Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Sheep
« kdy: Prosinec 30, 2008, 21:42:17 »

TerCedrici:no on náš pesan je křížený Malamut X velký knírač.Nechtěné spojení a majitelka ty "dárečky"chtěla utopit,což jsem nezkousla a jednoho prcka si vzala..Vypadá spíš jako knírač..(73cm v kohoutku) se silou buldozera.. ;Dz malamuta na něm nevidim nic..snad jen temperament. ::)
Poslal: ježura
« kdy: Prosinec 30, 2008, 21:15:50 »

Jinak vyjadřuju obdiv všem, co si umí opravit a ušít, to já neumim :'(

To já né, to moje památeční skoro 100 let stará Singrovka po prababičce. Úžasný to stroj, prošila by i plech, kdyby vydržela jehla ;D
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Prosinec 30, 2008, 21:12:04 »

k té gumičce na postrojích - taky vydrží hodně, urvat by se snad neměla, mě se stalo, že po nějaké době povolil ten uzel a očko se rozvázalo..stačí to akorát zase "zasukovat" a slouží dál  :)

To TerCedrici: on není až zas tak velký problém něco ušít :) důležitý je, aby to pak sedělo :D
Poslal: TerCedrici
« kdy: Prosinec 30, 2008, 21:03:01 »

A co to je za plemeno? jen tak pro ilustraci O:-)
Jinak vyjadřuju obdiv všem, co si umí opravit a ušít, to já neumim :'(
Poslal: Sheep
« kdy: Prosinec 30, 2008, 20:56:06 »

jé díky.Tak to jsem ráda.Co já už jsem se naspravovala různých psích potřeb..Se starými,nebo opravenými věcmi bych DT nešla,to už vydrží jenom nějakou tu kratší rekreačku ???Jde hlavně o ten náš "start" kdy je jak utrženej ze řetězu a táhne jak cvok...do doby,než se aspon trochu unaví,nebo mě za sebou nepotáhne po zemi ;Dcož by mu taky bylo ukradený.. :-X
Poslal: ježura
« kdy: Prosinec 30, 2008, 20:39:49 »

Já chodím taky na domácí samorobce ;)
Jinak o pevnost Manmatu, Polaru i Zera nemusíš mít obavy, vše je konstruováno na sílu tažných psů, takže i toho vola by to mělo zvládnout.
Na tý "gumičce" na konci postroje (ve skutečnosti je to horolezecký lano) utáhne malamut na pullingu 5 tun, pokud je v pořádku uzel, tak to neurveš.
Poslal: Sheep
« kdy: Prosinec 30, 2008, 20:39:11 »

no já vyzkouším toho Manmata a když mi to nesedne,tak vymyslim něco jinýho ;D jinak foto mýho sedáku sem dát můžu,ale to až zítra..ted' jsem ráda že sedim O:-) Jinak ještě jedna věc:objednala jsem psovi postroj na míru,ale to je ten co má v místě připnutí jakousi "gumičku"nebo co to je..My měly postroj vždy s kroužkem a tohle budeme mít prvně.Postroj mi teprve přijde,tak nevím co to je,ale když je to používaný k tahání i zápřahům,tak to snad bude pevné.No nevím,nemůže se stát,že třeba při trhnutí to praskne,nebo jinak povolí,že ne? :o
Poslal: Jana & smečka
« kdy: Prosinec 30, 2008, 20:21:26 »

opět ty sedáky :D tady vám nikdo neporadí, který je nejlepší, to chce opravdu vyzkoušet, každýmu sedne něco jinýho :) já odchodila 4 roky v Manmaťáckým opasku s představou, že nemůže být něco lepšího...Až do chvíle, kdy jsem asi před týdnem vyzkoušela pás od Plaru...Nechápu, jak jsem mohla chodit 4 roky v Manmatu...Nicméně k tomu Manmatu - ten kroužek vydrží OPRAVDU HODNĚ :)

To Sheep: můžeš sem dát foto toho tvého sedáku?? Docela by mě zajímalo, jak to máš řešené.
Poslal: Sheep
« kdy: Prosinec 30, 2008, 19:47:29 »

jj,to už mám ten můj ozkoušený na cca 30km za den a bez problému (na něm mám ty popruhy přes zadnici a vede to mezi nohama),ale vůbec žádný následky z toho nemám,ani jsem neměla.Já jsem asi krapet odolná na citlivá místa ;D Koukala jsem ted' ještě na sedák od Polaru,ale to má nějaký nohavičky (což by nevadilo),ale kroužek k upnutí vodící šňůry vede zase přes pás na bocích,což je podobné tomu od Zera.Tak já asi zkusím toho manmat'áka a když spokojená nebudu,tak holt na DT vyrazím s tim mým veledílem se třema těžkýma karabinama ::) no to bude něco ;D
Poslal: indian
« kdy: Prosinec 30, 2008, 19:15:25 »

Ahoj: Petra+Barry- já odchodil treky s opaskem (široký v bedrech) od manmatu, později jsem se dozvěděl že to je opasek pro mushery ale je dobrý. pak jsem si nechal ušít opasek dle mých skromných představ (navíc má jen kapsu na mobil a mapu) a taky slouží.
Osobně si neumím představit jít long se sedákem resp. se šnůrou mezi nohy, a myslím že je jedno jestli pes tahač nebo pohodář.
Zkuste si najednou courat alespon 40km a určitě si uděláte svůj vlastní obrázek co Vám bude vyhovovat  ;)
Poslal: TerCedrici
« kdy: Prosinec 30, 2008, 18:26:32 »

Ahoj! Já mam zase zmatek v bivakovacích pytlech:)
Ale když už se mluví o tom zero sedáku, tak v létě mi kamarádka půjčila svého polopointra a ještě labradora a já samozřejmě měla i to své zvíře a taky jsem si myslela, že na ně budu potřebovat sedák, takže mi půjčila i ten. Kluci se do toho opřeli hlavně, když nám přes cestu skákaly kočičky...a já to ustála, což je mi záhadou:) takže to udrží asi i divokýho vola, ale nadruhou stranu mi vůbec neseděl a nakonec jsem si ho "odnohavičkovala" a měla jen tak jako opasek a taky dobrý:)

Já to taky řešila a nakonec mam polar-bederák a spokojenost naprostá, ale taky mam psa, co táhne s rozumem a dusí se jen když se snaží dohnat psy na obzoru:)
Poslal: Sheep
« kdy: Prosinec 30, 2008, 17:40:09 »

Ahoj,s dogtrekem bychom chtěly také začít.Zatím jen couráme tady po okolí bez nálože na zádech  :) Ale ted postupně objednávám věci pro DT a jediný v čem nemám jasno,je sedák.Já si teda vyrobila svůj vlastní jen pro to naše toulání přírodou abych měla volné ruce a je bezvadný,jenomže s takovou amatérskou "slátaninou" nemůžu oficiální DT jít.Teda můžu,jenom nevím zda by to takový extrém vydrželo pohromadě  ??? Má spodní tah - táhne za hýždě,nezařezává se,nedře,je prostě bez chyby a proto chci poradit,jaký typ sedáku by byl podobný vlastnostmi jako ten můj vyrobený.Opasek nechci - pes je až moc velký tahoun,proto je nutné mít tah na spodek.Koukala jsem na ZeroDC a multifunkční sedák nevypadá na to,že by tah byl spodem,vzhledem k tomu,že má šňůru vedenou přes boky,tak ten asi ne.Stejně tak jako klasický sedák,tam je taky šňůra jaksi přes boky a zepředu to posoudit nemůžu - ukázaný to tam prostě neni.Tak váhám nad Manmatem,ale tam zase z obrázku nedokážu posoudit sílu popruhů a úchytového kroužku - potřebuju prostě výstroj,která by vydržela i táhnutí divokým volem  :D žádný umělý spony a úchyty..to prostě u nás nevydrží.Porad'te tedy jestli je manmat'ácký sedák to co hledám.Pročetla jsem zdejší diskuze,ale mám v tom snad ještě větší zmatek než předtim.Díky předem za názory a rady. ;)
Poslal: Petrs01
« kdy: Prosinec 10, 2008, 16:29:51 »

ehm, ono je na závodech i něco jiného než "šílenej parkur plnej pastí"? RadekK nechápal co je složitýho na naučení psa proskakovat kruhem (to je vcelku jednoduché - i když...) tak jsem se pouze snažila vysvětlit že to fakt není pouze o tomto...
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Prosinec 10, 2008, 16:03:12 »

Ono je trochu rozdíl hodit začátečníka na šílenej parkur plnej pastí, nebo prezentovat celý agility stylem "to co my děláme, nikdo jinej nezvládne".... ale už taky mlčím
Poslal: Petrs01
« kdy: Prosinec 10, 2008, 08:13:33 »

Gwen, je rozdíl postavit "zatočenou rovinku" a půjčit psa dítěti - to jsme dělali běžně s dětma z psychiny - a poslat začátečníka na skutečný parkur. Fakt si nemyslím že by na tom moje mamka byla mentálně nějak špatně, ale s Bardou zaběhla jen do první otočky... učila jsem začátečníky a vysvětlit některým lidem otočku na čelo je práce na hodně dlouho - přitom ti lidé nejsou blbí, jen se ještě nedokážou soustředit zároveň na psa, na trať i na své tělo.

Koukni sem - podle modrých čísel měli velký problém lidi co trénovali půl roku a i závodníci se na takový parkur musej hodně soustředit, fakt myslíš že někdo kdo parkur viděl maximálně na fotce má šanci tady ukočírovat jakéhokoliv psa?

A už mlčím  :-X