s makáčem)
pryč... ;)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: ježura Květen 21, 2009, 16:09:59
A taky ráfky, výplet, náboje... asi kvalita nic moc, aby se dostal na tu cenu.
Brzdy i vydrží...měníme špalky tak 2x ročně...momentálně jezdí Andula s dvojkou (Vikina + Yetti) a brzdí tedy velmi, páč se bojí.

Levná kolobka po tréningu s 1 malamutem může dopadnout i takhle
(http://imb.lide.cz/big/4900A90CDAA2EC8C72A10000.jpg)
Název: Re: Kolobka
Přispěvatel: Šárka Květen 21, 2009, 16:48:57
Lenko, to je ale hrůza, myslim ze takova obrazky by se mely uverejnovat az po 22.hod vecerni :o