Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Odpověď

Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Napiš jedním slovem výsledek čtyři krát dvacet pět plus dvacet dva:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: milena a mufinci
« kdy: Říjen 08, 2008, 08:17:08 »

  My střídáme vepřové nožky se syrovými kuřecími skelety, je to samá chrupavka a kůže a psům to všem ohromně jede. Není nad přírodní medicínu  :D
Poslal: ježura
« kdy: Říjen 08, 2008, 06:50:23 »

Na sulcík z nožiček nedám dopustit a přiznávám, že za 15 let co mám mamuty a spol. jsem nikdy žádný "chondro" nekoupila. Klepu, ale ani staří psi nikdy problémy s kloubama neměli. Takže to asi funguje. :)
Poslal: Jirka+koliák
« kdy: Říjen 08, 2008, 06:39:24 »

Ahoj Gwen. Danovi je také 5,5 roku (březen 2003) a doteď to bylo v pohodě – metrovku na cvičáku, A-čko normálně dělal. Snad budeme mít také štěstí a nebude mít velké problémy. Vet zakázal jakékoliv skákání, lítání se psy, doporučeno plavání a „rozumné“ vycházky. Chondroprotektiva dávat budu a ty „prasečí nožiska“ bych asi taky mohl vařit.
Poslal: Gwen a Dinulka
« kdy: Říjen 07, 2008, 21:43:23 »

Jirko nezoufej. Mě když přišly výsledky Dininý DKK, tak jsem taky šílela (3/1).
Jak už tu bylo zmíněno, chce to udržet zvíře na rozumné váze a nasvalené. Nám byl doporučen tah (přiměřený) a plavání, naopak nedoporučeno bylo skákání, např. při agility. Takže překážky si občas dá, ale jen rekreačně.
Chondroprotektiva dávám občas, mezi tím vařený vepřový nožky, kůžičky a podobně.
Teď je zvířeti 5 a půl, treky chodí bez problémů, tahá mě na kolobce, běhá coursing a jen tak pro radost si občas přeskočí i metrovou zídku  :D  A zatím jsme nezaznamenaly jediný pohybový problém týkající se té její nešťastné pravé zadní. (klepu na dřevo, až se barák otřásá  O:-))
Poslal: Jirka+koliák
« kdy: Říjen 06, 2008, 15:16:04 »

Ahoj Juliáno, díky moc za podporu - fakt jsem z toho trochu mimo. Jinak Dan už zhubl - má 27kg. Dostával 2 měsíční "kůru" Canivitonu (bez MSM). Jinak lenoši si myslím nejsme - chodíme ven denně cca 2-3 hod. a o víkendech tu 15km dáváme minimálně, takže určitě jsme nešli na trek "z voleje". Stupeň DLK mně neřekl, jen že je to "volnější" a když jsem mu trouba řekl o vycházce 80-100km tak se málem sesypal. Ale je fakt, že já taky nemám kolena úplně OK a podle ortopeda bych neměl klekat, běhat, opatrně do schodů atd. Taky to nedělám a jde to, zatím. Jinak Dan už nekulže, není na něm nic vidět - na veterinu jsem jel "pro jistotu" abych mu neškodil. Takže jsem si o to vlastně řekl sám. Ještě jednou dík a ahoj.
Poslal: Juliána
« kdy: Říjen 06, 2008, 14:50:06 »

Ahoj Jirko,
mám dvanáctiletého koliáka, který má už dva roky artrózu v kyčelním kloubu. Chodíme s ním pravidelně tréninky, přecejen v jeho věku a vzhledem k artróze už na longu nestartuje a my s bráchou berem radši mlaďochy.
Ze zkušenosti ti můžu říct, že pravidelný pohyb (vytrvalost, nikoli skákání!) posiluje a utužuje svaly a vazy, které dysplastický kloub drží ve správné poloze, ať je to kyčel nebo loket. Psovi tedy kloub nevypadává z jamky a nemá bolesti, nebo je má aspoň menší, než kdybys ho kvůli výsledku rentgenu začal šetřit.
Dan je poněkud oplácaný, co si pamatuju, a aby ho loket nebolel, je takřka nezbytné ho držet štíhlého, aby kloub nenesl zbytečně větší váhu.
Jestli jsi ho bral na trek "z voleje", bez většího tréninku, tak by bylo lepší změnit strategii a trénovat pravidělně, aspoň třikrát do týdne kolem 15-20km, jestli to časově zvládáš.Ale nesmí být tlustý...
Jestli Dana ta noha bolí, určitě mu pomůžeš směsí MSM (vyrábí ji třeba Alavis, ale ten je zrovna dost drahý). Je to látka, kterou i tělo samo produkuje, a působí protizánětlivě (můj kůň má taky artrózu ve špatném kloubu a MSM mu ulevuje od bolesti). Kdybys měl zájem, mohu objednat 1kg i pro tebe (vydrží ti to tak na rok).
Takže - zhubnout, trénovat a sledovat psa...Myslím, že midy jsou rozumnější, ale vzhledem k tomu, že trek je pro psa jenom chůze a že je Dan poměrně mladý, myslím, že ani s longy nemusíš končit úplně...chce to ale, aby byl opravdu ve sportovní kondici.
A taky dost záleží na tom, jak moc má ten loket špatný - jaký stupeň ti veterinář řekl?
Hodně zdaru a nevěš hlavu. ;)
Poslal: Jirka+koliák
« kdy: Říjen 06, 2008, 12:22:06 »

Ahoj, tak mám asi „dodogtrekováno“. Před Otou Pavlem Dan (kolie) začal trochu kulhat, po 4 dnech klidu to bylo dobré, ale trek jsem „odpískal“ Pro jistotu jsem se objednal na veterinu na  rtg a závěr – dysplazie loketního kloubu pravé hrudní končetiny. Jsem z toho špatnej …
Takže prosím poraďte – lze chodit alespoň midy, nebo bych ho úplně zničil? Případně jaká chondra či co? Dík.
 :(